19.05.04
22:20
Мога да ти препоръчам като по-евтин но качествен вариант Pure Whey PRO 85% на Нутрим. Него съм пробвал лично дори и сега вземам от него! Той се взима след тренировка. Аз вземам по 60 гр когато качвам маса, но сега понеже свалям съм на 45-50 гр (когато качвам стигам 80 кг). Като гледам беше написал няколко протеина така че можеш да си вземеш още един но по-евтин Млечно-яйчен на Нутрим пак (за мен те са най-добрия вариант от българските продукти - т.е. тези които са евтини). Те май се казваха нещо с “PRO 90” - 18 лв на кило. Това ми се вижда малко съмнително, но едни приятели много ми го хвалят, така че пробвай пък...
Ако имаш още въпроси съм на разположение!
Предполагам че този, за който говориш е PRO 90 Gold млечно - яйчен протеин. А нали той се взима преди лягане.
ПП - а в каква доза да го взимам него, като се боря за максимум 5кг. отгоре.
може да сте споменали но сам го изпуснал, каква е цената на “Pure Whey PRO 85%” ?
20.05.04
11:50
[quote author=“gotcha”]Абе момчета
Вие много вярвате на това, което пише по кутиите :)
Аз си взех ДжейСи или ДжейКей или кфото е там с невероятни % алабала ЕБАСИ ТРИЦИТЕ!!!
Докато не се провери тоя Нутрим в лаборатория или както трябва там
никой неможе да ми докаже, че в българските протеини има изобщо някакъв протеин :)
Тука в наща държава всеки иска да те пре***
Харесва или не просто ви правете изводите :)
Евтиното излиза скъпо!
nitrum ги одобрявам на мах! мразя протеини! но ми се наложи да вкарам малко. иначе пия само креатин и глутамин. преборих се със себе си и взех 2 кутии ‘mega pro 92’(смешно звучи). както и да е. имах състезания и много за учене=>малко сън. за 2 седмици(общо 800гр. протеин, което никак не е много) освен че си запазих това което имам качих 3кг и то не около кръста или мазно. видим ефект също имаше. (не е по темата, но като сте почнали нитрум го казвам в скобки ;))) креатина на нитрум ме задоволява идеално. пих и evox i universal- НИЩО! и нищо друго освен едно голямо нищо!!! освем всичко не може да се абстрахираме от цените на които се предлагат продуктите на нитрум. още повече аз пазарувам от един склад и нешата над 10лв ми падат с 2, а тия под 10лв с 1-2 лева)
Аз лично си купих Pure Whey Pro 85% за 17.20, но от аптека, която е малко по-скъпа (но идеята ми беше да го пробвам, а не да купувам на едро). Разфасовката му е от 0.5кг. На вкус е приличен.. а и ми се струва добър. Вероятно ще си купя от него пак.
Аз имам едно въпросче към вас.. съвсем скоро си взех Musaishi Bulk Protein (45% протеин - смес сурватъчен и соев, 40% сложни въглехидрати и средно-верижни полимери и т.н..). На вкус е един от най-лошите протеини които съм пил (и вероятно ще е последният продукт на Musashi който си взимам), единствено по-лош е Атлетик :!:
Чудя се дали някой го е ползвал и дали има ефект от него (все пак разфасовката е от 3кг :( и трябва да се използва - надявам се поне във функционално отношение да е добър). Този продукт съм го взел с цел покачване на маса!
22.05.04
09:45
Аз съм пил Булк на Мусаши - не беше нищо особено, но вкуса не му беше чак като това което ти описваш! От него имах стомашни проблеми, и може би е и от храненето, но ефект почти нямаше. Можеш да подобриш вкуса като добавиш степче или някакъв сок (натурален, компот)! Дано съм ти помогнал.
Az ka4ih ot nego 4 kila za 2 meseca. Oba4e vse pak sum novak i na men vsi4ko raboti. Moje bi e i ot dobrata dieta i samiqt fakt, 4e iadoh po 3 kofi4ki kiselo mliako. Izpii si bulka, niama da ti navredi, moje puk da ima efekt vurhu teb. :)
Току-що си купих Pure Whey Pro 85% за 13.90…а ще има ли ефект ако взимам само по 30гр. на ден след тренировка
22.05.04
18:44
ти си си взел много малка разфасовка! При мен важи правилото - колкото повече протеин толкова по-голям растеж (но това не се отнася само за протеина на прах). Аз вземам по 60-тина гр когато качвам маса.
maxx_muscular: Точно това е един от проблемите.. 3 пъти съм го пил.. и 3 пъти в тоалетната с разстройство :( В началото си мислех че може да е от храната, но и в момента стомаха ми ще изгърми :(
А полза няма да има никаква, даже ще вреди, ако непрекъснато изхвърлям всичко което приемам през деня като храна!
