Дневникът на Мая

Прескочи до:

08.05.11
09:29

Така....
41кг
Тези мерки , ‘дето си ги взимам , си варират +/- 1 , че и 2 см и ще трябва по-драстични промени да има , за да обръщам внимание..., но все пак ще си следя...пък и обиколките вървят с килограмите :) , за сега там няма промяна :)

Събраха ми се 5 часа сън , което е приемливо :)
Чувствам се , като пребита - всичко ме боли  (само ръце и гръб , де :) - те плажните билдъри са така :D )
Тренировка гръб/рамо ще има....трябва да си завърша “цикъла” от вчера...колкото мога - толкоз
За калориината бомба , нз...мога да си позволя , ама има ли смисъл...може да пропусна маслото...бе , ще го реша , като си изпия кафето :)
Първо трябва да посетя WC - то , да ми се избистри стомаха :)
Поздрави :)

ЕДИТ: Погълнах едни около 430 ккал....сега ми е тежко...не беше и вкусно...
Такива опити вече ще избягвам....дано не ми попречи на тренировката , въпреки че цялата порция беше около 200грама...
Добре , че минах преди това през 00 :)

Мнението беше редактирано от Мая на 08.05.11 11:03.

Мила

08.05.11
09:31

казано от mayasy на 08.05.11, 09:29:

Така....
Събраха ми се 5 часа сън , което е приемливо :)

Кое му е приемливото на 5 часа сън? Защо спиш толкова малко?
П.П. гледъм, че си на вълна филми - ‘‘The rite’‘, ако не си го гледала вече ;)

Мнението беше редактирано от Мила на 08.05.11 09:32.

08.05.11
09:41

Тhe rite още ми е на компа , та може да го гледам :) , ама всички казват , че само зарад Хопкинс си струва..., но трябва да се провери :) мерси , че ме подсети :)
По принцип , си лягам към 2 и ставам м/у 8 и 10часа..., но всичко над 4 часа сън се ядва....
Инак едни 7 часа са ми ок :)
Ако заспя в 12 - в 7 ще съм будна...., но по-късно от 10 сутринта не мога да ставам :) , снощи легнах в 4 и така...

ЕДИТ:
  Нова страница...вмъквам си тренировките от началото на този месец :

1 - цяло тяло                  5 - цяло тяло
2 - цяло тяло                  6 - цяло тяло
3- гръб/рамо                7 - гърди/трицепс/бицепс
4 - гърди трицепс/бицепс    8 - гръб/рамо

“Цяло тяло” = горна част + клек....ама клека ми е загрявка , тъй че....
От 1-ви април до сега имам 5 “почивни” дни (последно на 18-ти април) + 3 “тренировки” за крака...

....и мерки :

Килограми - 41
Ръст - 162см :D
Гръб/талия/ханш/бедро/бицепс - 85/60/81/44/25 см

Мнението беше редактирано от Мая на 08.05.11 11:43.

08.05.11
11:30

Еми The rite не е лош аз го гледах, Хопикнс наистина играе много добре, но филма не е лош наистина, а и хуабавото е, че е по истинкси случай. :)

08.05.11
11:45

казано от Bojidar Stefchev на 08.05.11, 11:30:

Еми The rite не е лош аз го гледах, Хопикнс наистина играе много добре, но филма не е лош наистина, а и хуабавото е, че е по истинкси случай. :)

Ами , след като вече втори човек ми го препоръчва , ще го гледам :)
Вярно , че уж по истински случай беше...

08.05.11
14:34

Абе стига се мери през ден :D На 2 седмици най-малко!

08.05.11
15:35

казано от Скота на 08.05.11, 14:34:

Абе стига се мери през ден :D На 2 седмици най-малко!

:D аз се меря всеки ден...навик :)

Тренировка :

1 - мъртва тяга с 30кг - 5x7
2 - гребане с щанга 27кг - 5x8
3 - широко гребане с дъмбели - 5x8
4 - едностранно гребане - 5x8
5 - едностранно гребане в страни - 5x6
6 - разтваряне в страни стоеж - 5x8
7 - повдигане напред с дъмбели(последователно) - 5x6 на ръка
8 - арнолд преси - 5x6
И един кръг от 2-ро до 8-мо...

дъмбел - 7кг :D

Лека тренировка...тягата ми изяде пръстите - не е удобно и за колелата да я хвана тая щанга...пък и едва ли я правя правилно :)
Като цяло не се раздавам на 100% , пък каква е причината - не знам...не съм изморена....все тая :)
Не ми беше тежко от закуската...днес ще има повече бира :)
Претупах “ангажимента” набързо , ама ми се отвори за утре again - този път е в мой интерес и требе се прежаля :(

До момента съм излапала 750ккал (blush)
пр - 65 , м - 30 , в - 55

Имам още 2 хранения...бая ще се озоря да ги нагодя към “допустимите” цифри...
А и изварата ми свърши...освен да си купя един 300гр обезмаслен “салам” на Домлян и това да ми е + разни зеленчуци :)
Бе , ще го измисля и ще дописвам :)

08.05.11
16:07

Ами престани- не сериозно това е много демотивиращо и най-вече безпредметно... аз съм го правил и ползи не видях даже напротив, защото постоянно си затормозен и се надяваш нали тука да е повече пък там по-малко, като мерки и това всекидневно... скрий сантиметъра и кантара за няколко седмици и това е. Казваш и го правиш!

