05.06.11
23:20
Здравейте момчета,имам един въпрос към т.нар лостаджии значи от 1 седмица някъде ходя на лостове но от кофичките ми се появиха някакви леки болки в раменете,това нормално ли е ?Случвало ли се е на някой от вас?
По принцип всяко упражнение ,което предизвиква болка трябва да бъде сменено с подобно, от което не се чувства болка.
Има няколко варианта: слаба загрявка(или никаква), неправилно изпълнение, слаби рамена. Ако болката е в началото на тренировката и след това отшумява значи е от некачествената загрявка, ако е през цялото време си прегледай техниката на изпълнение ;] И по важното е да не се изсилваш в началото.
07.06.11
09:05
казано от pull ups на 06.06.11, 14:20:
Има няколко варианта: слаба загрявка(или никаква), неправилно изпълнение, слаби рамена. Ако болката е в началото на тренировката и след това отшумява значи е от некачествената загрявка, ако е през цялото време си прегледай техниката на изпълнение ;] И по важното е да не се изсилваш в началото.
болката може да е по време на изпълнението, след серията, след тренировката, сутрин рано, вечер късно...все различни неща.
най-елементарното е “ако боли, значи не го прави.” ако обаче имаш желание, ще трябва да подълбаеш малко да видиш дали ти е техниката, силата, анатомията или какво е.
07.06.11
10:14
казано от Миро на 07.06.11, 07:37:
Момче,остави я тая глупост лостовете! Ще се осакатиш така. Влизай в залата!
От 6години съм в залата малко почивка,иначе открих къде е проблема.Благодаря за отговорите!!!
07.06.11
10:15
Колко сериии правиш?
Каква е честотата на бройка? (надявам се да го правиш контролирано пускането)
Каква е амплитудата на движението? - (тоест ъгъла на мишницата спрямо лоста)
Необходимо е да се загрява добре преди да скочиш на успоредката. В Street fitnes основно страдат раменете те убират всички трптения и изкривявания за да запазиш равновесие там горе. Не пренебрегвай и вратните мускули загрявай ги добре и тях. Там схващанията могат да продължат с месеци.
Предполгам, че болка изпитваш при амплитуди(вдигане на ръката нагоре и изтягане назд). Ако е тъка. Значи си изпуснал контрола при спускането. (аз съм правил повечко лицеви опори в такива ситуации не е същото, но помага за бързото отшумяване на болкат).
Не съм ортопед или специалист, всичко което казвам е от опит. Ако чувстваш силна болка най - добре е да се консултираш с вещо лице. Успех-:)
07.06.11
10:31
Повече време загрявам и изчистих техниката до макс,наистина на лостовете трябва да се загрява повече.