Развиване на гърди

Прескочи до:

20.03.11
16:54

Здравейте,
тренирам гърдите си с лежанка от лег и полулег,правя по 4-5 серии с 12-15 повторения (за лег толко и полулег отделно по толко).
Тренирам от 3-4 месеца така,но не виждам да има някаква особена разлика в гърдите ми,дори не са почнали да се оформят.Вдигам колкоте се може повече кг.Гледам да не ги претоварвам,тренирам поне 3 пъти седмично.Ръст 185,килограми-90.(ако има някакво значение)
Та въпросът ми е да продължавам така или да се стремя към нещо друго,затова ще помоля по-компетентните да ми дадат своето мнение,да се насоча към още упражнение или повече серии и повторение и т.н... :)
Благодаря предварително!

20.03.11
18:14

12-15 повторения са ненужно много. 6-10 повторения е перфектно, като се мъчи винаги да вдигаш по-тежко.

BR

20.03.11
18:44

5 серии на упражнение са много.Намали ги на максимум 3.Пробвай 2 серии до отказ лег,2 серии полулег,2 серии флаис и 1 серия кросоувър с 15 повторения.Първите 3 упражнения в интервала 6-10 повторения.Ако имаш прогресия в тежестите и адекватна почивка растежа е неизбежен.

20.03.11
18:45

Добре а 3 тренировки много ли са седмично?

BR

20.03.11
18:48

За всички мускули е добре,само за гърдите ако са 3 е много,освен ако не специализираш,но за мен няма особенно голяма полза.

20.03.11
23:31

Ако 3 пъти в седмицата тренираш гърди ги намали на макс 2 пъти като следователно едната тренировка Понеделник другата Четвъртък. Най-добре 1 път в седмицата и тренирай останалите части от тялото (ако не го правиш) !

21.03.11
15:00

Аз си тренирам всичко,просто наблягах повече на гърди,за да ги развия по-бързо,но щом 3 тренировки са много,ще ги намаля на 2.

30.03.11
21:27

А трябва ли да спазвам задължително някаква диета,за да има ефект от тренировките,защото ми е много трудно,понеже не ям доста храни,а само определени,но гледам да не ям пържено и сладко?

30.03.11
21:34

Аз имах същия проблем като теб гърдите ми не мърдаха ако ще гъза да си одера та търсих начин и започнах да пробвам и да въртя какви ли не упражнения,да тренирам 2-3 пъти седмично гърди докато накрая не открих този тренировка за гърди
1. Повдигане на щанга от лег. С обратен хват -3х8-12
2. Повдигане на щанга от лег. – 2х8-12
3. Повдигане на дъмбели от полулег. – 3х8 -12
4.Флайс – 3х12-15
5.Горен Кросовер 3х8-15 суперсет с  Долен Кросовер 3х8-12

Поне мен тя ме изкара от застоя правиш я 1 път в седмицата но се сцепваш поне при мен не водеше до претоварване но аз тренирам от доста време и тялото ми е свикнало на почти всякакъв тормоз :) ако искаш я опитай може да подейства и при теб :)

30.03.11
23:00

Само да не искаш да кажеш, че тренираш гърдите 3 пъти седмично, че тогава и след няколко години не би имало особен резултат.  Полулег, лег и флас са ти упражненията. Като флайсът можеш да го редуваш с пек-дек или кросоувър. По 3-4 работни серии от всяко упражнение в 8-12 повторения и си готов като за стажа ти.

30.03.11
23:02

А колко пъти седмично да тренирам?

30.03.11
23:58

казано от lubomir panchev на 30.03.11, 23:02:

А колко пъти седмично да тренирам?

Гърдите, както впроем и останалите мускулни групи ги тренирай веднъж седмично. Ако до сега си ги тренирал по 3 пъти в седмицата, няма смисъл да говорим липсата на напредък, защото тя е нормална.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.03.11 23:59.

31.03.11
12:56

А лицеви да правя,или няма голям смисъл?

щом ходиш в зала лицеви най-много за загрявка ! ! ! иначе като упражнение от тренировката не ти трябват

17.04.11
19:53

Понеже гърдите ми изостават за разлика от другите мускули,реших малко да си променя програмата и започнах по 2-3 тренировки на гърди седмично.Тренирам флайс 2х12,лег 3x10-12,полулег 3x10-12 в домашни условия.Имам някакво мастно натрупване в гърдите,но съм си правил изследвания и хормоните са ми наред,т.е нямам гинекомастия.Имам чувството,че колко и да ги тренирам не ми се променят (да започнат да се оформят).Та искам да попитам защо така се получава,и също така дали се претоварват?