08.05.11
17:09

казано от Скота на 08.05.11, 16:07:

Ами престани- не сериозно това е много демотивиращо и най-вече безпредметно... аз съм го правил и ползи не видях даже напротив, защото постоянно си затормозен и се надяваш нали тука да е повече пък там по-малко, като мерки и това всекидневно... скрий сантиметъра и кантара за няколко седмици и това е. Казваш и го правиш!

Хммм...никога не съм мислила , че това е проблем....е , определено беше в анорексичния период :D - като видех 1кг отгоре - цял ден глад и заклеймяване на дадена храна от предишния ден ( вероятния виновник :D )..
Сега не ми действа демотивиращо , но е на подобен принцип - кажи-речи си достигнах желаните килограми и гледам да не залитвам много...бе , като цяло си е навик :)
И като се замисля , в моя случай може и да е проблем....
Знаеш ли , ще опитам за няколко дни...ама не гарантирам , че ще издържа - поне за кантара :) ..., но метъра го прибирам :)

08.05.11
20:40

Храна :

9.00 - варен белтък , кафе , вода
10.00 - обезкожено долно пилешко бутче + микс от жито и кафяв ориз(25гр) + кашкавал(35гр) + извара(30гр) + масло(10гр) , кафе , чай
12.00 - тренировка + вода
13.00 - мед (beer)
13.30 - варен белтък (beer)
14.30 - обезкожено горно пилешко бутче + микс от жито и кафяв ориз(40гр) + кисело мляко 2% по БДС :D (30гр) (beer)
19.00 - омлет от 1 яйце + 1 белтък + извара(70гр) , пресен лук , мас за тигана , бело вино
22.00 - 150гр извара ще да е + 1 белтък....,вино , чай , вода

Около 1100ккал , пр - 100гр , м - 50гр , в - 60гр ........... (tmi)

Малко храна - големи калории....
Яде ми се мазно , ама не требе....само сутрин и без въглехидрати...утре така ще закуся ВМ НВД.....
Кантарът е задължителен........няма как...за утре , де :)
Отидох да си купя извара от близкия магазин - на Домлян , 85ккал там.....бе да не е мазна беше въпросът :)
Излизам от магазина и чета на тъпото “черво” - годно до 07.05 ?!? , а 1.40лв за 300гр току така не давам...върнах се да я заменя - оп , сите 5-6 бройки до 7-ми...та си взех парите и от един маркет си купих 500гр за 1.25лв на промо...ама кашкавалена :(
И нея ‘рупам.....така качих последните 2 кила : преди лягане - кашкавалена извара :( , а вече няколко вечери такава хапвам... , а тренировките не струват :(....ще се лепне на г** и баджак ;( ...и няма да стана дългокрак Джони Браво :D
Ама ще я ям , пък утре ще го мисля :) , днес ми е мазен ден :D

http://www.youtube.com/watch?v=oHDaKtx6bGY

Мнението беше редактирано от Мая на 09.05.11 00:26.

09.05.11
10:22

Кафяв ориз на Крина - НЕ!!!
А имам още...за обяд освен юфка да си направя , а микса ми ориз/жито (язък за житото) да го предостъпя на някого...

Днес мисля да направя “цяло тяло”(горна част :D )...
Закусих ВМ НВД - пр - 25 , м - 20 , в - 1….+ парче ябълка 1 час по - рано :)
След малко ще стане тегаво тука...и за напред...пак трябва да се адаптирам....
По-късно требе да се занимавам с излишни комуникации , ама се налага....трябва ми едно “уредче” за тютюн , че се отрових....
Вчера бирата не беше повече , както предполагах....
Дано си направя трена поне...пак 5-6 часа сън....
Поздрави...

ЕДИТ: оризът не е фатален :D , ще го доям :)

Мнението беше редактирано от Мая на 09.05.11 10:44.

09.05.11
12:24

Чета, чета и не можах да се въздържа от този мой пост.
-Съвети за психиатър?! Анорексията не изисква психиатър, нито антидепресанти. По-скоро психоаналитик и мн подкрепа(със сигурност не груб и неуважителен тон).

-Разни коментари от сорта “направи това, направи онова”, “съсипваш се”, ‘по-добре вземи да ядеш’ и тн. няма да и помогнат. Според мен тя идеално знае къде е и какво прави (причинява).

Просто на мен ми става гадно като чета някои коментари. Помоща трябва да бъде искана. На никого не можеш да дадеш насила.

