Дневникът на Михаел Иванов - Волейбол

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.06.11
10:04

Тренировка : кросфит
Four of a kind (лично творение)
40 Набирания
40 Кофички
40 Лицеви опори
40 Коремни преси

За възможно най-кратко време. Символично приключих за 40 минути :). Имах лека умора от снощи, а и от тренировката. Мускулна треска на раменете и гърдите, но реших да се раздвижа и се получи добре.”

Здравей. Не искам да ти се меся, но ако правиш сериите по 10 повторения с 15 сек. почивка между тях ефеката ще е далеч по-добър си мисля.
пример:
10 Набирания 15 сек. почивка 10 и тъка до 40
30 - 40 сек почивка между упражненията
10 Кофички 15 сек. почивка 10 и тъка до 40
10 Лицеви опори 15 сек. почивка 10 и тъка до 40
10 Коремни преси 15 сек. почивка 10 и тъка до 40

Това е само предложение. Изглежда странно, но е доста по- натварващо от 40 бр. с 1.30 мин. почивка.

Успех.

Благодаря ти за предложението. Всъщност и аз смятам, че това е по-добрия вариант, но тогава бях уморен от фитнес тренировката сутринта и реших просто да се раздвижа :). Ще го имам предвид занапапред.

08.06.11
19:54

Много добри сервизи правя вече ей, благодарение на теб разбира се  :P .. ЪЪъъ защо 40 минути??  Къде се затрудни толкова

Мнението беше редактирано от Никола Д на 08.06.11 19:55.

Браво за сервисите :). Иначе кофичките и набиранията много измъчени бяха, но поради гореспоменатата причина.

08 Юни - Day 2
Хранене :
Закуска : 2 сандвича със свинско филе и сирене ; (coffee)
Обяд : Миш-Маш ; 50гр. сирене ; филия хляб.
Следобед : 100гр. ядки
Обяд : пиле с ориз ; 50гр. сирене.

Тренировка : няма

Впечатления :
Много се дразня вече. Уча като идиот и не ми остава време нито да ям, нито да тренирам. Ще наваксам всичко обаче, обещавам ! Щях да направя страхотно раздвижване днес ако госпожата не ни беше прецакала като не дойде да ни отключи салона. Това е за днес. Утре ще е по-добре.

Да ти е честит Рожденият Ден! Много здраве, щастие, пълен стомах и тежки тренировки! :P

11.06.11
12:10

И от мен честито. Всички мечти и цели да ти се сбъднат, било то в личен или тренировъчен план :)

11.06.11
14:06

ЧРД и от мен.
Пожелавам ти Щастие, според мен то вкючва всичко в себе си-:)

Е-е-е-е страхотни пожелания! Благодаря ви искрено момчета ! Коко, ако не си го копирал от нета ще те почерпя заради пожеланието :)

11 Юни - Day 3
Е, хайде да опишем какво го свърших днес.

Хранене :
1) 9.00 (закуска) - пресни зеленчуци с 50гр. сирене в добавка и два сандвича с луканка (около 50гр.)
2) 11.30 (втора закуска) - 3 яйца + 50гр. сирене и две филиики хляб.
3) 13.00 (обяд) - пилешка супа със 120гр. бяло месце
4) 15.00 (следобедна закуска) - 110гр. бирени фъстъци и маалко биричка (blush)
5) 17.00 (втора следобедна закуска) - пресни зеленчуци, едно яйце и два сандвича с филе ” Елена ” и луканка.
6) 19.20 (вечеря) - 120гр. пилешка пържолка, след това 70гр. телешко задушено със сос и 100гр. пилешки резенчета в сметанов сос.
7) 22.00 (късна вечеря) - 100гр. бадеми с малко джин с фанта.

Тренировка : кросфит
Макар че имам рожден ден, станах сутринта и се запътих към фитнеса, но когато стигнах там се оказа, че не работи. Разбира се не се отказах и завлякох дружката ми за фитнес на лостовете да му покажа що е то ” КРОСФИТ “. Много приказваше, че било лесно и реших да го пусна на Синди. Макар и с ужасна техника, той все пак успя да направи 10 рунда, за което го поздравявам. Аз пък от своя страна направих 5х5 набирания с различен хват, 5х5 лицеви опори и малко спринтове след това.

