Въпрос за гърди

22.06.11
19:12

Въпросът ми е свързан с допълнително упражнение за гърди извън тренировъчният им ден. Идеята е да вкарам малко кръв в гърдите, с това и допълнителни хранителни вещества. Удачно ли е? Опита ми в залата е около 2 години, но последните 5-6 мес не бях тренирал. Сега тренирам от няколко седмици по този 3-дневен сплит http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1Q1OF9YZt . Като досега правех само по 3 упражнения за гърди-без флаиса и полюлег с лост, но с кофички-общо 12 работни. Храня се по НВД с около 160 гр протеин на ден. Въглехидратите са под минимума.

Ами ти си на НВД ( друг е въпроса дали трябва изобщо да си на таква диета ) нямаш въглени никакви тоест нямаш калории което пък видиш ли значи че, нямаш енергия... вдигането на щанги изисква енергия ти я нямаш респективно не може да вдигаш големи за теб тежести което пък ненадейно някак си пречи да развиеш потенциала на мускулите си и те да растът... така, че каквото и където и да вкараш според мен няма да има кой знае какъв ефект... ПРИ НВД НЕ СЕ ПРАВЯТ МУСКУЛИ САМО СЕ ГОРЯТ....

22.06.11
19:39

Нещо по темата? Няма да коментирам последния пост защото не искам да влизам в спорове. Хората са го написали тук http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1Q1OF9YZt .

22.06.11
19:55

Е те хората са го написали, ама са написали че се изгарят мазнини и се отслабва. Той с 2 думи ти каза, че няма такава магия да нямаш въглехидрати в яденето си и да искаш да качваш. Кво ще качваш? Въздух ли? Сваляш си сега до колкото искаш и после почваш друг режим и качваш и тогава вкарваш големите тежести.

22.06.11
20:02

казано от anxiety на 22.06.11, 19:55:

Е те хората са го написали, ама са написали че се изгарят мазнини и се отслабва. Той с 2 думи ти каза, че няма такава магия да нямаш въглехидрати в яденето си и да искаш да качваш. Кво ще качваш? Въздух ли? Сваляш си сега до колкото искаш и после почваш друг режим и качваш и тогава вкарваш големите тежести.

Някои прочетели ми поста? Къде съм написал че искам да качвам ? И откога се качват мускули от въглехидратите? Въглехидратите дават енергия, доколкото си спомням, за процеса но не са градивен материал, а белтъчините. Плюс това минимума въглехидрати е достатъчен за процеса приет когато трябва. Пак не получавам отговор по темата за допълнително упражнение за гърди в нетренировъчен ден. Моля без оффтопиk.

казано от elemeNt на 22.06.11, 19:12:

Идеята е да вкарам малко кръв в гърдите, с това и допълнителни хранителни вещества.

а извинявай какво желаеш да се случи с гърдите ти след като вкараш малко кръв и хранителни вещества .. да станат по-големи, да останат в същото положение или да се смалят ?! Да речем, че минимума въглехидрати е достатъчен за ‘’правене на мускули’’ ( как точно се определя минимум незнам ама... ) ти си написал, че са ти под минимума в първия пост.. и ти смяташ, че мускули се правят само с протеин ли ?! и като толкова си на ТИ с храненето напиши си менюто да го видим колко е НВД съотношение въглехидрати/белтъчини/мазнини защотот тези  % в тая статия са ориентировъчни и примерни ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.06.11 20:15.

22.06.11
21:58

КАто за начало(все пак тренирам от 3 седмици нищо че съм с опит) съм заложил на 5 яйца за закуска 2ро хранене 100-150g месо(постоянно разнообразявам филе,воденички,дроб,сърцариба) + зелена салата,добавям фибри на прах и рибено масло, чисто кафе, зелен чай, аспирин,витамини(различни) следва тренировка, след трен пак 100-150g месо с малко въглехидрати около 30 гр(с НГИ), след 1h извара с ленено семе, фустуци. Следва работа (понеже работя нощем и оправям едно мляко + портокал, след работа отново 200гр изварка по същата процедура. Това е нещо примерно и се налага понякога да импровизирам, вкарвам понякога и 4ри пъти месо или допълнително салата или плодове(най вече ананаси). Но мисля че като за начало е добре. Не съм се напрягал да смятам до\\\”стотинката\\\” хран-те стойности, все пак няма да пиша диктатура, но вкарвам от всичко.

не каза какво искаш да се случи с гърдите ти като вкараш кръв и хранителни вещества ?

22.06.11
23:04

Аз определено се обърках. Какво искаш да си сториш на гърдите? Напиши го точно и ясно. И няма да е лошо да дадеш малко инфо за години, ръст, тегло.

Не мисля, че ефекта, който търсиш (допълнително подхранване на мускула с цел по-добро възстановяване) е добра идея. Според мен е необходимо едно сериозно натоварване, за да се постигне оптимален ефект, а това означава цяла тренировка, която пречи на възстановяването.

Можеш да правиш нещо елементарно като 1-2 серии лицеви опори. Ефекта с кръвонапълването ще е наличен, а колко успешен не се знае. :)

Мислех да пиша ,ама се отказах ... тръгвам си изумен :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1