25.05.11
17:41
Здравейте! Искам да ви попитам ако може малко помощ относно тренировката ми за бедрата ... Значи тренирам крака 1 път седмично (последен ден) и правя следните упражнения :
Клякане с щанга зад врат , бедрено сгъване и разгъване , избутване на лег преса и напади (за прасец само повдигания на пръсти на машина) всичките са 4 серии по 12-15 повторения
Добри ли са тези упражнения ? Броя на сериите и повторенията ? Или ако някой знае по-добър метод за покачване на мускулна маса в бедрата да каже :)
25.05.11
17:46
Видове тренировки много, но гена си казва думата винаги. Единствено което мога да те посъветвам е - концентрично изпълнение + пирамида при упражненията. За крака 12-15 серии тренировка.
Видове тренировки много, но гена си казва думата винаги.
Ами на мен от малък краката ми вървят само на релеф но сега вече са доста (което от една страна е хубаво,но не изглежда добре) Но мисля ,че трябва да са малко по-големи ... :)
За крака 12-15 серии тренировка.
Общо сериите ми са 16 ... А да попитам и друго ... мога ли примерно да тренирам краката 2 пъти седмично :?
Напиши как си ги комбинирал упражненията . Кое е първо, кое е второ ...
1. Клякане с щанга зад врат - 4 серии по 15 повторения
2. Бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
3. Бедрено разгъване - 4 серии по 15 повторения
4. Напади с щанга - 4 серии по 15 повторения
5. Повдигане на пръсти на машина - 3-4 серии по 20 повторения
25.05.11
17:59
А да попитам и друго ... мога ли примерно да тренирам краката 2 пъти седмично :?
Стига да им даваш нужното възстановяване... можеш да тренираш всеки мускул по 2пъти в седмицата :)
Ами значи тренировъчния план ми е :
(понеделник)ден 1 - гръб
(вторник)ден 2 - ръце
(четвъртък)ден 3 - гърди
(петък)ден 4 - крака и рамо
Тренировката ми върви идеално без да се изморявам прекалено много ... Ако променя ден 1 да ми е гръб и бедра (само)(понеже не се натоварвам много много при тренировката за гръб) и ден 3 да ми е крака и рамо ,а гърдите след това :)
25.05.11
18:10
Абе със сериозни тежести при този обем тренировка ще си е направо раздходка през ада...
П.П Процентът на успеваемост ще е доста нисък :)
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 25.05.11 18:14.
25.05.11
20:37
Привет,
и аз тренирам по същата схема за крака,
и да Ти кажа има добро развитие..но зависи и от тежестта с която тренираш....!
След тази тренировка не мога да изляза от залата ......!!!
Слагай килограми, това е моя съвет!!!!
И се храни добре...!!
Георги.
Николов , сплита ти не ми харесва. Понеделник правиш гръб, а вторник ръце, така бицепса неможе да си почине. В четвъртък правиш гърди а в петък рамо, така рамото неможе да си почине. А и рамо с крака не ми харесва тази комбинация. По добре пробвай нещо такова : Понеделник гърди и бицепс, вторник крака, четвартак гръб, петак рамо и трицепс ;)
26.05.11
00:29
Сложи краката като 1ви ден от тренировъчната седмица. Така ще знаеш поне че след почивката ще си изкараш ангелите :D
Привет,
и аз тренирам по същата схема за крака,
и да Ти кажа има добро развитие..но зависи и от тежестта с която тренираш....!
След тази тренировка не мога да изляза от залата ......!!!Слагай килограми, това е моя съвет!!!!
И се храни добре...!!
Георги.
Ами по принцип гледам да не вдигам много ,но ще пробвам да кача малко килограми :)