Впечатления за Ден 3 :
Последните два дни никакъв ме нямаше, но няма как - задълженията ни гонят. В крайна сметка всичко приключи и вече съм отново в залата, но по-нахъсан от всякога. Доста калории съм приел днес, тъй като обещах на Коко въпреки празника да спазя читав режим и май се получи, а ? :).
Ъпдейт : Най-доброто хранене, което съм имал някога. Както и чудесен празник.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 12.06.11 01:06.

P&

11.06.11
19:41

Ч.Р.Д и от мен. Да си жив, здрав и всичко, което си пожелаеш, да се сбъдне :)

казано от Михаел Иванов на 11.06.11, 18:07:

Е-е-е-е страхотни пожелания! Благодаря ви искрено момчета ! Коко, ако не си го копирал от нета ще те почерпя заради пожеланието :)

Брат, забравил си колко съм мързелив :D Не съм търсил в нета, а и това са отделно 30-40сек. якия ми комп да ми отвори нов таб :D
Всичко идва от сърцето.. (wasntme) Пък и знаеш, че си падам романтик ;)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 11.06.11 22:56.

12 Юни - Day 4
Ден четвърти от подготвителния период.

Хранене :
1) 10.00 (закуска) - салата с пресни зеленчуци и сирене, едно яйце и два сандвича с кашкавал (50гр) и малко луканка.
2) 12.30 (след тренировка) - няколко лъжички мед
3) 13.00 (следтренировъчно хранене) - 150гр. картофи със 110гр. пилешко месо в сметана и едно яйце.
4) 16.00 (следобедна закуска) - 120гр. ядки (бадеми, кашу, фъстъци) и 250гр. кисело мляко.
5) 18.00 (късна, лека следобедна закуска ) - 200мл. прясно мляко и банан.
6) 20.00 (вечеря) - 150гр. пилешка пържолка със свежа салатка и една филиика хляб.

Тренировка : фитнес
Раменна преса 3х5 @ 25кг. ; 30кг. ; 35кг.
Клек 3х5 @ 40кг. ; 45кг. ; 45кг.
Кофички 3х5
Набирания 3х5
Разгъване за предно бедро 3х12 @ 15кг. ; 20кг. ; 25кг.
Едностранна раменна преса на скрипец 3х8 @ 15кг. ; 20кг. ; 20кг.

Коментар относно тренировката :
Като за първи ден след кратката пауза (около една седмица) реших да го карам по-полека и се вижда. Работните ми тежести бяха на около 50% - 60% от стандартните. Не исках да се изхвърлям прекалено много, за да мога утре да се събудя без умора. Постепенно ще увеличавам оборотите. Кофичките вече са ми доста лесни, както и набиранията.

Впечатления от Ден 4
Събудих се лесно и се разсъних веднага. Имах енергия и желание за тренировка въпреки лошото време. Закусих добре и потеглих към залата. Всичко мина отлично, натоварих се точно колкото трябваше. Хапването е често, но по малко.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 12.06.11 20:00.

13 Юни - Day 5
Ден пети от подготвителния период.

Хранене :
1) 7.00 (закуска) - 300мл. прясно мляко, един банан и две филиики с кашкавал (50гр.)
2) 11.00 (обяд) - 120гр. пилешка пържолка с картофена салатка
3) 15.00 (следобедна закуска) - 110гр. ядки
4) 20.00 (вечеря) - 60гр. пилешко месо в сметана, малко пържени картофки и една чашка (125мл.) бира. Замезих и с малко риба ” Цаца”

Тренировка : няма
Единствено в час по физическо си взех една топка и си забивах на стената, за да отработя движението с ръката. Обещах, че няма да пипам топка, но това не се смята, тъй като не съм играл, а просто съм си изкарвал яда :).

Впечатления от Ден 5 :
Изникна ми неотложен ангажимент и не успях да отида на фитнес. За щастие това бе последният важен ден от учебната година и предполагам, че занапред няма да има такива издънки. Утре съм отново във фитнеса, но по-отпочинал и готов. Хапването е по-малко, но поради това, че не тренирах.

14 Юни - Day 6
Ден шести от подготовката.

