Дневникът на Мая

Прескочи до:

08.06.11
23:53

казано от Margaritka на 08.06.11, 23:10:

казано от Delfin Dimitrov на 08.06.11, 23:01:

Мойта пуши до мен ( на тедасата де).

Не проявява ли поне малко разбиране и съпричастност в това, което правиш?

Е ...това , че пуши на терасата , пак си е жест :)
Аз си я представям готина мацка ;)
А за моето отказване - не мисля ...оправдания - много :)
Но си оставам против цигарите - НЕ ПУШЕТЕ !
Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Мая на 09.06.11 00:29.

09.06.11
20:45

42.5кг

Тренировка “гръб/бицепс” :
1 - румънска тяга - 3x5
2 - гребане с щанга - 3x10
3 - широко гребане с дъмбели - 3x10
4 - едностранно гребане - 3x10
5 - бицепсово сгъване с дъмбели стоеж - 3x10
6 - концентрирано(не пълно) - 3x10
+ 1 кръг  със същите повторения

Дъмбел - 7 / щанга - 27
Оф...сега пък кръста нещо ме удари - лека пулсираща болка...определено повлия на слабия трен...
По план , трябва да са 5 серии .... та ги докарах 4 , като го направих и тоз’ кръг накрая...
Пропуснах и 21 за бицепс...тъпотия...

Храна :
8.30 - тричави питки ( 1 яйце + 3л трици + мас за тигана ) гарнирани с извара + още 1 яйце + парче домат , кафе , чай
11.00 - трен + вода
12.30 - 100гр свински котлет + салата от зеле , домат , зехтин (beer)
16.00 - 50гр свински котлет + 100гр леща (варени зърна , без сол ) (d) , вода
19.00 - 150гр пангасиус (beer)
22.00 - кашкавалена извара , колкото е останала (d) , чай

Около 1100ккал : пр - 100 , м - 55 |-) , в - 50 ....
За сметка на слабия трен , се освиних с тая храна и тез’ мазнини - “похвално”

Гледам неква тема за “зоната” . Знаех и ги основните принципи (не ме радва) , ама прехвърлих книжката(буквално прехвърлих - не съм я чела :) )
По тъпите му сметки на тоз’ Бари , излизам 15.7 % мазнотиляк ...трънки
Пак си се изчислих по формулата на Любомир Иванов и ме изкара 11.7 %
Когато съм се мерила на тез’ специалните кантари , бях 40кг(ама след 2 бири)....не тренираща към момента , доста алкохолизирана и ме  изкара 8% ....и това си ми съвпадна и с изчисленията по втория метод...
Ще си вярвам , че съм 12% :)
Пускам си http://www.imdb.com/title/tt1601475/ ...уффф...

09.06.11
20:54

Кажи някой хубав ужас ама да не е нещо с кървища и такива а от сорта на Paranormal Activity :))

Днес яденето много ми харесва!

09.06.11
21:14

казано от mayasy на 09.06.11, 20:45:

Гледам неква тема за “зоната” . Знаех и ги основните принципи (не ме радва) , ама прехвърлих книжката(буквално прехвърлих - не съм я чела :) )
По тъпите му сметки на тоз’ Бари , излизам 15.7 % мазнотиляк ...трънки
Пак си се изчислих по формулата на Любомир Иванов и ме изкара 11.7 %
Когато съм се мерила на тез’ специалните кантари , бях 40кг(ама след 2 бири)....не тренираща към момента , доста алкохолизирана и ме  изкара 8% ....и това си ми съвпадна и с изчисленията по втория метод...
Ще си вярвам , че съм 12% :)

Малко ме съмняват 12-те ти процента ;) при положение че моите са към 8…според 3 формули. Пък и е малко относително, зависи кой ти ги мери, по каква формула се изчисляват и т.н. В общи линии, не изпадай в плен на числата (отново).
Относно “зоната” - преди десетина (и повече) години ми беше попаднала книжката. И аз като теб - прелистих я и отиде директно към боклука. Това е една от най-големите простотии в областта на храненето, които съм чела през целия си живот :D Храненето не трябва да е квантова механика - трябва да е простичко, все пак това е нещо, което правим ежедневно по няколко пъти...ако трябва да се впускам в толкова задълбочени анализи и сметки всеки път преди да се нахраня, ами ще се откажа да ям, честно :)

10.06.11
00:15

казано от Anatoli Ivanov на 09.06.11, 20:54:

Кажи някой хубав ужас ама да не е нещо с кървища и такива а от сорта на Paranormal Activity :))

Днес яденето много ми харесва!

Хммм , ами аз не съм го гледала по една причина - от как’ гледах http://www.imdb.com/title/tt0185937/ ...на 17 - 18 да съм била , сама...на тъмно - прецених , че филми тип документални или  както се водят - не ...скука са ми голяма...комерсиална съм :(
За REC има добри отзиви , но сигурно си го гледал :)
И аз не се кефя на кръвища/горове ... по - скоро на психарии :)
Това за близнаците (сега го догледах) има “красоти”...пресилени...ама става...на женски индивиди по - ще допадне :)
http://www.imdb.com/title/tt0113409/ - за това се присетих тез’ дни , ‘щот’ му гледах последния на Carpenter…
Сега не мога да се сетя :) - това епизодче ми беше направило впечатление http://www.imdb.com/title/tt0757061/ ... знам ли и аз , какво съм гледала :D - за това вече си записвам :)
Инак , мерси за комплимента за дебилното ми освинване - “храната днес “

Margaritke - евала за тез 8% ... ама , то си ти личи :) ... по - скоро се подразбира от начина ти на хранене и физическото натоварване ...
Мен ме мери , преди години , една диетоложка - Попова някаква...ам’ , тя не е важна - кантара си изкара и вода , и кости , и там всички простотии...та съм склонна да му вярвам :)
А тези формули и калкулатори са адски несериозни...
И “зоната” не кефи ...то с тези сметки и блокове ли , к’во ли - вярно ще се откажеш да ядеш ...
А и не виждам(до колкото съм погледнала) нищо , кой знае колко вълшебно в таз’ диета ...просто е по - ок от НВД , ‘дето всички са луднали/бяха ...бре не съм я гледала толкоз :)

Та за филма Seconds apart си го написах ... гледах го и със 100 прекъсвания ...
Дори не съм пияна , че да оправдая безсмисления и неграмотен пост ....

