Дневникът на Крачуновски

Темата е заключена.
АК

27.05.11
16:13

Здравейте и от мен! Нов съм във форума, пиша за първи път и честно казано с лек срам, като чета останалите какви режими спазват и т.н. Пък и съм начинаещ, но пък мъчещ се.. И поради факта, че съм начинаещ, реших да напиша и аз какво правя в момента и да си дадете мнението и някой друг съвет :}
  Тренирам от края на юли месец(2010). И започнах защото бях станал 82кг и като ходех усещах корема как ми тежи :D Първо намалих яденето, тогава ядех по 2 филии хлюб на всяко ядене, задължително. И си беше голямо постижение да стигна до това ниво, че да ям по една и дори и да ми остава от нея.. Отказах се от гадния навик да ям всеки следобяд по 1-2 вафли и като ми се доядеше нещо или пиех вода или похапвах нещо солено. Та до момента, в който се премерих към началото на тази година и на кантара изписа 75 кг на 1,75 височина.
  Сега тренирам по една програма, на която случайно попаднах тук в тези форуми:

• първи ден - гърди, корем
• втори ден - гръб
• трети ден - крака,
• четвърти ден - рамо, трапец, корем
• пети ден - ръце
• шести и седми ден - почивка

Като си ям вече от всичко и по колкото ми е нужно докато усетя, че ми стига. Без да прекалявам разбира се.. Преди тренировка загрявам с махове и леки тежести, тренирам в 20:00ч до към 21:40. Като след тренировка не ям, а пия само вода и от време на време някоя шоколадова бонбона да възвърне силите..
  През деня, но не всеки ден ми когато ми дойде музата, ходя да тичам като правя по 3-4 обиколки с различни упражнения за издръжливост. Сега целта ми е да започна и по лостовете да се катеря, да правя силовите упражнения на тях и т.н. Защото сега мога само по 10-11 набирания и това е. Проблема тук е, че долната част от тялото ми е малко по тежка, поради оседналия живот, който водех преди.. А ръцете са ми много слаби и имам чувството, че този един ден тренировка отдаден само на ръцете (бицепс и трицепс), ми е малко... Бицепса ми е 35 см, останалото не съм го мерил. Както казах ям си всичко, като се стремя и да го израсходя след това, пия доста вода. Диети не спазвам, това е адски абсурдно нещо за мен.. Това човек да се лишава от нещата, които иска и нещо откачено. Едно от момчетата с който тренирам пък пие някакъв чай за отслабване, НО само това.. нито яде нито нищо. Е така пие чая 2 седмици и ходи до wc с извинение.. Вярно, че отслабва бързо, но кожата му увисва, бързо качва след това и стомаха му започва да отблъсква храната.. като хапне нещо и го боли.. Та за това диетите за мен са много неправилен начин да отслабне човек. Аз отслабнах с ядене колкото и нелепо да звучи..  Забравих да кажа, че отказах всякакъв вид безалкохолни и алкохолни напитки и съм само на вода.
  Еми това е от мен, в общи линии. :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 27.05.11 16:38.

27.05.11
16:26

Честит ти дневник и успех-:)

АК

27.05.11
16:44

Благодаря :))

Честит дневник. Нали знаеш че важното е че си почнал. Лека полека ще натрупаш опит и знания.
Успех!

27.05.11
17:53

Не съм съгласен с твоето мнение,за диета,просто си станал свидетел на най-изкривената форма на диетите-тотален глад.
Диета е да се храниш по-опредлен начин.Ако си съставиш правилно твоята диета,няма нужда да се лишаваш,но и не трябва да прекаляваш.
Проблема с хората,които имаш излишни килограми е че консумират някои видове храни в неограничени количетва или в неоправилното време,или просто и двете заедно.
Ако можеш да правиш 10-11 набирания в една серия,това изобщо не е малко.А упражнения които имаш желание да правиш,просто разучи техниката им,явно имаш сила за тях,но това не е достатъчно.