Хранене :
1) 8.30 (закуска) - 80гр. овесени ядки в 300мл. прясно мляко и едно бананче.
2) 10.50 (след тренировка) - един банан
3) 11.30 (следтренировъчно хранене) - 120гр. боб, две филиики и 2 яйца със салатка.
4) 16.00 (следобедна закуска) - 230гр. ориз със зеленчуци
5) 20.30 (вечеря) - 150гр. свинска пържолка със картофки и салата.

Клек 3х5 @ 40кг. ; 50кг. ; 60кг.
Разгъване за предно бедро 3х12 @ 20кг. ; 30кг. ; 35кг.
Прасец от сед. 3х12 @ 25кг. ; 50кг. ; 50кг
Повдигане на крака от стенд 2х20
Коремни преси 2х20

Отново лекичко, но малко по-тежко от предния път :). Решил съм плавно да увеличавам тежестите и за сега се справям. Натоварих краката добре и се раздвижих.

Впечатления от Ден 6 :

Абе мятай направо серийки с максовете от едно време, какво се жалиш с тия плавни увеличавания. 3дни муск. треска (3дни проспособяване) и си бомба! :)

Така...
След кратка кореспонденция с Кольо разбрах някои доста важни неща за тази подготовка, която съм започнал. Напълно променям схемата на трениране.Горе-долу така ще изглежда :
Премахвам или намалявам до минимум щангите за крака (евентуално може само прасец да правя), а вместо тях ще правя едни кондиционни тренирвки за крака, които откраднах от дневника на Кольо. Тренирам 3 пъти седмично всички мускулни групи с многоставни  упражнения, без серии до отказ, но и с прилични тежести. Добавям и корема като много важен елемент от подготовката. Пъхвам тук-там някои кросфит елементи (бърпита, ластици, пудовки). Лекоатлетически елементи - къси спринтове с максимално мощен и рязък старт (от 5-10 метра) в различни посоки, отскоци, приземявания. Топката я оставям на страна и наблягам на кондицията. Засега плана е да правя Събота и Неделя тези специални тренировчици, както и в някои от дните през седмицата (Сряда най-вероятно). Не съм ги пробвал и не знам колко натоварват, за това не прибързвам да решавам кога и колко ще ги правя. Всичко това в период от днес (15 Юни) до 28 Юни. Като включва и предишните шест дни от подготовката ще станат около 20 подготвителни дни, което е добре.

Това е за сега. Ако има още нещо, ще ъпдейтвам.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 15.06.11 10:30.

15 Юни - Day 7
Ето какво беше днес :

Хранене :
1) 8.30 (закуска) - половин франзела с кашкавал и филе ” Елена” и 250мл. прясно мляко
2) 12.00(обяд) - 120гр. пилешка пържолка с мариновани зеленчуци и малко свежа салатка.
3) 15.00 (следобедна закуска) - половин франзела с 60гр. пилешка пържолка, кашкавал, майонеза и 250мл. прясно мляко
4) 20.00 (вечеря, следтренировъчно хранене) - 130гр. пилешка пържолка, запечена с кашкавал, свежа салата и 60гр. сирене ; две филиики хляб.
5) 22.00 (гледайки пълното лунно затъмнение) - 50гр. фъстъци и биричка.

Тренировка : кондиционна за крака
1. Обща загрявка
- 10 минути гладко бягане в средно темпо
- стречинг
- бегови упражнения за вработване - ситно и кръстосано бягане, бягане с високо повдигнато коляно и подбедрицата отзад, странично, подскочно и т.н.

2. Работно упражнение (1) - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място (3 серии)

3. Работно упражнение (2) - 45 секунди многоскоци от полуклек - спринт 5-6 метра - обръщане и отново такъв спринт (3 серии)

4. Работно упражнение (3) - ситно бягане на място (30 секунди) - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - 1 топка игра в защита (нападната топка от моя партньор веднага след двата отскока) - къс спринт (5-6 метра) - лицева опора - 1 отскок с колене към гърдите - 1 топка игра в защита (3 серии)

5. Работно упражнение (4) - 20 полуклека - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - къс спринт (5-6 метра) - подаване на топка - изометричен полуклек (20 секунди) - спринт назад - лицева опора - игра в защита (една нападната топка от моя партньор веднага след ставане от лицевата опора) (3 серии)

Много силно натоварване на краката. Първото упражнение доста ме изтощи, второто беше по-скоро за разпускане, но третото и четвъртото си бяха сериозна работа. Все пак съм много доволен. Приключих за около 45 минути с много кратки, но активни почивки. Пипнах топка единствено в посрещане и подаване, но бих и един-два сервиса, за което ме е срам (blush). Другия път няма да се изкушавам !.

