27.05.11
16:13
Здравейте и от мен! Нов съм във форума, пиша за първи път и честно казано с лек срам, като чета останалите какви режими спазват и т.н. Пък и съм начинаещ, но пък мъчещ се.. И поради факта, че съм начинаещ, реших да напиша и аз какво правя в момента и да си дадете мнението и някой друг съвет :}
Тренирам от края на юли месец(2010). И започнах защото бях станал 82кг и като ходех усещах корема как ми тежи :D Първо намалих яденето, тогава ядех по 2 филии хлюб на всяко ядене, задължително. И си беше голямо постижение да стигна до това ниво, че да ям по една и дори и да ми остава от нея.. Отказах се от гадния навик да ям всеки следобяд по 1-2 вафли и като ми се доядеше нещо или пиех вода или похапвах нещо солено. Та до момента, в който се премерих към началото на тази година и на кантара изписа 75 кг на 1,75 височина.
Сега тренирам по една програма, на която случайно попаднах тук в тези форуми:
• първи ден - гърди, корем
• втори ден - гръб
• трети ден - крака,
• четвърти ден - рамо, трапец, корем
• пети ден - ръце
• шести и седми ден - почивка
Като си ям вече от всичко и по колкото ми е нужно докато усетя, че ми стига. Без да прекалявам разбира се.. Преди тренировка загрявам с махове и леки тежести, тренирам в 20:00ч до към 21:40. Като след тренировка не ям, а пия само вода и от време на време някоя шоколадова бонбона да възвърне силите..
През деня, но не всеки ден ми когато ми дойде музата, ходя да тичам като правя по 3-4 обиколки с различни упражнения за издръжливост. Сега целта ми е да започна и по лостовете да се катеря, да правя силовите упражнения на тях и т.н. Защото сега мога само по 10-11 набирания и това е. Проблема тук е, че долната част от тялото ми е малко по тежка, поради оседналия живот, който водех преди.. А ръцете са ми много слаби и имам чувството, че този един ден тренировка отдаден само на ръцете (бицепс и трицепс), ми е малко... Бицепса ми е 35 см, останалото не съм го мерил. Както казах ям си всичко, като се стремя и да го израсходя след това, пия доста вода. Диети не спазвам, това е адски абсурдно нещо за мен.. Това човек да се лишава от нещата, които иска и нещо откачено. Едно от момчетата с който тренирам пък пие някакъв чай за отслабване, НО само това.. нито яде нито нищо. Е така пие чая 2 седмици и ходи до wc с извинение.. Вярно, че отслабва бързо, но кожата му увисва, бързо качва след това и стомаха му започва да отблъсква храната.. като хапне нещо и го боли.. Та за това диетите за мен са много неправилен начин да отслабне човек. Аз отслабнах с ядене колкото и нелепо да звучи.. Забравих да кажа, че отказах всякакъв вид безалкохолни и алкохолни напитки и съм само на вода.
Еми това е от мен, в общи линии. :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 27.05.11 16:38.
27.05.11
16:26
Честит ти дневник и успех-:)
27.05.11
16:44
Благодаря :))
27.05.11
17:41
Честит дневник. Нали знаеш че важното е че си почнал. Лека полека ще натрупаш опит и знания.
Успех!
Не съм съгласен с твоето мнение,за диета,просто си станал свидетел на най-изкривената форма на диетите-тотален глад.
Диета е да се храниш по-опредлен начин.Ако си съставиш правилно твоята диета,няма нужда да се лишаваш,но и не трябва да прекаляваш.
Проблема с хората,които имаш излишни килограми е че консумират някои видове храни в неограничени количетва или в неоправилното време,или просто и двете заедно.
Ако можеш да правиш 10-11 набирания в една серия,това изобщо не е малко.А упражнения които имаш желание да правиш,просто разучи техниката им,явно имаш сила за тях,но това не е достатъчно.
27.05.11
18:51
Soilwork: Благодаря!
