22.06.11
19:12
Въпросът ми е свързан с допълнително упражнение за гърди извън тренировъчният им ден. Идеята е да вкарам малко кръв в гърдите, с това и допълнителни хранителни вещества. Удачно ли е? Опита ми в залата е около 2 години, но последните 5-6 мес не бях тренирал. Сега тренирам от няколко седмици по този 3-дневен сплит http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1Q1OF9YZt . Като досега правех само по 3 упражнения за гърди-без флаиса и полюлег с лост, но с кофички-общо 12 работни. Храня се по НВД с около 160 гр протеин на ден. Въглехидратите са под минимума.
22.06.11
19:25
Ами ти си на НВД ( друг е въпроса дали трябва изобщо да си на таква диета ) нямаш въглени никакви тоест нямаш калории което пък видиш ли значи че, нямаш енергия... вдигането на щанги изисква енергия ти я нямаш респективно не може да вдигаш големи за теб тежести което пък ненадейно някак си пречи да развиеш потенциала на мускулите си и те да растът... така, че каквото и където и да вкараш според мен няма да има кой знае какъв ефект... ПРИ НВД НЕ СЕ ПРАВЯТ МУСКУЛИ САМО СЕ ГОРЯТ....
Нещо по темата? Няма да коментирам последния пост защото не искам да влизам в спорове. Хората са го написали тук http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1Q1OF9YZt .
22.06.11
19:55
Е те хората са го написали, ама са написали че се изгарят мазнини и се отслабва. Той с 2 думи ти каза, че няма такава магия да нямаш въглехидрати в яденето си и да искаш да качваш. Кво ще качваш? Въздух ли? Сваляш си сега до колкото искаш и после почваш друг режим и качваш и тогава вкарваш големите тежести.
казано от anxiety на 22.06.11, 19:55:
Е те хората са го написали, ама са написали че се изгарят мазнини и се отслабва. Той с 2 думи ти каза, че няма такава магия да нямаш въглехидрати в яденето си и да искаш да качваш. Кво ще качваш? Въздух ли? Сваляш си сега до колкото искаш и после почваш друг режим и качваш и тогава вкарваш големите тежести.
Някои прочетели ми поста? Къде съм написал че искам да качвам ? И откога се качват мускули от въглехидратите? Въглехидратите дават енергия, доколкото си спомням, за процеса но не са градивен материал, а белтъчините. Плюс това минимума въглехидрати е достатъчен за процеса приет когато трябва. Пак не получавам отговор по темата за допълнително упражнение за гърди в нетренировъчен ден. Моля без оффтопиk.
22.06.11
20:12
казано от elemeNt на 22.06.11, 19:12:
Идеята е да вкарам малко кръв в гърдите, с това и допълнителни хранителни вещества.
а извинявай какво желаеш да се случи с гърдите ти след като вкараш малко кръв и хранителни вещества .. да станат по-големи, да останат в същото положение или да се смалят ?! Да речем, че минимума въглехидрати е достатъчен за ‘’правене на мускули’’ ( как точно се определя минимум незнам ама... ) ти си написал, че са ти под минимума в първия пост.. и ти смяташ, че мускули се правят само с протеин ли ?! и като толкова си на ТИ с храненето напиши си менюто да го видим колко е НВД съотношение въглехидрати/белтъчини/мазнини защотот тези % в тая статия са ориентировъчни и примерни ;)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.06.11 20:15.
КАто за начало(все пак тренирам от 3 седмици нищо че съм с опит) съм заложил на 5 яйца за закуска 2ро хранене 100-150g месо(постоянно разнообразявам филе,воденички,дроб,сърцариба) + зелена салата,добавям фибри на прах и рибено масло, чисто кафе, зелен чай, аспирин,витамини(различни) следва тренировка, след трен пак 100-150g месо с малко въглехидрати около 30 гр(с НГИ), след 1h извара с ленено семе, фустуци. Следва работа (понеже работя нощем и оправям едно мляко + портокал, след работа отново 200гр изварка по същата процедура. Това е нещо примерно и се налага понякога да импровизирам, вкарвам понякога и 4ри пъти месо или допълнително салата или плодове(най вече ананаси). Но мисля че като за начало е добре. Не съм се напрягал да смятам до\\\”стотинката\\\” хран-те стойности, все пак няма да пиша диктатура, но вкарвам от всичко.
22.06.11
22:16
не каза какво искаш да се случи с гърдите ти като вкараш кръв и хранителни вещества ?
22.06.11
23:04
Аз определено се обърках. Какво искаш да си сториш на гърдите? Напиши го точно и ясно. И няма да е лошо да дадеш малко инфо за години, ръст, тегло.
23.06.11
08:04
Не мисля, че ефекта, който търсиш (допълнително подхранване на мускула с цел по-добро възстановяване) е добра идея. Според мен е необходимо едно сериозно натоварване, за да се постигне оптимален ефект, а това означава цяла тренировка, която пречи на възстановяването.
Можеш да правиш нещо елементарно като 1-2 серии лицеви опори. Ефекта с кръвонапълването ще е наличен, а колко успешен не се знае. :)
24.06.11
11:36
Мислех да пиша ,ама се отказах ... тръгвам си изумен :)