Впечатления от Ден 7 :
Чувствах се добре, готов за тренировка и всичко мина гладко. Никаква умора или мускулна треска от Вторник, както и трябваше.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 15.06.11 21:49.

казано от Михаел Иванов на 15.06.11, 20:51:

Брат !?!??!?!
Сега ако кажеш, че си бил с приятели и сте били на някой покрив - отивам и прая 20кофи с 10кила на терасата :D

16 Юни - Day 8

Хранене :
1) 8.30 (закуска) - бананче, две препечени филии с 60гр. пилешко филе и едно кисело мляко (400гр.)
2) 11.00 (след тренировка) - няколко лъжички мед
3) 11.30 (следтренировъчно, обяд) - 3 яйца, две препечени филии с кашкавал (50гр.) и домат.
4) 16.00 (следобедна закуска) - 6 овесени бисквити, бирени фъстъци (100гр.) и малко череши.
5) 17.40 (втора следобедна закуска) - две филиики с майонеза и малко пилешко филе, свежи зеленчуци
6) 20.00 (вечеря) - 150гр. картофи с таратор и 100гр. сирене

Тренировки : финтес, интервално кардио
Фитнес :
Лежанка 3х5 @ 40кг. ; 50кг. ; 60кг.
Полулег 3х5,5,8 @ 45кг. ; 45кг. ; 40кг.
Кофички 3х8 @ BW
Извивки встрани на долен скрипец 3х8
Разтваряне на дъмбели встрани от наклон 3х8 @ 5кг.
Разтваряне встрани 3х8 @ 5кг.
Коремни преси 2х20
Повдигане на краката от стенд 1х20

Коментар относно фитнеса :
Обемна тренировка, но доста интензивна. Работните тежести са около 85% от максимума. Добро натоварване

Интервално кардио :
1) 3 обиколки на салона по физическо (за загрявка)
2) стречинг
3) бегови упражнения за вработване
4) спринт 50 метра - 6.9 секунди
5) крос 600 метра - 1.57 мин.
7) упражнения за посрещане, приземявания, ставания, отскоци и къси спринтове

Коментар относно кардиото :
Наложи се да бягам по физическо за последна оценка и макар не много разумно, реших да направя една цяла тренировка с атлетически елементи. Спринта можех да го избягам за 6 секунди, но се обърках и тръгнах да спирам 5-10 метра по-рано отколкото трябваше. След това направих един крос, та се получи нещо като интервално кардио. После играхме малко волейбол и си спазих горе-долу думата - не съм нападал нито веднъж, но бих малко сервиси и направих няколко блокади. ОБЕЩАВАМ СИ, че повече топка няма да пипам, освен ако не е включено в кондиционните ми занимания за крака и то ще е само посрещане, НИЩО друго !.

Впечатления от Ден 8 :
Събудих се с чудесна умора на краката и първоначално си мислех въобще да не ходя на фитнес, но после се надъхах и отидох. Естествено без да закачам краката. Направих една голяма глупост, за която съжалявам. Това е именно това допълнително ” натоварване” с бягането. По-разумно беше само да си избягам 50-те метра и после да си почивам, но не... Взимам си поука от постъпките и повече няма да се повтори. По-горе споменах обещанието си за топката, но го казвам пак. Поне докато не приключи подготвителния период ( до 28 Юни) няма да се занимавам с нищо друго, освен кондиционни тренировки. Утре смятам да почивам напълно. След цялото натоварване чувствам адски глад и затова си похапнах обилно на вечеря.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 16.06.11 20:01.

казано от Калоян Цонев на 16.06.11, 17:42:

Брат !?!??!?!
Сега ако кажеш, че си бил с приятели и сте били на някой покрив - отивам и прая 20кофи с 10кила на терасата :D

Що ? Вие да не бяхте ? :D

Много силно натоварване на краката. Първото упражнение доста ме изтощи, второто беше по-скоро за разпускане, но третото и четвъртото си бяха сериозна работа.

Радвам се, че ти е допаднало това натоварване.
Когато имаш партньор, за да включиш и елементите с топка, става ад под небето, но реално това са форсирани игрови ситуации.
Подредбата на упражненията не е случайна. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.11 18:25.

Имах партньор и изпълних всичко стриктно. Натоварването е чудесно ! Само не разбрах този изометричен клек какво представлява ?

Клякаш (поне до около 90 градуса между бедрото и подбедрицата) на място и стоиш без да мърдаш (по-удобно е, ако ръцете ти са насочени напред).

Да, значи правилно съм го изпълнявал :).

17 Юни - Day 9
Няма да описвам подробно деня. Днес беше възстановителен ден, тъй като чувствам сериозна умора в краката от вчера и предишните два тренировъчни дни (които също бяха за крака). Не съм извършвал никаква физическа дейност, а при хапването преобладаваха въглехидратите. Чувствителна мускулна треска на предните бедра (за първи път досега), задните бедра, абдукторите, прасците и в най-горната част на крака. Ще видя утре как ще се чувствам и дали ще тренирам, а ако има тренировка, то ще е кондиционната за крака. Изпитвах страшен глад днес през целия ден и затова приех дооста калории. Обяснимо, имайки предвид изморителните тренировки вчера. Не чувствах цялостна умора, събудих се по-рано от будилника, свеж и отпочинал, но със затруднено ходене :). Взимам си поука - НЕ СЕ ПРЕТОВАРВАЙ ПО ТАКЪВ НАЧИН ПОВЕЧЕ. Утре дори и да не тренирам ще се опитам да спазвам що годе добър хранителен режим, без прекаляване с въглехидратите.

18 Юни - Day 10

Хранене :
1) 8.30 (закуска) - голям сандвич от франзела с две кюфтета, 50гр. кашкавал и чили сос.
2) 12.00 (обяд) - 2 пълнени чушки с кайма с две филиики хляб и малко чили сос.
3) 14.00 (следобедна закуска) - 100гр. ядки (фъстъци и кашу) и малко безалкохолно (blush) (много е топло)
4) 18.30 (вечеря) - 4 кюфтета с чили сос, един цял домат и 100гр. сирене.
5) 20.00 (късно хапване) - череши

1. Обща загрявка
- стречинг
- бегови упражнения за вработване - ситно и кръстосано бягане, бягане с високо повдигнато коляно и подбедрицата отзад, странично, подскочно и т.н.
2. Работно упражнение (1) - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място (3 серии).
3. Работно упражнение (2) - 45 секунди многоскоци от полуклек - спринт 5-6 метра - обръщане и отново такъв спринт (3 серии).
4. Работно упражнение (3) - ситно бягане на място (30 секунди) - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - 1 топка игра в защита (нападната топка от моя партньор веднага след двата отскока) - къс спринт (5-6 метра) - лицева опора - 1 отскок с колене към гърдите - 1 топка игра в защита (3 серии).
5. Работно упражнение (4) - 20 полуклека - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - къс спринт (5-6 метра) - подаване на топка - изометричен полуклек (20 секунди) - спринт назад - лицева опора - игра в защита (една нападната топка от моя партньор веднага след ставане от лицевата опора) (3 серии).

Отлично натоварване. Беше ми малко по-леко от предния път, което е добре. Означава, че развивам тези желани качества с всяка следваща тренировка :)

Впечатления от Ден 10 :
Днес имам повечко излизания и храненията са ми разпръснати, но поне ги има. Събудих се отново преди будилника, бодър и енергичен. Все още имах някакво напрежение в предните бедра, но след тренировката всичко е наред. Мускулната треска е отминала и продължавам на пълни обороти.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 18.06.11 22:09.

Тия тренировчици изглеждат малко несериозни на пръв поглед, нали?

А всъщност не са майтап, особено ако човек ги прави максимално бързо, стриктно и интензивно. Освен това имаш много възможности да увеличаваш постепенно натоварването (т.е. на малки стъпки) - тук-там по 10 секунди повече, тук-там по някой отскок, клякане, спринт или лицева опора в повече... и то се събира. Ако имаш възможност, можеш да увеличиш и броя на последователно забитите от твоя партньор топки - ако трябва да извадиш 2 или 3 последователни топки в защита (почти без интервал между тях), нещата ще се усложнят още, тъй като това значи още движение, още клякане, още приземяване и още експлозивно заемане на изходна позиция. После, когато застанеш на игрището, ще забележиш нещо интересно - почти ще липсват игрови ситуаци, в които физическите ти качества ще са лимитиращ фактор, ще играеш с повече лекота и съответно - повече увереност и самочувствие.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.06.11 14:38.

Всъщност доста добра идея ! Не се бях замислял, че мога да добавя и допълнително натоварване. Утре задължително ще добавя още някое друго посрещане и спринт. Благодаря за съветите !

19 Юни - Day 11
Хранене :
1) 8.15 (закуска) - голям сандвич с две кюфтета, 50гр. кашкавал и едно яйце.
2) 11.30 (обяд) - 2 пълнени чушки с кайма и две филиики хляб
3) 15.00 (следобедна закуска) - 2 филии с пастет и една купичка с таратор
4) 17.30 (втора следобедна закуска) - сандвич със 100гр. месце, разтопен кашкавал и чили сос.
5) 21.00 (вечеря) - 150гр. пилешко месо, таратор и картофена салатка

1. Обща загрявка
- стречинг
2. Работно упражнение (1) - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място (3 серии).
3. Работно упражнение (2) - 45 секунди многоскоци от полуклек - спринт 5-6 метра -игра в защита - превъртане назад - игра в защита - отново спринт.
4. Работно упражнение (3) - ситно бягане на място (30 секунди) - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - 1 топка игра в защита (нападната топка от моя партньор веднага след двата отскока) - къс спринт (5-6 метра) - лицева опора - 1 отскок с колене към гърдите - 1 топка игра в защита (3 серии).
5. Работно упражнение (4) - 20 полуклека - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - къс спринт (5-6 метра) - подаване на топка - изометричен полуклек (20 секунди) - спринт назад - лицева опора - игра в защита (една нападната топка от моя партньор веднага след ставане от лицевата опора) (3 серии).

Отлична, малко по-лека от предишната. Кольо, послушах те и добавих някое друго допълнително движение, но при едно от приземяванията настрани не успях да се приземя като хората и си натъртих лявата част на дупето (има една кост там, горе-долу в тази област). Заболя ме доста, но довърших тренировката със стиснати зъби и на 75% от възможностите ми. Добавих и малко допълнителни подавания, но по-леко.

Впечатления от Ден 11 :
Веднага след като се прибрах си взех душ, а последните 20-30 секунди облях обилно наранената област с хладка вода. След това се намазах с някакъв гел. Болката лека полека отминава. Не е нищо сериозно и предполагам, че до Сряда всичко ще е отлично и отново ще тренирам на пълни обороти. Някакви съвети ?

20 Юни - Day 12
Хранене :
1) 8.15 (закуска) - (coffee), два сандвича, две малки банички, 2 яйца.
2) 11.20 (обяд, следтренировъчно хранене) - 200гр. пилешко месо, един домат, 80гр. сирене и две филиики хляб.
3) 15.00 (следобедна закуска) - не точно джънк, но глупости за наяждане
4) 20.00 (вечеря) - 100гр. франкфуртерчета, 100гр. ориз, 50гр. сирене и салатка.

Тяга 3х5 @ 40кг. ; 50кг. ; 60кг.
Гребане 3х5 @ 40кг. ; 50кг. ; 50кг.
Набирания 3х5
Трапец с дъмбели 3х12 (от всяка страна) @ 14кг.
Коремни преси 3х20
Повдигане на краката от стенд 1х20

В началото имах доста слаб тонус, но после постепенно се оправих. От кафето се получи неразположение в корема и малко ми пречеше. Като цяло интензивна тренировка с прилични тежести, но не прекалени защото утре пак ще тренирам.

Впечатления от Ден 12 :
Събудих се лесно, без никаква умора или мускулна треска в краката. Болката от натъртването почти е изчезнала, което е добре. Всъщност още има съвсем малко и за това тягата я правих по-лекичко. Мажа си наранената област по три пъти дневно и предполагам, че до утре всичко ще е отминало.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 20.06.11 20:45.