Biad__: Прав си. В случая с диетите има две мнения, но те са въпрос на гледна точка. Иначе на тези набирания ще им хвана цаката, надявам се..
27.05.11
19:03
Честит дневник!Диета не означава да не се храниш.Успех!
27.05.11
19:42
Това, че не ядеш след тренировка е огромна грешка. Точно след тренировка е времето, през което тялото ти най-много се нуждае от храна. А това, че след това направо лягаш и още поне 8 часа организмът ти няма източник на енергия и аминокиселини и съответно разгражда мускулите, за да си набави нужния протеин и енергия. “Шоколадовата бонбона” няма да ти навреди особено ако е веднага след тренировка, но ако я изядеш 3 часа след нея (към 12-1 часа) определено ще ти се “лепне” (освен ако не си със супер бърз метаболизъм :D) Та моя съвет е да хапнеш стабилно със белтъчно преобладаваща, умерено въглехидратна храна до 1 час след тренировка.
27.05.11
19:46
казано от Георги Андреев на 27.05.11, 19:42:
Това, че не ядеш след тренировка е огромна грешка. Точно след тренировка е времето, през което тялото ти най-много се нуждае от храна. А това, че след това направо лягаш и още поне 8 часа организмът ти няма източник на енергия и аминокиселини и съответно разгражда мускулите, за да си набави нужния протеин и енергия. “Шоколадовата бонбона” няма да ти навреди особено ако е веднага след тренировка, но ако я изядеш 3 часа след нея (към 12-1 часа) определено ще ти се “лепне” (освен ако не си със супер бърз метаболизъм :D) Та моя съвет е да хапнеш стабилно със белтъчно преобладаваща, умерено въглехидратна храна до 1 час след тренировка.
За това и се реших да направя този дневник. Знам, че има по-запознати и някой друг съвет ще ми е от полза :) Благодаря
27.05.11
20:01
А да попитам.. може ли да ми кажеш нещо, което е подходящо от белтъчините за приемане след тренировката? (пример за някаква храна)
27.05.11
20:17
Протеин на прах, пържоли, яйца :)
27.05.11
20:35
По една пилешка пържола и по 1-2 варени яйца? С водица за прегълтане :D
27.05.11
20:56
Пропуснах да кажа, че не приемам никакви добавки. Като източник на сила някъде бях чел, че може да се използва меда и от няколко седмици всяка сутрин ям по една чаена лъжичка мед.
28.05.11
01:53
30мин преди силова тренировка банан + лъжица мед = супермен ;)
Аз преди силова зареждам овесени ядки.
28.05.11
08:22
Ще го пробвам, благодаря!
28.05.11
10:09
Може би има две мнения, но ако е така, то едното мнение е това на приятелите ти, които си нямат и елементарна представа от хранене и хранителни режими и, за да отслабнат, прилагат гладуване + бабини чайове, а резултат няма. Въпроса е, че когато ти видиш това, си мислиш, че това е хранителен режим и, че няма смисъл от него. Другото мнение е на хора от форуми като тези. Има хора с по 30 години стаж, които наистина знаят кое как стои. Вместо да гледаш приятелите си, поразпитай из форума, прегледай статиите из сайта и се учи. Ако пък тренираш за лятото - пропусни ми поста.
28.05.11
10:21
Съгласен съм. Аз и за това направих дневника и за това се ровя постоянно из форума, за да прочета нещо смислено. Знам, че примера, който дадах е далеч от точното определение за правилна диета, но имах предвид, че наистина има някакви много безмислени диети. Това не означава, че всички са такива :) Колкото до тренировката.. Не определено не е само за лятото. Целогодишна е и понеже почнах едва от миналото лято и прекарах първата си зима в тренировки бих казал, че за мен зимата е по добрия сезон и за силовите и за кардио тренировките. Тази зима тичах почти всеки ден независимо дали има сняг до колене или не. Обличам дебелите дрехи за да топя повече и действам на макс :)
28.05.11
10:38
Има разлика от гладуване до диета, а твоите приятели прилагат първото.