АК

27.05.11
18:51

Soilwork: Благодаря!

Biad__: Прав си. В случая с диетите има две мнения, но те са въпрос на гледна точка. Иначе на тези набирания ще им хвана цаката, надявам се..

Честит дневник!Диета не означава да не се храниш.Успех!

Това, че не ядеш след тренировка е огромна грешка. Точно след тренировка е времето, през което тялото ти най-много се нуждае от храна. А това, че след това направо лягаш и още поне 8 часа организмът ти няма източник на енергия и аминокиселини и съответно разгражда мускулите, за да си набави нужния протеин и енергия. “Шоколадовата бонбона” няма да ти навреди особено ако е веднага след тренировка, но ако я изядеш 3 часа след нея (към 12-1 часа) определено ще ти се “лепне” (освен ако не си със супер бърз метаболизъм :D) Та моя съвет е да хапнеш стабилно със белтъчно преобладаваща, умерено въглехидратна храна до 1 час след тренировка.

АК

27.05.11
19:46

казано от Георги Андреев на 27.05.11, 19:42:

Това, че не ядеш след тренировка е огромна грешка. Точно след тренировка е времето, през което тялото ти най-много се нуждае от храна. А това, че след това направо лягаш и още поне 8 часа организмът ти няма източник на енергия и аминокиселини и съответно разгражда мускулите, за да си набави нужния протеин и енергия. “Шоколадовата бонбона” няма да ти навреди особено ако е веднага след тренировка, но ако я изядеш 3 часа след нея (към 12-1 часа) определено ще ти се “лепне” (освен ако не си със супер бърз метаболизъм :D) Та моя съвет е да хапнеш стабилно със белтъчно преобладаваща, умерено въглехидратна храна до 1 час след тренировка.

За това и се реших да направя този дневник. Знам, че има по-запознати и някой друг съвет ще ми е от полза :) Благодаря

АК

27.05.11
20:01

А да попитам.. може ли да ми кажеш нещо, което е подходящо от белтъчините за приемане след тренировката? (пример за някаква храна)

Протеин на прах, пържоли, яйца :)

АК

27.05.11
20:35

По една пилешка пържола и по 1-2 варени яйца? С водица за прегълтане :D

АК

27.05.11
20:56

Пропуснах да кажа, че не приемам никакви добавки. Като източник на сила някъде бях чел, че може да се използва меда и от няколко седмици всяка сутрин ям по една чаена лъжичка мед.

30мин преди силова тренировка банан + лъжица мед = супермен ;)
Аз преди силова зареждам овесени ядки.

АК

28.05.11
08:22

Ще го пробвам, благодаря!

P&

28.05.11
10:09

Може би има две мнения, но ако е така, то едното мнение е това на приятелите ти, които си нямат и елементарна представа от хранене и хранителни режими и, за да отслабнат, прилагат гладуване + бабини чайове, а резултат няма. Въпроса е, че когато ти видиш това, си мислиш, че това е хранителен режим и, че няма смисъл от него. Другото мнение е на хора от форуми като тези. Има хора с по 30 години стаж, които наистина знаят кое как стои. Вместо да гледаш приятелите си, поразпитай из форума, прегледай статиите из сайта и се учи. Ако пък тренираш за лятото - пропусни ми поста.

АК

28.05.11
10:21

Съгласен съм. Аз и за това направих дневника и за това се ровя постоянно из форума, за да прочета нещо смислено. Знам, че примера, който дадах е далеч от точното определение за правилна диета, но имах предвид, че наистина има някакви много безмислени диети. Това не означава, че всички са такива :) Колкото до тренировката.. Не определено не е само за лятото. Целогодишна е и понеже почнах едва от миналото лято и прекарах първата си зима в тренировки бих казал, че за мен зимата е по добрия сезон и за силовите и за кардио тренировките. Тази зима тичах почти всеки ден независимо дали има сняг до колене или не. Обличам дебелите дрехи за да топя повече и действам на макс :)

P&

28.05.11
10:38

Има разлика от гладуване до диета, а твоите приятели прилагат първото.