Mayаsy, евала на това как приемаш критиките. Но всички тези мнения, всички тези сметки, всичко това с дневника няма да помогне, ако ти не съдействаш.
Ако не те е страх да качиш тези заветни кг, ако наистина ги искаш, досега щеше да си поне на 1/2 от пътя.
Няма смисъл да те е страх от мазнинки, които може да се натрупат. Тялото ти има нужда от толкова много вещества, че има да чакаш за мазнини.
Сега казвам всичко това, защото съм минала оттам. За 1 месец съм качила поне 1/3 от килата, които трябваше. Яко блъскам и яко ям. Хич не става така лесно да качиш кила. Но става...при желание и постоянство.

Всички можем да помагаме, само го поискай истински :)

п.с: махай ги тия “мижави” мандаринки, ми жулни един грейпфрут/портокал с чиста съвест:) Нищо няма да стане, обещавам! (извинявай за императива)

Целувки
С най добри чувства,
Боби

09.05.11
14:11

Благодаря ти , Боби , за милите думи и подкрепата :)
Като цяло заветните килограми почти ги стигнах...да кажем , че съм на изходна позиция , както бях преди 5 години - с поднормено тегло(не генетично , пак с диети) и желание за повече маса в горната част на тялото :) ...което е съпътствано и с още килограми :)
За 7 месеца съм качила 5кг.....остават още 2-3 , но те изискват повече време , мисля , за да са “правилни” ...
Плодове ям рядко - сутрин....принципно сладкото не ме изкушава...нз къде ги видя тез мандаринки :D , сигурно в началото някъде :)
Мазнините винаги са ми били по-голям проблем от въглехидратите(лепят се мн лесно) и ВМ НВД никога не ми е била на оферта...а от както пийвам , хич не е желателно да прекалявам :)
И въпреки това ги увеличавам лека полека :)
Физиката почти я оправихме ( е , цикъл едва ли ще видя ) , но психиката си е бъгната :D ...не само по отношение на храната - даже с храната не ми е голям филм вече :)
За момента , дори не смятам , че правя нещо с някаква цел...просто ям (и ми е вкусно :) ) и тренирам :)
Радвам се , че при теб нещата вървят добре :)
Благодаря ти за смисления и искрен коментар :)
Поздрави и целувки (sun)

П.П. 1/3 значи ли 2-3кг :) ...както и да е :D много се кефя , че ти се получава и си така ентусиазирана.. очаквам още снимки с добри резултати :)

09.05.11
17:16

казано от mayasy на 09.05.11, 14:11:

П.П. 1/3 значи ли 2-3кг :) ...както и да е :D много се кефя , че ти се получава и си така ентусиазирана.. очаквам още снимки с добри резултати :)

ами даже повечко. Днес се мерих- 50кг съм. Хапвам като пич, но и при мен още стоят доста псих. прегради. И все пак, всичко върви напред и нагоре засега :) 

Успех ти пожелавам, ти си знаеш най-добре. Само се щади и се пази, ей!

Всичко най-най,
Боби

09.05.11
20:44

Тренировка :

Искам да отбележа , че не правя клек , а полуклек...което мен не ме вълнува , но не е коректно да не го упомена :)
Мързи ме да поправям назад в дневника , но от сега ще го пиша , както си е :)

1 - полуклек с дъмбели на раменете - 5x10
2 - лег с дъмбели - 5x9
3 - лицеви(стандартни) - 5x12
4 - кик бек - 5x7
5 - “кофички” от легло с крака на стол - 5x10
6 - гребане с щанга - 5x8
7 - разтваряне в страни от наклон - 5x8
8 - раменни преси с дъмбели стоеж - 5x6
9 - чуково сгъване - 5x6 на ръка
+ 1 кръг :)

дъмбел - 7кг , щанга - 27кг

В началото не ми тръгна ок , но после ми дойде power и така...няма да мисля за прогрес и няма да се меря :)
Само на кантара :D ...при мен е важно да се следи теглото :)

Храна :

8.30 - парче ябълка , кафе , вода
9.30 - омлет ( 1 яйце , 30гр кашкавал , 20гр кашкавалена извара , 1 орех , пресен лук ) + долно бутче , кафе , чай , вода
11.30 - тренировка + вода
12.30 - мед(чаена лъжица) (beer)
13.30 - горно бутче + 35гр(суров вид) микс жито и кафев ориз + 30гр кисело млеко 2% + краставица , лук , чесън , копър (beer)
18.30 - 120гр свинско + домат , краставица , чер пипер :D , чашка червено вино :)
21.30 - ще да е 200гр( 1 опаковка ) котидж :) бело вино , вода

