02.07.11
15:18
Здравейте!
Ами нов съм във форума и предварително се извинявам ако темата не е за тук!
Така значи...това лято се надъхах да правя корем.Проблема е,че докато ходих на фитнес и лостове правех упражнения за корема,но не и кардио и сега имам коремни мускули но не се виждат тъй като са покрити с мазнинки.Тренировката ми е следната(почнах я преди 2 дни и просто включих кардиото сутрин):
Понеделник:7,8 часа-отивам да тичам (40 мин до 1 час) след което се прибирам и правя 150,200 коремни.
20:30-Лостове-гръб
Вторник: само тичам и пак коремни
Сряда: отново тичам по същото време и после правя коремни,но ходя на фитнес и тренирам гърди с трицепс към обяд
Четвъртък: както винаги пак си тичам сутрин (ставането ми не е проблем и си имам сили и енергия) последвано от коремни и към обяд отивам на фитнес и тренирам бицепс с рамо.
Петък: само тичам и коремни
Събота: като в понеделника-7,8 часа-отивам да тичам след което се прибирам и правя коремни.
20:30-Лостове-гръб
Неделя: пак тичам и коремни
На 16 съм.Висок съм 175 някаде и тежа 68кг.
от 2 дни се храня само с плодове,зеленчуци и месо:пилешки пържоли,бяло месо,кюфтета и тн. и всичко си приготвям на скара.Хляб и сладки работи спрях да консумирам.Пазенето на диета не ми е проблем и гледам след 7,8 часа вече нищо да не ям.
Проблема сега е че миналото лято ходих да тичам и сутрин и вечер в продължение на 1 месец с което разбрах само че ми съм си изтощил организма...а аз воубще не съм се усетил.
ако имате някакви критики казвайте шот съм тотално изгубен.
Благодаря ви предварително (^_^)
02.07.11
16:14
Знаиш кво си мисля тряаа ти силна мотивация ! Другото е генетика някой се раждат слаби с плочки ама мечтаят за маса !!!
Заеми се с това което ти се отдава най- добре !!!
Тичането не е идеалния вариант за корема ! Въже и колело в зала Веларгометър 40 мин на 2 степен с неопрен на корема и фат бърн
през ден тва през ден преса така до края на света това е
Мнението беше редактирано от Miroslav Zahariev на 02.07.11 16:14.
02.07.11
18:45
Първо не съм сигурен,че изобщо си оформил коремната си мускулатура щом на 68кг 175 твърдиш,че имаш мазнини. Но дори и да имаш те ще да са малко,което не значи да правиш кардио всекидневно + силови тренировки.А с тези плодове и зеленчуци и пържоли (т.e от това което написа си мисля,че ти си мислиш че въглехидратите са излишни в 1 хранителен режим,е не е съвсем така) едва ли намираш необходимата енергия за всекиднивни,подобни тренировки.
По-добре си създай РБД режим,който смятам че ще ти е по-подхдящ,използвайки форума.Невероятно е че почти всеки,който пише във форума,може да намери информация в статиите,а вместо да го направи и тогава да пита,той прави обратното.
П.П. Дори можеш да намериш информация за бягането,ако ти е толкова любимо.
П.П. 2 Това ,което си правил преди с изтощаването на организма го правих и аз ,и бях на абсолютно същите години(естествено нямаше много положителни резултати),но този сайт ми помогна да разбера че не става така.Резултат се постига не само с тежки тренировки, а и с правилно мислене,а това да си мислиш че не е така е точно от внезапното “надъхване”.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 02.07.11 18:49.
02.07.11
20:31
а извинявам се...170 съм очевидно...също ако имате линк към някоя конктретна тема по този въпрос моля споделете...нямам никва идея какво е РБД или НВД и тн.
П.П. разбрах какво е РБД И НВД...не ми е проблем да карам на ниско въглехидратна диета...воля имам в излишак.Повече ме интересува как трябва да правя кардиото и коремните.
Мнението беше редактирано от Pesho Iliev на 02.07.11 20:58.
02.07.11
20:55
http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1QreXtCgx
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
http://www.bb-team.org/workout/1563_konditsiya-i-forma-s-chetiri-kompaktni-trenirovki-sedmichno#axzz1QreXtCgx
02.07.11
23:59
Ако ми давахте по 20 стотинки за всяка тема , която видя с такова заглавие до ся щях да съм милионер :D Включи хубави въглехидрати като ориза,картофите и ако не го правиш , тогава комбинирай месото със зеленчуците :) Не си мисли , че без въгбехидрати е по-добре :) И по-добре тичай следобед и ходи на фитнес сутрин , метаболизма се засилва 2-3 часа след трен и бягане , тоест 10 часа фитнес до 12 и до 15 ти е бърз и гориш по-бързo и бягаш от 16 до 17 и от 17 до 20 ти е пак бърз цял ден гориш :)
03.07.11
09:39
Ето какво мисля:
Грешка 1 - прекалено много тичане.
