Кофички

05.06.11
23:20

Здравейте момчета,имам един въпрос към т.нар лостаджии значи от 1 седмица някъде ходя на лостове но от кофичките ми се появиха някакви леки болки в раменете,това нормално ли е ?Случвало ли се е на някой от вас?

05.06.11
23:39

почини си

05.06.11
23:55

Или загрявай раменете?

06.06.11
00:34

По принцип всяко упражнение ,което предизвиква болка трябва да бъде сменено с подобно, от което не се чувства болка.

06.06.11
14:20

Има няколко варианта: слаба загрявка(или никаква), неправилно изпълнение, слаби рамена. Ако болката е в началото на тренировката и след това отшумява значи е от некачествената загрявка, ако е през цялото време си прегледай техниката на изпълнение ;] И по важното е да не се изсилваш в началото.

07.06.11
07:37

Момче,остави я тая глупост лостовете! Ще се осакатиш така. Влизай в залата!

казано от pull ups на 06.06.11, 14:20:

Има няколко варианта: слаба загрявка(или никаква), неправилно изпълнение, слаби рамена. Ако болката е в началото на тренировката и след това отшумява значи е от некачествената загрявка, ако е през цялото време си прегледай техниката на изпълнение ;] И по важното е да не се изсилваш в началото.

болката може да е по време на изпълнението, след серията, след тренировката, сутрин рано, вечер късно...все различни неща.

най-елементарното е “ако боли, значи не го прави.” ако обаче имаш желание, ще трябва да подълбаеш малко да видиш дали ти е техниката, силата, анатомията или какво е.

07.06.11
10:14

казано от Миро на 07.06.11, 07:37:

Момче,остави я тая глупост лостовете! Ще се осакатиш така. Влизай в залата!

От 6години съм в залата малко почивка,иначе открих къде е проблема.Благодаря за отговорите!!!

07.06.11
10:15

Колко сериии правиш?
Каква е честотата на бройка? (надявам се да го правиш контролирано пускането)
Каква е амплитудата на движението? - (тоест ъгъла на мишницата спрямо лоста)

Необходимо е да се загрява добре преди да скочиш на успоредката. В Street fitnes основно страдат раменете те убират всички трптения и изкривявания за да запазиш равновесие там горе. Не пренебрегвай и вратните мускули загрявай ги добре и тях. Там схващанията могат да продължат с месеци.

Предполгам, че болка изпитваш при амплитуди(вдигане на ръката нагоре и изтягане назд). Ако е тъка. Значи си изпуснал контрола при спускането. (аз съм правил повечко лицеви опори в такива ситуации не е същото, но помага за бързото отшумяване на болкат).

Не съм ортопед или специалист, всичко което казвам е от опит. Ако чувстваш силна болка най - добре е да се консултираш с вещо лице. Успех-:)

07.06.11
10:31

Повече време загрявам и изчистих техниката до макс,наистина на лостовете трябва да се загрява повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1