Около 1100ккал , пр - 105 , м - 50 , в - 50

Много ми е апатично , а денят хич не беше така “зле” , както очаквах..., но скучен...то всичките са ми умрели и лишени от към преживявания , но си е по моя вина...
Оризът не ме запече (то зарад житото :D - фенка съм :) , ако бях сложила и юфка :D )
“Уредът” за тютюн се оказа , че не ми е належащ - бабата била скрила 2 кутии цигари , таткото донесе 1…, а и аз си намерих 1 забравена у шкафа :)
Човекът с “уреда”(това нещо стрива едрите съчки , че да стават за пушене) се обади късно и аз се покрих :)
Вчера нямаше бело вино(предпочитам) и за днес си бях купила червено..., но заредили хората и си взех бяло :)
Очаквах баща ми да се прибере от път изморен и изнервен , но беше в добро настроение и ми донесе котидж...даде ми и 10 евро за дет’ му бях намерила камионче :) (дадох ги на бабата)
Накара ме да се измеря на кантара и го зарадвах (не , че ми пука)...той продължава да се весели с майка ми...имам в предвид - пийват
Гледам се в огледалото - поизпило се е лицето...повечко чай требе...то и за това имаше съмнение , че съм отслабнала...утре , като стана бузите ще са на лице :D
Мале полудявам , то добре съм асоциална , ама ще взема да се видя тия дни с “приятели” :) , колкото и да не ми носи позитиви , а само повечко алкохол и малка разходка...
(beer) продължава да е минус една , но истината е , че в последно време я бях увеличила...
Котиджът : пр - 13 / м - 4.5 / в - 2.6….......със сигурност е по - добре от извара , но да излапам ли цялата опаковка(мога и повече :) ) ?!?
Сигурно ще да я излапам :)
(yawn) спи ми се.....

http://www.youtube.com/watch?v=07pLGIgyfjw

10.05.11
10:30

Така...снощи(тази сутрин :D ) се прецаках....+ 2 (beer) , което не би било грандиозен проблем , ако ги бях изпила в правилното време...
“Затапването” с бира не води до нищо добро....
Отрази се и на килограмите...та извадих и метъра...няма промяна в обиколките...за сега...
Искам да подчертая , че осъзнавам грешката си...
Тоалетната не ме “влече” , но закусих :)
За тренировка - нз.......първо ще се разходя и ще видя :)

9.30 - парче ябълка , кафе , вода : в - 4гр
10.00 - омлет ( 1 яйце + 1 белтък + 50гр извара ) , кафе , вода : пр - 15гр , м - 10гр , в - 3гр
Та , отивам да си купя маруля :)

10.05.11
21:40

Тренировка “малоумие” :

1 - полуклек с дъмбели на раменете - 10
2 - гребане с щанга - 8
3 - разтваряне в страни - 8
4 - флайс - 8
5 - френско с 1 дъмбел - 10
6 - бицепсово сгъване стоеж - по 6 на ръка
В 5 кръга за около 20мин

7 - страничен полуклек от легло с дъмбели на раменете - 3x6 на крак
8 - напади с дъмбели - 3x5 на крак
9 - плие с двата дъмбела - 3x6

дъмбел - 7кг , щанга - 27кг :D

Храна :

9.30 - парченце ябълка , кафе , вода
10.00 - омлет : 1 яйце + 1 белтък + 50гр кашкавалена извара , пресен лук , кафе , вода
12.00 - малоумие + вода
13.00 - горно пилешко бутче + маруля , 2 маслинки , 1 орех , зехтинец , (beer)
16.00 -  1 рохко яйце + 150гр кисело мляко с малко краставица , 1 орех , копър...нямах чесън :) (beer)
19.30 - долно пилешко бутче + варен белтък + хубав розов домат , краставица , пресен лучец , зехтинец ... бело вино , вода
22.30 - 200гр котидже ще да е :) + винце :)

Около 950ккал , пр - 85 , м - 50 , в - 35

СРАботихме се с кенефа :D , ама още не съм го дояла тоя “житоризен” микс ...утре за закуска ще го втикна - то е 2 лъжици...може и да се развали , ама ще се сработвам по - лежерно с WC-то тамън :D
Нямам мръв’и и това не ме кефи...за утршния обед требе да си взема нещо...нЕма пАри...риба , може би...
Храната ми се вижда прилична...повечко мазнинки , но гледам да приемам и растителни и полезни уж ( не че са ми  изтрябвали 1 тъп орех , зехтин , маслини...) ...с малко въглехидрати не ми е ок - бързо ме “лови” и нямам енергия...
Претупах си виждането за “уреда” (наричало се grinder )...и чаша червено винце се случи , но бирата си е минус 1 , или да кажем в рамка :)
“Убих” следобеда с The ride , но имах доста разсейвания , та не го изгедах толкоз :)
Приятен ми се видя ... темата екзорхизъм не ми е от най - интересните...за това и отлагах да го гледам...
Дръпнах това http://zamunda.net/details.php?id=100202 да го видя ... не помня да съм го гледала , а и малко адашесто :D
Оп , май съм го гледала ....сега загледах снимките :( , мудничко беше ...ако не се бъркам с друго...
Та... ще оправям коси и ще “грайндвам” тютюн :)
И ще стане време за котиджа :)

Мнението беше редактирано от Мая на 13.05.11 23:34.

