24.06.11
13:15
Момче на 16 съм 1,72 см тегло 62 кг
Ходя на фитнес от 3 месеца качих доста мм но днес прозрях нещо неприятно събрахме се момчетата от класа в часа по физическо и си направихме състезание кой ще направи най-много лицеви упори и набирания за мое голямо учудване хора с доста по-скромни мускули от мен но трениращи бойни изкуства и бягане направиха МНОГО по-добри резултати от мен та един от тях ми даде съвет да оставя фитнеса и да почна да ходя да бягам да плувам да карам колело.Реших да се поразровя и да намеря тренировка за сила и намерих това http://www.bb-team.org/articles/3636_trenirovka-za-sila-na-otkrito#axzz1QBW6NdeR до тук добре но искам хем да имам мускули хем и сила та въпроса ми е ако намаля малко фитнеса и започна повече бягане, лицеви упори, набирания,ще имам ли добър резултат тоест и мускули и сила???
24.06.11
13:38
Чакай малко! Какво общо има силата с бройката лицеви опори? Нали се сещаш, че една жилка с 60 кила макс на лежанката може да направи повече лицеви от един мускулест пич, който прави серии със 160 кг от лежанка?
Не, не трябва да зарязваш фитнеса! Когато качваш мускулна маса, то и силата ти се покачва! Продължи да си ходиш на фитнеси, освен това може да си правиш и набирания и лицеви опори :) Даже, набиранията с широк хват са едно доста базово упражнение за гърба :) Успех !
Мнението беше редактирано от Юли на 24.06.11 13:41.
24.06.11
13:42
казано от Death__ на 24.06.11, 13:40:
Не, не трябва да зарязваш фитнеса! Когато качваш мускулна маса, то и силата ти се покачва! Продължи да си ходиш на фитнеси, освен това може да си правиш и набирания и лицеви опори :) Даже, набиранията с широк хват са едно доста базово упражнение за гърба :) Успех !
е тва ми се искаше да чуя благодаря значи си правя и двате (фитнес и тренировки за сила) и хем качвам маса хем ще съм още по-силен
24.06.11
13:44
Ти май не си на ясно какво е сила а?
24.06.11
13:45
ми според мен сила е да можеш да направих 20 набирания и 50 лицеви упори също да може да бягаш бързо и то повече време
24.06.11
13:49
Интересно тогава е какво е издържливост според теб? Това, което правят щангистите и трибойците може би?
Да, наистина, това което ти искаш не е сила, а издържливост! Просто си ходи на фитнес, вдигай тежкото желязо и ще имаш сила! Ако искаш и да си издаржлив, се набираи и прави лицеви опори по-често и до отказ :)
24.06.11
13:59
казано от Стоян Петров на 24.06.11, 13:45:
ми според мен сила е да можеш да направих 20 набирания и 50 лицеви упори също да може да бягаш бързо и то повече време
Пич и аз така си мислех, но Юли (Оранже) е прав. На това му се казва силова издържливост, а сила е съвсем друго :)
24.06.11
14:02
е добре кое тогава е сила
24.06.11
14:03
Нормално е хората трениращи бойни изкуства да имат по-голяма издръжливост, като се има в предвид че тренировките им са свързани с издръжливостта и бързината. И ти можеш да направиш програмата си така че да наблегнеш на издръжливост и бързина. Силата - друго е да направиш 50 х лицеви опори и 8х100кг лег нали? Един човек занимаващ се с бойни изкуства и тежащ 65-70кг няма да има проблем с лицевите опори, но на лег не мисля че ще има успех.
24.06.11
14:05
казано от Soilwork на 24.06.11, 14:03:
Нормално е хората трениращи бойни изкуства да имат по-голяма издръжливост, като се има в предвид че тренировките им са свързани с издръжливостта и бързината. И ти можеш да направиш програмата си така че да наблегнеш на издръжливост и бързина. Силата - друго е да направиш 50 х лицеви опори и 8х100кг лег нали? Един човек занимаващ се с бойни изкуства и тежащ 65-70кг няма да има проблем с лицевите опори, но на лег не мисля че ще има успех.
Ето това е сила :) 50 лицеви опори - силова издържливост, 8х100 кг - СИЛА !
Прави това, което ти казах и ще ги имаш и двете! И бъде търпелив, хубавите неща стават бавно :)
24.06.11
16:15
казано от Стоян Петров на 24.06.11, 14:02:
е добре кое тогава е сила
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51829
Можеш да потърсиш отговора в тази тема.