Мнението беше редактирано от Мая на 10.06.11 07:14.

10.06.11
09:29

Само да вметна по темата за хорърите:
Ако не сте гледали Insidiouns ви го препоръчвам горещо.
http://www.imdb.com/title/tt1591095/
Като присъствие и атмосфера е като Paranormal activity но според мен е по-стресиращ.
Хорърите са ми слабост- напоследък само такива филми гледам

P.S. Разбира се REC е изключителен представител на много силното в последните години испанско “страшно” кино. Но е класически хорър с кървища... все пак ако не сте го гледали препоръчвам и него.
И последно за хората с по-слаба психика мога да препоръчам една леко психарска история Wake wood:
http://www.imdb.com/title/tt1296899/

Мнението беше редактирано от Odin на 10.06.11 09:32.

10.06.11
09:35

Абе хора вие добре ли сте?!?! Какви са тея ужаси - гледайте комедиииииии. Светът е оцелял, защото се е смял. А и какво по-добро лекарство от смеха... :D :D

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 10.06.11 09:35.

10.06.11
09:36

Само ако позволите да вметна относно “Зоната” - може би наистина е твърде много сметки и чудесии, но в университета учихме диететика 1 семестър, и това беше единствената “диета”, която доцентката ни е споменавала и обяснявала - диететиката си е наука, и като такава си има нужда от своите завъртяни формули :) А за ежедневието - дам, съгласна съм: проста, питателна храна и без крайности.

А относно % мазнини ... на мен 8, 12, че и 15 ми звучат космически, браво момичета :)
Всъщност, няма лошо и в 18 % като се замисля - аз към толков се стремя.. не е “мазноляк” :) Don’t worry be happy :p

10.06.11
20:33

Odin - само REC не съм гледала ...опитах , но не се кефя на филми , заснети с уж реалистичната камера ...
А за испанските хоръри съм за :) - Гръбнакът на дявола....Сиропиталището ...и последно гледах нещо подобно , ам’ не помня...и не са кървави , де...
Стресиращо - само тъпата Човешка стоножка ме стресира последно(колкото и да е смешно , уж )
То и The Descent го хвалят...не го гледах...не ми допада идеята и тъй
Инак Insidiouns има доволна атмосфера на моменти...но и смешни такива :) , но е добро...
Ако гледаш нещо интересно или се присетиш - сподели :)

Absolut Illusion - еее ... мн ясно , че комедии си требе :)
В последно време не съм засичала “яко смях” ... чакам Hangover 2
Та и тук да си впиша - гледах Paul зарад S.Pegg и N.Frost - не е , като да е голЕм смЕх , но е ОК :)

Atom - позволяваме :D
За тази диета не знам много ...мързи ме да чета , но ми се вижда най - близка до РБД , за това съм склонна да симпатизирам :)
А за тези % мазнини - пълна глупост...важни са пропорциите :)
Нали съм ти гледала снимки - и 50% да кажеш , че си - това , което виждам ми харесва и си изглежда стегнато :)
Поздрави (sun)

43- кг
Айде и едни мерки да прасна :
Гръб (стегнат) - 87 - 88см ...нз уай , ама след ставане винаги е повече...после си става 86..
Талия (стегната) - 60 ....и за успокоение на притесняващите се от тази си област - отпуснато съм 66 :D на ръст 1.62 ...и пак нямам сланини толкоз там , ха ха - то от бирата яко съм го раздула :) - но аз никога не го отпускам :)
От малка (поради комплекси) винаги съм си се движила със стегнат корем и много помага...преди да започна да къркам беше идеален :D
Ханш - 82см
Бедър(щях да забравя) - 45см.....важното е , че улфт има , а задникът не е широк...ама там се лепи - требе мерки(в смисъл аеробни разни)
Сън - 6часа

Тренировка “гърди/трицепс”:
1 - лег с дъмбели - 4x10
2 - пулоувер с дъмбел - 4x8
3 - флайс - 4x6
4 - лицеви с крака на легло - 4x8
5 - френско с дъмбел - 4x10
6 - кик бек - 4x6
7 - кофички от легло с крака на стол - 4x10
+ 1 кръг , та ги догодих по 5 серии :)

дъмбел - 7кила :D ....за около 40мин
Доволно или не - по план си мина :)
Сега пък мернах , че е добре да редуваш дърпащи с бутащи в един трен...
Всички тези схеми са глупост - повечето хора започват с по - големите мускулни групи , защото са по - натоварващи и към края не остава сила за тях...
На мен сила и координация ми идва по средата на трена и е по - удачно да започвам с бицепс , да речем...ам’ нали така са ми казали...как да е :)

Храна:
7.00 - 3 ягоди , вода , кафе
8.00 - тричави пити ( 1 яйце , 2л овесени трици , мас за тигана ) гарнирани с 20гр кашкавал , парти бутче и домат , кафе , вода