11.05.11
01:38

Хапнах котиджа по - късничко ... и малко червено винце ми се вписа :)
http://www.youtube.com/watch?v=aDaOgu2CQtI
Утре трена ми е “тъмна индия” , като идея и какво - що?!? ...месото - дано да си набавя по някакъв начин...алтернатива - имам няколко яйца :)

11.05.11
21:25

Тренировка ” 7x7x7 ” :D

1 - полуклек с дъмбели на раменете - 7x7
2 - лег с дъмбели - 7x7
3 - гребане с щанга - 7x7
4 - раменни преси с дъмбели стоеж - 7x7
5 - кик бек - 7x7
6 - чуково сгъване - 7x7
7 - повдигане на пръсти с дъмбели на раменете - 7x7

За някои упражнения се озорих , за повечето беше малко .... , на мен ми е важно да си следвам по схема : така съм го измислила сутринта - така съм го направила :)
То и с храната същото - решавам , какво и колко да ям - в повече или по - малко , паницата е празна и се чака следващо папане :)
Е , решенията и в двата случая са предварително обмислени/съобразени/пресметнати :) (до колко адекватно - само аз си знам :D )
За утре - същото , с по - различни упражнения :)

Храна :
9.30 - кафе , вода , умуване...
10.30 - тричави питки ( 1 яйце , 30гр овесени трици ) + извара , кръгчета домат , кафе , вода

12.00 - тренировка “7x7x7” :D + вода
12.30 - мед (beer)
13.00 - варен белтък (beer)
13.30 - 60гр свинска вратна пържолка + 20гр(суров вид) “житориз” + 20гр кисело мляко 2% + варен белтък + домат , краставица , лук , кимион (beer)
16.30 - 80гр кисело мляко 2% + 1 орех :D (beer) ...даммм...мн добре се съчетават :D
18.30 - 100гр печени пилешки гърди + салата от маруля , домат , лук , зехтин...бело вино , вода
21.30 - 150гр извара (може и парче пилешко)
бело/червено вино , вода....мое и чай , че кашлям :)
По мои груби сметки : около 1000ккал , пр - 90 , м - 45 , в - 55 (без “течностите”)

Не ми допадна менюто , но нямах продукти...добре , че по - късно си купих 150гр охладено пилешко :)
Свинското на обяд беше от “съмнителното” ... и тлъстичко....нищо - за утре имам хубави свински стекове :)
Утре - малко социализация...
Хмммм....майка ми рожден ден има утре...аз с пари не разполагам , но ще измисля нещо...

А ето , какво показа един често използван , мисля , от хората във форума калкулатор (втикнала съм и “течности”) :D
Игра си беше - английският ми е далеч от перфе’ , но пък убива време :) ...и пак са ми много мазнините , мамка му :(  ...колко требе да са?!? - 5гр :@ 
ЕДИТ : даммм...алкохолът е много - не съм сляпа ! ... , но си ми е ежедневие и не обръщам внимание...по - скоро малкото фибри ме стряскат :)
Как да е - почвам мазните извари :D + парче пиле :)

Мнението беше редактирано от Мая на 11.05.11 21:47.

12.05.11
08:13

Лелеее  42кг ....., то тия дни на там клонеше , де.....сега застопори...
Как да е .... изръфах малко ябълка , пия кафето и ще си правя закуска - после трена по - рано и бегам :)
И днеска ще да е освинване - поне първата част на деня :)

12.05.11
23:31

Тренировка “7x7x7” part two :D :

1 - полуУмрела тяга с 30кг
2 - флайс
3 - гребане с щанга 27кг
4 - разтваряне в страни стоеж
5 - френско
6 - бицепсово сгъване стоеж
7 - плие с двата дъмбела
дъмбел - 7кг :)

Храна :

8.00 - парче ябълка
8.30 - бъркани яйца (не ми стана омлета :) ) : 1 яйце + 1 белтък + 30гр извара + 30гр кашкавал + масълце , пресен лучец
9.30 - трен + вода
10.30 - мед
12.30 -  100гр свинска пържола + 150гр грах + резан камембер (beer)
16.30 - парченце свинско (beer)
17.30 - рохко яйце (beer)
20.30 - 100гр дробчета на пара + краставица , репички , бело вино , вода (за която забравям :( )
Към 12 ще има 150гр извара....на Родопея черво , та вервам е диетична :)
Около 1100ккал : пр - 105 , м - 50 , в - 40

Много мазно ям....то не го усещам така , ама тъпите калкулатори и таблици така сочат...
И съм 42 килограма ... когато почнах ‘рупане и трен - август миналата година , бях 36кг....а реално първите 1 - 2 месеца не качвах...6 кг , брат... :) :(
Днес се с’брахме по женски и се щракахме :) ... аз имах идея да си направя по - “билдърски” снимки ...ама тези , които са ми пратили ме устройват ( да не се тормозя , че пълнея :) ) - черно бели...имало опция на gsm - а :)
Не съм доволна  от липсата на едра горна част , но пък си изглеждам хилава и си ги поствам ... да не ми е терсене , че съм качила и да си ‘рупам с кеф :) ... дано от апарата са по - “бигърски” :) - утре ше вида :)

Мнението беше редактирано от Мая на 13.05.11 02:27.

12.05.11
23:35

Браво, много радваш, ама дай ги малко по=големи тия снимки, много са малки :)

12.05.11
23:43

казано от Bojidar Stefchev на 12.05.11, 23:35:

Браво, много радваш, ама дай ги малко по=големи тия снимки, много са малки :)

Мерси , за комплимента :)
Вярно ,че много съм ги смалила :D ...по - добре :)

Мнението беше редактирано от Мая на 13.05.11 01:14.

