Аз може да съм малко по-остър в тона си, но бъди сигурен, че няма лоши чувства...
А и споделям личен опит...
18.05.11
11:41
Дали с остър тон ,дали с по мек и спокоен , важното е да е за добро ,а ако имаше лоши чувства едва ли щеше да дадеш съвет как да подобрим тренирането си закоето МЕРСИ :)
казано от Vic на 18.05.11, 10:46:
казано от Madboy на 18.05.11, 10:26:
Ем 30 кофички на халки за 5 минути на мен ми се виждат малко :) В тази връзка :)
В смисъл - малко за хора които тренират сериозно, не говорим по принцип :)Ако си се накъсал да правиш силови възлизания преди това, хич не са малко. В комплекс, тежестите/натоварването е различно, знаеш.
А и честно казано, силата на лежанката и на кофичките на халки не са тясно взаимосвързани, т.е. силната лежанка въобще не ти гарантира успешни халки.
аз точно от лежанката още за първия път като хванах халките се оправих с тях :) И горе - долу ме слушат.
Добре бе, Сашко - як си :) Успокой се да не ти пусна оная от спортния магазин : ))))
Днес, 7 часа в Руското ще се събираме. Няма да има комплекс само разцъкване. :)
казано от Vic на 18.05.11, 10:04:
Тази седмица - 2 тренировки!
Събота, 21.05.2011/09.00 ч - в “Богоров”
и
Понеделник, 23.05.2011/09.00 ч - в “Богоров”
8-) Обърнете внимание на часа!
Ако се наложи промяна, ще се постарая да обявя възможно най-рано.
Гответе се за гуми, чук, въжета, халки и... TURKISH GET UP! Разбира се, ако не е мокро.
Основният комплекс ще е отборно състезание. 8-)
Две жестоки тренировки! (rock)
Описание и резултати утре, а за по нетърпеливите - клипче от тренировката в събота, 21.05.2011:
Много яко :) На ударите с чук много яко се е получило. На основния комплекс времето трябва да се подобри! :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 24.05.11 23:02.
Събота, 21.05.2011
Място: “Богоров”
Участници:
Vic, Григор, Жулиян Илиев, Overlord, Limka.
1. Техника
Турско изправяне (Turkish Get Up) с пудовка.
2. Постове:
- Rope Climbing (катерене по въже)
- Sledge Hammer - Бой по гума с чук (5 кг)
- Tyre Sled - 50 спринт с влачене на гума, връщане с бутане на гумата.
3. Основен Комплекс:
100 Burpee Pullups за време.
Отборно, по 2 човека в отбор.
Регламент: Редуване - 30 сек за всеки съотборник, след което се сменят.
Резултати:
1. Overlord & Vic - 08:45 мин
2. Григор & Жулиян - 09:30 мин[/color]
Впечатления:
Май 09.00 ч. начало на тренировката се оказа твърде рано за повечето хора. За сметка на това температурите бяха доста по-приемливи.
Специални поздравления за Григор - възприема техниката на новите движения страшно бързо. Един от тези, за които Rippetoe казва, че са visual learners.
Понеделник, 23.05.2011
Участници:
Vic, Overlord, Limka, Елена, Ива, Vencito0o, Mihail, Трифон.
1. Техника
- Турско изправяне (Turkish Get Up) с пудовка.