ПП: Като тичаш няма нужда да обличаш дебели дрехи, да се овиваш в найлон и т.н., защото няма смисъл от това. Така само се потиш, а не гориш мазнините.

Мнението беше редактирано от picco ' на 28.05.11 10:38.

АК

28.05.11
10:49

Да оставим проблема с гладуването на приятелите, все пак всеки си има глава на раменете :)

Колкото до найлоните и другите запарващи неща.. не мисля да ги използвам. А зимата дрехите са си нужни ;d Но когато си с дебелите дрехи (което е неизбежно през зимата) и тичаш в снега натоварването в краката е много добро. Като се прибера и хвърля всичко имам чувството, че съм като перце

28.05.11
11:02

Честит дневник и успех с целите към които си тръгнал :)

АК

28.05.11
11:12

Благодаря :)

АК

28.05.11
13:54

Днес понеже ми е вторият ден от почивката и вече откачам като не правя нищо, мисля да отида да тичам за да изразходя насъбралата се енергия

28.05.11
14:11

Би ли ми обяснил как протича една твоя тренировка. Гледам седиш около 1 час и 40 мин. По колко упражнения и серии и колко почиваш м-у тях. Добре си се сетил 1ч.л. мен след ставане, но нека е супена ;) .. Половин час след това ти трябва сериозна храна. Най - популярно е яйца с 2-3 филийки хляб или овесени ядки с мляко. Веднага след тренировка пак ти трябва мед или плод, и пак 1 час след това сериозно хранене. Аз примерно след тренировка често пия мляко със сладко ;)

АК

28.05.11
16:07

казано от kini на 28.05.11, 14:11:

Би ли ми обяснил как протича една твоя тренировка.

Първи ден - Неделя - Гърди, корем
Загрявка с махове, леки тежести и въже - 15тина мин. преди силовите упражнения.
• Кофички - 4 серии по 10 повторения
• Повдигане на щанга от лег - 2 серии по 10 повторения с 54кг. и 2 серии по 6-7 повторения с 64кг.
• Повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 9-10 повторения с 44кг.
• Повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения, общата маса на двата дъмбела е около 28-30кг.
• Кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• Повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения

Втори ден - Понеделник - Гръб
Загрявка с махове, леки тежести и клякания - 15тина мин. преди силовите упражнения.
• Гребане с щанга - 4 серии по 10 повторения с 44-49кг.
• Мъртва тяга - 4 серии по 8-10 повторения с 50тина кг.
• Гребане с Т-щанга / Мечка - 2 серии по 15 повторения с 25-30кг. и 2 серии по 10 повторения с 35кг.
• Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 10 повторения (отзад) с 40-45кг и 3 серии по 8-10 повторения (отпред) с 40 кг
• Хиперекстензии - 3 серии по 20 повторения

Трети ден - Вторник - Крака
Загрявка 15тина мин преди силовите упражнения с въже, разтягане и клякане
• Клякане с щанга - 2 серии по 10-11 повторения с 54кг. и 2 серии по 9-10 повторения с 64кг.
• Лек екстензия - 4 серии по 10 повторения с 15-20-25-30кг.
• Бедрено сгъване - 2 серии по 10 повторения с 15кг. и 2 серии по 10 повторения с 20 кг. (П.п. Машината е малко неудобна за това килата за това упражнение са ми малко)
• Повдигане на пръсти - 4 серии по 12-15 повторения с 54-64кг.

