16.05.11
19:58
Привет !!!
Посаветваха ме да си направя дневник и да пиша всеки ден какво правя и какво ям може да разгледате темата ми тук
от утре почвам да пиша какво правя !! ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.05.11 08:04.
16.05.11
20:08
може да започна от днес даже
16.05.2011
Закуска - не закусих
12:00 във Фитнеса (Кардио)
30 минути на пътека + 20 Колело
За обяд една филия пълнозърнест хляб без брашно + 1 парченце кашкавал
след обяд още една филия + кашкавал
за вечеря - салата от варени картофи с 2 филии от същия хляб
по късно ще гризна една ябалка и това ще е.
утре ще драскам пак ;) :)
Честит дневник . . . . . . . .
Храниш се слабо.Защо не закусваш та закуската ти е най-важното хранене.
Друго в фитнеса само кардио ли правиш ?
Та време е да си направиш хранителен режим.
16.05.11
22:09
никога не закусвам или ако закуся за да не пуша на гладно е 1/2 вафла мисля тази седмица да си я довърша само с кардио около 60+ минути ми е тренировката а следващата да започна с това http://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-ambitsiozni-hora-razpolagashti-s-vreme#axzz1MRCattUN за хранителен режим още не мога да намера подходящ защото съм полу вегетарианец не приемам никакво месо но за разлика на това ям млечни продукти и т.н, имам и страшен проблем със СОЛТА ям прекалено много солено мисля, че и тя ми вреди доста.
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 16.05.11 22:11.
16.05.11
22:32
Ти ме уби.
16.05.11
22:33
казано от Miss Fight на 16.05.11, 22:32:
Ти ме уби.
Защо ? Какво толкова написах ?
16.05.11
22:49
Здравей и честит дневник :)
Аз виждам нещата така :
1. Спираш възможно най-скоро цигарите и започваш да закусваш качествено.
2. Разбирам, че искаш да отслабнеш, но това не означава глад, а точно обратното. Ако не си набавяш нужното количество белтъци, въглехидрати и мазнини как го виждаш да изчистиш преобладаващите мазнини и да ги замениш с мускули (евентуално) ?
3. Фитнес залата не представлява само импровизиран стадион за бягане. Тоест не трябва да се качваш само на кардио уредите, а да започнеш сериозни силови тренировки. Не го виждам иначе как ще стане :).
4. Това с ” полу вегетарианец ” няма да го коментирам. Може и да успееш само с млечни продукти, но ще видим :).
За това се сещам в момента, а дали ще ме послушаш си е твоя работа :)
16.05.11
23:02
Привет !
Значи цигарите ако ги оставя ме е страх да не кача още кг, за силови тренировки ДА ! ще започна, даже утре ще пробвам да закуся с овесени ядки с мед (няма да слагам мед просто в овесените ядки има и мед на Dr Oetker http://www.google.bg/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.edeka-direkt.de/images/articles/99c665520bb2c60a7d9387cb47ab300b_5.jpg&sa=X&ei=foPRTYPeJsrIsgaO3bjACw&ved=0CAQQ8wc4Gw&usg=AFQjCNEcM8dsXRwCL73fJtN-NgVkLI4jlQ ) и кисело мляко па дано се получи
16.05.11
23:35
Качването на килограми, причинено от спирането на цигари, е породено от това, че може би ще имаш повече апетит. Ако тренираш качествено и не хапваш боклуци не би могло да се отрази чак толкова много :). Все пак, по-добре да спреш цигарите и да качиш малко, отколкото да продължаваш :)
В храненето ти няма,тино качество нито количество.Повярвай ми с този тип хранене рискуваш много сериозно здравето си,отделно наднорменото тегло.
Би ли казал как си качил тези килограми,ако желаеш разбира се.Ако е следствие на заболяване си оправдан,но ако не е така това си е престъпление към собственото ти здраве.
Също искам да попитам каква е причината да не ядеш месо?
Колкото по-скоро промениш храненто си,толкова по-добре за теб.Като промяна има предвид,тотална такава,защото това твоето си е жив глад.Който няма да даде резултата,който очакваш,само може да ти докара сериозни пролеми.
