09.03.11
21:17
Това показва само едно - нямаш достатъчно знания за хранителните добавки и на този етап най-добре за теб ще е да отложиш малко използването им и да почетеш във форума. И без това на твоите години сигурно и 5% от потребителите във форума не са си и помисляли за добавки. Нека и някой друг да каже нещо по темата ако не е съгласен с мен, но аз съм на мнение, че ти е рано за добавки.
09.03.11
21:33
Разбирам , но вав форума освен тебе никой друг не пише !!!
09.03.11
21:35
аз четох на едно място , пишеше че е забранено да се приема до деца под 12 години , аз след 1 месец ще правя 15 .... така че незнам какво да правя исцяло .... моля ви пишете и други ;)
09.03.11
21:37
чесно казано аз нямам мн да горя мазнини ... имам малко и просто искам да ги изгоря и да почна релефа
Искам да попитам този : http://store2.data.bg/vladoff/SP_A0012.jpg л-карнитин от къде мога да си намера и добър ли е като за 1-ви.
Мнението беше редактирано от blue_xx4 на 06.04.11 23:25.
07.04.11
14:51
казано от Гергана Кюркчиева на 16.03.11, 22:30:
Какво мислите за течния Л-Карнитин на Explode?
Гледам да не мисля за такива продукти ;)
казано от blue_xx4 на 06.04.11, 23:23:
Искам да попитам този : http://store2.data.bg/vladoff/SP_A0012.jpg л-карнитин от къде мога да си намера и добър ли е като за 1-ви.
Защо пък точно това избра?
Хиляда и един пъти съм го писал, гледайте цена/количество, на която и да е западна марка.
Ако искате топ суровина - NOW.
казано от emzo на 07.04.11, 15:13:
Хиляда и един пъти съм го писал, гледайте цена/количество, на която и да е западна марка.
Ако искате топ суровина - NOW.
В София къде има магазин на тази марка ?
07.04.11
18:13
казано от blue_xx4 на 07.04.11, 18:11:
Първият отговор на Google.
Не можех да си представя, че съществува такъв гигантски мързел!
казано от Кольо Пияндето на 07.04.11, 18:13:
казано от blue_xx4 на 07.04.11, 18:11:
Първият отговор на Google.
Не можех да си представя, че съществува такъв гигантски мързел!
Мерси :)
12.04.11
20:04
Някой знае ли точно колко грама карнитин да пия? Марката е BioProduct (май е Българска)? Единия хап е 500mg. В магазина ми казаха да пия сутрин и преди бягане по 1 капсула. Аз обаче се рових в интернета и видях че се пие по няколко грама преди тренировка. Викам си аре като за 1ви път ще пия 2 хапа, което трябва да е 1 грам. След 15 минути се появи доста силно парене на очите и сълзене. Измих си ги но пак пареше. След 15 минути отидох да бягам. Ако не друго поне ми даде енергия - бягах повече от нормалното без да се уморя. След като спрях да бягам след около 10 минути спряха да ми парят очите. Някой може ли да ми каже колко грама точно да пия? На опаковката пише макс 3 таблетки на ден? Това са 1.5 грама нали? Ако пия по 2-3 както пише в тук, ще ми стане ли нещо?
07.05.11
22:21
Искам да ви попитам едно нещо, което НЕ ГО пише никъде! Значи ходя на фитнес 5-6 пъти в седмицата вече 4-5 месеца и правя отскоро кардио . Искам да добавя, че целта ми не е само да изгарям мазнини, но и да качвам мускулна маса. Та си взех и L-carnitine, защото чувам добри отзиви за него. Та мисълта ми е тъй като прява кардио сутрин какво да вземам сутринта преди кардиото!? Пише на гладно, но може ли да се вземат аминокиселини преди кардиото с l-carnitin-a или само l-carnitine да вземам?! Когато казват на гладно означава ли и, че не трябва да ям НИЩО преди кардиото, ако ще вземам l-carnitine?! Tоест без пилешко, яйца, протеин или там каквото и да било за протеин преди тренировкатаа???
Преди кардио само L-Carnitine, така ли? Може ли аминокиселини и/или protein shake с него преди кардиото! След кардиото е ясно проетин шаке, аминокиселини и след 90 мин може и въглехидрати, но питам преди кардиото сутрин!
Мнението беше редактирано от Jensen Ackles на 07.05.11 22:33.
Сега последно, кой е по-добър от двата, обикновения Л-карнитин или ацетил Л-карнитинът?