Грешка 2 - безцелно трениране в залата.
Грешка 3 - липса на хранителен режим и хранителни навици.
Грешка 4 - прекалено много коремни преси. Абсолютно ненужно е да са толкова много.
Тичането го сведи само до 3-4 пъти в седмицата, по 20-30мин. Може след тренировка в залата, а може и в отделни дни. Сам каза, че преди си изтощавал организма си. Е, правиш го и сега.
В залата започни да тренираш цялото тяло, а не само корем и бицепс. Трябва да изразходваш енергия, за да отслабваш, а това се постига много по-трудно с малките мускулни групи, отколкото с големите. Избери подходяща програма за твоята цел. Има голям избор от програми в BB-Team.
Избери си подходящ хранителен режим за целта, която искаш да постигнеш.
Коремните преси ги сведи само до 2 пъти седмично и не прави по 200 бройки, безсмислено е. По-добре си намери някаква тежест, която да държиш върху гърдите си и сведи бройката до 20-30 в 2 до 3 серии.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.07.11 09:40.
03.07.11
11:27
а ако взимам Л-карнитин?не съм позвал досега,но във фитнес залата човека на бара ми го препоръча,като го попитах.
Как трябва да се взима?Тоест по-колко и кога?
Какъв ефект оказва?
Също така в какъв смисъл нямам хранителен режим?Нали ям само месо,зеленчуци и плодове.Не стоя гладен и не правя така че тялото ми да гладува.
П.П. мерси за инфото досега,наистина ми помогнахте ^^
Мнението беше редактирано от Pesho Iliev на 03.07.11 12:05.
03.07.11
18:24
Ето една статия и една тема по въпроса ти с L-Carnitin-а:
Карнитин (L-карнитин)
Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine
Това, че ядеш правилните храни е ок, но има вероятност да ядеш повече отколкото ти трябва. Ако искаш да се осланяш на интуицията си, ще трябва да се наблюдаваш много внимателно. Измери се с метър и кантар.
С кантар се мери 1 път в седмицата, в един и същи ден, сутрин след ставане, на гладно, без да си пил течности и след като си ходил по малка и голяма нужда (ако ходиш сутрин). Тогава резултата е най-реален. Ако на всеки 7 дни кантара показва с до 500 грама по-малко, значи ядеш правилните количества храна. Ако кантара не мърда или числото се покачва - намали малко храната.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.07.11 18:25.
03.07.11
18:44
ами ям докато усетя че вече не съм гладен...на мозъка му трябва 20 мин за да разбере дали изисква още храна докато ядеш и затова ям бавно...също така гледам да комбинирам примерно месо с плодове или зеленчуци,докато се храня.
П.П. гледам да не прекалявам и да става така че след 2,3 часа отново да мога да ям спокойно без да усещам,че преяждам или ми е тежко.
П.П.П а също така кое е по-добре?да гладувам или да се нахраня малко?Смисъл такъв,че ако е примерно 9 часа и съм гладен е по-добре да гладувам или да хапна нещо?
Мнението беше редактирано от Pesho Iliev на 03.07.11 18:53.
03.07.11
21:42
казано от Pesho Iliev на 03.07.11, 18:44:
П.П.П а също така кое е по-добре?да гладувам или да се нахраня малко?Смисъл такъв,че ако е примерно 9 часа и съм гладен е по-добре да гладувам или да хапна нещо?
Ами няма как да ти отговоря с точност. Зависи от това колко калории си поел до момента. Имам чувството обаче, че ти си мислиш, че вечер не трябва да се яде, а това е напълно грешно. Можеш да ядеш и в 00:00 часа ако искаш, стига естествено да не минаваш границата от калории, които са ти необходими, за да отслабваш.
В твоя случай - ако е 9 часа и си гладен хапни си нещо, но предвид целта ти за предпочитане да не е въглехидратно преобладаваща храна.