ПП: Като тичаш няма нужда да обличаш дебели дрехи, да се овиваш в найлон и т.н., защото няма смисъл от това. Така само се потиш, а не гориш мазнините.
Мнението беше редактирано от picco ' на 28.05.11 10:38.
28.05.11
10:49
Да оставим проблема с гладуването на приятелите, все пак всеки си има глава на раменете :)
Колкото до найлоните и другите запарващи неща.. не мисля да ги използвам. А зимата дрехите са си нужни ;d Но когато си с дебелите дрехи (което е неизбежно през зимата) и тичаш в снега натоварването в краката е много добро. Като се прибера и хвърля всичко имам чувството, че съм като перце
28.05.11
11:02
Честит дневник и успех с целите към които си тръгнал :)
28.05.11
11:12
Благодаря :)
28.05.11
13:54
Днес понеже ми е вторият ден от почивката и вече откачам като не правя нищо, мисля да отида да тичам за да изразходя насъбралата се енергия
Би ли ми обяснил как протича една твоя тренировка. Гледам седиш около 1 час и 40 мин. По колко упражнения и серии и колко почиваш м-у тях. Добре си се сетил 1ч.л. мен след ставане, но нека е супена ;) .. Половин час след това ти трябва сериозна храна. Най - популярно е яйца с 2-3 филийки хляб или овесени ядки с мляко. Веднага след тренировка пак ти трябва мед или плод, и пак 1 час след това сериозно хранене. Аз примерно след тренировка често пия мляко със сладко ;)
28.05.11
16:07
казано от kini на 28.05.11, 14:11:
Би ли ми обяснил как протича една твоя тренировка.
Първи ден - Неделя - Гърди, корем
Загрявка с махове, леки тежести и въже - 15тина мин. преди силовите упражнения.
• Кофички - 4 серии по 10 повторения
• Повдигане на щанга от лег - 2 серии по 10 повторения с 54кг. и 2 серии по 6-7 повторения с 64кг.
• Повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 9-10 повторения с 44кг.
• Повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения, общата маса на двата дъмбела е около 28-30кг.
• Кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• Повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения
Втори ден - Понеделник - Гръб
Загрявка с махове, леки тежести и клякания - 15тина мин. преди силовите упражнения.
• Гребане с щанга - 4 серии по 10 повторения с 44-49кг.
• Мъртва тяга - 4 серии по 8-10 повторения с 50тина кг.
• Гребане с Т-щанга / Мечка - 2 серии по 15 повторения с 25-30кг. и 2 серии по 10 повторения с 35кг.
• Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 10 повторения (отзад) с 40-45кг и 3 серии по 8-10 повторения (отпред) с 40 кг
• Хиперекстензии - 3 серии по 20 повторения
Трети ден - Вторник - Крака
Загрявка 15тина мин преди силовите упражнения с въже, разтягане и клякане
• Клякане с щанга - 2 серии по 10-11 повторения с 54кг. и 2 серии по 9-10 повторения с 64кг.
• Лек екстензия - 4 серии по 10 повторения с 15-20-25-30кг.
• Бедрено сгъване - 2 серии по 10 повторения с 15кг. и 2 серии по 10 повторения с 20 кг. (П.п. Машината е малко неудобна за това килата за това упражнение са ми малко)
• Повдигане на пръсти - 4 серии по 12-15 повторения с 54-64кг.
Четвърти ден - Сряда - Рамо, трапец, корем
Загрявка 15тина мин с махове и леки тежести
• Раменна преса пред гърди - 4 серии по 8-10 повторения с 34-44кг.
• Повдигане на ръцете напред - 4 серии по 10-15 повторения с 13кг. дъмбел
• Разтваряне с дъмбели встрани - 4 серии по 8-10 повторения с 13-18кг. дъмбел
• Трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения с 54кг.
• Кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• Повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения
Пети ден - Четвъртък - Ръце (бицепс, трицепс)
Загрявка 15тина мин. с махове и леки тежести
• Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 серии по 10-15 повторения с 15кг. и 2 серии по 9-10 повторения с 20кг.
• Придърпване на вертикален скрипец - 2 серии по 15 повторения с 20кг. и 2 серии по 10 повторения с 25кг.
• френска преса - 4 серии по 8-10 повторения с 20кг.
• Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 4 серии по 10 повторения с 20-25-30кг.
• Бицепсово сгъване с дъмбели - 4 серии по 10 повторения с 18кг. дъмбел
• Концентрично сгъване - 4 серии по 9-10 повторения с 18кг. дъмбел
Шести и седми ден - почика
Като през цялата седмица почти всеки ден ходя да тичам
За почивките между сериите и упражненията не мога да ти кажа с точност. Тренирам с едно момче и като свърши той със серията, почвам аз и така. За почивките м/у упражненията - зависи от приказливостта. Някой път по 1 друг по 2 мин. :)
28.05.11
22:21
Днес направо съчетах тичането с едно хубаво мачле на малко теренче иии сега ще се отдам на заслужена почивка гледайки мача на сезона
Мнението беше редактирано от Ангел Крачуновски на 28.05.11 23:18.
Малко съм скептичен към тези кг,които си написал за 2 упражнения:
Концентричното и разтваряне в страни за рамо.Това са две изолиращи упражнения а ти си написал сериозни кг-18.Сигурен ли си че спазваш техниката,а не прекаляваш с тежестите.
Това е мнение на фона на тежестите,които вдигат за съответните групи.
29.05.11
16:47
Един дъмбел е 13 до 18 при ратварянето и съответно и при концентричното като с леките правя първата и втората, но втората рядко правя със същите кг. Кг-те са ми идялни
29.05.11
22:06
А може ли след тренировка да ям по 1 филия хляб и 2-3 варени яйца?
14.06.11
15:05
Какво стана, бре добре каза, че почваш ама тук нищо не се вижда-:)
14.06.11
22:20
Последната 1-2 седмици нямах време да пиша.. бях на кандидатстудентските изпити в МВР и ме скъсаха и направо нямах кръв в себе си... Тренировките слава богу вървят по вода. Всеки ден при всяка мускулна група имам постижения. Малки, но все пак постижения за мен си :) Започнах и да тичам по усилено. На ден тичам по километър и половина.
А да ви питам как мога да коригирам вдлъбнатината между гърдите? Че е доста голяма :X
14.06.11
22:23
казано от Ангел Крачуновски на 28.05.11, 22:21:
Днес направо съчетах тичането с едно хубаво мачле на малко теренче иии сега ще се отдам на заслужена почивка гледайки мача на сезона
От няколко дни се каня да те попитам. Защо редактира това мнение ? :D Преди беше нещо такова “Днес направо съчетах тичането с едно хубаво мачле на малко теренче иии сега ще се отдам на заслужена почивка гледайки как манчестър разбиват барса”, или бъркам ? :D :D
14.06.11
22:36
Така беше, но ме хвана срам от написаното и го редактирах :D :D
14.06.11
23:31
Имам и малко напредък в килограмите и в бицепса: 76кг и 35.5 бицепс в спокойно състояние от 75кг и 34 бицепс в спокойно състояние. Последно когато ме мериха в МВР бях висок 1,72 явно аз нещо съм объркал защото мислех, че съм 1,75 :)
15.06.11
10:07
Зачетах се в статията за ковашкия чук снощи, та мисля да разнообразя тренировките с чука. Не се бях сещал за този вид тренировка и от прочетеното си направих извода, че тази тренировка може би ще ми помогне в развиването на тренировките на лоста.
20.06.11
14:21
Правя една промяна.. ще тичам вечер след тренировка към 21:00, че през деня е много топло, а сутри немога.