9.30 - трен + вода
10.10 - ч.л. медец
10.30 - варен белтък
12.00 - 1 горно бутче + 30гр(суров вид) пълнозърнести макарони (beer)
15.00 - 1 яйце + зелева салата с “капка” зехтин (beer)
18.00 - 100гр пангасиус + зелева салата с “капки” сусамово масло (d) , вода
По някое време - 150гр обезмаслена извара + чесън :D (d) , вода

Около 950ккал : пр - 95 , м - 35 , в - 65… от храна

Бутчето е обезкожено и варено , но макароните и те с него(варени - пуснати по - късно , де) ...та са поели от неизбежни мазнини , които пуска и без да си има кожа...
И е голямо бутче :) - замразено беше към 500гр , та го смятам чисто сварено месо - 120гр :)
Рибата - малко , ама такова парче размразих ...
Зелевите “салати” не съдържат повече от 100гр зеле и 6-7гр мазнини...общо
Доволно :)

Имам един ужас на компа...от новите - трагедия изглежда и не знам мотивът за дърпането му ... ще го пусна да видя :) Fertile Ground 2010 ...некъв череп имаше на обложката , май....

ЕДИТ: бях писала бицепс , на место трицепс за трен....тъпо...ам , то си личи от упражненията :)
Изторзмозих се с тоз филм....не можах да оправя тайминга на субовете и през 2мин цъках left/right(+/-) ...
Не мога да преценя...не е пълна и абсолютна трагедия...май...загуби ми се критерият за мудност...

Мнението беше редактирано от Мая на 11.06.11 00:17.

11.06.11
17:48

43кг

Тренировка “рамо” :
1 - плие с дъмбел - 3x10
2 - повдигане встрани стоеж - 5x8
3 - повдигане напред с дъмбели - 5x6
4 - странична преса с дъмбел стоеж - 5x6
5 - придърпване на дъмбели към гърдите стоеж - 5x8

Дъмбел - 7

Храна :
9.30 - 30гр(сурови) пълнозърнести макарони + 20гр кашкавал + 50гр пилешко , кафе , вода

11.00 - трен + вода
11.30 - 1 кайсия
12.30 - 100гр пилешко + зелева салатка , капка зехтин (beer)
16.00 - 1 варено яйце + половин домат (beer)
18.00 - 100гр пангасиус + краставица (d) , вода
21 - 22.00 - 1 варен белтък + 50гр извара (нямам повече) (d) , чай

Около 750ккал : пр - 80 , м - 30 , в - 40

Нормален ден ... малко бодежи в гърба , но не пречат на тренировки...
Дънките ме пристягат и се чувствам дебела...
Баща ми ме мерна да правя “повдигане напред” и ме похвали , че мога с тез’ дъмбели...било то и с лек чийт...после се скарахме...
Сън : 6-7 часа
Днес имахме среща на класа - не отидох...
Апатично ми е...
Нямам филми на компа - ще си подиря нещо...
Поздрави...

13.06.11
10:27

Лошо...тъпо минало - там ще си остана....в личен план - зле....мн зле....
Вчера беше добре , де :)
12.06.11г
42+ кг
Тренировка “гръб/бицепс” :
1 - тяга с 30кг - 5x5 ...не бях сигурна , каква “тяга” правя....тъп пример , но е това http://www.youtube.com/watch?v=u53qSvbw6uE Белчо :D
2 - гребане с щанга 27кг похват/надхват редувано - 6x10
3 - широко гребане с дъмбели - 3x10
4 - едностранно гребане с дъмбел - 5x10
5 - бицепсово сгъване стоеж - 5x8
6 - концентрирано(не пълно) - 5x6
7 - 21 за бицепс с 3 килца - 2

дъмбел - 7кг....
Доволно...
Попаднах на едно упражнение за гръб - “отвеждане назад от наклон” , но не усетих правилно натоварване , та не го включих...

Храна :
9.30 - 1 яйце + купичка юфка + 20гр кашкавал и 20гр извара , кафе , вода

11.00 - трен + вода
11.45 - кайсия
13.00 - 100гр(печен) свински котлет + 150гр картофи и зелен боб + малко извара (beer)
17.00 - 1 кайсия (beer)
19.00 - 50гр риба + 50гр свинско + 1 домат (d)

Опит за ядене на извара - неуспешен....дадено присъствие ....карай...

13.06.11г
42+ кг

Закуска : 1 варено яйце + 30гр(суров вид) пълнозърнести макарони с малко извара...кафе , вода

Сега требе да правя “гърди/трицепс” .....после да “търча” за бира , че нямам и така...
Не ми е ок - не знам , кога съм заспала...станах в 8.30….
Поздрави.....................

13.06.11
19:27

Тренировка “гърди/трицепс” :

1 - лег с дъмбели - 3x10
2 - пулоувер с дъмбел - 3x8
3 - флайс - 3x6
4 - лицеви - 3x10
5 - френско с дъмбел - 3x10
6 - кик бек - 3x10
7 - кофички от легло с крака на стол - 3x10
Дъмбел - 7 ...за около 30мин
Слаба работа , но не се чувствах добре...затова само по 3 серии...

Храна :
9.30 - купичка пълнозърнести макарони + 1 яйце + малко изварица , кафе , вода

11.00 - трен + вода
13.30 - 1 свински котлет на тиган + 100гр пресни картофи + малко зелен фасул + печена чушка + малко извара (beer)
18.30 - 1 пилешка пържола от бут на тиган + салата от домат , краставица , лук , магданоз , маслина (beer)
По някое време ще хапна обезмаслена извара (d) , вода , чай :)

Около 850ккал : пр - 90гр / м - 30гр / в - 55гр
Или : 2500ккал/пр - 100гр / м - 30гр / в - 145гр :)

Ще се стремя , мазнините да не надвишават 40гр ....протеина да не пада под 80гр и въглените да са около 60гр :) - от храната...

