20.05.04
22:11
Предлагам всеки да си каже какви са му постиженията при вдигането от лег, времето за които ги е постигнал, при какво лично тегло,суплементи... :D :D :D :D :D
moite sa 50 kila 4 puti . na 14 godini napravih skoro , treniram ot 2 meseca i ne6to ,ve4e 3 otivat :lol: Ne vzimam nikakvi dobavki. Ne se sramuvam za6toto si mislq 4e na moite godini i na moeto nivo na razvitie v bodybuildinga sam dobre :wink: VAJEN E OPTIMIZMA 8)
Момчета, не е важно колко вдигаш от лег - важно е как изглеждаш! Сложете по една снимка да ви видим - това е културизма!
Иначе максимума ми е 90 кила! Скромно, но няма как - гърдите ми са най-зле вървящата ми мускулна група!
Вдигам от много време! Прекъсвам често! Рядко пия суплементи - като имам излишни пари (напоследък по-често)! Тежа 75 кила!
21.05.04
00:53
Гърдите са ми много слаба мускулна група и за 5 години стигнах до 130 кг за 4 повторения при тегло около 85 кг (при момента на опита). Всъщност това е хоризонталнта лежанка, която съм спрял да правя от доста време. Сега работя основно на обратен лег в двете му разновидности и там килограмите са 110-130 в серии (главата долу) и 80-100 в серии (главата горе). Максове не правя вече.
za edna godina 95 kg 10 pati, li4no teglo-81-2 17 godini Pro Gold 90 no suplementite kakvo ob6to imat sas silata az puk si mislia 4e ot tozi protein ne se pravi masa samo se vazstanoviavam ako se ka4va masa i se 4akat rezultati ot tozi protein zna4i 6te se ka4va masa i rezultati i ot mlqkoto i qicata za6toto toia protein e to4no tova mlqko i qica ne e za masa ni6to nqma da se ka4i ot nego tova ne e steroid 4e da se ka4i ot nego
Правилно е вьпроса да ти е за силовите трибойци :o Там се тьрсят такива постижения,но все пак ще кажа че налег маха мие 130кг.Това за моите 93-94кг не толкова много,но и не тьрся това.Работната ми тежест е 110-115кг.Гьрдите по принцип са ми много добре,но от тази лежанка поизоставих малко формите и в момента наблягам на канала :wink:
21.05.04
11:35
Момче, анализай думите, които ползваш. Храната и хранителните добавки сами по себе си възстановяват и набавят нужните за организма вещества. От теб самия зависи дали тези вещества ще се отлагат, натрупват и т.н. и дали ще се качат или свалят килограми.
Стероидите също сами по себе си няма да ти качат масата. Чрез тях можеш да усвояваш веществата по-бързо, да приемаш по-голямо количество храна и от там вече да постигнеш по-голям разтеж.
Количеството е важно - от кое колко взимаш. Не говори от протеин че не се качва, аз 2 месеца съм бил само на добавки поради липса на време да се храня и качвах без проблем (е, това е частен случай, не казвам да го правите всички).
21.05.04
18:31
Хайде и аз да кажа!
Когато за пръв път пипнах щанга беше на 11 години - тогава със 50 кг направих осем чисти повторения без да стигам до отказ. Това ми хареса и продължих с огромен ентусиазъм да тренирам гърди всеки ден, 5 пъти в седмицата! Това ми беше най-голямата грешка - започнах да спадам и на сила, и на маса. След 3 месеца не приличах на себе си (спарих се за норматив)! После започнах от 30 кг за серия и сега съм се закотвил на 80 кг! Но иначе макса ми е 100 кг.
Bre silni batkovci :wink: Az pravia 8 povtorenia na 85 kila, a max mi e 95
Teja okolo 75 kila i 185sm visok. Za 3 meseca trenirovki mislia ima goliam napreduk. Kato po4nah ne mojeh 50 kila da digna.
хаха ако правиш 8 пъти с 85, макса ще ти е над 95 сигура :)
мистър мускул научи се поне да ментиш :Р
Mi ne e. Ako iska6 ela i vij sam :wink: Ako tova ti se struva stranno, 6te ti kaja 4e na 90 ne moga i 3-4 povtorenia da napravia. Osven tova za kakvo mi e da luja?