13.05.11
09:10

казано от mayasy на 12.05.11, 23:31:

Не съм доволна  от липсата на едра горна част , но пък си изглеждам хилава и си ги поствам ... да не ми е терсене , че съм качила и да си ‘рупам с кеф :) ...

Добро утро :)
Mayasy, много си слаба. Не искам да си представям 36 кг. като си била... но честно казано на мен и в момента ми изглеждаш толкова. Хубаво е, че тенденцията е да качваш активна маса, давай все така и ти пожелавам да си “рупаш” с все по-голям кеф!

13.05.11
09:46

Добро утро (yawn) , пак в 4 легнах ....
Atom , на тези снимки наистина изглеждам мн слаба :) Аз за това си ги сложих , че вече съм си твърдо 42кг :)
Да не взема да се стресна :)
Дано да е активно тегло :) ...е , поне на 70 - 80% сигурно :) ... днес ще ми пратят цветните снимки - може да има някоя по реалистична :)
Поздрави (sun)

В 9.30 хапнах белтък + кафенце
Не съм измислила закуската , но с мазнините - по - леко ...юфка ми се яде...
Ако правя тренировка - няма да е за цяла горна част .... не ми е ефективно нещо ...
А храна има доста и сигурно ще хапна доволно - требе трен :)

Ето за храната от вчера :

13.05.11
14:44

Тренировка “7x7x7” - гръб/рамо :

1 - полуклек с дъмбели на раменете
2 - гребане с щанга
3 - широко гребане с дъмбели
4 - едностранно гребане стоеж
5 - едностранно гребане в страни от наклон
6 - преден суинг с дъмбел
7 - разтваряне в страни от наклон

А ето ги и цветните снимки - нищо билдърско , но са fun и Ziggy style :)

Мнението беше редактирано от Мая на 13.05.11 14:49.

13.05.11
14:46

Ziggy :D

13.05.11
14:49

Здарсти и от мен :)

Снимките са хубави, но определено имаш нужда от още килограми в плюс. Не искам и да си помислям как си изглеждала на 36кг, но определенео 42 са ти малко, поне още няколко отгоре :)
И не намирам никаква разлика в чернобелите и цветните снимки. В смисъл, че на цветните изглеждаш толкова слаба, колкото и на чернобелите.

13.05.11
14:58

казано от ralista на 13.05.11, 14:49:

Здарсти и от мен :)

Снимките са хубави, но определено имаш нужда от още килограми в плюс. Не искам и да си помислям как си изглеждала на 36кг, но определенео 42 са ти малко, поне още няколко отгоре :)
И не намирам никаква разлика в чернобелите и цветните снимки. В смисъл, че на цветните изглеждаш толкова слаба, колкото и на чернобелите.

Мерси (sun)
Еми , значи може да си хапвам свински пържолки още известно време :D ...
Тялото ми би понесло още 1 - 2 кг ...
А за снимките - позите са тъпи ... не показват развитите ръце , а само слаби крака ...
Но са Ziggyyyy (sun) ( даммм....инфантилна съм в някои отношения :D (blush) , но то не мо’е само депресии :) )

13.05.11
21:29

Начи аз пак ще го кажа- спри да се мериш всеки ден! И въобще хубаво е да качиш още някой килограм- уверявам те няма да увиснеш, да се разплуеш или там от каквото се страхуваш, че ще се случи. Тренирай си хапвай си- стига с тия истерии по мазнините нищо няма да ти стане, ако имаш днеска 10гр повече  или по-малко- а и не ядеш пържен маргарин, нали? Просто прави нещата за удоволствие и това е : )

13.05.11
21:58

Храна :

9.30 - 2 белтъка , кафе , вода
10.30 - купичка пълнозърнеста юфка + 70гр извара + 1 дробче , кафе , вода
12.00 - тренировка “7x7x7” - гръб/рамо + водица
13.00 - лъжичка мед (beer)
14.00 - 100гр(изпечен) свински стек + салата от маруля и пресен лук , зехтин ... (beer)
18.30 - 120гр дробчета на пара (беше мръсен тигана :D ) + розов домат , пресен лук , магданоз , зехтинец , кимион... бело вино , вода
22.00 - 150гр извара + дробче , вино (може и чашка червено :) ) , вода ( може и чайче :) )

Нормален ден ... скучен - малко чистене , готвене , разходка по пазари ...
Вкусно хапване - без угризения .... е , ‘щото не прекалих толко’ с мазнините ...
С тия , бих казала , слаби тренове...а са ми и изморителни на моменти ...малко сън....нищо не бих казала..
Инак , може да кача 1 - 2 килца...
Аз го мислих - на 1.62см/42кг .... все тая , имам неосъществими идеи за тялото си ..., но са само идеи - не съм вманиачена :)
А и така си ме устройва :) , трябва обаче да си оправя тренировките ...и живота :D
Утре пак “богато” храна и гърди/трицепс/бицепс .....
Ето и данните за храната :) :