Зарежи хляба и картофите вечер. Наблягай на яйца, сирене, кашкавал, зеленчуци и плодове, грах, боб, леща. След като не ядеш месо, опитвай се да ядеш поне разнообразно и по-често. Закуската е най-важното ядене. И аз като теб не бях закусвал никога, беше ми много трудно да почна, но това се промени бързо. От гладуването имаш само вреда, защото при всяко ядене организма ще си складира мазнини, защото знае, че го лишаваш. Да не говорим, че няма да имаш сила за хубава тренировка. Цигарите ги махай смело. Ако се храниш добре и спортуваш, няма да качиш нищо освен мускулна маса, самочувствие и здраве. Казвам ти го като човек, който допреди 2 години пушеше по 3 кутии на ден и то в продължение на повече от 20 години. Ако наистина си решил да се променяш, да знаеш, че това е един много труден и бавен процес. Липсата на бързи резултати не трябва да те отчайва, а да те мотивира допълнително. Ако правиш нещата както трябва, няма начин да не успееш. И гледай да изпълняваш упражненията правилно, а не с много повторения и големи тежести. Не се опитвай да се равняваш с напредналите в залата. Гледай само себе си и да не ти пука от нищо. Всички са били начинаещи. Желая ти успех от сърце. Дано имаш волята да се промениш.
17.05.11
00:40
Привет !!
Да отговоря на въпросчетата ви, значи наднорменото тегло го качих още когато си счупих крака (бедрената кост) след това започнах да пия хапчета против алергии който стимулират апетита ти много след това няколко години, а по късно работех като охрана и по 12 часа почти седях на стола и циклех пред камерите, след това лека депресия (приятелката ми замина за Испания) и се занимарих тотално, за месото ами не съм ял никога, всички в нас ядат но аз немога знам, че е кофти но организма ми не го понася при опит да го кусам ми се драйфа..
Привет
1.Спри цигарите.Знам че ще е трудно но ще е по-добре за теб.
2.Трябва да си промениш храненето.С това гладуване стресираш организма.
3.Програмата на която си се спрял по горе е доста добра.
ПС.От месото ти се драйфа ? ? ?Тфа истина ли е ???????
17.05.11
11:05
Привет !
да самата истина е за МЕСОТО сега ще започна с закуската после ще си напиша една тема какво сам правил в залата в момента такмо ставам и закусвам половин кофоичка кисело мляко с 2 шепи овесени ядки с мед
17.05.11
13:17
17.05.2011
Закуска - 1/2 Кофичка кисело мляко с 2 шепи овесени ядки с мед
Преди тренировката 1 банан
Тренировка
Повдигане на щанга полу лег 4х8
Повдигфане на дъмбели полулег 4х10
Пек-дек 4х12
Коремни преси (на машина) 3х30
Обяд
2 филии пълноз. хляб без брашно със сирене + 1 домат + 1 люта чушка
След обяд
2.5 Филии пълноз. хляб без брашно с 3 бъркани яица + 1 чушка сиврия + парче кашкавал + лютивка
Вечеря
Спагети с доматен сос пържен в малко зехтин и лук + настърган кашкавал
по късно ще ям 1 банан + 1 кофичка кисело мляко
това е за днес чуствам, че ръцете ми са доста натоварени после ще си едитна поста с вечерята и след обяда утре отново ! ;)
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 17.05.11 19:19.
17.05.11
13:20
За първи път виждам някой да измерва овес в шепи... (giggle)
Обядът ти е меко казано несериозен, а всъщност той е и следтренировъчно хранене...
И на тфа му викаш обяд ???????
17.05.11
18:35
казано от Пламака на 17.05.11, 18:22:
И на тфа му викаш обяд ???????
просто не ми се ядеше повече, сега за вечеря ще си хапна 1 спагети с кашкавал ;) а и аз имам да свалям не бива да се тъпча
На колко години си? Постовете ти са много неграмотно написани... Или се правиш на интересен с тия вафли и претенции, или наистина просто досега не си се зачитал из статии за хранене: виж това като за начало.