- Front Squat (преден клек със щанга)
2. Постове:
3. Основен Комплекс:
3.1.5 рунда от:
200 м бягане
20 Суинг (до вертикала)
последвано от:
200м Ходещи Напади
Резултати:
1. Ива - 16:42 мин (пудовка 8 кг и Сумо тяга вместо суингове)
2. Трифон - 17:17 (30 кг)
3. Елена - 20:13 (пудовка 16 кг и Сумо тяга вместо суингове)
4. Vencito0o - 21:15 (16 кг)
5. Vic - 22:40 мин (32 кг)
6. Mihail - 25:44 мин (30 кг)
7. Overlord - 26&33; (24 кг)
3.2. Само за Limka, (която е в средата на 8-ми месец бременност и избягва експлозивните движения и бягането):
21-15-9
Мъртва тяга @ 40 kg
Преден Клек @40 kg
Лицеви опори
Резултат: 09:21 мин
Впечатления:
Знам, че ме мразите. Знам и защо - мен също ме болят здраво глутеусите от нападите. Е, знаете и какво казвам в подобни случаи - “Ако беше лесно, всеки щеше да го прави.” 8-)
Поздравленията този път са за Ивето (12 г.) и Трифон. Ива беше като една пружинка, не даде възможност на никой да я доближи - поведе още на бягането и докрая задържа лидерската позиция. Трифон - добро бягане, добри суингове, почти без накъсване, а и натискаше здраво на нападите. На всичкото отгоре, намери сили да бяга с мен, който правех комплекса отделно и сам, за да ме надъхва.
Limka - бойна машина както винаги. След комплекса се позанима и с няколко момчета на 13-14 години - техника на тяга с пудовки, теглене на гума и т.н.
Ще има видео и снимки от тренировката.
Тотално разочарован от Фейсбук. Явно новата им политика е да изтриват ВСИЧКИ клипове с музикален фон, защото нарушавали авторски права. Докато това се изясни, вече съм баниран и не ми се разрешава повече качване на каквито и да е било клипове, било в групата, било лични. На всичкото отгоре, явно качването на снимки в “група” е лимитирано и в нашия случай, лимитът е достигнат отдавна.
Групата за “Съботно-неделни тренировки във Варна” ще се трансформира в страница възможно най-скоро. За новия линк ще пиша, когато страничката е готова.
26.05.11
08:15
Къде по-точно се намира мястото за вашите репетиции, Дами и Господа?
През уикенда ще бъда във Варна (ще гледам мачовете от Световната лига), но може би ще имам възможност да дойда поне да позяпам. :)
26.05.11
08:51
Имам едно въпросче. Съботната тренировка е 100 бърпита и на скока правите набиране, нали? Искам да я опитам и аз, но май ще трябва малко да я променя, че нямам наличен втори човек.
казано от Кольо Пияндето на 26.05.11, 08:15:
Къде по-точно се намира мястото за вашите репетиции, Дами и Господа?
През уикенда ще бъда във Варна (ще гледам мачовете от Световната лига), но може би ще имам възможност да дойда поне да позяпам. :)
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ
Варна, жк. Младост 2, ул.Иван Церов
Най-добре ми се обади на мобилния, ще ти го пиша на ЛС.
П.П. И не си забравяй екипчето, че с гледане само не става ;)
26.05.11
09:30
Аз първо да видя какво ще правите, пък тогава ще преценя дали да си нося екипчето... (giggle)
Шегувам се... не съм уверен точно с какво време ще разполагам, но все пак го имам като идея и намерение. :)
казано от Absolut Illusion на 26.05.11, 08:51:
Имам едно въпросче. Съботната тренировка е 100 бърпита и на скока правите набиране, нали? Искам да я опитам и аз, но май ще трябва малко да я променя, че нямам наличен втори човек.
Ако си нямаш другарче за тренировка, можеш да направиш пълния вариант, а именно GI Jane (100 Burpee Pullup за време) (grin)
Другият вариант - 30 сек работа / 30 сек почивка, докато стигнеш 50 повт.
Успех!
Тази седмица:
Неделя, 29.05.2011/10.00 ч - в “Богоров”
8-) Обърнете внимание на часа!
Освен гуми, чук, въжета и халки, ще затвърдим TURKISH GET UP.
Привет и от мен, имам огромного желание да се включа и аз най-накрая. Но тази седмица в неделя заминавам за София :( , но при следващия удобен момент идвам :)
Няма проблеми и там има кросфит група :D
Мнението беше редактирано от Overlord на 27.05.11 13:54.