21 Юни - Day 13
Хранене :
1) 8.15 (закуска) - 2 сандвича с шунка и кашкавал и 300гр. кисело мляко
2) 11.00 (обяд, следтренировъчно) - 150гр. ориз ; 100гр. сирене и 200гр. кисело мляко
3) 15.00 (следобедна закуска) - 2 сандвича с шунка и кашкавал
4) 20.00 ( вечеря) - зелен фасул с картофки и 400гр. кисело мляко

Лег 3х5 @ 40кг. ; 55кг. ; 60кг.
Полулег 3х5 @ 40кг. ; 45кг. ; 45кг.
Кофички 3х8 @ BW
Прав щанга за бицепс 3х8 @ 25кг. ; 30кг. ; 25кг.
Трицепс на въже 3х8 @ 15кг. ; 20кг. ; 25кг.

Получи се добра тренировка. Исках да цапна едни 65кг. пет пъти на лежанката, но първо нямаше кой да ме пази и второ - нямах сила. Дължа го или на лошата закуска или на умора от вчера, като второто е по-вероятното.

Впечатления от Ден 13 :
Доволен съм от деня. Натъртването вече е отшумяло напълно и мога да се раздам на 100% утре. Изникна една извънредна възможност да пътувам по-рано за Добрич, така че утре е последният ден от подготвителния период (така е и по план - 14 дни). Ще направя кондиционната тренировка за крака и в Четвъртък ще хвана отново топката ! (sun). Като отида в Добрич едва ли ще започна направо с тренировките, възможно е да направя още 1-2 подготвителни дни, но нищо не се знае. Имам някакво добро предчувстие, усещам че ще добия повече увереност и потенциал на игрището след тази подготовка. Ще видим. :)

Кога ще идваш в Добрич бее :P Айде, мрежата е минимум 2,30 (rock) :D
Ии да.. като отидеш в Добрич, ЩЕ започнеш направо с тренировките, дори може да са с колегата Цонев в залата :D ;)

Мрежа на 2.30 м? Я не се излагайте...

Хахахаха :). Коко не лъжи хората, мрежата ще я направим точно 2.43 пък каквото ще да става.

22 Юни - Day 14
Хранене :
1) 9.00 (закуска ) - 2 сандвича с шунка и кашкавал и 2 яйца.
2) 12.00 ( обяд ) - зелен фасул и 250гр. кисело мляко
3) 16.00 (следобедна закуска) - джънк
4) 21.00 (вечеря) - 150гр. свинско месо и зеле.

Тренировка : волейбол

Отврат. По план трябваше да правя кондиционна тренировка, но естествено прегреших и играх волейбол. Резултатът беше пълен провал и адско изнервяне, последвало от лошо настроение и форма на депресия.

Впечатления от Ден 14 :
Ужасен ден. От сутринта имам неприятен дискомфорт в стомаха, но пък за сметка на това ядох джънк следобед. След края на учебния ден се отправих за физическо занимание и естествено отново сгафих. Играх волейбол с мноого слаб тонус, а това в комбинация с невероятно лошото разпределяне на партньора ми по волейбол, доведе до точно една успешна атака от близо 50-тина. Неуспешният опит коства два пъти повече енергия - точно това и стана. Скапах се напълно, изнервих се и постепенно се депресирах. В момента целия ми свят е крив и всеки ме дразни. Много рядко изпадам в такива крайни състояния, но ето че е факт. Имам чувството, че колкото повече приближава лятото, толкова повече пропадам псхически. Дължа го и на стреса в училище, което пък, за късмет, днес приключи. Ето така приключи последният ден от подготовката - с провал. Сега смятам да си легна рано, да се наспя, утре да стана в 8.00, да закускя перфектно и в 9.00 да съм на игрището, за да си направя една ДОБРА тренировка с топка. Ако пък не стане както аз искам, то тогава може да очаквате още по-сдухано описание на деня :).

Коле, повече от 2,30 не и давам за жалост. Съвсем скоро ще си заварим още малко “чепчета” :D така, че да я дигаме колкото каза мр.Иванов :P
ПП - Майк, няма как да ти се влошава формата :) А дори и да е така, дойдеш ли тук, първите 2-3дни ще куцаш от болки в краката ;)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 22.06.11 22:43.

