04.06.11
20:50
Wa’zuup machines ;)
Както писах вече, на 15 години съм, 57 кг, 174 см., искам да кача чисти килограми, с храненето съм добре, въпросът ми е мога ли вече да правя клек и тяга?.или да чакам! сериозни тренировки провеждам от 4 месеца
04.06.11
20:54
Какви са тея “сериозни” тренировки” без основните упражнения ?
04.06.11
21:19
ти да си виждал програма за начинаещи с клек и тяга?Аз не си представям как ще стъпя за пръв път в залата и ще почна да правя тяга и клек.
04.06.11
21:22
Защо да не почнеш? Само кажи на треньора си да ти покаже как,защото може да бъде опасно за коляното (клековете) и за кръста (и на двете) !
Аз пък до колкото знам, във всичко кръгови програми ги има КЛЕК-ТЯГА-ЛЕГ.... (ма е много вероятно само аз да си мисля така)
04.06.11
22:31
На начинаещите дават само на машинките да тренират :D
:D Само където с машините не можеш да направиш мускули :)
Аз лично машини почти не използвам... основно за гръб (естествено) и малко трицепс и гърди... всичко друго е щанги и дъмбели и яко набирания и кофи :)
Мнението беше редактирано от Юли на 04.06.11 22:39.
04.06.11
22:46
Е как да не можеш?Можеш,ама и аз предпочитам да вдигам от лег вместо да бутам машинката :D
Ми, те повече напомпват... не че не можеш, но само с тях няма да стане работата мисля..., но ако ги включиш към другите става :)
Но аз пак си предпочитам свободните тежести :) Много рядка използвам скрипците
То скрипеца не се води машина ;)
Иначе по темата - научи перфектно техниката и ги почвай. Няма опасни упражнения, има опасна техника.
04.06.11
23:14
казано от spiritex ex на 04.06.11, 21:19:
ти да си виждал програма за начинаещи с клек и тяга?Аз не си представям как ще стъпя за пръв път в залата и ще почна да правя тяга и клек.
Ето една програма http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41913 Тя първа ми дойде на акъла, защото точно по нея е тренирал и Арнолд. Попринцип един начинаещ трябва да започне със заучаване на техниката на всички упражнения(говоря за базовите, другите са педераски работи)и тогава да почнат истинските тренировки. Само да те попитам нещо. С какво са по-безопасни, по-ефективни и по-по-най упражнения като “прав щанга за бицепс”, от клека и тягата, и какво ти пречи ако си сигурен в техниката си, още от първия път да правиш тежък клек ? Оуу, сигурно ще се забиеш в земята като пирон и няма да пораснеш...
Мнението беше редактирано от picco ' на 04.06.11 23:16.
05.06.11
01:07
Няма страшно... научи техниката и давай разумно с килата.
05.06.11
07:49
Целта на начинаещите не трябва да е да направят колкото се може повече мускули за по-кратко време, а да се научат как да контролират тялото си и да го подготвят за следващите години тежки тренировки. Здраво тяло не се гради за една година и начинаещите не би трябвало да бързат за никъде.
Клека колкото и просто упражнение да изглежда крие много рискове, затова и не се препоръчва на начинащи, които нямат изграден контрол върху тялото си, нямат укрепнала мускулатура и дори трудно преодоляват болката от натрупващата се млечна киселина.
Към автора - можеш да започнеш да заучаваш движението - първо известно време със собствено тегло, после с дъмбели и след това класическия вариант. Но при всички случаи първо трябва да се убедиш, че си научил да изпълняваш правилно упражнението преди да се товариш като за олимпиада.
05.06.11
13:11
казано от Миsh0 на 05.06.11, 12:58:
Не вдигай тежко, ще останеш нисък.
ХахахАХахаха :D Стига си го баламосвал :D
казано от Denis22 на 05.06.11, 13:11:
ХахахАХахаха :D Стига си го баламосвал :D
е как да го баламосва ?!?!?!? чистата истина си казва ;D
х2. Гледай да си максимално обезьдвижен до 24-5, да ти спре напълно растежа и тогава почвай.
05.06.11
14:37
Подигравате се с всички хора, а после се оплаквате, че глупавите теми НЕ спирали. Какво искате ?