А проблема с вкуса който описвах.. не е толкова като аромат или да става въпрос до мои вкусови качества.. а това че не се разтваря..и все едно пия пясък (полепва се по гърлото.. точно като при Атлетика) :!: :(
23.05.04
10:50
Нали ти казвам- аз имах същите проблеми. Ако можеш продай го на нямкой твой приятел, ако ли не пий го по-рядко (на 2 дни) и по по-малко (30-тина гр). Вече си се прецакал!
Това го пише на опаковката на Pure Whey Pro 85%, вие как го разбирате...
В дните без тренировка се препоръчва една доза (две мерителни лъжички Pure Whey PRO - 30 г ), която се приема след като се разтвори в около 200 мл вода, сок или обезмаслено мляко. Приема се един път на ден, между основните хранения. В дните с тренировка се препоръчва една доза от 30 г (разтворени в 200 мл течност), която да се приема между храненията и втора доза от 30 г - до 30 мин. след тренировка.
ПП - това нещо аз го разбирам, че - една лъжичка е 15г.
Правилно ли съм разбрал...THANKS-ви...
23.05.04
19:02
alex ние говорим за Булк на Мусаши!
Това което написа за Нутрима е така, само че тая лъжица трябва да е с огромен връх за да е 15 г. Така един разправяше че пие по 30 гр 2 пъти дневно, но 1 кг го пи някъде около 2 месеца :). Така че лъжиците с голям връх :wink:
Май така ще стане.. ще внимавам как го пия.. вероятно в по-малки количесвта и не на гладно...
Иначе нямам чак толкова лоши “приятели”, че да им го продам на тях :D
По-добре да им го подаря.. като ми писне (3кг..ще ги пия сигурно 2 месеца) :(
1000 г Нутридин PRO 90 Gold
90% млечно-яйчен протеин, произведен по MDT технология, с добавка на свободни амино киселини, пчелно млечице, инозин, ацетил L-карнитин, лиофилизат от LB bulgaricus и LB acidophilus.
някой пробвал ли го е този протеин и доволен ли е? става ли за преди и след тренировка или е хубав за вечер преди лягане
[quote author=“Stavrev”]1000 г Нутридин PRO 90 Gold
90% млечно-яйчен протеин, произведен по MDT технология, с добавка на свободни амино киселини, пчелно млечице, инозин, ацетил L-карнитин, лиофилизат от LB bulgaricus и LB acidophilus.
някой пробвал ли го е този протеин и доволен ли е? става ли за преди и след тренировка или е хубав за вечер преди лягане
Според мен по става за преди лягане, приятели ми казват че са го пробвали и не са доволни много-много...от тук разбрах едно:
- суроватъчен след тренировка и растителен преди лягане
ПП - ако греша някой да ме поправи :wink:
взех един протеин но маи се набутах, дадох 103лв. за 2.268г. Ultra Whey Pro na Universal, толкова са и amino 2700 със 700 хапа!
даите коментар
31.05.04
18:51
що пък да си се набутал? Протеина си е протеин, аминото си е амино!
03.06.04
05:14
naskoro si vzeh WHEY 104 na PowerMan i sum dosta dovolen po nqkolko pri4ini:
1) ima 80%-no sudurjanie na beltuk protein konzentrat
2) naistina vanilieviqt vkus e strahoten!!!
No problemut mi e svurzan predimno s dozirovkata mu i nai-ve4e priemaneto mu.
O4akvam s neturpenie va6ite suveti i vi blagodarq predvaritelno!
P.S. zanimavam se ot blizo 3 godini s BB/186cm/105 kg,no opredeleno proteinovoto stimulirane mi e nepoznata oblast :)
Ами батка явно досега си се задоволявал с протеини само от храната...
Протеините на прах са супер удобно нещо - прас 1 шейк и си готов с едно ядене ;) Като гледам тия 100 килца с една мярка няма да ги нахраниш :) Зимай по 60г. преди и след тренировка. Половин час някъде преди и веднага след с някакъв бърз въглехидрат, примерно банан, ако си фен на разделното хранене може да хапнеш банана и след 20тина минути да изпиеш шейка, понякога и аз правя така. Препоръчвам ти да го разтваряш във вода, за да не му намалиш скороста на усвояване, която е важна особено за след тернировката.
Айде успех ;)
03.06.04
16:39
Blagodarq,Gotcha za suveta! :D 6te se opitam da posledvam naputstviqta ti.No o4evidno do sega ne sum izpulnqval striktno vernite ukazaniq,za6toto sega vzemah priblizitelno po 2gr/telesno teglo….t.e. 200gr/den :!: Qvno tova e dosta pove4e,otkolkoto si misleh :) Tova do kakvi posledstviq moje da dovede? V smisul dali prenasi6taneto ot protein na tqloto ne vodi do ne6to drugo? :roll:
Тази доза сам ти я дал само за протеина на прах и тя е някъде 40г. чист протеин. Освен тези 40г. прот. ти трябва от храната да си набавиш още минимум 160г. протеин и така, ще стане 2г на телесно тегло ;) Но ако зимаш и 2.5 до 3г. организма няма да ти се разсърди, напротив :) ще го приеме с голяма охота особено ако правиш яки интензивни тренировки ;) Ако имаш парички може и да се поласкаеш с някакъв бавен протеин за преди лягане. Добре е той да има повечко казеин!