Мнението беше редактирано от asd на 17.04.11 19:56.

17.04.11
22:09

Ти на тъп ли се правиш или не разбра, че една тренировка за гърдите седмично е предостатъчна..Мускула расте когато почива ;-)

18.04.11
20:48

Добре бе не ми се карай,един ми вика тренирай 1 път седмично,друг понеделник и четвъртък,трети по 3 пъти седмично,незнам кой да слушам затова пак питам.

Мнението беше редактирано от asd на 18.04.11 20:48.

19.04.11
00:27

Една тренировка седмично за гърди е достатъчна. Но кажи по каква програма тренираш?

Не ти трябват толкова много повторения: 6-8 повторения са достатъчни. Но така подбирай тежестта , че да ти е максимално тежко и да не можеш да направиш повече повторения. Даже и да не можеш да направиш 6, ги прави с помощ (за гърди фитнес-партнера е много важен).
Сменяй упражненията всеки път за по-добър резултат. Нормалната лежанка си е основна и задължителна.
Горна част  го прави с дъмбели, другия път с щанга.
Флайс , кросоувър или на пек-дек машина ги редувай.

Може да вкараш и кофи.

12 серии мисля че ще са ти добре, но кажи си все пак програмата

Мнението беше редактирано от Caleb на 19.04.11 00:29.

21.04.11
12:28

Няма значение,оказа се,че имам гинекомастия и ще се премахне оперативно,затова не мога да ги развия. :(

21.04.11
19:42

ХАхаха, боже.. Гинекомастията изобщо не ти пречи да си развиеш гърдите, бе пич..

22.04.11
22:24

То не е мастно натрупване,а нещо друго и за това не може да се развият.

какво е това друго бе .. стига глупости

22.04.11
23:48

Абе кво се заяждате през 1 ред бе,първо че лека ми го казва,второ 3 месеца не ми мръднаха гърдите,пък вие сте тръгнали да ми обяснявате.То ако беше така до сега щах да съм ги направил,казаха ми,че без операция няма оправяне,а не съм ви искал менението за това.

22.04.11
23:51

Това, че имаш гинекомастия не пречи да си развиеш гърдите. Ако мускулите ти не са мръднали 3 месеца не е заради нея. 
Освен това, гърди не се правят за 3 месеца.

23.04.11
00:46

Значи искаш да кажеш,че ако имам правилна програма подкожните ми натрупвания,ще се махнат само с фитнес и няма да е нужна операция?

23.04.11
00:59

Не. Казах, че можеш да си развиеш мускулите. Мазнината си е мазнина тя не се маха с упражнения.

23.04.11
01:39

Да ама казаха,че не е мазнина а нещо друго,той ми каза,че ако беше мазнина изобщо нямаше да си говорим за операция.Било жлезна тъкан.

Мнението беше редактирано от asd на 23.04.11 01:53.

28.04.11
10:07

Модерация: Такива коментари не са приети във форума. Нарушена точка 2.4 от Условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.04.11 10:11.

28.04.11
15:37

Явно е ИМАЛО в редактирания коментар.

Любо, това нарушение не е извършено от теб, а от EvilOgre. Неговият пост беше модериран поради нарушението. Ти не си виновен. ;)

странно... можеш ли да напишеш точно диагнозата си... няма логика ти да вдигаш примерно лежанка и да не натоварваш гърдите си до такава степен, че да предизвикаш ръстеж ?! хайде вдигаш лежанката с ръце ама все пак буташ следователно гърдите поемат натоварване... доктора каза ли ти диагнозата явно не е гинекомастия

30.04.11
12:15

Направиха ми всякакви изследвания,всичко си ми е в ред,хормони и т.н.Каза ми,че било от бързото израстване,а иначе,че не ми се развиват гърдите от лежанката и аз не мога да си го обясня.Ще ходя и при други доктори да видя и те какво ще кажат и дали ще трябва операция.Но иначе признаците за гинекомастия си ги имам.Гърдите са ми изскочили и не са както трябва. :(

TN

01.05.11
14:41

За 3-4 месеца гърди не се правят! - 1)
3 тренировки =  -3 тренировки (по-малко от нула) - 2)
Без хранителен режим ще ти остане просто мечта - 3)

02.05.11
12:35

Имам един въпрос най-много колко серии флайс да прав (4-5) ?

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 02.05.11 12:46.

TN

02.05.11
21:51

казано от Vahe Kostanian на 02.05.11, 12:35:

Имам един въпрос най-много колко серии флайс да прав (4-5) ?