13.05.11
22:28

казано от Скота на 13.05.11, 21:29:

Начи аз пак ще го кажа- спри да се мериш всеки ден! И въобще хубаво е да качиш още някой килограм- уверявам те няма да увиснеш, да се разплуеш или там от каквото се страхуваш, че ще се случи. Тренирай си хапвай си- стига с тия истерии по мазнините нищо няма да ти стане, ако имаш днеска 10гр повече  или по-малко- а и не ядеш пържен маргарин, нали? Просто прави нещата за удоволствие и това е : )

Еми , то така се получава - за удоволствие :) - главно от храната , а треновете допринасят именно да не увисна - тъй че не ме е страх :) ....и за мазнините няма да го мисля толкоз , може би :)
А за меренето - просто още 1 килце от горе....требеше да се провери :) ( при моето тегло , което не е малко :) , но +/- 1 кило е доста :) )
На този етап съм ок , как ми изглежда тялото(искам по - едра горна част , де) и се чувствам удобно ....по - слаба - не!....с повечко кила - може , то си зависи...
И тук забравих за една друга цел....цикъла....май требе още кила...то не е достатъчно да се харесвам или да имам енергия......
Но без лекари , хормони и т.н....
Как да е , мерси за коментара :) - прав си , хех ... и за мазнини , и за кантари , и за увисване :) ... и аз ги знам тез’ неща , ама си мрънкам :)

14.05.11
09:18

Tакаммм....пак в 4 сигурно заспах...голЕма кашлица падна...
“Сутринта” ме разбудиха с тропанета и кафета ... за мен нямаше кафе - ся си правя...
Тигана е все така мръсен :D и не знам какво да закуся ( за питки или омлети ще ми требе)
Днес : гърди/трицепс/бицепс....трябва да избера упражненията...мисля пак “7x7x7” - по 2 за мускулна група + полуклека за разгрявка :)
Имам сварено жито :) - на него тиган му не требе :D ...ам , ще си изпия кафето на гладно и ще имам киселини :)
Едит: ха ха ха - пак оранжев коментар ... добре бре :) - ще взема да си забъркам житото с кашкавал и масло :D ...или просто ще измия тигана :(
http://www.youtube.com/watch?v=KQRpCa2xaOU + (coffee)

Мнението беше редактирано от Мая на 14.05.11 09:26.

14.05.11
22:52

Тренировка ” 7x7x7 + 2x2x15 - гърди/трицепс/бицепс ” :

1 - плие с 2 дъмбела
2 - лег с дъмбели
3 - пулоувър с дъмбел
4 - френско с дъмбел
5 - кик бек
6 - чуково сгъване стоеж
7 - концентрирано

1 - лицеви(стандартни)
2 - “кофички” от легло с крака на стол

дъмбел - 7кг

Отказах се от стандартния полуклек за 1-во...направих 2 серии , но ме боляха колене/стави/мускул ?!? ...и смених с плието...
Като цяло - удоволетворително....поизморих се и не мислех , че ще имам силици за допълнителните 2 ... за лицевите ми беше пре - лесно , а на “кофичките” се озорих?!?

Сън : около 5 часа (допустимо)

Храна :

9.30 - вода + кафе + фас = кенеф :D
10.30 - тричави питки ( 1 яйце + 20гр овесени трици + мас за тигана ...с масло не става |-) ) , гарнирани с извара + 1 дробче + листо маруля , кафеееета , вода
12 - трен + вода
12.45 - ч.л. медец (beer)
13.30 - варен белтък (beer)
14.00 - 2 обезкожени парти бутчета + 1 дробче + 50гр(суров вид...на око) жито + 20гр кисело мляко 0.1% + малко краставица , пресен лук , кимион..... (beer)
18.30 - обезкожено горно бутче + 1 белтък + салата(маруля , домат , краставица , пресен лук , 2 маслини , зехтинец) , бело вино , вода (която забравям :( )
22.00 - 150гр изварица + вино(и малко червено :) ) , вода...и чайове ще пия , че тоз тютюн ми е**....

По - долу поствам таблиците с “данните” - до колкото съм изчислила - верни са :)

Днес ми беше апатичен ден....и мързелив , да си призная (blush) ...и лишен от желание за социални контакти ...
Ама то 2 пъти месечно ми стига , а може би  това е огромната ми грешка..., но то нямам и голям избор и като липсва и желание....
Като си чистех шкафа , си намерих тефтерите с храната за периода от 2006г до 2008г - те такава глупост , безхаберие и и липса на основни хранителни принципи нЕма ...само калориите са ми били ясни :D
Мисля , да си вписвам какво безумие съм яла на същата дата от тоз период , когато ми се занимава и до колкото са разбираеми писанията в тез’ тефтери :) Принципно съм втиквала : килограми/храна/час/калории на око(доста преувеличени на места) ....