В тази статия http://www.bb-team.org/articles/882_karnitin-l-karnitin#axzz1MYSHxZol пише, че ацетил Л-карнитинът не е по-добър от обикновената форма, а също, че за неспортуващи дозата е 5-6 гр. дневно, което ще рече, че за спортуващи би трябвало да е поне 7-8 гр. дневно, а тука Емзо пише за 3-4? Имам възможност да си взема много ефтино ацетил л-карнитин, какво ще ме посъветвате, да го вземам ли или да търся от обикновения и по-колко да пия дневно??
А, и още един въпрос към Емзо: значи АЛА, която намерих е в капсули по 500 мг. Как да разделя капсулата на две, че да приемам точно по 200-250 мг? Става ли да я отворя, да начертая праха на 2 равни линии и всяка линия във вода? ИЛи интраназално? ;) хехехе А ако вземам по 500 мг АЛА сутрин и 500 вечер това много ли ще е ?
И последно: Приемам от 1-2 месеца комплексна добавка, азотен буустер се води, но има в него Л-карнитин аргинат дихидрохлорид, Л-карнитин тауринат дихидрохлорид и Л-глицин Л-карнитин. Като го свърша, мога ли веднага да почвам ацетил Л-карнитина + АЛА или трябва да изчакам известно време?
Мнението беше редактирано от Cabron на 20.05.11 13:04.
Да разбирам че:
- Няма значение какъв е L-Carnitin-a, всяка марка върши същата работа (освен ако не попадне човек на талаш - случва се), освен ако финансите не са огромен критерий;
- Колкото по-голям е приема, толкова повече кардио се налага да се прави за да се оползотвори количеството, съответно и резултатите са по-големи, стига да се спазва изискването за кардиото;
- Без значение дали деня е тренировъчен или почивен, дозите са ДВЕ - просто в различните дни тайминга им е различен.
До тук всичко е точно?
Имам и два въпроса.
1. Има ли значение типа кардио, на който трябва да се наблегне при повишен прием на L-Carnitine - крос, ХИИТ?
2. Когато през деня имам само кардио тренировка, деня тренировъчен ли се води и пак ли се приема една доза карнитин преди кардиото и една доза преди лягане? Само в дните, в които няма абсолютно никаква физическа активност ли се пие сутрин и вечер?
Аз също изчетох цялата тема но никъде не се уточнява ако тренировката ти е в 8 вечерта как е приема-няма ли да стане много на често да се пие 1 доза в 8 и 1 доза в 12 преди лягане??
Аз пък не съм чел цялата тема, но съм пил едната доза към 6-7, а другата към 12 и нямам спомен от странични ефекти.
мен от страничните ефекти не ме е страх,въпроса е да има максимална ефективност :) благодаря за отговора,така ще го пия тогава ;)
30.06.11
11:30
a какво ще кажете за ЕФЕРВЕСЦЕНТНАТА ФОРМА на карнитин?
ефективна ли е кокото течния или е”слаба ракия”?
10.07.11
00:13
аз имам въпрос...при какви условия трябва да се съхранява Л-карнитина?Също така ако е в капсулиран вариант на PEAK колко му е срока на годност?
казано от Queen Kobra на 30.06.11, 11:30:
a какво ще кажете за ЕФЕРВЕСЦЕНТНАТА ФОРМА на карнитин?
ефективна ли е кокото течния или е”слаба ракия”?
Бих препоръчал да стоиш далеч от този вид карнитин. Течен, таблетки или на прах. Аз лично предпочитам на прах, почти винаги излиза по-изгодно. Важното е да е Carnipure
Има ли правени някакви тестове, примерно една група хора със сходен начин на живот и физика, да бъдат подложени за определен срок на хранителен режим и физически упражнения със и без приемане на Л-карнитин? Ясно е, че без правилен режим на хранене за редуциране на мазнините и физическа активност, л-карнитина е неефективен, но въпроса е какъв ще е приблизително неговия принос, ако се добави към тези 2 най-важни условия?
28.07.11
14:36
казано от NeDD на 28.07.11, 14:13:
Има ли правени някакви тестове, примерно една група хора със сходен начин на живот и физика, да бъдат подложени за определен срок на хранителен режим и физически упражнения със и без приемане на Л-карнитин? Ясно е, че без правилен режим на хранене за редуциране на мазнините и физическа активност, л-карнитина е неефективен, но въпроса е какъв ще е приблизително неговия принос, ако се добави към тези 2 най-важни условия?
Потърси и ще видиш! Защо очакваш, ако има подобни изследвания някой да го направи вместо теб?
Ами явно не съм намерил за да питам. За действията му четох много... но точно за това дали има правени изследвания при еднакъв хранителен и тренировъчен режим за един и същ човек, с колко приема на л-карнитин повишава ефекта (колкото и да е индивидуално и относително всичко това) - информация не намерих. Не очаквам някой да го направи вместо мен, а ако някой е попадал на подобно изследване да пише. То по тази логика май не трябва да има и форуми и въпроси, защото всяка информация, която търсиш достатъчно дълго време може да се намери.