Mi neznam. Sigurno ne si davam zor dostatu4no. Nikoga ne sum pravil istinski maxove ili trenirovka za takiva. Prosto kato hodia s priateli si vikame aide da vidim koi kolko 6te vdigne i slagam malko pove4e kila i se mu4a. Moge bi 6te moga da vdigna i pove4e, no ne iskam da riskuvam i da polua niakoq travma. Ka4vam si po 5 kila na 2 sedmici nai-ob6to. V na4aloto be6e po-burzo, no i burzi4ko vidiah zor. :)
Opa pouvlyakohte se v literaturni hiperbolizacii. Pove4eto ot vas vse oshte samo sunuvat kilogramite deto ste gi izbroili taka 4e daite da uspokoime malko topkata. Oshte rastete i tova sega da praite max na leg ne e nai dobroto reshenie za mladi bilderi. Silata se trupa s redovni trenirovki na inervaciyata na muskula a ne na samiya muskul. Max vdiganiyata po skoro precakvat vustanovyavaneto v pove4eto slu4ai formulata za sila sa submaximalni tejesti s povtoreniya bez da se stiga do otkaz taka nervnata sistema privikva i postijeniyata se podobryavat s te4enie na vremeto. Tryabva redovni trenirovki za sila na cikli za da imate takiva postijeniya vse pak ne sum v4erashen i se suobrazyavayte kvo pishete shtoto mnogo na4inaeshti mom4eta 4etat foruma i shte zemat da se punat da se pravat na bezsmurti v zalite ikato se precakat kvo shte im kajete togava? Mislya 4e temata e bezmislena za hora zanimavashti se s fitnes i bodybuilding shtoto tezestite za vseki 4ovek sa stogo individualni v zavisimost ot opita, tegloto i strukturata na vdigashtiya. Pravete si izvodite i za da ne kajete 4e sum nekuv lyolyo deto vi pou4ava men maxa na leg mi e 150 no sum dosta tejuk i tova za moite kilogrami suvsem ne e golyam rezultat slu4valo se e da pravya serii s 140 no 4esno kazano ne se gordeya s tova za men kulturizma e po skoro raztovarvane i hobi a ne opit za dokazvane na sila i vuzmojnosti. Moya poznat i priyatel gotcha moje da potvurdi tova koeto vi kazvam zashtoto izvesno vreme trenirahme v edna i suhta zala. Ne iskam da vi pou4avam no go napravih zashtoto mladejkite izhvurlyaniya sa mnogo harakterni za vuzrasta v koyato ste v momenta no te vodyat po skoro problemi otkolkoto udovletvorenie ot postignatiya rezultat. Pojelavam uspehi na vsi4ki i se nadyavam 4e ne sum zasegnal nyakoi druznoven bilder.
22.05.04
00:38
Аз скромно мога да подчертая че бутам 170 кг. / на този етап /. Някой от форима знаят на какъв етап съм. Висок съм 1,88 . 115 кг. бях 133 кг. За Яденето какво да ви кажа. Държа да ям когато съм гладен, а не да се тъпча като дънак. А за да си гладен трябва да си направил добри тренировки, да не си прекалил с витамините, и най вече да не се изнервяте от простаците. Повярвайте ми МНОГО СА. И всеки срещнат да го гърмите с нафтовата пушка пак ше има. Спането е много важен момент. 10 часа задължително. Протеин взимам на Мусаши . Мразя ги с дебелите си цени, но пък вкуса на ванилия им е супер. Взимал съм всякакви други протеини. От другите дебелея. Направо Освинявам. Даже от Амино 2700 на Универсал за два дена употреба , местя колана с една дупка нагоре. 4 пъти правих опит, като имаше замерване преди взимането. Вече не взимам Амино. Глутамин като има ЛЕФ. Ами тва е. Другото е ядене и блъскане. :lol:
max ми е 100 3 пъти , последния с помощ.Сериите ги правя с други килограми.Мисля да питам как е за 76 кила и не редовни тренировки
22.05.04
09:08
Ами и аз да се включа.