Убава музичка си избрал, бат Вики :)
Мишо прави търкиш с 16-ката...браво бе....:Д 2х16 ?? ;)
Милене, на обръщането за предния клек китките ти се изкривяват, виж на видеото. Трябва лактите да вървят възможно над лоста, за да не се налага да обръщаш на предмишница и китка.
Обръщането на Трифон ми се видя доста добро :)
Хахахах бат Вики, накрая нападите бяха с маниер :))) Като танц :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 30.05.11 19:32.
Мисля да се стегате...
на 18-ти другия месец пристигаме с малкия трибоец на инспекция...
на търкиша гледайте тежестта, а не си гледайте в краката...тазовете Ви висят като оловни...
Неделя, 29.05.2011
Участници:
Vic, Limka, Ива, Absolut Illusion, Трифон, Йордан, Жулиян Илиев, Branki4a.
1. Техника
- Турско изправяне (Turkish Get Up) с пудовка.
2. Постове:
- Battle Ropes
- Ring Pushups - Лицеви опори на халки
3. Основен Комплекс:
Отборно предизвикателство за време.
100 Pullups
800 m Run
100 Deadlift Sumo High Pull
800 m Run
100 Box Jump (70 cm)
800 m Run
Регламент:
Отбори по 2-ма човека. Първият съотборник започва набиранията, а вторият продължава бройката откъдето е прекъснал първия. Така редувайки се, достигат обща бройка от 100 повт. Съотборникът завършил набиранията почива, а другият пробягва 200 м. После почива, докато първия съотборник избягва своите 200 м, след което схемата се повтаря, като всеки съотборник пробягва общо 2х200 м или общо 800 м на отбор. Завършилият бягането почива, другият съотборник започва хай пул с пудовка, по схемата на набиранията. След 100-те повт хай пул следват отново 800 м бягане, после 100 Box Jumps и за финал - 800 м бягане.
Резултати:
1. Ива & Absolut Illusion - 20:38 мин (Набирания със скок, Стела - хай пул с пудовка 16кг, Ива пудовка 8 кг и Сумо тяга вместо хай пул)
2. Branki4a & Жулиян - 22:42 (16 кг и двамата)
3. Трифон & Данчо - 23:31 (Трифон 32 кг, Данчо 16 кг )
4. Vic & Limka- 23:52 мин (Vic 32 кг, Limka 24 кг. Limka замени Box Jumps с Wall Ball 4 kg)
Впечатления:
Това беше мнооооо як комплекс. И друг път се натоварваме на макс, но специално мен тези 200 м почти-спринтове ме удариха доста силно. Машиниии! За мен е удоволствие да тренирам с вас!
Мнението беше редактирано от Vic на 31.05.11 09:40.
И си вземете слънцезащитни кремове в 10 часа. :)
Викторе, не можете дa ме привлечете с тоя час на трениране, като си дойда. Аз в 10 часа вече съм забравил, че съм тренирал :D
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 02.06.11 12:02.
02.06.11
12:12
Ами прави като мен - втора тренировка за деня ;)
Иииииииии, не е честно.....пак няма да мога да дойда, на Рождения ми ден да има тренировкаааа.....не е честноооо......
ЯКА ТРЕНИРОВКА ВИ ПОЖЕЛАВАМ :)
04.06.11
18:30
Грррррррр нямам търпение по бързо да мине тая травмаа .. тренира ми сеее!!!
Събота,04.06.2011
Участници:
Vic, Limka, Ива, Absolut Illusion, Трифон, Йордан, Жулиян Илиев, Branki4a, Григор, Mihail, Martin Lilov, Шон (Шенол), Vencito0o .
1. Техника
- Турско изправяне (Turkish Get Up) с пудовка
- Swing
- Sumo Deadlift High Pull
2. Постове:
- Battle Ropes
- Ring Dips - Кофички на халки
- Kipping Pullups - махови налирания
- Палоф преса
3. Първи основен комплекс Tyre Sled - отборно-щафетно състезание.