17.05.11
19:31
пиша бързо и не гледам колко е грамотно и колко не е, за вафлите е спрях вече ще закусвам с овесени ядки с мляко :) ще прочета тази тема Благодаря !!
17.05.11
19:31
казано от Ivan Ivanov на 17.05.11, 18:35:
...аз имам да свалям не бива да се тъпча
Нямаш никаква представа как трябва да сваляш тегло и мазнини.
17.05.11
19:34
Странно ми е как един 120 килограмов човек(мисля, че толкова беше) ще се нахрани с такова количество храна. Аз, който съм 2 пъти по-лек, ям повече. Дано се усетиш навреме, че за да изглеждаш добре, трябва да имаш мускули, а за да имаш мускули - трябва да ядеш, което няма да попречи на свалянето на килограми.
17.05.11
19:39
казано от Кольо Пияндето на 17.05.11, 19:31:
да наистина нямам но се опитвам поне.. :) къде ми е грешката ? Ако е в количеството с толкова се нахранвам достатачно просто..
може да ви е смешно но даже не успях да си изям порцията със спагети
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 17.05.11 19:47.
17.05.11
20:30
И аз не знам как става тва нещо да си толкова тежък с тази храна , едва ли има и 2000 калории на ден . Давай сериозно със силовите треноровки , ще помогнат за отслабването .
казано от Ivan Ivanov на 17.05.11, 19:39:
казано от Кольо Пияндето на 17.05.11, 19:31:
да наистина нямам но се опитвам поне.. :) къде ми е грешката ? Ако е в количеството с толкова се нахранвам достатачно просто..
може да ви е смешно но даже не успях да си изям порцията със спагети
Прочети това :)
Мнението беше редактирано от Пламака на 17.05.11 21:01.
Здравей приятелю. Това е линк към моят дневник. Аз също съм вегетарианче :) ..
18.05.11
00:43
Здравей ! Радвам се, че има и други като мен вегетарианци ще го погледна, колкото до храната даже се чуствам доста преял можеби, почти спрях солта сладко не консумирам или ако консумирам е в минималните граници и мисля до една степен да видя резулутат поне малак за да зназм, че съм на правилен път и да продалжа така !
18.05.11
13:27
Днеска почивка си дадох малко, че не бях почивал над 1 седмица, нещо се чувствам изморен такъв ;)
Закусих с овесени ядки с мед с мляко
за Обяд - салата от картофи с 2 филии пълноз. хляб без брашно
след обяд - 3 филии от същия хляб с лютеница и 3 бучики със сирене
за вечера - 2 филии от същия хляб + 1 бял + 3 яица варени + 1 бучка сирене + 1 голям домат с малко зехтин студен пресован + 1 люта чушка
по късно ще хапна 1 кофичка кисело мляко и това е :)
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 18.05.11 19:43.
18.05.11
13:48
Белтъчини не се ядат, защото за теб вегетарианство е да не се ядат белтъчини или...?
Между тъпченето и неяденето има Огромна разлика. Повечето дебелани без грам познания по храненето си мислят, че колкото по-малко ядеш, толкова повече отслабваш. А ако се натъпчеш (което за тях е нещо повече от 45гр кашкавал примерно), то няма начин да свалиш. Тази група са известни с прозвището ‘гладни и дебели’. Доколкото знам ти искаш да не си дебел. В такъв случай - яж!
18.05.11
14:55
Ям, по на често по малко просто с толкова се наяждвам достатачно, сега след малко ще отива да омета 3 филии от същия хляб с нещо след 2-3 часа пак и вечерта най вероятно ще изям една кофичка кисело мляко, просто нямам такъв апетит да ям по повече
18.05.11
14:57
Знаем ли белтъчините какво са и за какво служат?
18.05.11
14:59
Има едно явление, наречено ‘икономичен режим’.
Ако достигнеш до него, това определено не е в твоя полза.
18.05.11
15:02
Източниците на протеин
Те са много и се различават по много признаци - процентно съдържание в храната, аминокиселинен профил, биологична стойност, скорост на усвояване и други. Обърнете внимание специално на месото, рибата, млякото, яйцата, соята, казеина и суроватъчния протеин.