Q kajete NUTRIM WPC85% kak go piete we?Az sq si zeh i mi haresva na vkus.Otzad pi6e 2x30gr kogato ima tren. i 30gr kogato nqma no tova mi se struva mnogo malko.Oba4e az vsqka ve4er piq 60gr predi lqgane ot 92% soev pak na NUTRIM.Taka 4e q kajete po kolko da zimam ot surovatkata pri polojenie 4e iskam masa i piq soev po 60gr predi lqgane!
Ами има два варианта! Да взимаш по 30 грама преди и след тренировка! Втория е да пиеш само след тренировка 60 грама!
И да не забравиш за глюкозата след трен - тя е мнооооого важна - честно ти казвам при мен 60-70 грама глюкоза и 40-50 грама суроватъчен ме преобразиха!
Според мен най-добре си раздели приема на два пъти - преди и след трен! Преди трен пий малко - 20гр, а след трен глюкоза и 45 грама протеин! Мисля, че ще останеш доволен!
Kolko teji6,za6otto ti se subirat 120gr beltuk samo ot hranitelni dobavki,a i pripoljenie i 4e si qde6 kakto trqbva…organizma nikoga nqma da ti gi osvoi osven ako ne se zobi6,de,a i tezi 60gr. na vednuj misla 4e dosta golqma 4ast otiva v toaletnata
ima hora za koito i e malko,vsi4ko e oslovno.Po princip e prieto po 2gr. na telesen kg. na den,
10.06.04
19:52
колко време може да се държи разтворен протеина?
Взех си един протеин за преди лягане, а именно Нутридин® MEGA PRO 92 Platinum 8лв. - 400гр.
ПП - какво ви е мнението, бивали го ? Ставали 2-3 лъжици да ги разредя с пр.мляко 250-300мл. преди лягане ?
ПП - а може ли в събота и неделя да не взимам никакъв протеин ?
20.06.04
01:58
Abe pi4ove q mi kajete pri pololejenie 4e v momenta piq LIPOZAN i AMINO 2700 na Universal 6te e dobre li da pribavq i protein na Nutrim 85+ ???????????? pls daite otgovor4e! 8) 8) 8)
[quote author=“alex”]Взех си един протеин за преди лягане, а именно Нутридин® MEGA PRO 92 Platinum 8лв. - 400гр.
ПП - какво ви е мнението, бивали го ? Ставали 2-3 лъжици да ги разредя с пр.мляко 250-300мл. преди лягане ?
ПП - а може ли в събота и неделя да не взимам никакъв протеин ?
Tozi protein e pulna otvrad na vkus.To4no za nego govorq 4e se pie po 60gr predi lqgane!
20.06.04
15:44
Това за грамажа е супер отноисително. Пък и по-добре да вземеш 30на грама повече на ден от колкото по-малко. Другото така или иначе ще си излезе само :) Само дето организма ще си е взел каквото му е нужно.
20.06.04
15:52
ave hora ai kajete de…pls :roll: 6te podobrq li efekta pri orelefqvane ako si kupa protein4e na Nutrim Gold 85+ (mislq 4e taka se kazva6e) pri polojenie 4e zimam LIPOZAN i Amino 2700 na universal?I kak to4no da su4etaq tezi produkti?10x predvaritelno!
(Sorry 4e ne pi6a na kirilica ama sum v zala sq i tuka nema) :oops:
21.06.04
00:18
Ей със протеин не се орелефява. Той служи за да се избегне загубата на мускулна маса. Може да пиеш протеин след тренировка. Иначе е безсмислено, защото има повечко въглехидрати отколкото е написано на опаковката (а те са само прости в повечето случаи, особено при българските протеини)
22.06.04
19:01
някой да знае от къде мога да си взема протеин на добра цена? Знам, че струва около 25лв/кг. но откъде мога да си взема не знам.
22.06.04
20:19
Реших да си взема на Нутрим някакъв протеин, но сега трябва да ми препоръчате някой от следните като имате предвид, че ще качвам маса (доста маса ми трябва между другото - и мускулна и “обикновена”):
1000 g Nutridyn Pure WHEY PRO
1000g Nutridyn® MEGA PRO 92 Platinum
1000 g Nutridyn PRO 90 Gold
1000 g Nutridyn® HI-Fit Special
1000 g Nutridyn® Super Winner
1000 g Nutridyn® FORTE Impact
(http://www.nutrim-bg.com/products/group.aspx?gid=60)
Тези са всичките, какво ще ми препоръчате??
Ми прочети просто какви са особеностите на отделните протеини. Цените предполагам няма да са проблем, защото и без това са евтини, затова вземи най-добрия според мен, т.е 1000g Nutridyn® MEGA PRO 92 Platinum
И все пак не забравяй диетата, защото тя е много по-важна.
cl_killa, незнам дали е добро, нека някой, който го е ползвал каже. Така като го гледам бива.