27.06.11
19:18
Здравейте,
на 21 години съм 172см. 84кг, занимавал съм се сериозно с фитнес 3 години, а последната година времето е кът и ходя само на лостове от време на време.
Проблемът ми е, че винаги съм имал по-мускулести крака и задник и с помощта на фитнеса станаха още по-големи и искам да сваля маса от там. Замислил съм сутрин преди закуска да ходя да бягам по 5-6км всеки ден, но незнам кой ще е най-ефективният метод за сваляне затова се обръщам към вас. Ще ми е интересно да чуя мнения какъв според вас ще е най-добрият начин да постигна целта си.
п.с. фатбърнърите дали ще имат подсилващ ефект към свалянето?
Поздрави,
Чавдар.
Ако качиш някои мерки би било по-лесно да се ориентира аудиторията кое колко е голямо и пр.... Например измери бедрата, ханша, талията, раменния пояс, гръдната обиколка, ръце, ако искаш да видим дали наистина си непропорционален....
27.06.11
20:18
Тичането действа за сваляне и на мазнини, и на маса.
Скачане на въже... Ако не можеш отначало не се отказвай аз като почнах правех най много по 5 6 отне ми час и половина докато се науча и много тежка мускулна треска на другия ден на прасците и корема която продължи 5 дни :D:D
27.06.11
21:03
Ето и мерките:
Височина 171-2см
Тегло 84кг
Ръка 40
Бедро 62
Ханш 105
Талия 90
Гръдна обиколка 111
Раменен пояс 121
Интересно ми е да дадете предложения кое е по-ефективно: бягане, плуване, колело или някаква комбинация.
Също каква диета ще е подходяща за такова сваляне на мускулна маса, а не на мазнини.
Какви добавки биха помогнали?
Каквото и да споделите ще е от помощ. Има и малка подробност - най-удобното ми време за упражнения е сутрин в 7, защото нямам време през деня, а вечерите ги отдавам на семейството и приятелите.
Благодаря предварително на отзовалите се с мнения и препоръки :)
27.06.11
21:06
Благодаря Bocko. Досега не се бях замислял за скачането на въже. Вероятно тренировката с въже трябва да продължи до отказ?
казано от Chavdar Mutafov на 27.06.11, 21:06:
Благодаря Bocko. Досега не се бях замислял за скачането на въже. Вероятно тренировката с въже трябва да продължи до отказ?
Разгледай:
http://www.bb-team.org/articles/1632_skachane-na-vazhe-1-ot-2-#axzz1QVFyJ3E2
http://www.bb-team.org/articles/1633_skachane-na-vazhe-2-ot-2#axzz1QVFyJ3E2
Така като гледам краката ти клонят по-скоро към неразвити с тая ръка 40.. Тя и мойта е 40, ама крака ми е 68 см. Къде ще сваляш, да не си жена? Хората немогат да качат активно тегло ти ще се мъчиш тук да сваляш маса. Само да ти кажа, че ще свалиш от доста места, не само от краката, повярвай ми ;-)
Наблегни на свалянето на мазнините, а не мускулната маса. И без това мускул не се сваля лесно.
28.06.11
00:57
Благодаря за мненията колеги.
Размерите са субективно нещо - все пак аз съм само 171-2см. Когато облека някой по-официален панталон и имам чувството, че ако краката ми и дупарата са по-малки ще изглеждам по-добре.
Изглежда, че ще трябва да наблегна на много кардио, а дано това доведе и до сваляне на краката и дъто, въпреки че съм малко скептично настроен. Темпа на спадане на краката ще е доста по-бавен сравнен със всичко друго (dull).
Поздрави.
28.06.11
03:26
Приятелче, за да сваляш мускул намали белтъците и калориите като цяло. Приготви се да свалиш много мм от другите места. Все пак краката са най-важните мускули за човека и като най-използвани му трябват доста повече от бицаги.
28.06.11
14:31
Първо брато откажи се да сваляш маса от краката и задните части,защото досега никой бодибилдър не се е опитвал да сваля маса.За сваляне на мазнини съм чувал но за сваляне на маса не.С прекаленото кардио може да се сваля и маса,но не е препоръчително.Както казва сивият рицар ще губиш мускулна маса от всякъде!
29.06.11
00:51
Благодаря за мненията колеги. Продължавам с тренировките и ще трупам още горе, щом немога да свалям долу :)