Инак : тъжен , самотен и с нотки на обреченост ден ;(
Трябва да се видя с приятелки...може да разтовари...едва ли....
Поздрави |-)

13.06.11
20:40

виж се с хора- аз като асоциално животно ти казвам, че е много хубаво, ама да не са някакви натоварващи такива. Излез и се отпусни малко :)

13.06.11
20:48

Нормално е като човек, който се интересува от здравето си и спортува активно да е малко асоциален...и аз съм асоциален..често защото нямаме общи теми за разговор с повечето хора и определено интересите са ни на различни полюси. Но пък като намериш хора, които са горят в това което правят, като теб...тогава става весело...иначе..да хубаво е да срещаш нови хора....но то си се получава по естествен път. :)

13.06.11
21:32

По - ведро, по - ведро моля те -:)

Пробвай и виж до къде можеш да стигнеш.

Дали си мислиш, че можеш или че не можеш – все ще си прав. – Хенри Форд

Важно е не дали ще успееш, а да опиташ поне веднъж.

Няма неуспех. Само несполучливи опити, затова опитай отново.

Има само неправилен път, безизходно положение няма.

Ако не мога днес, защо пък да не мога утре?!

Човек не се дави, защото пада във водата, а защото остава там.

Колко монотонно би било в гората ако пееха само десетте най-добри птици. – Дан Бенет

Ако искаш дъга, трябва да се примириш с дъжда.

Който не вярва в чудеса, не е реалист.

Това не е лошо, просто има по-хубави неща от него.

На тъмно няма нищо, което да го няма на светло, освен страхът.

Човек лети към своя погром, към върха се пълзи. – Иван Марев

Хората не са толкова лоши или зли, колкото нещастни. Затова нека си подаряваме по мъничко щастие.

Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.

Другите могат да решат само, че нямаш основания да си нещастен. Дали ще си щастлив решаваш ти.

13.06.11
22:18

казано от mayasy на 13.06.11, 19:27:

Инак : тъжен , самотен и с нотки на обреченост ден ;(
Трябва да се видя с приятелки...може да разтовари...едва ли....
Поздрави |-)

Мayasy, защо някой път не дойдеш на тренировките на открито в Младост или Надежда. Действат много зареждащо. Всички са много добронамерени, позитивни и приятелски настроени. Може да вземе да ти хареса и да станеш част от ежеседмично нарастващата кросфит група :).

14.06.11
00:59

То ми се пооправи настроението , де :) , но като ви прочетох коментарите и по - добре ми стана :D
Винаги съм си била асоциална , но за сметка на това , нямам проблеми с общуването...в повечето случаи :) - според зависи :)
Интернет комуникациите са ми непознати (пиша с 1 пръст на клавиатурата) , но воденето на тоз’ дневник помага много (при мен :) )
Сега си го прехвърлих и доста напредък/развитие си отчетох :)
Имах си причина днес да съм отчаяна (отстрани погледнато , по - скоро трябваше да съм бясна и обвинена в побой/убийство...или там , на каквото съм способна :D ) - гавра с мен...потъпкване , на което не мога да се противопоставя по личен избор...а засяга/пречи и на мои близки (бабата :) - за др не ми дреме :) )
Та мислех с женски приятелчета от детинство да се мерна :)
А за тренировките - мислила съм да ви посетя :) ...то е ясно , че няма да ви смогна , ама не ми пречи да погледам , да се запозная с нови(свестни) люде и да жулна една биричка :D , като за начало :)
Поздрави (sun) и лека :)
http://www.youtube.com/watch?v=k_4POA-4GYo

14.06.11
01:10

Той Божидар прави тия номера- ние тренираме, а той цъфва с некоя бира да ни дразни докат се потим :D А за смогването има и начинаещи и не толкова начинаещи важното е желание да има.

14.06.11
01:24

казано от Скота на 14.06.11, 01:10:

Той Божидар прави тия номера- ние тренираме, а той цъфва с некоя бира да ни дразни докат се потим :D А за смогването има и начинаещи и не толкова начинаещи важното е желание да има.

Бре , то бирата да е проблемна :) - цигарите скапват :D

Мнението беше редактирано от Мая на 14.06.11 01:44.

14.06.11
09:18

казано от mayasy на 14.06.11, 01:24:

Бре , то бирата да е проблемна :) - цигарите скапват :D

Или съчетанието им ;-)

Хайде, ела някой път. Хората са много готини. А Божидар сигурно специално за теб ще дойде с каса бира :-)
И стига с тази апатия и депресия - животът е толкова готин. Ако трябва напъни се, положи усилия една седмица да намираш хубавите неща, не се съсредоточавай върху негативите. И току-виж - вземе, че ти стане навик ;-)

Извинявай, ако става твърде личен въпрос, но - ти не се ли занимаваш с нещо? Учене, работа.. нещо? Защото откакто надниквам тук, чета само какви психарски филми си решила да гледаш днес, та да се депресираш още по-успешно?

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 14.06.11 09:19.

14.06.11
12:08

ти не се ли занимаваш с нещо? Учене, работа.. нещо?