Четвърти ден - Сряда - Рамо, трапец, корем
Загрявка 15тина мин с махове и леки тежести
• Раменна преса пред гърди - 4 серии по 8-10 повторения с 34-44кг.
• Повдигане на ръцете напред - 4 серии по 10-15 повторения с 13кг. дъмбел
• Разтваряне с дъмбели встрани - 4 серии по 8-10 повторения  с 13-18кг. дъмбел
• Трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения с 54кг.
• Кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• Повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения

Пети ден - Четвъртък - Ръце (бицепс, трицепс)
Загрявка 15тина мин. с махове и леки тежести
• Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 серии по 10-15 повторения с 15кг. и 2 серии по 9-10 повторения с 20кг.
• Придърпване на вертикален скрипец - 2 серии по 15 повторения с 20кг. и 2 серии по 10 повторения с 25кг.
• френска преса - 4 серии по 8-10 повторения с 20кг.
• Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 4 серии по 10 повторения с 20-25-30кг.
• Бицепсово сгъване с дъмбели - 4 серии по 10 повторения с 18кг. дъмбел
• Концентрично сгъване - 4 серии по 9-10 повторения с 18кг. дъмбел

Шести и седми ден - почика
Като през цялата седмица почти всеки ден ходя да тичам

За почивките между сериите и упражненията не мога да ти кажа с точност. Тренирам с едно момче и като свърши той със серията, почвам аз и така. За почивките м/у упражненията - зависи от приказливостта. Някой път по 1 друг по 2 мин. :)

АК

28.05.11
22:21

Днес направо съчетах тичането с едно хубаво мачле на малко теренче иии сега ще се отдам на заслужена почивка гледайки мача на сезона

Мнението беше редактирано от Ангел Крачуновски на 28.05.11 23:18.

29.05.11
14:23

Малко съм скептичен към тези кг,които си написал за 2 упражнения:
Концентричното и разтваряне в страни за рамо.Това са две изолиращи упражнения а ти си написал сериозни кг-18.Сигурен ли си че спазваш техниката,а не прекаляваш с тежестите.
Това е мнение на фона на тежестите,които вдигат за съответните групи.

АК

29.05.11
16:47

Един дъмбел е 13 до 18 при ратварянето и съответно и при концентричното като с леките правя първата и втората, но втората рядко правя със същите кг. Кг-те са ми идялни

АК

29.05.11
22:06

А може ли след тренировка да ям по 1 филия хляб и 2-3 варени яйца?

14.06.11
15:05

Какво стана, бре добре каза, че почваш ама тук нищо не се вижда-:)

АК

14.06.11
22:20

Последната 1-2 седмици нямах време да пиша.. бях на кандидатстудентските изпити в МВР и ме скъсаха и направо нямах кръв в себе си... Тренировките слава богу вървят по вода. Всеки ден при всяка мускулна група имам постижения. Малки, но все пак постижения за мен си :) Започнах и да тичам по усилено. На ден тичам по километър и половина.
А да ви питам как мога да коригирам вдлъбнатината между гърдите? Че е доста голяма :X

P&

14.06.11
22:23

казано от Ангел Крачуновски на 28.05.11, 22:21:

Днес направо съчетах тичането с едно хубаво мачле на малко теренче иии сега ще се отдам на заслужена почивка гледайки мача на сезона

От няколко дни се каня да те попитам. Защо редактира това мнение ?  :D Преди беше нещо такова “Днес направо съчетах тичането с едно хубаво мачле на малко теренче иии сега ще се отдам на заслужена почивка гледайки как манчестър разбиват барса”, или бъркам ?  :D :D

АК

14.06.11
22:36

Така беше, но ме хвана срам от написаното и го редактирах :D :D

АК

14.06.11
23:31

Имам и малко напредък в килограмите и в бицепса: 76кг и 35.5 бицепс в спокойно състояние от 75кг и 34 бицепс в спокойно състояние. Последно когато ме мериха в МВР бях висок 1,72 явно аз нещо съм объркал защото мислех, че съм 1,75 :)

АК

15.06.11
10:07

Зачетах се в статията за ковашкия чук снощи, та мисля да разнообразя тренировките с чука. Не се бях сещал за този вид тренировка и от прочетеното си направих извода, че тази тренировка може би ще ми помогне в развиването на тренировките на лоста.

АК

20.06.11
14:21

Правя една промяна.. ще тичам вечер след тренировка към 21:00, че през деня е много топло, а сутри немога.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1