Програмата ми

06.05.11
18:09

Здравейте.
На 21 години съм,1,75 съм висок и тежа 92 килограма.
Несъм си направил хранителен режим защото нямам време да го спазвам.
Тренирам 4 дни седмично и 2 дни кардио.
Ето и програмата ми

Първи ден:Гърди

Повдигане на щанга от лег                4-10
Повдигане на дъмбели от полулег          4-10
Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон  4-10
Повдигане на дъмбели от лег              4-10
Флаис                              3-12

Втори ден:Гръб

Придърпване на вертикален скрипец (широк хват) пред гърди  4-10
Придърпване на вертикален скрипец (тесен хват) зад врат    4-10
Придърпване на долен скрипец малък хват      4-10
Придърпване на долен скрипец с широк хват    4-10
Гребане с щанга                        4-10
Едностранно гребане с дъмбели              4-10
Хиперекстензии                        3-15
Повдигане на дънбели за трапец            5-10

Трети ден:Рамо:

Раменна преса с щанга от седеж (пред гърди)  4-10
Раменна преса с дъмбели от седеж          4-10
Повдигане на дъмбели встрани            4-10
повдигане на дъмбели встрани от наклон      4-10
Повдигане на дъмбели напред с прави раце    4-10

Четрвърти ден:Кардио

Пети ден:Раце:

Трицепс:
Кофички  на пейка        4-10
Повдигане на щанга от лег с тесен хват  4-10
Трицепсово привеждане на скрипец    4-10

Бицепс:
Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж(Чукчета)    4-10
Бицепсово сгъване с щанга                  4-10
Скотово сгъване с дъмбели                  4-10

Шести ден:Кардио
Седми ден:Почивка

Пропускаш важна информация за себе си:
- от колко време тренираш?
- как се храниш в момента? (опиши 1-2 твои дни)
- каква е целта ти?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.11 18:30.

06.05.11
18:49

Тренирам от 1 година и 6 месеца.
Храня се с всичко ограничавам се от мазнини и сладко,а целта ми е мусколна маса

06.05.11
19:24

Липсва тренировката за крака.

P&

06.05.11
21:27

Липсва всичко, бих казал. Не може да качиш мускулна маса, без правилна храна. Има хиляди теми като твоята, а има и търсачка, с която да ги намериш и прочетеш всичките. Ето в тази тема всичко е обяснено много добре http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 Направи си труда да я прочетеш и си състави меню. Ако се затрудняваш питай, ще помагане, но мисля че без да си си направил труда да прочетеш нито един ред от толкова богат на информация сайт и форум, не е хубаво да питаш. Разбери, че тренировките са добавка към храненето, а не обратното. Състави си меню и го напиши тук да коментираме :)

06.05.11
23:52

Тази тема съм я чел доста отдавна и мога да си изготвя хранителен режим лесно,но немога да го спазвам
защото ежедневието ми е доста натоварено и затова ям когато имам време и ям всичко.

07.05.11
00:30

казано от alexandar mechoka на 06.05.11, 23:52:

Тази тема съм я чел доста отдавна и мога да си изготвя хранителен режим лесно,но немога да го спазвам
защото ежедневието ми е доста натоварено и затова ям когато имам време и ям всичко.

Тогава нещата ще се получават много трудно,състави си някакъв режим и се старай да го спазваш максимално,може да е 80-90%.
Ясно е че не всеки има възмжност да яде през 2 часа,но се постарай.

Ето и моето скромно мнение:

1. Недостатъчен брой дни за почивка.
2. Прекалено много серии. Големите мускулни групи е добре да се тренират с до 15 серии, а ти имаш по 19-20. Малките мускулни групи пък е добре да се тренират с по 9-10 серии. Обикновено зависимостта е малък брой упражнения + повече серии към всяко или голям брой упражнения + нисък брой серии към всяко. Изключение са професионалистите, които могат да си позволят по сумати упражнения + сумати серии, но дори и те го правят в определени граници.
3. Липса на тренировка за крака. Те са 50% от тялото, голяма “пещ” за калории и страхотен стимулатор на анаболни хормони.
4. При гърба са излишни толкова упражнения с различни хватове. За твоя стаж би трябвало да се набираш вместо да дърпаш скрипец.
5. Раменете взимат активно участие в тренировките за гърди и гръб т.е. не е необходимо такова натоварване. Махни едната преса (най-добре тази с дъмбели) и повдигането на дъмбели пред тяло.
6. Тренираш бицепс и трицепс с еднакъв брой серии, а единия мускул е по-голям от другия. ;)
7. Започвай трицепса с повдигане на щанга с тесен хват. Не е добре кофички да се правят на незагрято тяло.
8. Започвай бицепса с бицепсово сгъване с щанга.
9. Липса на хранителен режим и правилни хранителни навици.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.05.11 09:15.

Храната можеш да я оправиш, винаги има начини. И аз съм всеки ден на бачкане, понякога хапвам белтъците на крак :Р...
Изглежда че искаш всеки ден сплитове.. ок
Намали сериите и вкараи крака... например
ПН - Гърди
ВТ - Крака
СР - Гръб
ЧТ - Почивка
П - Рамо + трапец
С - Раце
Н - Почивка

P&

07.05.11
11:02

Е, хубаво, но все пак ядеш, нали ? Защо не си носиш храна от вкъщи, какво ти пречи? Не се обиждай, но без хубава храна няма да направиш нищо.

13.05.11
13:42

Благодаря ви за мненията.
Неми се иска да барам краката но ще почна и тях да тренирам, а колкото до хранителния режим направих си
и за сега се старая и го спазвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1