Това е “любимият” ми въпрос и отговорът е противен...
То , като не се срещаш с нови хора  забравяш , че това е един от първите задавани въпроси ....то и аз го задавам , де :)
Ам , се учудих , че и в нета ще ми се случи :)
Всъщност , отговорът (той е ясен) обяснява много неща ..., но до преди година не бях в състояние да правя нищо , в следствие на което си скапах и социалния живот...., а не съм и имала такъв , май...
Да кажем , че си търся работа :)
А за съчетанието алкохол/цигари си абсолютно права - само с едното е значително по-добре....особено , ако е само биричката :)
Може да дойда на тез’ сбирки .... само да си изясня , къде точно се намират...и да ми е ок косата :D

За днес : 43кг

Станах много късно , та “закусих” с 1 рохко яйчице към 11.30
Сега ще правя рамо....ама не много :)

Мнението беше редактирано от Мая на 14.06.11 12:10.

14.06.11
20:04

Днес...
Не мисля , че имаше тренировка , но за десетина минути правих това...рамо се пада :
1 - повдигане на дъмбели в страни стоеж - 3x8
2 - повдигане напред с дъмбели - 3x8
3 - придърпване на дъмбели към гърди стоеж - 3x8
4 - арнолд преси - 3x6

Дъмбел - 7кг....

Храна , общо за деня :
250гр(изпечен вид) пилешко месо от бут
1 варено яйце
1 варен белтък
100гр кашкавалена извара
15гр кашкавал

100гр пресни картофки
50гр зелен фасул
10гр(суров вид) пълнозърнести макарони
2 листа лапад :D , копър........
Около 850ккал : пр - 100гр / м - 35гр / в - 35гр

Вода , кафе , чай , (beer) , (d) ....

Поразгледах темата  “Съботно-неделна тренировка в София” ...снимки/клипчета - бравос :)
Аз такива неща не мога да правя :D ...в смисъл - ще преритам :)
Ако се затичам да си “хвана” транспорта и съм до там :)
Но ако не е проблем , бих се радвала да присъствам/наблюдавам(без да преча) и евентуално някой да ме побутне да направя 2 набирания , че да мирясам :D
Сбирките в Младост ми се виждат по - удобни (имам роднини в Мусагеница/Г.М.Димитров , та ми е по - познато)
Гледах карта там , та май с 413 мога да се дотътря :)
Ако е проблем - предупредете , да не си правя зора да идвам :D , ако не е - идеи , как да стигна до там...от Герена или гара Подуяне , да речем :)

Инак : тъп ден...
Баща ми е доволен от килограмите ми (е , той 50кг иска , ама няма да стане :) )
Хората учат , та няма да излизам тез’ дни - вдругиден  евентуално....пък и требе да се стегна с треновете :)

15.06.11
19:02

43- кг

Тренировка “гръб/бицепс - 6x6x6” :
1 - тяга с 27кг
2 - гребане с щанга подхват/надхват редувано
3 - широко гребане с дъмбели
4 - едностранно гребане с дъмбел
5 - чуково сгъване стоеж с дъмбели
6 - концентрирано

Щанга - 27 / дъмбел - 7
Нищо особено...
Някъде четох , че и пулоувер може да се включи в трена за гръб...но ще си го оставя при гърди/трицепс....

Храна :
9.30 - 1 варен белтък , вода , кафе
10.00 - тричави питки ( 1 яйце , 3л трици , мас за тигана ) гарнирани с 20гр извара + 10гр кашкавал + 20гр пилешко + парче домат , кафе

11.00 - трен + вода
12.00 - лъжичка мед (beer)
12.30 - 120гр пилешко от бут + 30гр(суров вид) пълнозърнести макарони + 20гр извара + 10гр кашкавал + малко настърган домат (beer)
17.30 - 120гр пилешко от бут + 1 домат + 1 маслина + зехтинец , лучец , магданоз (beer)
Към 21-22.00 ще ям лапад + 50-60гр кашкавалена извара (тази не е мазна) (d) , вода , чай

Около 1050ккал : пр - 110 / м - 45 / в - 65

Имам забележка към пилешкото...
Закупено от борса : замразена пилешка пържола от бут , с мн Е-та и подобрители(това е ок) на 4.60килото...
Малко фира даде от леда...отстранената кожа не беше много , но след приготвянето горчеше от сол(аз не ползвам) и имаше консистенция на шунка...
Това се е случвало и с бяло месо...пак закупено от борса за 5.50…
По форума някой беше написал , че месото се “инжектира” и с някаква желеобразна субстанция , а не само с вода , та да не губи драстично от теглото си след размразяване.......
Не знам ...това , което ядох е мн зле.......нищо чудно протеинът за деня да ми е 80…

В една тема Atom ми е дала дневника за пример :D поласкателно ми дойде - мерси , много мило и учудващо (sun) (F)
Mayasy - Майаси/Маяси (имало е чуденки , как се чете/произнася)
А въпросната тема за 90дневната диета - не мисля да се изказвам там ...до колкото съм запозната е на принципа на разделното , което съм спазвала доста време...не ми допада...
Човек сам трябва да си изготви хранителен режим на базата на необходимите за целите му ккал/протеини и да експериментира с количество/съотношение на въглехидратите и мазнините....
Другите варианти са скъпи - специални изследвания/диетолог/инструктор........

Днес ме викаха да поизляза , но си останах вкъщи....всъщност ми се излизаше....

16.06.11
19:36

43кг
Тренировка “гърди/трицепс 7x7x7”:
1 - лег с дъмбели
2 - пулоувър с дъмбел
3 - флайс
4 - лицеви
5 - френско с дъмбел
6 - кик бек
7 - кофички от легло с крака на стол

Дъмбел - 7кила...
Още от първата серия се усетих , че ще ми дойде множко , но се напънах и си минаха по план седмичките...
Доволна съм :)

Храна :
9.00 - тричави питки ( 1яйце + 1 белтък + 3с.л. трици , мас за тиганя ) гарнирани с извара и домат , вода , кафе

11.00 - трен + вода
12.00 - 1ч.л. мед
12.30 - 1 варен белтък
13.00 - 120гр пилешко от бут + салата от зеле , краставица , лук , маслина , зехтинец (beer)
17.30 - 80гр пилешко + салата от домат , зеле , лук , маслина , зехтинец (beer)
21.00 - 80гр извара + 1 варен белтък (d) , вода , чай

Около 850ккал : пр - 90гр / м - 35гр / в - 45гр от храна...