03.07.11
22:52
казано от Никола Николов на 02.07.11, 23:59:
Ако ми давахте по 20 стотинки за всяка тема , която видя с такова заглавие до ся щях да съм милионер :D Включи хубави въглехидрати като ориза,картофите и ако не го правиш , тогава комбинирай месото със зеленчуците :) Не си мисли , че без въгбехидрати е по-добре :) И по-добре тичай следобед и ходи на фитнес сутрин , метаболизма се засилва 2-3 часа след трен и бягане , тоест 10 часа фитнес до 12 и до 15 ти е бърз и гориш по-бързo и бягаш от 16 до 17 и от 17 до 20 ти е пак бърз цял ден гориш :)
това сериозно ли работи? това са цели 10 часа горене на мазнини...сериозно ли е възможно :^)
03.07.11
23:08
Към автора :
1во-ти маратонец ли ще ставаш или госпожица щото с това бягане ще си всичко друго но не и релефен :)
2ро-Колкото повече ядеш толкова по добре но да е качествена храна и въглехидратите да са максимум 1гр/кг и да са приети преди 12 часа на обед.
3то-Ако правиш тежки силови тренировки и тренираш тея пусти крака дет са толкова големи че ще станат грозни и за това не ги тренираш може и да се доближиш до това което целиш аз лично ям и в 12 вечерта точно преди да си легна не е важно в колко часа ядеш важно е да си на отрицателен калориен баланс и калориите който приемаш преди лягане да са от извара ;)
4то-В момента бас хващам че горе корема ти е обемен и твърд а долу имаш мазнина и шкембе :) и това е от масата коремни преси дето правиш освен че са загуба на време сега ще губиш още време да оправяш простотията която си направил с тоя несъразмерен корем.
5то-Май се изчерпах Има безброй дневници на хора който свалят кг. и са на диета включително и аз можеш да ги прочетеш и да видиш как се хранним как тренираме и така нататък а и на 68кг на къде повече ще отслабваш бе човек ?!
04.07.11
00:21
е ами да...горната част на корема ми е добре но долната-покрай кръста задържам мазнини и оттова се опитвам да се оттърва.
А това с калориите...нямам си и на идея как да разбера по-колко приемам.Тъй като това което ям са плодове,заленчуци и меса каквито изредих горе.Но на тях не пише колко калории има в тях.
Мнението беше редактирано от Pesho Iliev на 04.07.11 00:26.
04.07.11
06:09
И отново:
казано от Daniel Dimitrov на 02.07.11, 20:55:
http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1QreXtCgx
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
http://www.bb-team.org/workout/1563_konditsiya-i-forma-s-chetiri-kompaktni-trenirovki-sedmichno#axzz1QreXtCgx
+ отговор на въпроса ти с храните виж тук
Ама хич не се стараете да търсите :( Дори си мисля, че не четете какво ви отговарят. Обърни внимание на втория линк. Тихомир Велев в обяснил търпеливо в дълъг и подробен пост всичко по темата с изчистването на мазнините.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 04.07.11 06:14.
04.07.11
08:27
казано от Pesho Iliev на 04.07.11, 00:21:
А това с калориите...нямам си и на идея как да разбера по-колко приемам.Тъй като това което ям са плодове,заленчуци и меса каквито изредих горе.Но на тях не пише колко калории има в тях.
Как да разбера примерно в 200грамова печена пилешка пържола колко калории има?
04.07.11
08:41
казано от Pesho Iliev на 04.07.11, 08:27:
Как да разбера примерно в 200грамова печена пилешка пържола колко калории има?
(tmi)
Хранене -> Състав на храни и продукти -> Птичи продукти -> страница 2 -> Пилешко бяло месо без кожа (сурово) / Пилешко бяло месо с кожа (сурово)/ Пилешко бяло месо без кожа (печено)/ Пилешко бяло месо с кожа (печено)/ Пилешко бяло месо без кожа (варено)/ Пилешко бяло месо с кожа (варено)/ Пилешко без месо/ Кости без пиле......
Абе вие всичко наготово искате... Не видя ли линка, който ти пуснах??? (headbang) Гледаш там, вземаш калкулатора и умножаваш, събираш, делиш, вадиш.. Упътване за употреба на елка трябва ли ти?
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 04.07.11 08:44.
04.07.11
11:38
КБ-2695
RMR-1739
но мисля че бъркам нещо...ям по 100г пилешко месо на всеки 2,3 часа по 5 пъти най-малко на ден със зеленчуци и плодове.Но как и да го сметна дори не докарвам 2000 калории да консумирам.половин килограм пилешко месо е 1000 калории мисля,но мисля че бъркам някаде.Не е възможно да са толко малко.
http://www.bb-team.org/hrani/id/712185_pileshko-meso-bez-kozha-pecheno
ето оттук гледам за пилешкото
Мнението беше редактирано от Pesho Iliev на 04.07.11 11:44.