Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

26.06.11
00:46

казано от Десо на 25.06.11, 22:23:

Качествено загряване? Днес май изобщо не се стигна дотам :(

Всички знаем, че си много силен и красив, но щади го това тяло бре, то не е за един ден. :)

Наистина много го мъча, ама му се пада след като е приютило такъв дивак :D

26.06.11
01:18

Ще се оправиш, ти не си виновен :(
ама скоро ли ще е... :D

Днес пропуснах тренировката в младост, защото трябваше да уча и съкратих малко времето. Сътворих следното:

А: Обръщания - Hang - 70кг - 3х3, Power - 70kg - 2x3 , Squat - 60kg - 5x3
Б1: Напади с щанга на гърба - 80х5, 60х8, 60х8
Б2: HSPU - 3x8
В: Лежанката на Милко с 25кг дъмбел - 3х10 на ръка
след което докато чаках партнера да свърши още 5 серии 3-ки обръщане с клек на 60кг

Комплекса
5 Обръщания с клек 60кг
10 Изхвърляния с 16 кг пудовка
5 рунда

Слабо време - 12 мин , но вече бях уморен и малко поизстинал. Мислех да правя силови и набирания, но раната на ръката не ми го позволява, това ме затормози на изхвърлянията с пудовка, затова прекъсвах да слагам ръкавици. Днес реални 20 серии обръщания, не слагах килограми и реших да се концентрирам върху техниката.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.06.11 21:31.

Десо, ти да не си правил това бягане на 400 метра за 60 секунди, та да завършиш комплекса за 8 мин?

Средно над 1:40 трябва да ми се пада :)

27.06.11
10:45

8-8.30мин. Хелън си е нормално бягане и приемлива силова част...

под 7:30 вече стават сериозните неща...според мен тук суинговете и набиранията са лежерната част...бягането определя резултата...

Бягане и добър кипинг, който не умея и ми бави едно 15-20 секунди. Но бягането е всичко, добре, че ми се отдава, ако не бях правил тяга с чукове преди това, бягането щеше да е по-добро и щях да падна под 8 минути, но тук говорим за оригиналния комплекс, а не утежнен, както го прави Славко и някои други момчета.

27.06.11
11:23

Комплекса
5 Обръщания с клек 60кг
10 Изхвърляния с 16 кг пудовка
5 рунда
Слабо време - 12 мин , но вече бях уморен и малко поизстинал. Мислех да правя силови и набирания, но раната на ръката не ми го позволява, това ме затормози на изхвърлянията с пудовка, затова прекъсвах да слагам ръкавици. Днес реални 20 серии обръщания, не слагах килограми и реших да се концентрирам върху техниката.

Не можеш всеки път да натискаш времето. Така си е добре. От много места съм чувал, че повече от един истински комплекс на седмица , да кажем два не е добре да се прави . Силата е важна .

27.06.11
15:30

Важно е възстановяването...
И нагласата за комплекса...
Сега...само малко ще поспамя...
Ако наистина искаш да направиш нещо на Хелън си отделяш 8-9 дена за нея...пускаш яко отсечки по 350-400м., 200-250м. с тежести...набираш се с тежести, суингове с 32ката...работа с една ръка с 24-ката и т.н.

Някои ще кажат, че не е това най-правилния подход, защото специализираш един вид...но бързам да кажа, че това е споделен опит от Фран...една седмица тежки тръстъри, набиране с тежест и без до отказ...и станаха нещата...

И пак ще кажа нещо, което все по-често ще ме чувате да повтарям...ПОЧИВКА!!!

27.06.11
17:08

ама за т’ва с почивката се сети като си изпати нали? :) иииииии то в повечето случай така става :)

Днес по-силова тренировка, точно такава в която се чувствам в свои води

А: Muscle Ups - 3x5
Б1: Мъртва тяга - 150кг - 3х5, 110кг - 2х8
Б2: Лежанка - 100х5, 105х5, 110х5, 80х12, 80х10

В: И схемата на Поликин за Набиранията
Широк надхват до октаз
10 сек почивка
Тесен надхват до отказ
10 сек почивка
Широк подхват до отказ
10 сек почивка
Тесен подхват до отказ
3 мин почивка
И така 3 рунда

Рунд 1: 12-4-3-3
Рунд 2: 8-5-4-4
Рунд 3: 8-5-3-4

Г1: Планк - 3х1 мин
Г2: Коремни преси - 20,15,15

Очаквах малко повече от набиранията, но след тяга и силови, ръцете и предмишниците най-вече бяха уморени. Раната на ръката позаздравя, но ме болеше, особено адски на тягата, едва я държах, било то с ръкавици или магнезий. Затова и не правих цяло 5х5, защото от отслабения хват имаше и леко мъчене на техниката.

