Трениране за сила и маса

24.06.11
13:15

Момче на 16 съм  1,72 см  тегло  62 кг

Ходя на фитнес от 3 месеца качих доста мм но днес прозрях нещо неприятно събрахме се момчетата от класа в часа по физическо и си направихме състезание кой ще направи най-много лицеви упори и набирания за мое голямо учудване хора с доста по-скромни мускули от мен но трениращи бойни изкуства и бягане направиха МНОГО по-добри резултати от мен та един от тях ми даде съвет да оставя фитнеса и да почна да ходя да бягам да плувам да карам колело.Реших да се поразровя и да намеря тренировка за сила и намерих това http://www.bb-team.org/articles/3636_trenirovka-za-sila-na-otkrito#axzz1QBW6NdeR   до тук добре но искам хем да имам мускули хем и сила та въпроса ми е ако намаля малко фитнеса и започна повече бягане, лицеви упори, набирания,ще имам ли добър резултат тоест и мускули и сила???

Чакай малко! Какво общо има силата с бройката лицеви опори? Нали се сещаш, че една жилка с 60 кила макс на лежанката може да направи повече лицеви от един мускулест пич, който прави серии със 160 кг от лежанка?

24.06.11
13:40

Не, не трябва да зарязваш фитнеса! Когато качваш мускулна маса, то и силата ти се покачва! Продължи да си ходиш на фитнеси, освен това може да си правиш и набирания и лицеви опори :) Даже, набиранията с широк хват са едно доста базово упражнение за гърба :) Успех !

Мнението беше редактирано от Юли на 24.06.11 13:41.

24.06.11
13:42

казано от Death__ на 24.06.11, 13:40:

Не, не трябва да зарязваш фитнеса! Когато качваш мускулна маса, то и силата ти се покачва! Продължи да си ходиш на фитнеси, освен това може да си правиш и набирания и лицеви опори :) Даже, набиранията с широк хват са едно доста базово упражнение за гърба :) Успех !

е тва ми се искаше да чуя благодаря значи си правя и двате (фитнес и тренировки за сила) и хем качвам маса хем ще съм още по-силен

Ти май не си на ясно какво е сила а?

24.06.11
13:45

ми според мен сила е да можеш да направих 20 набирания и 50 лицеви упори също да може да бягаш бързо и то повече време

Интересно тогава е какво е издържливост според теб? Това, което правят щангистите и трибойците може би?

24.06.11
13:59

Да, наистина, това което ти искаш не е сила, а издържливост! Просто си ходи на фитнес, вдигай тежкото желязо и ще имаш сила! Ако искаш и да си издаржлив, се набираи и прави лицеви опори по-често и до отказ :)

АЧ

24.06.11
13:59

казано от Стоян Петров на 24.06.11, 13:45:

ми според мен сила е да можеш да направих 20 набирания и 50 лицеви упори също да може да бягаш бързо и то повече време

Пич и аз така си мислех, но Юли (Оранже) е прав. На това му се казва силова издържливост, а сила е съвсем друго :)

24.06.11
14:02

е добре кое тогава е сила

Нормално е хората трениращи бойни изкуства да имат по-голяма издръжливост, като се има в предвид че тренировките им са свързани с издръжливостта и бързината. И ти можеш да направиш програмата си така че да наблегнеш на издръжливост и бързина. Силата - друго е да направиш 50 х лицеви опори и 8х100кг лег нали? Един човек занимаващ се с бойни изкуства и тежащ 65-70кг няма да има проблем с лицевите опори, но на лег не мисля че ще има успех.

АЧ

24.06.11
14:05

казано от Soilwork на 24.06.11, 14:03:

Нормално е хората трениращи бойни изкуства да имат по-голяма издръжливост, като се има в предвид че тренировките им са свързани с издръжливостта и бързината. И ти можеш да направиш програмата си така че да наблегнеш на издръжливост и бързина. Силата - друго е да направиш 50 х лицеви опори и 8х100кг лег нали? Един човек занимаващ се с бойни изкуства и тежащ 65-70кг няма да има проблем с лицевите опори, но на лег не мисля че ще има успех.

Ето това е сила :) 50 лицеви опори - силова издържливост, 8х100 кг - СИЛА !

24.06.11
14:19

Прави това, което ти казах и ще ги имаш и двете! И бъде търпелив, хубавите неща стават бавно :)

24.06.11
15:49

Няма ли кой да заключи тази безсмислена тема ?

24.06.11
16:15

казано от Стоян Петров на 24.06.11, 14:02:

е добре кое тогава е сила

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51829
Можеш да потърсиш отговора в тази тема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1