14.05.2007г - 43кг
7.00 - 2 в 1 - 50ккал
8.00 - салата - 100ккал
8.30 - филия “бонус” - 50ккал
9.00 - 2 филии “бонус” - 120ккал
10.00 - филия “бонус” - 60ккал
12.00 - краставица - 70ккал - ?!?
13.00 - филия “бонус” - 50ккал
13.30 - филия “бонус” - 50 ккал
14.00 - филия “бонус” - 50ккал
19.00 - филии ‘бонус”- 100ккал
21.00 - 2 в 1 - 50ккал

Те т’ва е диета :D ....вярвам съм ги мазала тез’ филии с нещо :D
Алкохол - даммм...май и бая твърдо имаше...и повечко съдържателни моменти , желания и перспективи...
Тренировки - да ...не всеки ден , сигурно :)

14.05.2008 - 36кг
10.00 - 2 в 1 - 50ккал
10.30 - сок от портокал - 50ккал
13.00 - салата - 100ккал (за тез салати ме съмнява да е имало друго , освен пресен зеленчук 100 - 200гр...мазнина - анатема/сол - обилно)
2 в 1 - 50ккал
15.00 - салата - 100ккал
По- късно : соеви кълнове + друго ( демек - “неприемлива” храна и драйфане)

Алкохол - без твърдо...
Тренировки - не

Утре трена е неясен...храната - чака ме един свински котлет :) , жито , яйца има ...
За закуска се чудя...житото да подкарам :) ...бе храната си пее , ама с трена ми е проблематика ...
Как да е :)

http://www.youtube.com/watch?v=kY7jSesdxl0

Мнението беше редактирано от Мая на 14.05.11 23:59.

15.05.11
01:23

Полуклека товари колената- прави си го пълен нищо лошо няма да ти се случи...

15.05.11
01:41

казано от Скота на 15.05.11, 01:23:

Полуклека товари колената- прави си го пълен нищо лошо няма да ти се случи...

To е късно(като час :) ) - ам , насоки...краката как да са разположени спрямо рамене..., а и аз му ” викам” полуклек , защото до 90 градуса свивам краката .... бе зле е положението... , а няма кой да обясни и насочи - трена “куца” ...
Даже за лицевите ми направи впечатление , че ‘ората ги правят леко разкрачени , а при мен краката са прибрани...
Нз...
Лека :)

15.05.11
02:44

Пуша фаса и лягам :)
http://www.youtube.com/watch?v=ODTv9Lt5WYs

EDIT:е...поне си поспах до 10 :) - пак не знам какво да закуся...правя си кафето и ще реша :)
А тренировка....пада се гръб/рамо....или нещо леко - общо...нз

Мнението беше редактирано от Мая на 15.05.11 10:18.

15.05.11
14:43

Тренировка “7x7x7 - гръб/рамо” = провал |-)

1 - полуклек/клек или там каквото е - безсмислие пълно , само си товаря коленете...
2 - гребане с щанга - трябваше да направя 20 - 30 серии и до там с трена - 7x7 shit…
3 - широко гребане с дъмбели - глупост
4 - едностранно гребане с дъмбели наклон - направих го “двустранно” за по-бързо...
5 - разтваряне в страни - полуразтваряне
6 - повдигане напред с дъмбели - рамото отказа
7 - раменни преси с дъмбели - чудо голЕмо

Кофти ден .... нз дали , ако почивам утре , ще има някаква “файда” - нз къде е проблемът и има ли такъв...
Смотана работа , а и сега излишни занимавки ме чакат...простотия...., защо хората държат да се виждат с други хора всеки божи ден...
То и аз имам някави социални нужди , ама днес ми е криво....и съм ядосана :) ....да бе... :@
Все тая...и без това животът ми не струва...
Едит: аз не струвам....

Мнението беше редактирано от Мая на 15.05.11 15:13.

15.05.11
15:33

Аз не съм голям спец, ама за клека краката на нивото на раменете може и малко по-широко, като пръстите са леко навън. Докато клякаш гърба изправен и движението е такова, че колената да не преминават пред пръстите на краката ти. Дълбочината- малко под паралела сваляй- тоест по-малък ъгъл от 90 да стане. виж и в нета има тонове клипчета и хората обясняват добре.
За лицевите не е грешно- аз и тях и бърпитата ги правя с относително прибрани крака- просто ми е по-удобно. Има малка разлика в натоварването, ама едва ли е нещо съществено.

15.05.11
15:43

казано от mayasy на 15.05.11, 14:43:

...и без това животът ми не струва...

Несериозно изказване. Много несериозно! Не струва според кой? Според какво? Да ти чета ли лекцията за оптимиста и песимиста? Ще кажеш ли, аз не съм човек песимист, аз съм реалист!
Да ти кажа ли и на Десо вица:
- Ти оптимист ли си?
- Неее, аз съм си обикновен човек.
Смисъл няма... Ти тия неща много добре ги знаеш. Ще дойде утре и ще мислиш по друг начин, убеден съм в това.

За клека послушай СКОТА. Хубаво ще е да си намериш някои който разбира малко повече от теб. Някой, който ще те гледа отстрани и ще ти каже грешките. Може да дадеш 1 клип и по опитните ще ти кажат горе-долу къде грешиш и какво трябва да подобриш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1