Удачни ли са комбинациите между следните мускулните групи

24.06.11
20:13

Удачни ли са комбинациите между мускулните групи:
1-ви ден - ГРЪБ (без трапец)
3-ти ден - ГЪРДИ, ТРИЦЕПС, КОРЕМ
5-ти ден - БИЦЕПС, РАМЕНЕ, ТРАПЕЦ, КРАКА

Всеки от тренировъчните дни включва по 6 упражнения.

В 5-ти ден според мен няма да успееш да направиш качествена тренировка. Прекалено много мускулни групи се събират, което ти оставя два избора:
- да правиш по-малко упражнения и да не успееш да натовариш качествено мускулите
- да правиш повече упражнения и да натовариш качествено мускулите, но да висиш 2 часа в залата.

Най-добре премести бицепса при гърба.

Имам чувството че в петъкаси “напъхал” всичко останало от тренировъчния сплит.
Можеш да преместиш краката в отделен ден (ако имаш време).

25.06.11
11:30

Ето по-подробно тренировката в петък:
1. Придърпване на горен скрипец за бицепс
2. Повдигане на дъмбели встрани
3. Повдигане на дъмблеи напред
4. Трапецовидно повдигане на рамене с лост
5. Вертолет
6. Крака

За бицепс имам само 1 упражнение, но засега повече не ми трябва, тъй като раменете и трапеца са ми изоставащи групи.
Като цяло мисля, че в петък тренировката не е тежка и може би ще добавя още 1 упражнение.

25.06.11
13:25

А за краката какво правиш? И според мен трябва да ги сложиш в началото на тренировката, но пак няма да е много удачна тая тренировка.

25.06.11
16:46

Засега няма да акцентирам толкова върху краката. Ще правя основно клек с щанга.

25.06.11
16:50

1- Гърди, трицепс
2- Гръб, бицепс
3- Рамо, трапец, крака

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1