Кросфитър бил... дръжки! :P Чист блъскач! (inlove)

Гледам ти репетициите и се присещам за едно въпросче - non-stop (целогодишно) ли тренираш с тежко?

Е, миналата година записах 2 месеца билдърски сплит :D

С билдърски сплит ли почиваш, ве?! :D

Човече, суперсерии гръб ми идват много релаксиращо :D

За днес:

А: Squat Clean - 40x3, 60x3, 70x3, 80x3, 80x3
Б: Hang Clean - 60kg- 5x3
В1: Преден клек - 1-ци (70,80,90,100,100,90), 5х60кг
В2: HSPU - 6,7,8,6

Кратък комплекс -
5 рунда
5 чисти набирания
10 изхвърляния с 16кг пудовка на ръка
15 air клека
Време - 7:30

Не с оптимални резултати, но все пак съм доволен. Отидох като пълно дърво в гъза, задни бедра, еректорите, трапеца и рамената, но нещата се получиха. Бях изморен за тренировка, ама ми се тренираше. Вече съм претренирал, йес!

29.06.11
23:56

В тоя фитнес дето ходиш долу дето е- има пудовки или си носиш? А може би тия неща са отделно у дома?

Едно момче си е оставило зад бара 16-ка, а аз съм си оставил зад бара моята 32-ка, по принцип само на мен и на него е разрешено да ги ползваме ;)

29.06.11
23:59

казано от Десо на 29.06.11, 23:47:

Отидох като пълно дърво в гъза, задни бедра, еректорите, трапеца и рамената, но нещата се получиха. Бях изморен за тренировка, ама ми се тренираше. Вече съм претренирал, йес!

???????????????????? Защо тренира, освен факта, че ти се е транирало :D?
Много съм любопитен какъв отговор си дал в интервюто си...

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 30.06.11 00:00.

Бяха ти махнали въпроса.... go fuck yourself looser :D :D :D

30.06.11
00:01

‘Щото си тъп и на толкова сложни въпроси не можеш да отговориш :D :D :D :*

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 30.06.11 00:01.

Е, кво да се прави, господ ми е дал красота и сила, ама ми е отнел от сивото вещество :D

Верно не мога да ти отговоря, защо тренирах, тоест можех, но само една кондиционна тренировка щеше да е разумно. Просто съм инат, или ще се адаптирам или ще се срина. Но днес имаше и други фактори, малко сън, малко храна, натоварен ден на работа, вечерна тренировка. Ако почиха и двата дена подред бях тренирал на обяд нямаше да е така. При перфектни условия възстановявам за 24 часа.

30.06.11
00:10

казано от Десо на 30.06.11, 00:03:

Е, кво да се прави, господ ми е дал красота и сила, ама ми е отнел от сивото вещество :D

Но най-вече ти е оставил скромност, сърце не е имал да ти я отнеме :D :D :D

Не може човек да има всичко.... но и малкото което имам ми е достатъчно :D

А, прибирам се и гледам, че има интервю с мен :D

За днес дълга и пълноценна тренировка:

A: Hang Snatch - 40x3, 40x3, 50x3, 50x3, 50x3
Б: Hang Clean - 70kg - 5x3
В: 1 повторение преден клек 100кг + 3 повторения заден клек с 100кг - 5 рунда
Г: Лежанка делоад - 90кг - 5х5
Д1: Набирания надхват - 3х12
Д2: Full Contact Twist 20kg лост + 20кг тежест - 3х5

Добрата новина е, че дясното ми рамо ми мина, поне засега, но лявото е зле, а другата добра новина е, че вече трета тренировка устоявам на изкушението да пробвам някое от непрепоръчителните упражнения.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 01.07.11 19:31.

01.07.11
20:00

Ба тия рамене... аз един път много си изпатих после 4 седмици се възтановява и сега още се обажда... та в залата на борците където са щангите е тартан ама много стар. При един jerk на 95кг на събирането от разножката кръка ми се закачи на обърнатия тартан и залитнах много ужасно на ляво та за малко да си извадя рамото... :( много кофти е когато техниката е що годе прилична а причините за такива тъпи изпалнения е тренировъчното помещение или обурудването :(

Е, аз се правих на гимнастик на халките и сега и джъркове не мога да правя :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 01.07.11 20:06.

А за дясното рамо съм много доволен, само с минаването на травмата веднага лежанакта ми скочи с 5кг. Засега съм ограничен само откъм вертикалните бутащи движения, единстствено мога да правя такива с ограничена амплитуда и затова сега залагам на HSPU.

01.07.11
20:13

пиеш ли си омега3-то? щото аз сега си чакам моето и съм го изчислил около 3гр на ден :D

Зависи каква е концентрацията. Аз гледам количеството на епа и дха, а не общото количество на маслото. Например стандарта е 30% концентрация (180 ЕПА/120 ДХА на 1 грам), а аз пия NOW ULTRA OMEGA-3, там концентрацията е 75% (500 ЕПА/250 ДХА на 1 грам), така че от ултрата си пия по 2 грама.