Еми от 4 до 6 серии,зависи..Може и 3 да правиш..Зависи от програмата ти..Ако си вкарал още 4 упражнения по 4 серии,еми няма да правиш флайс 6 серии много ясно..

22.05.11
00:20

Добре след като се оказа,че всичките хормони,естрогени и т.н. са ми в нормата,доктора каза,че няма нужда от операция,а каза,че и с фитнес щели да се приберат.Четох на няколко места,че точно такива мастни гърди се махат с кардио и разнообразни тренировки.Аз тренирам лежанка от лег и полулег по 4 серии с 8-10 повторения с 50кг.И какво какви упражнения предлагате да вкарам в програмата си,за да стане по-разнообразно?И дали така ще се изчистят и ще почне да се трупа мускулна маса?

Мнението беше редактирано от asd на 22.05.11 00:22.

22.05.11
00:46

казано от asd на 22.05.11, 00:20:

Добре след като се оказа,че всичките хормони,естрогени и т.н. са ми в нормата,доктора каза,че няма нужда от операция,а каза,че и с фитнес щели да се приберат.Четох на няколко места,че точно такива мастни гърди се махат с кардио и разнообразни тренировки.Аз тренирам лежанка от лег и полулег по 4 серии с 8-10 повторения с 50кг.И какво какви упражнения предлагате да вкарам в програмата си,за да стане по-разнообразно?И дали така ще се изчистят и ще почне да се трупа мускулна маса?

Вкараи упражнението наречено диета.

Виж сега, ще се опитам да систематизирам нещата, които и доста хора ти обясниха по-нагоре, както и лекаря подозирам че го е направил:
1. Може да имаш гинекомастия. Това е разрастване на жлезна тъкан. Изглежда като бучка под и около зърното. Премахва се само оперативно. Може да живееш спокойно с него, тъй като проблема е естетичен, козметичен или квото и да е в тази посока.Ти решаваш. Всичко това при положение че казваш че си здрав като резултати от изследвания и т.н.
2. Може да нямаш гинекомастия, а да си мазен/това не е обида, а термин, които се използува масово тук/. Тогава трябва да изчистиш с подходящ тренировъчен и хранителен режим. Може да използуваш фат бърнър и т.н. Виж търсачката в сайта.
3. Може да имаш и гинекомастия и да си мазен едновременно. В този случай ако изчистиш мазното ще ти останат бучките жлезна тъкан, които можеш да оперираш или не.
4. Всичко казано дотук няма нищо общо с нарастването на мускулна маса в която и да било област, в частност на гърдите. Ако тренираш и се храниш правилно с цел да качваш мускулна маса, то неизбежно качваш мускулна маса, с различни темпове при различните хора. Качването на мускулна маса в гърдите не лекува гинекомастия, а гинекомастията не пречи на качването на мускулна маса. Големите гръдни мускули донякъде маскират гинекомастията, но само донякъде. Ако не си доволен от темпа на растеж и имаш стаж направи специализация. Виж статията на ORANJE “Chest и слава”. Ако не - събери стаж в правилни тренировки и тогава ако е необходимо направи специализация.
5. Какъвто и вариант да избереш, изпълнението му е продължителен процес, изискващ програма и постоянство. Чудеса с фитнес стават, но в дългосрочен план. 
Успех.

Мнението беше редактирано от Александър Хайдуков на 22.05.11 11:35.

22.05.11
13:44

Точно такъв отговор чаках,мерси много!

14.06.11
16:54

казано от Александър Хайдуков на 22.05.11, 11:34:

....
5. Какъвто и вариант да избереш, изпълнението му е продължителен процес, изискващ програма и постоянство. Чудеса с фитнес стават, но в дългосрочен план. 
Успех.

чудеса стават и в краткосрочен но там вече ... ;) са с разни фармаций ... аз имам същия проблем гардите ... няколко човека от този форум ми го казаха наблегни на гардите другото ти е добре за сега (тренирам от 4 месеца) ето снимка

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.06.11 18:01.

DE

14.06.11
17:59

казано от Stanislav Georgiev на 14.06.11, 16:54:

казано от Александър Хайдуков на 22.05.11, 11:34:

....
Успех.

чудеса стават и в краткосрочен но там вече ... ;) са с разни фармаций ... аз имам същия проблем гардите ... няколко човека от този форум ми го казаха наблегни на гардите другото ти е добре за сега (тренирам от 4 месеца) ето снимка

Каква ти е сегашната програма?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.06.11 18:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1