Два отбора по 5 човека.
3 рунда:
50 м спринт с гума
50 м бутане на гума
Всеки от отбора се изрежда да прави по 50 м спринт, влачейки гума, след което в същия ред - 50 м бутане на гумата. Всеки от отбора спринтира и бута гума по 3 пъти.
Отбори:
1. Григор, Данчо, Михаил, Венци, Стела
2. Трифон, Шон, Мартин, Бранимир, Жулиян
Този комплекс се оказа убийствен и по-точно бутането на гумата. Някои срещнаха Pukie на финала.
4. Втори основен комплекс:
3 рунда за време.
10 KB Sumo Deadlift
10 KB Sumo Deadlift High Pull
10 KB Swing
10 Box Jump (70 cm)
10 Pushups
Резултати:
1. Ива - 05:25 мин (8 кг, руски суинг, лицеви опори на 3-то стъпало)
2. Absolut Illusion - 05:45 мин (16 кг, руски суинг, част от лицевите опори на колене)
3. Branki4a - 05:53 мин (16 кг)
4. Трифон - 06:07 мин (32 кг)
5. Vic - 06:16 мин (32 кг)
6. Григор - 07:02 мин (24 кг)
7. Жулиян - 07:35 мин (16 кг)
8. Йордан - 07:41 мин (16 кг)
9. Mihail - 08:08 мин (30 кг)
10. Limka - 08:30 мин (24 кг, гоблет клек вместо суинг и бърпита без скок вместо box jump)
(държа да отбележа, че за Limka, тази тренировка беше в последния ден на 8-ми месец бременност :))
Мнението беше редактирано от Vic на 06.06.11 13:07.
След срещата с Pukie не издържах вие да сте правили комплекс ,а аз не. След обед направих
5 рунда за време.
10 KB Sumo Deadlift
10 KB Sumo Deadlift High Pull
10 KB Swing
10 Squat Jump
10 Pushups
Замених box jump ,защото нямаше къде да го правя,а и го правих с 15кг дълбел време - 12:36 минути
06.06.11
22:27
MАЛЕЕЕЕЕЕЕ БИЛО Е МНОГО ЯКОООО ..Евала на всички ...Направо дерзая ,че съм малко аут от играта ..МАШИНИ
казано от Vic на 06.06.11, 13:07:
държа да отбележа, че за Limka, тази тренировка беше в последния ден на 8-ми месец бременност :))
Тя сигурно и раждането ще започне с 20-тина бърпита за разгрявка :-) Невероятна жена, ей! :-)
Вик, пропуснал си ми загрявката от
3х дърпане на Ивче в гума и
3х бутане на гума :))
@ Венци, браво, че не си се дал и си се поизтормозил следобяд :) Ама преди това се налочи хубаво с вода, нали???
@ Innocence, ако имаше потвърдена информация, че ще помогне за по-лесно разждане, не 20, ами 200 бърпита бих направила :))
@ Венци, браво, че не си се дал и си се поизтормозил следобяд :) Ама преди това се налочи хубаво с вода, нали???
даже хапнах обилно. :)
Събота, 11.06.2011
Място: “Богоров”, дъжд...
Участници: Vic, Limka, Ива, Алина, Трифон, Григор, Борислав, Радослав, Николай, Тони
1. Техника
- Swing
- Sumo Deadlift High Pull
2. Подготвителен комплекс:
1 км бягане с условието по 2 бърпита на всеки 30 сек
3. Основен комплекс:
Четворна Табата
* Лицеви опори
* Хай пул с пудовка
* Клекове (без тежест)
* Суинг (руски) с пудовка
20 сек работа на макс, 10 сек почивка. По 8 серии на движение, общо 32 серии за 16 мин. Редуване на движенията по описания ред. Убийствено!