Момчета, за тези килограми, които сте написали ще ви кажа едно - 100% съм СИГУРЕН, че ако някои легне на лежанката и направи “ПРАВИЛНО” същите повторения със тези килограми, които е писал няма да може!
Аз бях стигнал до 100кг. от лег - 6 чисти повторения(без помощ от партниора), но това, че са чисти не стига! Правилното изпълнение е по-важно от това дали ще ти помогне някои или не. А именно трябва бавно да се пуска щангата и бързо да се вдига! И като почнах да ги правя така “ПРАВИЛНО” правя със 70кг. 6 чисти и правилни повторения!
А със 100 кг. когато правих, пусках щангата бързо и я вдигах бавно(точно обратното на ПРАВИЛНОТО). И така като я пусках бързо мускулна изобщо не може да усети, че вдигам. Нямах нито растеж, нито развитие. Тогава бях 95кг.
А сега вдигам със 70 кг., но се чувствам повече от перфектно!
Опитайте да правите повторенията бавно да видим тогава с колко килограма по-малко ще правите...
А пък и това не е много уместен въпрос за вдигането от лег. Защото не всеки прави вдигане от лег в началото на тренировката(явно авторът го прави в началото) и така се уморява от другите упражнения и от лег вдига по-малко. На мен вдигането от лег ми е 3-то упражнение. Първо правя кофички, после вдигане от полулег.
Затова казвам, че въпроса е много относителен и няма смисъл тази тема да я обсъждаме изобщо.
Всеки сам трябва да прецени с колко килограма да прави. А като види тука някой с неговите килограми, че прави с повече и ще си каже “айде да се напълна още малко” и от там тръгват грешките, неправилното изпълнение, чийтинг и т.н. от които могат да последват тежки даже катастрофални последствия...
Съветът ми е: “НЕ ГЛЕДАЙТЕ КОЛИЧЕСТВОТО, А КАЧЕСТВОТО”. Демек не гледайте тежестта, а как правите упражнението. !!! Be Carefull !!!
P.S. - Pc_genius аз съм си сложил снимка сложи си и ти и другите да си сложат да видим. А имам и още снимки: http://www.kuzmov.hit.bg/mypics.html
100 кила няма да ги пусна бъзро(ако разбираш какво искам да кажа).Първите две са чисти
22.05.04
20:47
Моя снимка има в профила ми на сайта: http://www.bb-team.org/club-dimitar_michailov.php
Abe kak da si sloja snimki v neta? Mnogo iskam, ama niamam kamera ili tam kakvoto e. A ne mislia, 4e e mnogo eftina:( Dali v niakoi klub naprimer ne moga da si ka4a snimki sus skener ili ne6to takova. (ne iskam da se snimam tam gol vse pak :) )
Напълно споделям мнението на Макаров..... като сложиш работна тежест на лежанката няма как да ги пущаш бърже... просто не става.... аз правя МАХ-ове с 140кг., но работната ми тежест не е повече от 110кг.. гледам да правя поне 8 повторения, МАХ-овете са за лигавене чат-пат...
Та... като правя работни със 100-110 си пускам щангата доста умерено и в никакъв случай бързо.... т’ва бързо и няма да разбереш кога ти е вече на вратлето...
А ти да намалиш с 30кг. тежестта..... според мен е много и при 100кг. серии не си ги правил чисто...
Леле, като гледам другите постове, май съм най-зле :oops:
Максове не правя, работните си серии на полулег (тъй като хоризонталния лег не ми е първо упражнение) правя с 60 кг за 8 повторения, а когато започнах не можех да направя серия бенч преси с повече от 30 кг :oops:
Аз съм с 23 по-малко от това което вдигам мах.Сериите ги правя с 80 85.Който иска да дойде и да види ако иска и пари мога да сложа
[quote author=“Eclipse”]
Максове не правя, работните си серии на полулег (тъй като хоризонталния лег не ми е първо упражнение) правя с 60 кг за 8 повторения, а когато започнах не можех да направя серия бенч преси с повече от 30 кг :oops:
Ами то аз като почнах на първата тренировка се затиснах с 40кг.... така че.... :oops:
Иначе МАХ-овете имат сми според мен повече за силовите трибойци и подобни, не за билдерите.... то и без да правиш МАХ се разбира дали имаш повече сила в самите основни серии.