Мнението беше редактирано от NeDD на 28.07.11 14:51.
28.08.11
11:44
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21813919
Effects of Exercise Intensity and Altered Substrate Availability on Cardiovascular and Metabolic Responses to Exercise After Oral Carnitine Supplementation in Athletes.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18272931
Effect of glycine propionyl-L-carnitine on aerobic and anaerobic exercise performance.
едните казват че има ефект, другите че няма.
25.09.11
16:57
При жените забелязва ли се намаляване на бюста при употребата на карнитин (Л- / Ацетил) или фет бърнър ?
Абе хора наще ми разправяха че познавали някви дерматолози които казали че момичета които земали л-карнитин им опадала косата стабилно (с кичури, а подробности не знам само ми казаха че страдали от косопад) . Тва ся знам момче съм но има ли такива работи, че мисля стабилно да почвам по 3 гр на ден?
п.п резултат при всички се забелязвало само да добавя :D
казано от Калоян Цонев на 25.09.11, 16:57:
При жените забелязва ли се намаляване на бюста при употребата на карнитин (Л- / Ацетил) или фет бърнър ?
По принцип ако имат мазнини на цицата , без да използват нищо и само да отслабват пак ще им се смалява ;)
казано от Jan Agush на 30.12.11, 16:25:
Абе хора наще ми разправяха че познавали някви дерматолози които казали че момичета които земали л-карнитин им опадала косата стабилно (с кичури, а подробности не знам само ми казаха че страдали от косопад) . Тва ся знам момче съм но има ли такива работи, че мисля стабилно да почвам по 3 гр на ден?
п.п резултат при всички се забелязвало само да добавя :D
Ами да ти кажа, тези които познавам не са им опадали косите ;) А тея дерматолози нещо са били сбъркани :)
И стабилната доза за мен е - 5гр на ден :D
30.12.11
17:57
По принцип ако имат мазнини на цицата
:D
Ами то попринцип гърдите на жената са изградени главно от мазнини и малко съединителна тъкан.
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 30.12.11, 17:57:
По принцип ако имат мазнини на цицата
:D
Ами то попринцип гърдите на жената са изградени главно от мазнини и малко съединителна тъкан.
В смисъл много ;) То си е така- жените губят бюста, мъжете мускулите :)
30.12.11
18:34
Един въпрос...
Взех си ацетил л-карнитин .. Та нормално ли е някак да ми миреше на оцет??
30.12.11
20:46
казано от Teen Power на 30.12.11, 18:34:
Един въпрос...
Взех си ацетил л-карнитин .. Та нормално ли е някак да ми миреше на оцет??
Да, нормално. Ако е пудра има един кисел вкус.
30.12.11
22:00
Да,пудра е..Мерси :)
15.02.12
14:24
Здравейте ! :)
Обмислям да пробвам л-карнитин на фирма Биотех , на ампули всяка съдържаща по 2000 мг.
Много бих искала да чуя мнения за този продукт :)
Здравейте.Пия течен Л-Карнитин + Хром.На всякъде е упоменато че се взема сутрин и вечер преди лягане.Не знам дали е от него но не мога да заспя до 4 ч. сутринта-явно влияе на съня ми.Какво ще кажете,на някой случвало ли му се е .Как тогава да го пия??
Здравейте. В неделя свършвам първия цикъл с Енимал Кътс, резултат има, но също от три седмици правя и НВД, и не знам доколко отслабването се дължи на диетата, и доколко на Енимала. Затова се чудя, да си купя още една опаковка след седмица почивка, да пробвам 3-4 седмици без него и да разбера дали си заслужава, или да го заменя с друг по-ефикасен продукт? Благодаря.
Мнението беше редактирано от geeeek на 25.02.12 00:19.
12.03.12
01:36
Тази тема трябва да се изтрие или пренапише изцяло. Л-карнитинът не помага за намаляне на телесните мазнини и тегло.
29.03.12
15:26
А за какво помога? Аз искам да сваля 10 килограма, висок съм 190 и тежа 100. Тренировки, кардио по 30 минути с всяка тренировка, основна диета, но и искам да пия нещо. Л-карнитина добра идея ли е? Ако е - бихте ли ми препоръчали точно кой продукт да си купя. Мерси предварително.
29.03.12
15:41
Л-карнитинът помага за транспорта на мастните киселини през клетъчната мембрана и за обратния транспорт на отпадъчните продукти вследствие изгарянето им. Теоретично - повече л-карнитин => повече изгорени мастни киселини. Дали на практика се получава не е ясно.
29.03.12
20:11
Мога ли да използвам l-carnitine най-вече, за да махна мазнините по бедрата ?