Резултати:
1. Ива - 8 кг, лицеви опори от колена
2. Трифон - 30 кг
3. Vic - 32 кг
4. Григор - 24 кг
5. Борислав - 30 кг (16 кг в последните няколко серии)
6. Радослав - 16 кг
7. Тони - 16 кг
8. Николай - 16 кг
9. Limka - 16 кг
10. Алина - 8 кг
Дъждът ни изигра лоша шега и се наложи да променим комплекса в движение (лостовете бяха мокри за набирания, не можехме да правим гуми и въжета). Въпреки лошото време имаме 3-ма нови участници - Ники, Тони и Алина, които се справиха много добре като за първи сблъсък с подобно натоварване.
Впечатления:
Борислав - твърде силово изпълнение на хай пул и суинг, което го принуди да използва по-лека пудова към края на комплекса.
Трифон - железен! Раздаде се на комплеска, но почти не спря за почивка след него, а се включи в няколко серии от клековете на втората група.
Григор - точни движения, добра техника, нарастваща сила и издръжливост. Браво!
Радослав - издържа успешно, но с настъпването на умората поразвали техниката на хай пул и суинг, ще поработим по въпроса.
Тони - добре хвана техниката при заучаването на суинг и хай пул, последните серии от Табата-та явно дойдоха малко в повече, но все пак е за първи път.
Николай - добра сила и кондиция, ще поработим още над техниката на хай пул и суинг.
Алина - visual learner - отлична координация, много бързо схвана техниката. Добра кондиция, издържа успешно докрай. Спокойно може да вложи още малко интензивост, натоварването й понесе много добре.
Ива (12 г.)- сърце за двама, четворната Табата въобще не я уби, освен лицевите опори, които към края се наложи да замени с изометрични.
Limka - Желязна! В 9-ти месец бременност, но спокойно може да засрами всички ни.
Vic - известно забавяне на темпото на клековете в последните серии, без забележки в останалите движения.
Мнението беше редактирано от Vic на 14.06.11 10:22.
От сега искам да попитам, тренировката тази събота може ли да се измести малко по-късно, за да може и плевенската група да се включи...
Питам, защото ще вдигаме на едно състезание по лег от 11…мисля, че до 12 ще сме готови....и всъщност, може да дойдете да гледате. а и да се запише за участие, който има желание...
Ето тук ще се състои турнира...и ако искате да видите как Сашко(Madboy) ще извдига света, сега Ви е шанса ...
-теренът пред фитнес зала’‘Титан” ж.к.Възраждане ул.Светослав Тертер 11 над Lidl ...
казано от slavko на 13.06.11, 14:02:
От сега искам да попитам, тренировката тази събота може ли да се измести малко по-късно, за да може и плевенската група да се включи...
Питам, защото ще вдигаме на едно състезание по лег от 11…мисля, че до 12 ще сме готови....и всъщност, може да дойдете да гледате. а и да се запише за участие, който има желание...
Ето тук ще се състои турнира...и ако искате да видите как Сашко(Madboy) ще извдига света, сега Ви е шанса ...
-теренът пред фитнес зала’‘Титан” ж.к.Възраждане ул.Светослав Тертер 11 над Lidl ...
Малко ми е рано за планове през уикенда, шантава ми е професията в това отношение... (dull)
До групата: вече има 2-ри чук 7-8 кг :) , а скоро се очертава да има и преносима мултифукционална стойка за щанга (клек, преси...) (rock)
:)
Сега видях едно много интересно хрумване на Софийската група...да обявяват атлет на месеца...!! МНого добра идея..предлагам да правим същото...разбира се ако от София нямат нищо против...Това допълнително ще мотивира участниците да се раздават и ще засили състезателния дух...атлет на месеца предлагам да се избира или с гласуване или от тренерите...просто вметвам, бат Вики най-добре ще прецени как да процедира. Какво ще кажете? :)
Плевен запретвайте се и вие!