25.05.11
17:41
Здравейте! Искам да ви попитам ако може малко помощ относно тренировката ми за бедрата ... Значи тренирам крака 1 път седмично (последен ден) и правя следните упражнения :
Клякане с щанга зад врат , бедрено сгъване и разгъване , избутване на лег преса и напади (за прасец само повдигания на пръсти на машина) всичките са 4 серии по 12-15 повторения
Добри ли са тези упражнения ? Броя на сериите и повторенията ? Или ако някой знае по-добър метод за покачване на мускулна маса в бедрата да каже :)
25.05.11
17:46
Видове тренировки много, но гена си казва думата винаги. Единствено което мога да те посъветвам е - концентрично изпълнение + пирамида при упражненията. За крака 12-15 серии тренировка.
казано от Soilwork на 25.05.11, 17:46:
Видове тренировки много, но гена си казва думата винаги.
Ами на мен от малък краката ми вървят само на релеф но сега вече са доста (което от една страна е хубаво,но не изглежда добре) Но мисля ,че трябва да са малко по-големи ... :)
За крака 12-15 серии тренировка.
Общо сериите ми са 16 ... А да попитам и друго ... мога ли примерно да тренирам краката 2 пъти седмично :?
казано от cchapo на 25.05.11, 17:50:
Напиши как си ги комбинирал упражненията . Кое е първо, кое е второ ...
1. Клякане с щанга зад врат - 4 серии по 15 повторения
2. Бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
3. Бедрено разгъване - 4 серии по 15 повторения
4. Напади с щанга - 4 серии по 15 повторения
5. Повдигане на пръсти на машина - 3-4 серии по 20 повторения
25.05.11
17:59
казано от Николов на 25.05.11, 17:51:
А да попитам и друго ... мога ли примерно да тренирам краката 2 пъти седмично :?
Стига да им даваш нужното възстановяване... можеш да тренираш всеки мускул по 2пъти в седмицата :)
Ами значи тренировъчния план ми е :
(понеделник)ден 1 - гръб
(вторник)ден 2 - ръце
(четвъртък)ден 3 - гърди
(петък)ден 4 - крака и рамо
Тренировката ми върви идеално без да се изморявам прекалено много ... Ако променя ден 1 да ми е гръб и бедра (само)(понеже не се натоварвам много много при тренировката за гръб) и ден 3 да ми е крака и рамо ,а гърдите след това :)
25.05.11
18:10
Абе със сериозни тежести при този обем тренировка ще си е направо раздходка през ада...
П.П Процентът на успеваемост ще е доста нисък :)
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 25.05.11 18:14.
25.05.11
20:37
Привет,
и аз тренирам по същата схема за крака,
и да Ти кажа има добро развитие..но зависи и от тежестта с която тренираш....!
След тази тренировка не мога да изляза от залата ......!!!
Слагай килограми, това е моя съвет!!!!
И се храни добре...!!
Георги.
Николов , сплита ти не ми харесва. Понеделник правиш гръб, а вторник ръце, така бицепса неможе да си почине. В четвъртък правиш гърди а в петък рамо, така рамото неможе да си почине. А и рамо с крака не ми харесва тази комбинация. По добре пробвай нещо такова : Понеделник гърди и бицепс, вторник крака, четвартак гръб, петак рамо и трицепс ;)
26.05.11
00:29
Сложи краката като 1ви ден от тренировъчната седмица. Така ще знаеш поне че след почивката ще си изкараш ангелите :D
казано от JORO GEORGIEV на 25.05.11, 20:37:
Привет,
и аз тренирам по същата схема за крака,
и да Ти кажа има добро развитие..но зависи и от тежестта с която тренираш....!
След тази тренировка не мога да изляза от залата ......!!!Слагай килограми, това е моя съвет!!!!
И се храни добре...!!
Георги.
Ами по принцип гледам да не вдигам много ,но ще пробвам да кача малко килограми :)