Малко съм си променила приема/броя на храненията , но няма определена причина...
Пропуснала съм мижавата си следобедна закуска и съответно , последното хранене се е изместило по-рано...но в калориите няма промяна....
Не държа нещата да останат така , но не пречи да се храня на 4часа , вместо на 3….

Снощи се опитах да гледам http://www.imdb.com/title/tt1186370/ с идеята , че е разпускаща романтична комедия/тип Алфи нещо си , а не лигава порнографска драма , каквато се оказа....не го догледах...въпрос на вкус и настроение...
Сега имам 2 ужасчета на компа и може да си пусна нещо...

16.06.11
20:58

казано от mayasy на 16.06.11, 19:36:

43кг
Храна :
9.00 - тричави питки ( 1яйце + 1 белтък + 3с.л. трици , мас за тиганя ) гарнирани с извара и домат , вода , кафе

11.00 - трен + вода
12.00 - 1ч.л. мед
12.30 - 1 варен белтък
13.00 - 120гр пилешко от бут + салата от зеле , краставица , лук , маслина , зехтинец (beer)
17.30 - 80гр пилешко + салата от домат , зеле , лук , маслина , зехтинец (beer)
21.00 - 80гр извара + 1 варен белтък (d) , вода , чай

Около 850ккал : пр - 90гр / м - 35гр / в - 45гр от храна...

Много ми е любопитно какво правиш с жълтъците на яйцата , на които ядеш само белтъците ...

16.06.11
22:40

Хахаха , Odin , еми на наще ги давам... и на бабата(което не е добре) :) Не бих хвърляла храна ...разхищение си е :) не , че не съм закупувала такава , с ясното съзнание , че ще я повърна секунди след приемането...преди...
Когато ползвам суров белтък (за омлети/питки) оставям жълтъка за застройки на супи/пържени филии - кой , както му е кеф да го ползва :) ...ако живеех сама , щях да правя разни кремове/сладкиши/сосове и да черпавам приятели :)

Гледах http://www.imdb.com/title/tt1664664/ ... дано не е против “правилата” , но цитатът е от коментар под торента... на някакъв пич и е доста “приличен” :

Значи... сега    от къде  да започна ??

Започвам с това че към средата на филма ми се дос|*а,  и отидох и се изс|*aх... с кеф.  Тая диария бе породена у мен от прекрасния сюжет на филма... да не говориме за играта на ‘’актьорите’‘, да не говориме за тъпата история на майка му на тоз загубеняк главния герой.. Приятели, ценители на хибавите психо, ужасим трилъри и т.н.

ЗА БОГА, НЕ ТЕГЛЕТЕ !!!

Искам да изкажа благодарности към ъпа, но от филма и говното ми е по-хубаво

Жалко , че при мен тоз’ ефект не се получи :D
От “идеята” на филма можеше и да се “роди” нещо , а спрямо таз’ идея - аз бих “родила” нещо апокалипстично...
Кой ме би по главата да тегля , ама аз така повърхностно гледам филми(обстоятелства) та си “убих” малко време :)

Мнението беше редактирано от Мая на 17.06.11 00:49.

17.06.11
20:08

43кг
Сън : не знам , ама се успах и ми е зле цял ден....

Тренировка “рамо 5x5x5” :
1 - плие с 2 дъмбела
2 - повдигане встрани стоеж
3 - повдигане на дъмбели напред
4 - придърпване на дъмбели към гърди стоеж
5 - арнолд преси

Дъмбел - 7кг
Тренировката трябва да е “рамо/крака” , ама така ме мързи да ги правя тез’ крака...е им плие там - да дерзаят...
А имам нужда от стягане в таз’ област....

Храна :
11.00 - 1 кайсия(от по-едрите) , кафе , вода

12.00 - трен + вода
13.00 - 130гр пилешко от бут + 100гр картофи + 15гр макарони + 50гр извара + 20гр кашкавал (beer)
17.00 - 130гр скумрия + 1 домат (beer)
21.00 - 100гр извара (d) , вода , чай

Около 850ккал : пр - 85гр / м - 35гр / в - 50гр от храна.............
Бах , имам 3 варени яйца , ама днес ще пропусна....

Домъкнаха ми 2 бебета котки ....пипали ги били и майка котана не ги ще(колко учудващо)...сега ги хранят и ги донесоха само да ги изкъпят , че още не са свикнали на котешката си хигиена...утре ги “махат” - сладки са , ама не съм фенка.....

Ето го едното ... то е по - грозното...женско е , все пак :D

Ядеш все по малко. Недей така! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.06.11 20:12.

17.06.11
20:22

казано от Тихомир Велев на 17.06.11, 20:11:

Ядеш все по малко. Недей така! :)

Ми , не ми се отразява отслабващо...на калории го докарвам - вече не съм 38кг и ми се лепи по - стабилно...
Важното е на протеин да го докарвам...по сметките - уж да...
Може пак да мина на 5 хранения , но днес се успах...
Гледам , “по - открито” го раздаваш - име/аватар...някаква промяна ще да е , или желание за такава :) все е добре :)
Мерси за включването инак , поздрави :)

Сещам се за някои предложения.