Максимума ми беше когато бях на 65 кг - 110 кг 4 пъти.Много добре се чуствах,а на следващата година като бях 70 кг - 120 кг 2 пъти.
След това не тренирах около 8 месеца и сега започнах на ново.
Сега максимума ми е пак 110 - 4 пъти но съм 75 кг :( и съм в застои.
Ама ще видим :!:
26.05.04
12:52
Az pak sam dosta po skromen ot drugite otgovorili maxa mi na lejanka e 65 kg a s 50 ospiavam 10 bez pomo6t teja 50 kg i sam na 14 godini ne vzimam nikakvi superlamenti no po zakon sled trenirovka iam obilno xrani bogati na proteini kato naprimer kiselo mliako
Ами максимум съм пробвал с 80кг. като ги вдигнах сравнително лесно и оттогава (преди месец някъде) не съм пробвал пак, защото не мисля, че е чак толкова важно, но ще пробвам :) Тежа 68-69кг.
27.05.04
20:37
Аз при 80 кг. лично тегло имам макс 110 кг. Не е нещо особено, като резултат, но пък беше доста чисто вдигане. По принцип пускам щангата много бавно и малко по-бързо я вдигам.
05.06.04
01:11
zdraveite,az sum na 17 godini ot sofia i se zanimavam s fitnes ot dve godini i sum mnogo dovolen ot rezultatite koito imam,za nas o6te mladite bilderi ako moga taka da kaja ni vle4at pove4e koi kolko 6te vdigne ot lejanka ili na koi rakata mu e golqma i na koi ne.To4no v tova si mislq 4e ni e gre6kata i taka v stremeja si da vdignem pove4e kilogrami na daden ured i se povrejdame i se stiga do nejelani travmi i pro4ie,az moga da se pohvalq s dobri rezultati na lejanka ama tova e plod na dve godi6en trud i si vdigam 100-110 kila na serii,a pak maximuma mi be6e na 140 ama sega ako se opitam nqma da moga da gi butna:))
Една година по-късно гледам темата и все пак имам напредък:
75 кг , 174 см
4х130 кг
1х140 (мисля че мога и повече)
:D
01.08.05
17:44
16 год.
височина - 189
кг - 84
110 - 1 път чисто
Аз съм на 15 години, тренирам от 5 месеца сериозно фитнес, 63кг и 172см. И според мен няма никакъв смисъл да бутнеш щангата 1 път с много кила. Аз максимум съм бутал 65кг. 8 пъти.
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Темата не е за тук май
Рекорда за сега ми е 205
Тя темата преди си е била тук.
А ти колко тежиш.
Мйте постижения са без никаква химия.Даже протеин не съм пил. :wink:
01.08.05
22:20
Е добре де,що така ме депресирате... :( На 17 години 178см 70кг да правя серии 55х6(тва уж е МАХа)А пък имам бая големи гърди,харесвам си ги и с тва се успокоявам.Щото пък гледам ги едни такива изсъхляци дето бутат по 80-90 кила пък приличат на Али Макбийл...
Всеки си има приоритети - твоя е голями гърди , а моя е силни гърди.:)
01.08.05
23:18
Аз още от 5-6клас си правех лицевки,ама май че всеки ден ги правех д*е*е*б*а та резултата е големи гърди ама “кухи”! :P
Време има,килата ше си дойдат постепенно :wink:
[quote author=“tryn4o”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Темата не е за тук май
Рекорда за сега ми е 205
Тя темата преди си е била тук.
А ти колко тежиш.
Мйте постижения са без никаква химия.Даже протеин не съм пил. :wink:
В момента тежа 125-130 кила в подписа ми го пише Аз протеин пия но химия не имам голям стаж ,пич за пръв път ли ми срещаш мнения из форума :?: