Вчера 07.04
7,20 - 1 филийка хляб с масло, намазана с бъркоч от сирене и варено яйце
10,00 - 250 мл Кокосово мляко
13,00 - плескавица 150 гр. и салата от домат и краставица
18,30 - 50 - 70 гр кокос + специален “сладолед” - 1 шепа замразени горски плодове, нещо за подслаждане и 2сл цедено кисело мляко - всичко това в блендера и става супер
21,00 - 150 гр варен свински джолан понапудрен със смес от чесън с малко оцет, 1 сл ризото със зеленчуци / сготвих го за днес на обед,но не се сдържах да го опитам/
Течности
Вода 2 л, чай 1 ментов, оранжада 250 мл
добавки - Мултивитамини
Тренировка - почивка
Бележки - отдадох се на пазаруване /не парцалки - не обичам да пазарувам дрехи, предпочитам да се разхождам за яйца, месо, зеленчуци и подправки (giggle)/ и творчество в кухнята - действа ми много успокояващо
Айде, приятен петък!
ПП - това в синьото го бях забравила, та за това - допълнение
Мнението беше редактирано от Axi на 08.04.11 09:26.
казано от ina_V_ на 06.04.11, 15:44:
казано от Axi на 06.04.11, 15:29:
ina_V, не варя морковите - директно така, настъргани на едно, лука накълцан на ситно. Разбърквам първо 2 сл ръжено с 2 сл царевично брашно, добавям подправките - 1 чл кимион смлян и малко индийско орехче /и малко пипер - по скоро бял, няма да му навреди/. Разбърквам сухите съставки и добавям 2-те яйца (моите бяха М) и го разбърквам докато го докарам на леко гъст “крем”, ако ти се вижда прекалено гъсто можеш да добавиш малко вода, мляко или каквото се сетиш ;) След това слагаш вътре настърганите моркови и лука, бъркаш, слагаш и сиренето /може и без него, но става по-вкусно/. Стават златисти за по около 1,5 - 2 минути на страна.
Аааа - може да увеличиш малко количеството на морковите - 400 гр например. Ти ще прецениш след като го разбъркаш - по усет става най-вкусно :DЩе я пробвам и ще кажа как се е получило :)
Приготвих нещо подобно, но го направих малко по-мързеливо, но се получи доста вкусно. Та аз го приготвих така: Настъргани моркови, 4 яйца, сирене, лук и подправки / млян черен пипер, кимьон, 1бр. зеленчуков бульон/. Вс. това го смесих и го сложех във фурната в тефлонова тава. Когато го извъдих го намазах с масло, получи се уникално. Благодаря за идеята, мисля да го пробвам следващия път с тиквички и много копър :)
След една напрегната седмица, която водих записки на листче /просто след работа дори не исках да виждам компютър :D/ продължавам дневника тук.
Понеделник 18,04
10,00 - 1 варено яйце
12,30 - 120 гр свински котлет с марсала, гъби и малки лукчета /лукчетата и гъбите - около шепа/
17,30 - 1/2 филия хляб с 1 сл с връх майонеза от жълтъци само
18 - 18,30 - Тренировка
19,30 - 70 гр медено сирене със златиста коричка /парче сирене запечено в тиган, в който има масло и 1 лъжичка мед/ и салата айсберг, лоло росо, краставица полята с балсамико и зехтин
за сега е това, ако ям още нещо ще го дописвам утре ...
Течности - вода 2,5 л, чай - зелен с грейпфрут 1, ройбос 1
Добавки - мултивитамини
Тренировката - Малко загрявка и след нея Табата ... нещо си или по-скоро нещо като табата :)
По-точно 4 табати /почти/ с по 1 минута почивка между тях, НО 20 сек работа, 20 сек почивка, х 6 серии. Получават се 24 серии по 20 секунди работа и общо време 19 минути. По 4 упражнения - лицеви опори /последните малко високо.../, предна опора, клекове, коремни преси - в тази последователност едно след друго.
Бележки - еййй голямо четене падна днеска докато наваксам с информацията из форума :)
Ако се случи нещо интересно до край на деня или се развилнея из хладилника - ще дописвам
казано от ina_V_ на 11.04.11, 12:52:
Приготвих нещо подобно, но го направих малко по-мързеливо, но се получи доста вкусно. Та аз го приготвих така: Настъргани моркови, 4 яйца, сирене, лук и подправки / млян черен пипер, кимьон, 1бр. зеленчуков бульон/. Вс. това го смесих и го сложех във фурната в тефлонова тава. Когато го извъдих го намазах с масло, получи се уникално. Благодаря за идеята, мисля да го пробвам следващия път с тиквички и много копър :)
Радвам се, че си потворила малко върху първоначалната идея и ти е харесала :)
За сега толкова от мен. Лека вечер.
Вторник 19,04
Храната
7,20 - 1 филийка хляб с масло и сирене + 1 варено яйце
10,30 - 250 мл кокосово мляко
13,00 - 120 гр Патладжан с домати и нахут + 1 сл цедено кисело мляко
18,00 - Панини с преобладаващо пилешко месо и моцарела /общо 150 гр/
18,30 - 1 чл сладко от диви ягоди - защо отворих проклетия шкаф :D
20,00 - 500 мл айран /съотношение 1:1/
Течности - вода 3л, чай - 2 ройбос, 1 ментов
Тренировка - нямаше
Бележки - нещо ме е хванала нервата последно време, хич не мога да спя нощем, само се въртя и се будя по 100 пъти ... ментовия чай вечерно време оправя заспиването, но от 3 часа нататък ... тежка работа.
Приятен и успешен ден.
Офис лудницата приключи и сега сме в режим “свободно”. Е, поне за следващите 4 дни :)
А сега да си запиша сряда и днешния ден
Сряда 20,04
Храната - 7,20 - филия хляб, 50 гр пилешко месо, 1 варено яйце, 30-40 гр сирене
14,00 - сандвич от вкъщи с пилешко, айсберг, филия хляб, горчица и масло /преобладаващо пиле и айсберг/
18,30 - варено яйце и краставица
Тренировката - 20,30 - 21,30 CKM - средно интензивна тренировка, завършила с по 1 минута на човек изненадващи атаки
Течности - вода 3,5 л, чай - 1 зелен, 1 ройбос, 1 Изостар /вечерта на тренировката/
Бележки - срядата беше ... много натоварена. Всички се сетиха в последния момент, че предстоят 4 почивни дни и ми го изкараха през носа. Имах и една продължителна среща точно по обяд, която тотално ми развали яденето - поне я бях предвидила и след като свърши си седнах на една пейка и си изядох сандвича /еййй много хубаво нещо са това кутиите за храна (giggle)/
Четвъртък 21,04
Храната - не закусвах /защо и аз не знам - просто нямах апетит/
10 - 250 мл кокосово мляко
13,00 - бъркани яйца /2 бр/ със сирене и печена чушка
22,00 - 1 шепа бадеми /7-8 броя/, 1 сушена смокиня, чаша Каберне
23,00 - 150 гр Патладжан с домати и нахут /като този във вторник/ с 2 сл цедено кисело мляко
Тренировка - не, но имаше подобаващо обикаляне по магазините /забелязвам, че в последно време отново ми е много приятно да се шляя по хранителни магазини и да харча пари за продукти/
Течности - вода 4,5 л /1 литър изпих само докато ми измият колата - голяма жажда днес/, чай - 1 ройбос, виното беше 30 мл
Бележки - абе тия хора нормални ли са ??? Вчера нямаше никъде яйца под 0,23 лв за М - луда работа, добре че заредих в понеделник, а тези от разни броишури - 30 бр за 4 лв ... ми все едно бомба беше паднала... Както и за е, ще мине Великден - ще се нормализират цените /да се надяваме/
Айде стига толкова за сега.
А ето и малко музика - много хубаво ми звучеше днес в колата, направо ми идеше да мина през някоя бензиностанция, да заредя до горе и да отпраша на някъде .... БББББРРРРРРРРРРРЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪММММММММММ! :)
Ей колко било хубаво да се откъснеш от света за няколко дни ... без интернет, без да ти звъни телефона постоянно ... супер
А сега какво се случи тази седмица.
Понеделник - яденето беше предимно ядки - около 150 гр бадеми, лешници, кашу, чайове и вода - нищо друго не ми се ядеше. Тренировка - по изключение CKM от 19,20 до 20,45 /измъчена работа .../
Вчера
10 - 250 мл кокосово мляко
13,00 - 150 гр вратна пържола и 100 гр картофи на фурна + половин краставица
20,00 - 1 филия хляб, салата от домат и краставица, 50 гр сирене, 1 резен чедър
Течности - вода 3 л, чай - 1 зелен, 1 ройбос, 20 мл червено вино
Тренировка - не
Бележки - празниците не съм прекалявала с козунаците - хич даже. Прекалих обаче с месото и яйцата :D
Имам си вече въже за скачане /от неделя/ и понеже нямам място вкъщи си го пробвах пред входа по късните вечерни часове ... как ме гледаха окъснелите прибиращи се хора (giggle). Бях приятно изненадана колко малко време ми отне да се сетя как се скачаше на въже, след като се спънах два пъти на втория скок изведнъж 50 на куп ... то било като плуването и карането на колело :D
а да, този месец карам много тежък МЦ ... то не са спазми, не е чудо ... /пиша си го за собствена информация, защото последната година го карам много леко, сега е инцидент/
За сега толкова. Лек и успешен ден.
Ден - сряда 27,04
Храната
7,10 - 1 филия хляб, масло и сирене
13,00 - 250 мл спаначено-грахова супа с мента, 100 гр свинска вратна пържола, половин печен картоф с малко масло
18,00 - 1 препечена филия хляб с пастет /много хубав ми се получи :)/ и салата от кълнове
22,30 - 2 яйца на очи
Течности - вода 3,5 л
Тренировката - 20,30 - 21,30 CKM - лека и приятна тренировка, повече техника
Е това беше за вчера. Приятен и усмихнат ден!
След първоначалните сутрешни задачки-закачки си давам 5 минути да си попиша за вчерашния ден
Четвъртък 28,04 /не знам защо, но този ден хич не ми харесва как се пише и звучи ... много “Ъ”-та много нещо/
Храната
7,10 - 1 филия хляб, масло, сирене върху филията, 1 варено яйце
12,30 - 1 пилешка пържолка /мъничка беше милата - колко точно никой не знае/ и 50 гр нещо картофено, което така и не определих точно, пък и не доядох, салата от домат и краставица
22,20 - 1 прасешка вратна пържола /към 150 гр/ задушена със сайдер, сметана и лук
Течности - вода към 4 л, чай 1 зелен
Тренировка - нямаше
Бележки - един ужасно натоварен ден. Даже нямам идея как успях да свърша всичко - едно безкрайно обикаляне на цяла София, прибрах се по никое време вкъщи, а там обичайните всекидневни дейности ... май ние жените верно не сме като хората :D /ама в добрия смисъл/
Пък и яденето си забравих вкъщи и трябваше да експериментирам по обед.
По стечение на обстоятелствата попаднах в Младост - тази част от София ми е ... не тъмна Индия, ами не знам какво. След като обърках 3 рейса реших, че е по-надеждно да тръгна пеша по царсия път, който си знам. Е оказа се добро решение в трафика в 18 ч изпреварих всички рейсове ходейки пеша и очудващо бързо стигнах от Бизнес парка до Цариградско шосе, а от там на автомобила и към другия край на София...
След последното скачане на въже /в сряда преди тренировата по CKM/ установих, че имам един кекав мускул на левия крак, около прасеца, който все още ме боли зверски - за пръв пък усещам от къде започва, през къде минава и до къде стига даден мускул - не е като мускулна треска а по-скоро като силно напрежение, граничещо със схващане ... абе гадна работа. Но довечера ще загрея хубаво и дано не ми пречи на тренировката.