Първото разбира се е да намалиш алкохола, но щом досега не си го направила няма да настоявам напразно. :)

Другото, което си мисля е да минеш на режим “Циклично хранене”, като мисълта ми е да разделиш максимално поемането на алкохол и приемането на храна. Проблема на алкохола не е толкова в празните калории, колкото в това, че приемеш ли го - той е предпочитаното гориво. Докато не се изчерпи не се горят мазнини от тялото ти. Което пък способства за трупане на такива. Тук обаче врътката е, че предполагам пиеш вечерно време най-много...точно когато е голямото плюскане. Ако искаш се консултирай с Freelancer за някаква друга система примерно да се тъпчеш сутрин. Не съм запознат с режима много добре и затова те пренасочвам.

А промяната - да. С цел самоусъвършенстване както винаги. :P

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.06.11 20:30.

17.06.11
20:46

казано от Тихомир Велев на 17.06.11, 20:29:

Сещам се за някои предложения.

Първото разбира се е да намалиш алкохола, но щом досега не си го направила няма да настоявам напразно. :)

Другото, което си мисля е да минеш на режим “Циклично хранене”, като мисълта ми е да разделиш максимално поемането на алкохол и приемането на храна. Проблема на алкохола не е толкова в празните калории, колкото в това, че приемеш ли го - той е предпочитаното гориво. Докато не се изчерпи не се горят мазнини от тялото ти. Което пък способства за трупане на такива. Тук обаче врътката е, че предполагам пиеш вечерно време най-много...точно когато е голямото плюскане. Ако искаш се консултирай с Freelancer за някаква друга система примерно да се тъпчеш сутрин. Не съм запознат с режима много добре и затова те пренасочвам.

А промяната - да. С цел самоусъвършенстване както винаги. :P

Мерси за вниманието :)
И аз не съм запозната много с “Цикличното” , но щом го предлагаш , ще взема да попрочета и ако не “чатна” нещата , а преценя , че е подходящо , ще се допитам до Freelancer :)
За алкохола ми е ясно... и ти вече си ми го разяснявал , че е предпочитаното гориво :)
То е най - добре докато пия да консумирам само протеини (пилешко или рибно филе/яйчни белтъци/обезмаслена извара...) , ама не ми е гот така....
Успех в самоусъвършенстването :)

18.06.11
01:29

Не ми допада “Цикличното” ... по ред причини , до колкото разбрах от малкото прочетено...
Може и да си имам сланинки по “туловището” , но те не са достатъчни , като източник на енергия по време на “гладуването”...тук може да греша...
Не виждам голям смисъл в този тип хранене , освен стресиране на организма/навиците му , което дава резултати при доста хора...
На мен ми е приятно(психически) да си хапвам , та по-често ми е по-блажено...
Преди да започна да пия , винаги съм отслабвала с въглехидрати и минимум мазнини...няма логика , но си е до човек/организъм...тук , със сигурност греша :)
То и на всеки режим се навиква де , но не ми се експериментира...не ми е належащо...
Друг е въпросът , че нямам нужда от отслабване  ...
Всичко е до калориите и необходимото “разстояние” м/у храненията , според това - какво си ял/смесил...и разни елементарни “правила”  ...
Нямам право на категорични изказвания(че кой ли има)...не съм чела/учила и си преценявам за себе си  :) което не е ок , защото не си мисля доброто :)
:) - аз съм безнадеждна :) ..., но ‘убава :D ... и пияна :D
Утре/днес - тежък трен се изисква...имам свинско и още скумрия....и варени яйца :D , че и не варени....

То и на мен не ми допада, но това е защото сме свикнали да ядем през 2-3 часа. :)

А отслабване с въглехидрати също е възможно. Отслабването зависи от калориите. Има ли калориен дефицит, тялото ще трябва да “дърпа” от собствените си ресурси. Просто с въглехдирати (когато са много) става по-трудно.

Между другото имам едно въпросче. Любопитно ми е дали си в кетоза? Знам, че малко странен идва въпроса, но няма нищо общо с разговора ни. Просто ми е любопитно поради това, че приемаш много ниски въглехидрати, но въпреки това са повече от 1.1 гр/телесен килограм. Та се чудя едно такова. Какъв въглехидратен алкохол приемаш? Май само бира?

Та, ако си си купувала скоро кето ленти и си се тества ще се радвам да споделиш резултата. :)

18.06.11
10:31

Аз и кетоза - невъзможно :)
Въглехидрати от храна приемам м/у 40 и 70гр , а с тези от алкохола стават около 140 - 150гр :)
Пия бира и бяло вино :)

Закусих 2 варени белтъка + 50гр картофи + 25гр(суров вид) макарони + 30гр извара + 20гр кашкавал , вода , кафе
Около 280 ккал : пр - 20 / м - 9 / в - 30

Сега трябва да правя “гръб/бицепс” :)

18.06.11
18:44

43кг

Тренировка “гръб/бицепс 6x6x6” :
1 - тяга с 27кг
2 - гребане с щанга подхват/надхват редувано
3 - широко гребане с дъмбели
4 - едностранно гребане с дъмбел
5 - бицепсово сгъване стоеж
6 - концентрирано

Щанга - 27кг , дъмбел - 7кг......
Слабо...

Храна :
10.00 -

Закусих 2 варени белтъка + 50гр картофи + 25гр(суров вид) макарони + 30гр извара + 20гр кашкавал , вода , кафе
Около 280 ккал : пр - 20 / м - 9 / в - 30

11.00 - трен + вода
13.00 - 130гр(суров вид) свински котлет + зелева салатка с 1 маслина и зехтин (beer)
17.00 - 130гр скумрия + 1 домат (d) , вода
21.00 - 100гр кашкавалена извара (d) , топла вода

Около 900ккал : пр - 85гр / м - 40гр / в - 45гр от храна
Инак , се очертава да е около : 2650ккал/пр - 90/м - 40/в - 130…..