23 Юни - Day 15
Ще опиша деня накратко, без излишни подробности, че не е много за разказване :).
Както казах вчера, събудих се в 7.50, в 8.00 вече закусвах. В 9.00 бях на игрището. Загрях много добре и дойде времето за нападение (разбира се). Него няма да го коментирам. В края на тренировката, по стечение на обстоятелствата, отново бях бесен и в мноого лошо настроение. Корема ме заболя отново. Тук идва момента на изводите : Възможно е корема да ме боли заради стреса и психическата нагласа. . Изпих си хапче за корем и вече съм добре. Спокоен и уравновесен. След кратък разговор с близките стигнах до извода, че няма смисъл да се ядосвам за толкова дребни неща и да си развалям здравословното състояние. Вече планирам следващата тренировка, както и настройката ми занапред. Мога да се похваля, че се чувствам идеално. Двуседмичната физическа подготовка ми се е отразила положително. Забелязвам увеличение в отскока, бързината, експлозивността и гъвкавостта (най-сетне). С други думи - точно за това, за което се борех :). Далеч съм от перфектната форма, разбира се, но поставих една чудесна основа, от която ще започна да се развивам в Добрич. Утре смятам да направя едно фитнесче, а в Събота още една кондиционна тренировка за крака. Да, уж свърших с подготвителния период, но искам да се накажа за вчера и днес. Не за представянето ми, а за това, че позволих да изпадам в такива крайни състояния и да се изкарвам от нерви за глупости, както и за неспазване на стриктност в последния ден от подготовката (вчера по план трябваше да правя крака, а не да играя с топка).

24 Юни - Day 16
Хранене :
1) 8.15 (закуска) - 2 сандвича, 1/2 кисело мляко (250гр.)
2) 11.00 (обяд) - микс от картофи, сирене, кашкавал, зеленчуци и кисело мляко, филиика хляб, 50гр. сирене.
3) 13.30 (втори обяд) - 2 сандвича с пресни хлебчета, млечна салата и свинско филе.
4) 19.00 (вечеря) - 150гр. пилешко, един домат, млечна салата, 50гр. сирене.

Раменни преси 3х5 @ 30кг. ; 35кг. ; 40кг.
Разтваряне с дъмбели встрани от наклон 3х8 @ 5кг.
Вертолет 3х5 @ 20кг. ; 30кг. ; 30кг.
Едностранна раммена преса на горен скрипец (само на дясната ръка) 3х8 @ 15кг.
Коремни преси 3х20
Повдигане на краката от стенд 3х20
Извивки страни на долен скриепц 2х10 (от всяка страна)

Доста интензивна. Изпотих се адски. Като цяло добро натоварване с прилични тежести. Доволен съм от раменните преси, както и от упражненията за корем - направо беше гръмнал накрая :).

Впечатления от Ден 16 :
Събудих се трудно. Чувствах умора от предишните два НЕУСПЕШНИ дни, главно на краката. Странното е, че когато правех кондиционните тренировки за крака, не изпитвах такава умора на другия ден. Хубавото е, че тренировката във фитнеса протече добре. Остават ми още два свободни дни за подготовка ( Събота и Неделя) и се чудя къде и как да тренирам. Напълно изключвам тренировка с топка и най-вече нападение. Предполагам ще направя още една кондиционна с повечко посрещане и приземяване, както и дооста упражнение на сервис, тъй като съм на прав път да усъвършенствам флот сервиса (sun). Най-големият проблем е, че температурите са ужасно високи и фактически следобед не можеш да излезеш никъде на открито. Добрата страна е, че обичам да тренирам рано сутрин и точно това и ще направя. Вълнувам се за оставащите дни и се притеснявам дали ще съм в сравнително добра кондиция като пристигна в Добрич. Това се дължи на лошото нападение последните дни, което по мнение на различни хора, не е причинено от мен, а от лошото разпределяне на волейбол-партньора. Не мога да го обвинявам, но ми действа ужасно демотивиращо да обвинявам и себе си (тоест, че просто не мога да нападам). Няма какво друго да направя, освен да изключа напълно този елемент и да го упражнявам в Добрич (при големите 8-) ).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1