И като за последно, че много бележки станаха днеска, експериментаторската ми природа ме подтикна към 4 дневен курс и 9 йога занятия след него/някакъв пакет, който ми попадна пред очите явно в правилния момент, защото винаги съм била адски далече от идеята за йога ... /Та, днес ще се запиша и започвам на 5 или 12 май ... даже нямам и търпение :)
Айде стига ви толкова от мен - лек и успешен ден! (sun)
Работен понеделник и време за отчет :)
петък тренировката беше 1 час CKM, яденето филия хляб с масло и сирене, за обяд спаначено грахова супа с мента и марка пържолка 100 гр с лук и сметана, вечерята беше 3 яйца на очи
Събота и неделя - тренировка нямаше, само разходки и яко чистене
Храната за събота
8,00 - питко-палачинка от 2 яйца, овесени ядки, сирене, ленено семе и сусам, след като се изпече я намазах с малко масло за аромат + 200 мл овче мляко от село
13,00 салата от домат и краставица, 100 гр свинско месо задушено
20,00 - ... не помня, пък и не си разчитам какво съм писала
Храната за неделя
8,00 - 1 резен козунак, 2 варени яйца, 200 мл овче мляко /по Великден грам козунак не хапнах - сега ми се прияде, изпекох и нападнах :D/
11,30 - 1 шепа бадеми
19,30 - 1 голям домат, резен кашкавал, 120 гр свинска пържолка
Бележки - има и добри има и лоши. Лошите ще си ги спестя ... но от добрите съм МНОООООГО радостна. Разчиствах си гардероба в неделя и естествено всички дрехи, които са годни за носене бяха премерени, а аз бях мнооого щастлива. Влязох си не само в миналогодишните панталони, но и в тези от преди 2 години (happy). Имам само едни, който имам по-малко от половин пръст преди да ги закопчая, абе еуфория в общи линии. Има още доста работа, но се появява светлина в тунела, още повече като се замисля че на няколко пъти това, което бях постигнала замина на кино и съм си виновна само аз за това.
Довечера ще напиша мерки, но това което си спомням много ясно е, че в бедрата имам по -3 см за последните 2 месеца! Това определено ще ми даде допълнителен тласък. Е килограмите не са мръднали изобщо, но това вече изобщо не ме бърка - колкото толкова - важното е, че вече започвам да придобивам някакъв що-годе приличен вид :)
Айде за сега това - към 18 ч ще има и малко мерки.
Както казах днес - ето ги новите мерки
Март Сега Промяна
бицепс ляв 34,5 34 - 0,5
бицепс десен 32 34 +2
предмишница лява 27 27
предмишница дясна 27,5 27,5
ханш 109 104 -5
бедро ляво 68 65 -3
бедро дясно 68 65 -3
прасец ляв 39 39
прасец десен 39 39
талия 84 84
гръден кош 86 86
гръдна обиколка 112 112
врат 34 32 -2
китки 17 16 -1
глезен 23 23
Сега малко забележки - бицепсите са ми равни вече ... най-накрая, като видимата разлика е, че мазнините поизчезват и на тяхно място вече има мускул. За ханша и бедрата съм си доволна определено. Следващ приоритет - намаляване на обиколката на талията!
Иначе най-голямата ми пречка си оставам аз самата ... но вече усещам, че и в борбата със себе си имам напредък :D
Туй то, поне за сега. Утре отчета за днес, а сега да се почудя какво да тренирам.
Понеделник 02,05
Храната - амиии.... днес беше трагично, не е умишлено, просто нямах никакъв апетит.
6,50 - ставане
17,00 - 5-6 бадема - видях ги на масата и просто толкова си взех
18,00 - Тренировка
20,00 - 100 гр пилешко месо, 1 резен чедър, малко моцарела, половин домат, филия хляб
21,00 - 100 мл прясно селско биволско мляко ... ммммм ...
Течности - вода 4 л, чай - 1 зален
Тренировките - след лека загрявка малко модифициран вариант на домашното за неходилите на тренировките на открито тази събота и неделя
1 мин - 1 лицева опора
2 мин - 1 коремна преса
3 мин - 1 бърпи
4 мин - 2 лицеви опори
...
стигнах до фаталните по 13 повторения от всичко /39 минути/ и понеже разбрала-недоразбрала когато не успях да си направя повторенията от 14-тата серия на лицевите опори спрях с всичко ... нищо другия път ще е като хората. Също така бърпитата бяха без лицева опора от 5-тото нататък, лицевите с възможно най-ниско пускане до долу.
И да, аз не харесвам бърпита ... ама хич. И лицеви опори след бърпита с лицева опора е ... знам ли и и аз какво :D
В 22 - 22,30ч слязох да си хвърля боклука от деня и си взех въженцето, та поскачах малко пред входа - около 5 минути. Този път нямаше странно гледащи - размина ми се :) Е гадния мускул на левия крак, който ме болеше след предишното скачане ме заболя пак ... гадна работа. Ще свиквам малко по малко да вдигам времето за скачане и повторенията в серия.
Бележки - Малко ме е яд за тренировката. След като сметнах съм направила по 91 повторения от всичко и ако се бях сетила по-рано щях в следващите минути да се понапъна малко да направя поне по още 9 за да ги закръгля на по 100 /то лицевите опори толкова си станаха/ ... И за мойто неразбиране ме е яд, но това ще ме научи да чета по-внимателно другия път.
За сметка на това съм много радостна за биволското мляко. Сдобих се с 2 литра - малко повече от половината заквасих, другото оставих за пиене. Заквасеното стана направо страхотно. Днес /вторник/ сутринта го пробвах, направо все едно сметана ядеш - само му трябва да стане малко киселко и ще е тамън.
Лек и успешен ден!
Такаааа - Вторник 03,05
Храната
7,10 - 1 варено яйце
11,00 - филия хляб, масло, сирене има-няма 50 гр, 2 варения яйца, половин голям домат
18,00 - омлет със спанак и 4 яйца + мъничко бри и половин голям домат
20,00 - 5-6 бадема
Течности - вода 3,5 л, чай - 1 ройбос
Тренировка - почивка
Бележки - вчера се чувствах много отпаднала, не тренирах и заспах безпаметно към 20,30 - 21,00 ч - това не ми се случва често в последно време. Надявам се да не ме хваща пак някой вирус, че ми омръзна вече тази година...
Толкова за вчера. Лек и успешен ден!
Сряда 04,05
7,10 - 1 варено яйце
12,00 - 100 гр свинско месо, 150 гр спанак и лапад с ориз и 2 сл биволско кисело мляко
18,00 - 1 варено яйце
22,30 - нещо сътворено на тиган от 1 чушка, половин домат, 2 сл сирене Котидж и 3 яйца + мноооого магданоз
Течности - вода 3,5 л, чай 1 ройбос
Тренировка - 20,30 - 21,30 CKM лека тренировка, предимно техника
Бележки - това време няма ли най-накрая да реши какво иска да бъде -топло, студено, слънчево, дъждовно, мрачно или какво ... :) Наложи ми се да се разходя след работа и да почакам по риза и кожено сако ... умрях от студ на този гаден вятър вчера. Щях и от глад да умра, но намерих в дълбокия запас на чантата си 1 варено яйце, което най-безцеремонно си обелих и изядох насред улицата. Що ли ме гледаха толкова странно тия хора ...:D
Стига толкова за вчера. Лек ден и слънчеви и усмихнати почивни дни
05.05.11
17:24
казано от Axi на 02.05.11, 18:19:
За ханша и бедрата съм си доволна определено. Следващ приоритет - намаляване на обиколката на талията!
Иначе най-голямата ми пречка си оставам аз самата ... но вече усещам, че и в борбата със себе си имам напредък :D
Туй то, поне за сега. Утре отчета за днес, а сега да се почудя какво да тренирам.
Най-важно е да си доволна от резултата и той да ти е силен мотиватор!
Успех с талията :)
Пак зачезнах по почивните дни ... поне този път си записвах всичко и сега ще си го отбележа тук.
Почваме от храната през почивните дни
Петък
8,00 - питко-палачинка от 4 сл фини овесени ядки, 2 яйца, сусам и ленено семе на око, след като се сготви салко масълце отгоре за аромат и 1 домат
15,00 - 100 гр свински шницел /разфасовката/ със салата айсберг
22,30 - 2 варени яйца
Събота
10,00 - интерпретация на тема Хот дог 1 бр. 120 гр - забърках си пълнозърнесто-ръжено тесто, разточих го и го намазах с горчица, поръсих с малко чедър и сложих по 1 братвурст срязан на две, загънах като плик за писмо и го пекнах във фурната - сервирано със задушен карамелизиран лук както си му е реда + 200 мл айран от биволско кисело мляко
18,00 - салата от всякакви зелении около 150 гр, 2 варени яйца, 70 гр свински шницел изпечен и нарязан, полята със зехтин, балсамико и леко запечени зърна синап
22,00 - 1 шепа бадеми
Неделя
11,30 - 2 яйца на очи, 100 гр свинска вратна пържола, половин домат, половин глава червен лук, 50 гр сирене, филия хляб
16,30 - 1 шепа бадеми
18,00 - 200 гр биволско кисело мляко
21,30 - салата от зелении 100 гр. и 50 гр запечено сирене, 50 гр запечен кашкавал /алтернатива на панирания :)/
Течности - през всичките дни вода над 2,5 л, много чай и 50 мл червено вино
Тренировките - петък 20,30 - 21,30 CKM - много техники с оръжие
Събота и неделя - активна почивка. Имаше само разхождане
Това беше за почивните дни - понеделника ще го пиша по-късничко.
@Aktrisata - определено като се види някакъв резултат човек се мотивира допълнително.
Слънчев и усмихнат ден (sun)
Наработих се за първата половина на деня /остава втората .../ и докато храносмилам е време да напиша и какво стана вчера
Понеделник 09,05
Храната
7,20 - 1 варено яйце
12,30 - 120 гр свински шницел /мръвката/ с ориз - ориза сготвен беше 3 сл и салата от полвин краставица, мноооого магданоз и оцет
20,30 - 2 парчета натурален шоколад /прибрах се озверяла, пък и ми се ядеше нещо сладко ... /
към 22,00 - панини с пилешко малко моцарела и чедър + голяма салата от зелении микс и 250 мл айран от биволско кисело мляко.
Течности - вода към 3 литра, чай - 1 зелен, 2 ройбос
Тренировката - някъде между 20,45 - 21,30 не погледнах точно
Загрявка към 5-6 минути с ротации и подскоци
Понеже зарязах на средата 100 push ups сега за да ми дойде акъла в главата - отначало. Седмица 1, ден 1
и гледайки там си харесах и програмата за 200 клека, почнах я пак по същата причина - просто защото искам да ги направя. Пак седмица 1, ден 1
Тях ще ги включа в загрявката ... засега ;)
3 х 10 раменни преси с дъмбели по 5 кг
3 х 10 хибридни арнолд преси с дъмбели по 5 кг
3 х 10 повдигане на ръце напред с дъмбели /за 1 повторение броя лява ръка, дясна ръка/
3 х 10 повдигане на ръце в страни с дъмбели
1 х 10 флайс с по 7,5 кг + 2 х 10 с по 5 кг
3 х 10 лява и 3 х 10 дясна ръка концентрирано сгъване
3 х 10 лява и 3 х 10 дясна ръка едностранно трицепсово разгъване с 3 кг
3 х 10 лява и 3 х 10 дясна ръка кик бек
за накрая малко разтягане - около 5 минути
Бележки - направо ударих шестицата с това биволско мляко, но за жалост свършва ... ще имам чак след празниците по 24-ти май ...
Това беше вчера. За сега - толкова :)
Бързо, бързо един вторник :)
10,05
Храната
7,15 - 1 /70 гр/ мъфин с овесени ядки, яйце и банан
13,30 - 100 гр свинско с малко ориз и зелена салата
21,30 - 2 и половина кюфтета /х 100-120 гр сурови/ с печени чушки и 150 мл бира
22,10 - 1/3 вафла ... и то от тези мекичките с мед и халва ... абе ... (blush)
Течности
Вода 3,5 л, чай - 1 зелен, 150 мл бира
Тренировката - 18,15 - 19,00
Загрявка с подскоци, ротации и спринтове на място около 6-7 минути
3 х 10 скок от клек
1 х 10 напади с дъмбели по 7,5 кг /за 1 повторение броя - ляв крак, десен крак/
2 х 10 напади с дъмбели по 5 кг /за 1 повторение броя - ляв крак, десен крак/
3 х 15 глутеус мост
2 х 10 глутеус мост на 1 крак /10 бр ляв, 10 бр десен/
3 х 10 повдигане на краката от наклонен лег
3 х 5 повдигане на таза от земята с прави крака - лягам по гръб, подхващам се за страницата на леглото /за лека упора и баланс като начало/, изправям си краката под прав ъгъл и започвам да повдигам таза нагоре като същевременно изправям краката за да стигна до нещо като свещ и връщам в изходно положение. Цялото движение и нагоре и надолу е бавно - може би е това или нещо като това
Вертикални коремно-тазобедрени подвигания
предна опора - 1 х 1,25 сек /най-добро време до момента вкъщи/ и 2 х 40 сек
странична опора ляво - 3 х 20 сек
странична опора дясно - 3 х 25 сек
първи опит за вакуумки - 2 х 5 бр
3 х 10 ренегадско с по 3 кг /1 брой - лява ръка, дясна ръка/
2 х 10 /10 лява, 10 дясна ръка/ едностранно гребане с дъмбел с 7,5 кг
4 х 10 /2 х 10 лява,2 х 10 дясна ръка/ едностранно гребане с дъмбел с 10 кг
3 х 10 Сумо тяга със самотната пудовка вкъщи
За финал около 3-4 минути разтягане
Бележки - Относно предната опора - вкъщи хич не ми върви. Това време, което засякох е най-доброто до момента вкъщи, но на тренировките по CKM като правим изометрии не ми е никакъв проблем да изкарам минута и половина - две, че и за още питам, но вкъщи е зооооррр. Шантава работа.
Весел и усмихнат ден (sun)
Ден Сряда, 11.05
Храната
7,30 - 1 варено яйце
10 - 200 мл кокосово мляко
12,30 - 2 кюфтета /х 100-120 гр сурови/, салата от половин домат и краставица, люта чушка и половин филия хляб
19,00 - 1 парче натурален шоколад
22,30 - 1 печен картоф с 1 сл сметана и 50 гр свински врат, 1 варено яйце
Течности - вода около 4 л
Тренировка
18,30 - 1 тренировка /ако може така да се каже за нея де/ ден 2, седмица 1 на 100 лицеви опори и 200 клека
20,30 - 21,30 CKM интензивна тренировка с още по-интензивна загрявка, много граплинг и малко теники на оръжие последните 15-тина минути.
Бележки - вече съм сигурна - техниките от граплинга, които са инкорпорирани в CKM определено са едни от най-изморителните ... а когато се правят и без никаква почивка между техниките ... уффф, накрая просто исках да стана от този твърд под и да потичам, поскачам, поклякам, поправя бърпита или каквото и да е там само да не се налага пак да лягам на земята :D
И нещо което просто няма как да не отбележа, по простата причина, че останах потресена ... тотално потресена. Как може 35 годишен мъж да разсъждава като 13 годишна заблудена девойка ... Тоз момък е с нормално телосложение /даже е малко слабичък за моя вкус :D/, към 1,85 висок и заявява по обед когато аз поемам към кухнята, че той днес нямало да яде защото бил почнал за пуска корем ?!?!? Два часа по-късно след като очевидно не е успял да контролира глада си започва да унищожава пликче солети и заявява, че довечера можел да хапне една ябълка или нещо такова ... е к’во е това нещо ? Айде аз не съм за пример, но поне се мъча да направя нещо по въпроса - чета, експериментирам! Да вземе да си размърда задника извършвайки някаква физическа дейност различна от шофиране и седене и може пък и да си реши проблема с пускането на корем! Аз естествено тръгнах с добро - абе човек, недей така, с глад не е разумно. Отговора предполагам го знаете - Е хубаво, може да не е правилно, ама върши работа ... :x
Не знам... до сега минах през няколко фази - ентусиазираната; тази в която като те питат обясняваш какви ги вършиш и защо си носиш ядене от вкъщи; тази в която се мъчиш да “приобщиш” някой; тази в която си пускаш нещата покрай ушите, но явно сега ми дойде в повече и влизам във фазата на раздразнението...
Стига толкова, че пак се отнесох и написах километричен пост.
Да правят каквото знаят!
А на всички вас - усмихнат и успешен ден, добър апетит и спорна тренировка ;)
Топъл ментов чай и време за отчет
12,05
Храната
7,20 - 4 сл овесени ядки с мляко, сирене и червен пипер
12,00 - 300 гр гювеч с преобладаващо свинско месо и тук-таме някой картоф, бамя и грахче
18,00 - 1 филийка хляб, 2 печени чушки с чесън /много при това :)/, 50 гр суджук, 50 гр сирене
20,00 - 1 варено яйце
Течности - вода 3 л, чай - ройбос 1, зелен 1, ментов 1
Тренировка - по принцип не планирах, но нещо ми дойде музата и реших, че пак ще го мъча туй проклето тичане. Та, 21,30 - 22,00 тичане/да се чете тръс :D/-бързо ходене редувах ги по песните от плейлистата ми - 1 тичане /подтичкване/, 1 ходене. Разстояние - нямам идея, но в никакъв случай не е кой знае колко ... А пък след този дъждец дето преваля беше толкова свежо навън
Бележки - ммммм, тц :D - еййй въздържах се бе :D
Лека вечер и чудесен петък!
Петък 13-ти
Храната
7,20 - 1 варено яйце
12,00 - 100 гр чудесна домашна наденица от кълцано месо и салата от 1 домат и половин краставица
18,30 - 1 филия хляб с масло и сирене, 50 гр суджук
23,00 - 100 гр свинско вретено и 1 сода
Течности - вода 3,5 л, чай - ройбос 1, ментов 1
Тренировката - 20,30 - 21,30 CKM - комбинирано интензивна тренировка - малко техника, 20 минути психотейнинг и за десерт по 3 минути изненадващи атаки на човек. За награда след тренировката на въздух с приятни хора на по бира /аз понеже винаги си тегля късата клечка в томболата “Кой ще кара” - сода :D - то съм и един пияч... ама айде/
Бележки - аз на пук на всички много харесвам петък 13-ти. Пък и днес тамън се бях сетила за интервюто на veronique и обяснавах на приятеля ми, че някой ден трябва да отидем по-рано в залата преди тренировки, за да я видя на живо и то ... Влизам във фитнеса, а тя тамън излиза и разминавайки се виждам позната от снимките усмихната физиономия :) Зарадвах се, че се запознахме. Тези случайни среща са много зареждащи :)
Още едно лирическо отклонение - наистина се радвам, че така случайно попаднах на форума на изданието. След всичките спънки - били то физически или душевни /тук включвам и собствения си мързел/, моменти на прогрес и регрес вече виждам напредък благодарение на информацията, полезните съвети и подкрепата на хората тук и човекът до мен разбира се /това се отнася за всички теми и дневници/Набрала съм инерция и се надявам да не я загубя някъде по пътя.
ПП днес се премерих -4 кг за последния половин месец /варирах 77-80-76 (dance) и за да не въвеждам нови данни само за едни килограми тези 80 ги сложих в първоналачните, а 76 в последното измерване - то и без това на мен дневника си ми е водещ за килограмите специално/
Стига толкова за вчера. Днес е един слънчев и чудесен ден - време за разходки (sun)
Мнението беше редактирано от Axi на 14.05.11 10:14.
Привет в слънчевия и свеж понеделник. Следва един отчет за почивните дни
Събота
Храната
10,00 - 2 яйца на очи, 50 гр сирене, червен лук, половин домат
18,30 - омлет от 3 яйца с пресен спанак, 50 гр меко синьо сирене и половин домат
21,00 - 1 шепа шам фъстък
Течности - вода 3,5 л, чай 1 сенча, 1 хънибуш, 1 ройбос
Тренировка - 8,30 - 9,00 редуване ходене/тичане с преобладаващо ходене този път
9,10 ден 3 от седмица 1 на 100 лицеви опори и 200 клека
Неделя - късно ставане и мотаене из квартала
14,00 - 150 гр прясно зеле с домати и моркови /сготвено/
16,30 - 100 гр току що изпечена фокача с по общо 70-80 гр сирена /чедър, бяло, стилтън, едам/
20,00 - 100 гр прясно зеле
22,00 - 1 варено яйце
Тренировка - почивка
Течности - вода 2 л, кола 500 мл , чай - 1 сенча
Това бяха почивните дни. Тази седмица с нови сили и ентусиазъм!
Лек ден и усмихната и слънчева седмица (sun)
Застой, застой и хоп - пак тук :)
Първо вчера и после в бележките какво се случи докато не писах
7,10 - 1 филия хляб, масло, сирене, 50 гр пилешко месо
11,00 - 250 мл кокосово мляко
15,00 - 100 гр свинска пържола в було, салата домати и краставици + 1 топено сиренце с корнфлейкс
18,00 - 50 гр бадеми
23,00 - 1 варено яйце, 50 гр бадеми
Течности - вода 3,5 л, чай - студен домашен 1 л, чай - сенча 1
Тренировката - 20,30 - 21,30 CKM - бързо тренировъчно темпо, средна към висока интензивност, за финал по 2 минути изненадващи атаки и мноооого задушна зала.
Бележки - такаммм, докато ме нямаше тук ... не съм изпадала в хранителни ексцесии, с изключение на 1 вафла за последните 2 седмици и една прясна паста със сушени домати, подправки и зехтин. Старах се да не прекалявам с яденето и да си тренирам редовно, без допълнителния стимул от воденето на дневника тук, то малко случайно се получи, но поне експериментирах. Имах доста натоварен работен период, в който наистина просто нямах желание за виждам компютър вкъщи ...
Тренирането си вървеше нормално - два пъти вседмицата CKM като имаше само една по-лека тренировка, ходене/тичане през 2 дни, упражнениея със собствено тегло и малко скачане на въже.
Новото за мен - изкарах един курс в продължение на 4 дни - йога и дихателни техники, който ми се отрази доста добре мога да кажа и някои неща си ги включвам в ежедневните занимания, като определено сега ми беше най-удачния момент за подобно нещо. :) Това беше на бързо за последните две седмици.
Толкова за сега
Успешен и усмихнат ден! (sun)
02,06 Четвъртък
Храната
7,10 - филия ръжен хляб, масло и сирене
12,00 - 70 гр наденица от кълцано месо, 120 гр салата от зелении микс с балсамико и зехтин
17,00 - 1 шепа бадеми /към 10тина бадема/
18,00 - гювече с пилешко, чушка, домат, 2 яйца, сирене, 2 чл сладко от диви ягоди
Течнистите - вода 3,5 л, чай - 1 ройбос
Тренировка - не
Бележки - бях доста отпаднала, легнах да си почина малко и взех, че заспах.
Нищо интересно за четвъртък.
Приятен ден от мен! (sun)
Петък
Храната
7.10 овесена каша с 4сл овесени ядки, малко масло и червен пипер
12.00 200 гр общо пиле със зеленчуци (не по китайски, просто задушено пиле с тиквички, патладжани, чушки и лук), половин филийка хляб
18.00 шепа бадеми, 1 варено яйце
23.00 50 гр мариновано свинско, нарязано на ивички и задушено с малко вино и салата от зелении микс с балсамико и зехтин
Течности - Вода 3.5 л, чай - студен, зелен с мента и цитруси 1 л - има и фотосесия :D, малко червено вино - около 20 -30 мл
Тренировка - CKM - средно натоварване, повече техника, за финал - изненадващи атаки х 3 минути
Бележки - няма
Мнението беше редактирано от Axi на 04.06.11 21:50.
Минаха почивните дни, и е време да бъдат поместени и тук
Храната
Събота - 9,00 - филия хляб, 2 варени яйца, 50 гр сирене, половин домат, суджук /без никаква идея колко беше -два пръста :D/
13,00 - 1 банан
19,00 - печено свинско контра филе 80 гр, сирене към 60-70 гр, домат гооолям и вкусен, 1 глава червен лук /еййй как обичам простите неща .../
неделя - 10,30 - домат, сирене и 50 гр свинско контра филе
13,00 - 1 варено яйце, 50 гр бадеми
17,30 - филия хляб с “пастет” и половин краставица
21,00 - гювече с печена чушка, 50 гр сирене, малко пилешко месо и 2 яйца
Течностите - и двата дни вода над 2,5 л, по 1 литър студен чай, в събота 30-40 мл червено вино преди вечерята
Почивни от към тренировка дни
Бележки - без бележки
Успешна седмица и усмихнат ден! (sun)
Хоп и понеделник мина
06,06,2011
Храната
9,00 - 1 банан
12,00 - 200 мл таратор, 80 гр свинско задушено
18,00 - 2 яйца на очи, 80 гр свинско нарязано на тънки лентички, мариновано с подправки, на тиган, половин домат, половин филийка хляб
19,30-21,00 тренировка
22,20 - 150 гр спанак с малко ориз и лъжица кисело мляко, 10-12 бадема
Течности - вода 3,5 л, ментов студен чай 1 л, 150 мл кола
Тренировката - 19,30 - 21,00 CKM - по изключение, с много техника главно с оръжие. Средно интензивна тренировка
Бележки - много се радвам така като имаме извънредни тренировки :) Още повече когато има нови техники за учене. Друго интересно - ми май няма.
Усмихнат и успешен ден!
Вторник
Храната
7,20 - 1 филия хляб с масло, яйце и сирене
12,00 - 100 пилешко филе със сметана и зелена салата
18,00 - 50 гр сирене, 1 варено яйце, 1 домат
19,30 - 1 шепа бадеми
21,30 - 1 кюфте /към 80 гр/ на скарата
Течностите - вода 3 л, 100 мл бира с вечерята
Тренировка - почивка
Сряда
7,10 - 1 варено яйце
12,00 - 80 гр свински шницел /разфасовката/ с 1 печен картоф и салата от моркови, пресен грах и краставичка
18,20 - 1 препечена ръжена филийка хляб с малко масло и хайвер и понеже много ми се дояде сладко, а видях на мъж ми протеиновите “фафли” реших, че е по-малкото зло и ометох половин Syntha 6 Decadence Cookes and cream. Много ми беше вкусно :)
22,20 - 50 гр мариновано в подправки месо на тиган с малко масло и много малко бяло вино
Течностите - вода 3,5 л,
Тренировка - 20,30 - 21,30 СКМ - средно интензивна тренировка, главно удари, блокове, и малко работа срещу нож.
Бележки - много съм доволна, че вече почнаха да пускат климатика в залата, щото иначе ... просто не ми се мисли
И от протеиновата “фафла” съм доволна :D днес ще си доям другата половина
Споменах ли, че не обичам блоковете по време на тренировка ... вече втора седмица си ходя със синин по ръцете. Ще вземе някой да си помисли, че съм станала побойничка :D
Стига толкоз за сега. До довечера или утре сутрин, а през това време - усмихнат ден, нищо че тук вали (sun)
офф: Някога налагало ли ти се е да използваш придобитите знания от тренировките по СКМ на улицата? Ако отговорът е да, можеш ли да разкажеш?
казано от gips на 09.06.11, 23:02:
офф: Някога налагало ли ти се е да използваш придобитите знания от тренировките по СКМ на улицата? Ако отговорът е да, можеш ли да разкажеш?
Ами отговора не е еднозначен защото заучавайки чисто физическите техники се учат и, нека кажем, психологически такива. Тези които ти помагат да идентифицираш възможен конфликт и за го предотвратиш. Една от основите на почти всички системи за самозащита е избягването на конфликта, ако това е възможно, а ако не ... поне ще знаеш какво да направиш
Та в този случай - да наученото ми е помагало вече два или три пъти да оценя възможна заплаха и да преценя начина по който да подходя, за да се разминат нещата без ненужен физически контакт. Но чисто физическите техники за момента не, пък и се надявам така да си остане ;) Но пък за сметка на това съм имала случки вече доста назад в миналото, когато съм сигурна че са щели да ми свършат чудесна работа, но това са неща забравени когато и където са се сулчили.
Отваряйки тази тема се замислям, че съдейки по мен и още няколко мои познати занимаващи се с техники за самоотбрана или бойни изкуства, тези възможно конфликтни ситуации намаляват значително. Може би човек започва неволно да излъчва някаква увереност и тези неща просто спират да му се случват, знам ли? Не говоря за съзнателна прекалена увереност в себе си, защото това може да те подведе. Говоря за момента, в който вече имаш достатъчно голям набор от техники, които си повторил безброй много пъти и можеш вече да ги използваш почти подсъзнателно.
Аз пак се отнесох на някъде с тези обяснения :D Надявам се, че все пак съм успяла да отговоря на въпроса ти.
Айде дойде време и за отчета за вчерашния ден
09,06,2011
Храната
7,10 - препечена филийка хляб, масло, хайвер
10,30 - половин банан
12,30 - 150 гр пилешки карета на грил-тиган със задушени в масълце зеленчуци
19,30 - 3/8 от 30 см, почти еднокилограмова домашна пица с пресни домати, мръвка, сирене и кашкавал + 250 мл айран от овче/краве кисело мляко
22,00 - 6-7 бадема /толкова имах в пличето и за да не ми се подмотава ... :)/
Течности - вода 3,5 л, чай - зелен, студен 300 мл,
Тренировка /или нещо около/ към 17,30 - бързо и леко, защото горещината нещо ме мъчи -като свикна - повече
5 х 10 Сумо тяга хай-пул с пудовка
10, 9, 8 .... 2, 1 от лицеви опори, къси коремни преси, клекове почивките са 10, 9, 8 .. 2, 1 секунди след съответните бройки на серията.
Бележки - продължавам да си подтичквам/ ходя през ден, като скоро мисля да пробвам да си тичам както си му е реда. А тия стойки на ръце по дневниците и Crossfit темите направо не ми дават грам спокойствие и мисля с малко помощ да взема да се науча и аз - в събота ще пробвам, пък да видя до къде ще го докарам /до под онази круша или по-далеч :D/
Аааа, сега се сетих - мисля, че имаше почитатели Тайландската култура във форума. Та, ще има /май вече има/ Фестивал на Тайландската култура в Борисовата градина от днес до неделя.
Това за сега. Приятен остатък от деня и весели и усмихнати събота и неделя! (sun)
Как обичам почивните дни далече от всичко ... :) Сега отново на работа и бързо отчета за петък и почивнитe дни
Петък Храната
7,10 - препечена филия хляб с малко масло и хайвер
10,30 - доядох си втората половина на проеиновата фафла
13,00 - задушени зеленчуци и 100 г пилешко филе
18,00 - 1 варено яйце, 1 домат
23,00 - 2 бъркани яйца със сирене и лук
Течности - вода 3,5 л, чай- студен, зелен 1 л
Тренировка - 20,30 - 21,30 CKM - високо интензиван в първата си част и , ураа, нови техники във втората :D
Събота
Храната
10,00 - 150 гр панини с преобладавощо пилешко и чедър + салата айсберг
11,30 - 1 пържена филийка с малко сирене и 2 чл сладко от диви ягоди - не се сдържах ей....
18,00 - 100 гр печени на фурна свински ребърца със салата от домат с лук и 100 мл бира
20,00 - 1 шепа шам фъстък
22,00 - салата от краставица с копър, магданоз, зехнит и оцет + 50 гр сирене
Течностите - вода 1,5 л, портокалов сок - мхх общо 5 портокала, чай - 1 ройбос
Тренировка - раздвижване по-скоро - 10, 9, 8, ... 2, 1 от лицеви опори, къси коремни преси, клекове
Неделя
Храната - безразборна и всякаква :)
сутринта към 10,30 ч - печена наденичка, плочка сирене - 50-60 гр, 7-8 маслини, пресен чесън, 1 варено яйце, филия хляб, майонеза само от жълтъци
към 11,30 - 12,00 - 1 шепа бадеми
17,00 - 120 гр задушена свинска вратна пържола с марсала и сметана + салата от 1 домат и лук
18,00 - 2 шепи ягоди, ама истински от село :)
22,30 - 2 бъркани яйца
Течности - вода 2 л, портокалов сок - 300 мл
Тренировка - почивка
Бележки - Събота пак имаше едно обикаляне, едни разходки. Взе, че ми се спука водното съединение на колата и сега следващите две седмици съм пеша ... пффф как мразя така ... да си чакаш частта от САЩ две седмици. Да ‘зема да си навъртя около дупката изолирбанд и да си карам смело, а? :D То беше много весело - от водното съединение малко фонтанче антифриз и вода залива топлия двигател и естествено се изпарява за норматив - едни кълба пушек, една миризма ... мани - мани :) много апокалиптично изглеждаха нещата от една малка дупчица, но пък за късмет стана точно на паркинга докато се маневрисвах на прибиране.
Не, че е нещо кой знае какво, но за сефте ми се поврежда нещо по колата и ми е неприятно.
Стига толкова за сега.
Успешна и усмихната седмица! (sun)
Понеделник 13.06
Храната - не е хич добре днес ...
7,10 - филия хляб с масло и сирене
13,30 - 1/4 парче еклерова торта /рожденници к’во да се прави ... пък ако бях взела да ям и нещо съществено ... цена нямаше да има/
19,00 - 1 нюрнбергска наденичка, половин домат, резен сирене, резен чедър, горчица, 2 чл. майонеза, филия хляб
22,20 - 80 гр /в сготвено състояние/ зелен фасул сготвен с джанки, чесън, моркови, магданоз + 1 сл кисело мляко + още чесън - обичам пресен чесън, мммм
Течности - вода 2,5 л, портокалов сок 250 мл
Тренировка - не
Бележки - Криво ми е. Не ми се яде, не ми се тренира, не ми се занимава с нищо - абе криво ми е ... надявам се, че сутринта ще е усмихната и кривините ще са останали в предишния ден!
Лека нощ и усмихнат ден!
Един дълъг, дълъг ден е към края си ...
Сряда 15,06
Храната
3,45 - 1 варено яйце
6,30 - филия хляб, масло, 50 гр сирене, 1 франкфуртер, 2 чл майонеза, 6-7 маслини
11,00 - 4 сл овесени ядки, мляко, парченца ягоди
17,00 - 1 варен картоф с масло и сирене + 100 гр пилешко месо
23,00 - 2 варени яйца
Течности - вода 3,5 л, чай - 1 ройбос, Кола - 500 мл
Тренировка - 20,30 - 21,30 CKM - средно интензивна тренировка и бонус към нея - пеша половината път до и от залата към къщи.
Бележки - Станах в 3,30 през ноща, разходих се до летище София и обратно, и така и не успях да спя през деня, а си взех 1 ден отпуска точно заради това. Днес “кривината” ми е в своя пик, но от друга страна съм мома за около седмица :D Както и да е - това ще си го спестя в дневника, няма да ми търпите сладникаво-депресарските настроения, я ;)
Лек и успешен четвъртък! А сега нещо спИцЯлно - Лека нощ! :D