Стана ми интересно за таз’ кетоза...никога не ми е и минавало през акъла , че и 20гр въглени на ден да ям имам шанс да се докарам до това състояние...
Но реших да видя за тез’ кето ленти , та пообиколих аптеките ... с доста малоумно формулиран въпрос за това , което търся...
Е , намерих - 9.40лв....не ми е по джоба...особено , след като съм почти сигурна , че е невъзможно да изпадна в кетоза ...
Не съм много запозната обаче тези “празни” алкохолни въглехидрати , как се отразяват ...как да е :)

Порових се в спайдър спорт (зарад’ ВМ НВД ... то там се тачи) - зле...тоя Милко не радва...аз и при Камелия го бях мернала сравнително скоро...то търсех нещо за кетоза и алкохол...
Но ми стана смешно , защото в техния форум попаднах на коментар на Петко К(вярвам е същият от бб-тийм, към когото имам респект) и статусът му беше - “изгонен!” :D ...зле , зле...как да е - аз на ВМ НВД не се кефя..
Ще поразгледам за филмче :) ...мислех да посетя съботно - неделната тренировка , ама....

Мнението беше редактирано от Мая на 18.06.11 18:57.

19.06.11
20:45

43кг

Тренировка “гърди/трицепс 6x6x6” :
1 - лег с дъмбели
2 - пулоувер с дъмбел
3 - лицеви
4 - френско с дъмбел
5 - разгъване зад глава с дъмбел лег
6 - кофички от легло с крака на стол

Дъмбел - 7кг .....за около 30мин...
С малко въглени ми е мн тегаво....

Храна :
9.30 - питки ( 1 яйце + 1 белтък + 2с.л. трици + 1с.л. пш ядки , мас за тигана ) гарнирани с извара и домат , кафе , вода

11.00 - трен + вода
12.30 - 100гр свински стек + салата (зеле + домат + корнишон + маслина , зехтих , лук) (beer)
16.00 - 1 кайсия (beer)
16.30 - 80гр свински стек + салата от зеле и зехтин (beer)
20.30 - бъркани яйца ( 1яйце + 1 белтък + 50гр кашкавалена извара , чубрица ) (d) , вода

Около 900ккал : пр - 85 / м - 50 / в - 45 от храна
Малко въглехидрати + алкохол = зле
То си го знам и се стремя към 60-70 да ги докарвам , но ги консумирам до към 16часа , а днес таз’ кайсия не ме спаси...
Друг е въпросът , че зелето е около 150гр/доматът-100гр...триците храна ли са , колко са въобще пълноценните въглени....аз и фибрите си ги причислявам към въглехидратите , в смисъл - не ги вадя...
Утре ще се поправя - имам яко варен бобец :) ...и макарони ще втикна за закуска :)

Мнението беше редактирано от Мая на 19.06.11 23:41.

20.06.11
00:37

Престани да се теглиш всеки ден, защото това ще се превърне в болестно състояние. Ако не си чела това мисля, че ще е добре да го прочетеш.

20.06.11
20:27

Ааа , мерси Карпи , сега ще хвърля едно око :) само да си запиша безумията , че ще ме домързи :)
И по повод коментара ти , ще пропусна да отбележа килограмите си :x ...знам , че при подобни “психози” не е оферта да се мериш...

Тренировка “рамо/крака” :
1 - хакен полуклек с щанга - 3x5
2 - плие с 2 дъмбела - 3x5
3 - повдигане встрани от наклон - 6x6
4 - повдигане на дъмбел напред с две ръце - 5x5
5 - странична раменна преса - 5x5
6 - страничен полуклек от легло с 2 дъмбела - 3x5

Щанга 27кг / дъмбел 7кг....за около 30 мин
Еми , днес ми е почивен :)

Храна :
8.30 - боб с яйца :D : 100гр бел бобец + 1 яйце + 1 белтък + малко настърган доматец + пресен лучец...на тиган...каф
е , вода...
10.30 - трен + вода
12.30 - 120гр свински котлет + 150гр боб + 50гр домат + пресен лук (beer)
(beer)
19.30 - 120гр пилешки дробчета на тиган + 50гр зеле + капка зехтин (d) , вода

Може да втикна малко извара по-късно , но до тук :
Около 850ккал / пр - 80 / м - 25 / в - 65 от храна....

Поизлязох малко да се видя с френдки ... ето малко снимки , как изглеждам на 43кг , упс :x :)
Не ме съдете мн за “наритания” фейс - на 4 бири съм (wasntme)

Мнението беше редактирано от Мая на 20.06.11 20:44.

20.06.11
20:32

Ето и една , която сама си направих преди дни - телефонът ми снима доста прилично(стар и смотан е инак) ....жалко , че нямам кабел да ги качвам...

Мнението беше редактирано от Мая на 20.06.11 20:35.

20.06.11
20:50

Уоу , линкът ....ама това е....лелееее , колко се радвам (sun) ....още не съм го прочела , ама ....супер (sun)
ЕДИТ: оо , мн полезно или по - скоро интересно :) и доста правилен подход си има Лазар при подобни проблеми , изглежда :)
Аз , като безпарична и сама си ги знам начините , та си действам по въпроса , била тя и моята ситуация малко по - различна...особено към момента :)
Мерси , Карпи :) ...

Мнението беше редактирано от Мая на 20.06.11 21:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1