01.07.11
20:19

знам че се гледа концентрацията ама т’ва беше на промоция и т’ва взех 2кут. за 10 лева с доставката :)
Natural Fish Oil Concentrate 2.0 g (2,000 mg) †
Omega-3 Fatty Acids 680 mg †
Eicosapentaenoic Acid (EPA) 360 mg †
Docosahexaenoic Acid (DHA) 240 mg †
на доза е това от 2 хапчета :)

Значи е стандарта, без проблем може да си удряш по 5 дражета на ден :)

01.07.11
20:31

ми да аз така съм го изчислил 2 сутрин и 2 вечер :)

Наскоро четох, че оптималната доза може дори да надвиши 30-40 грама на ден.

казано от GreyKnight на 01.07.11, 20:32:

Наскоро четох, че оптималната доза може дори да надвиши 30-40 грама на ден.

И аз така, но това са някакви конкретни експерименти, не ставаше дума за “нормални” люде.

01.07.11
20:40

много ми е чудно в средиземноморските места където консумацията на морска храна е голяма какви ли количества омега3 приема населението :)

01.07.11
20:45

казано от Стели на 01.07.11, 20:40:

много ми е чудно в средиземноморските места където консумацията на морска храна е голяма какви ли количества омега3 приема населението :)

Това ме подсети за един стар виц:

МАЗНИНИ
В Япония се консумират малко мазнини. Там инфарктите са по-редки, отколкото в Англия и САЩ.
От друга страна обаче във Франция ядат доста мазнини, а там също страдат по-рядко от инфаркт, отколкото в Англия и САЩ.

ВИНО
В Индия се пие малко червено вино. Там инфарктите са по-редки, отколкото в Англия и САЩ.
От друга страна обаче в Испания се пие много червено вино, а там също страдат по-рядко от инфаркт, отколкото в Англия и САЩ.

СЕКС
В Алжир се прави малко секс. Там инфарктите са по-редки, отколкото в Англия и САЩ.
От друга страна обаче в Бразилия се прави много секс, а там също страдат по-рядко от инфаркт, отколкото в Англия и САЩ.

ИЗВОД
Яжте, пийте и правете секс колкото си искате!
Това, което убива всъщност, е английският език!

Гледам, че кросфитърите се завръщаме един по един, важното е, че жертви няма.

За днес:

А:Обръщания единици до 90кг
Б: Преден клек единици до 110 кг
В: Заден клек единици до 125кг
малко раздвижване със силови набирания, опити за кипинг, обръщания с пудовка, снач с лост, чук

Комплекс Камъните падат:
2 рунда от следното
400 метра бягане
30 изхвърляния с 40 кг
400 метра бягане
20 скока в гума
400 метра бягане
10 кучешки неща (некви измислени стъпки, куцо куче и още по-куцо изпълнение)
400 метра бягане
69 лицеви опори
400 метра бягане
15 клека с 40 кг

и накрая завършване с още 400 метра
Време 37:30

В неделя правихме следното:

3х5х24кг набирания с тежест
1 повторение набирания с Карфичка (броя го +60кг, защото тежеста не се хваща добре, клати се и мрънка)

Комплекса беше кофти тръпка
“Тигре, Тигре” - комбинация от два комплекса: Tiger и Crouching Tiger.
Рунд Tiger
50 клека
Рунд Tiger
25 лицеви опори
Рунд Tiger
50 пистолета (по 25 на крак)
Рунд Tiger
25 лицеви опори на върховете на пръстите
Рунд Tiger
50 странични напади
Рунд Tiger
25 лицеви опори на юмруци
Рунд Tiger
50 ходещи напади
Рунд Tiger
25 лицеви опори тип “Каро”
Рунд Tiger

В отбор с Митко “The Boss” , успяхме да победим, къде с малко чийтънг, като с малко мъка :D

10 Заключения, които направих в резултат на последните две седмици

1) Отново съм претренирал, тоест постоянно съм претренирал. Чувството е страхотно :D
2) С изключение на бицепсите, другите части от тялото не съществуват
3) Нещо ме е нахапало яко по краката, едвам ги мърдам от болка
4) Страшна мускулна на перките на гърба и то от Сначовете, ще ми стане любимо упражнение
5) Трябва да се яде стабилно
6) Трябва да се тренира разумно
7) Последната точка не я спазвам
8) И поради този факт не ми се оправя рамото и няма да мога да направя военна преса със 100кг
9) въпреки това, все още съм красив
10) Целувки за Кольо “Повелителя на розовите пудовки”!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1