Източник: Протеин http://www.bb-team.org/articles/1315_protein#ixzz1MhlVvyav
от изброените консумирам мляко и яица.
Има едно явление, наречено ‘икономичен режим’.
Ако достигнеш до него, това определено не е в твоя полза.
не разбрах точно, какъв е този икономичен режим, може ли малко пояснение
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 18.05.11 15:02.
18.05.11
15:07
Важното е да консумираш или е важното да консумираш в достатъчно за теб количество?
Нека ти помогна:
- едно яйце има 7гр белтъчини
- 100гр мляко има 3гр белтъчини.
Един 100кг човек (брои се горе-долу колко тежи с нормално количество мазнини) има нужда от грубо 200гр белтъчини на ден. Сигурно се досещаш, че говоря за теб. Та в твоя случай това са грубо казано 30 яйца или 10 яйца (~70гр) + 4кг кисело мляко (~120гр). 200гр съм ти ги дал нужни, като в тях не слагам малкото, които ти идват от хляба и останалите растителни източници.
18.05.11
15:13
Сега ми става по ясно, но само от яица и кисело мляко едва ли ще насмогна с толкова много ще прегледам кой други храни са източници на белтачени и ще трябва да си направя някакво меню но ще е доста трудно като се има впредвив какво ям..
18.05.11
15:16
казано от Ivan Ivanov на 18.05.11, 15:13:
Сега ми става по ясно, но само от яица и кисело мляко едва ли ще насмогна с толкова много ще прегледам кой други храни са източници на белтачени и ще трябва да си направя някакво меню но ще е доста трудно като се има впредвив какво ям..
С дневниците ще ти е по-трудно, защото в тях не отбелязваме коя от храните колко белтъчини има. Но пък затова си има таблици и статии в този сайт, нали :)
18.05.11
15:20
можеби ще трябва да си взема суроватъчен протеин, за теблиците пак ще разгледам сега какво колко и как
Правописът ти е на ниво 3-4 клас. Всички бързаме, но повечето се стараем да пишем грамотно и разбрано, най-малкото от уважение към четящите. Ако постигнеш резултат с това хранене, ще бъдеш медицинско чудо - първия човек, отслабнал ядейки само хляб :)
А с подобна диета може и да свалиш килограми, но няма как да караш по този начин до края на живота си и ще ги върнеш петорно за много кратко време. Да не говорим, че няма да си щастлив от увисналата кожа, защото няма да има мускули под нея, които да я запълват.
18.05.11
15:47
не спирам да чета, но толкова много белтъчини на ден просто без месо не вжидам как ще го постигна за жалост, може да се пробвам да ям пилешко бутче или бяло месо от пиле заради каузата.. може и да се получи
- Не изяждайте цялата дневна норма на един път. Стомахът ни не е в състояние да преработи повече от 30 г белтъчини наведнъж.
- Комбинирайте ги със зеленчуци и сложни въглехидрати. Доказано е, че така белтъчините се усвояват по-добре.
- Употребявани самостоятелно, белтъчините разрушават белтъчните запаси в организма.
- Ако увеличите употребата на белтъчини, трябва да увеличите и приема на вода. В противен случай може да възникне обезводняване на организма.А ето и продуктите, които съдържат най-голямо количество пълноценни лесноусвоими белтъчини при сравнително ниско на мазнини.
За 100 гр.
——————пилешки гърди 22 г.
пилешко бутче 22 г.
/без кожа/
риба тон 18 г.
яйце 7.5 г.
твърдо сирене 28
бяло сирене 20
царевица 24
фъстъци 27
бял боб 23
кисело мляко 3
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 18.05.11 16:30.
казано от Кольо Пияндето на 17.05.11, 13:20:
За първи път виждам някой да измерва овес в шепи... (giggle)
:D :D :D
1. За цигарите - спирай ги моментално. Няма нящо вярно в твърдението че се качват килограми. И аз съм ги спирала някога, и не само че не качих, но свалих 2-3 килца.
2. Замени картофите, спагетите и по-голямата част от хляба с боб, леща, грах, нахут, тофу, сейтан, темпе и т.н. безценни вегетариански вкуснотии.