Много ефективно упражнение за отслабване

06.07.11
11:53

Измислих си го сам и съм го кръстил Навеждане с клек и изнасяне на дъмбели

Може и да го има описано някъде, но не и тук, в exrx.net, нито в торента с около стотина фитнес-книги, статии и списания (всичките на английски) в замундата.

1. Вземат се два дъмбела (5 кг. за мъже и 1 кг. за жени);
2. Краката се поставят на ширината на раменете;
3. Двата дъмбела се вдигат с изпънати ръце над главата, на ширината на раменете или леко по-широко;
4. Навеждаме се докрай, с изпънати ръце, без да ги свиваме, докато дъмбелите се окажат пред глезените;
5. От тази стойка клякаме, отново без да свиваме ръцете, като ги изпъваме с дъмбелите право напред, без да опираме ръцете о краката;
6. От клекналото положение се връщаме в предишното, с изпънати ръце, без да ги свивамец
7. Изправяме се с изпънати ръце, без да ги свиваме.

Това е едно повторение.

Натоварват се активно коремните мускули, краката и m. erector spinae

Упражнението не е подходящо при травми на гърба, кръста или краката.

Темата беше редактирана от Иван Д. на 06.07.11 12:07.

Н

06.07.11
12:00

1.За да отслабнеш се иска кардио и отрицателен калориен баланс!
2.Това уражнение е напълно безсмислено пък и смешно :D

06.07.11
12:06

Аз пък съм живият пример, че това упражнение има страхотен ефект за бързо топене на сантиметри и килограми :)

Сериите са от 2х10 до 3х12, като тежестта на дъмбелите естествено, прогресивно се увеличава. 5/1 кг. е минимумът, при който е почти сигурно, че няма да има травми и претоварване в първата серия. От там нататък всеки си преценява с каква тежест да тренира.

Н

06.07.11
12:12

Това са пълни глупости :D Казах ти от какво зависи дали ще стопиш мазнини или не , а това опръжнение най-много да си измориш рамената и с толкова тежест се едно клякаш нормално !Кажи какъв е смисъла да са ти изпънати ръцете нагоре ? Защото иначе мяса на прости клекови с лост ама не е лост а 2 гири и си ги дигнал нагоре се едно баща ти та е наказал и са правиш на шаман в залата :D

06.07.11
12:19

О-о-о, когато вляза във форма, непременно ще ида в някоя зала, да се направя на шаман :D

Засега обаче тренирам вкъщи с два дъмбела по 10 кг. и две твърди тесни табуретки, върху които си мятам хавлията и става “лежанка”. Следващата покупка, която съм планирал, е швейцарска топка 56 см., а следващия месец - още 4 диска по 5 кг. за дъмбелите, да станат 20 кг.

Три месеца влизах във форма, докато уцеля точната кратка програма, от следващата седмица почвам по разширената, ето тук съм написал какво правя:

Моята домашна програма за отслабване

06.07.11
12:53

Домашна програма за отслабване wtf (dull)
За ефективно сваляне на килограми трябва хранителен режим и кардио дейност.
Това твойто може и да мине за някаква аеробика.

Мнението беше редактирано от Stan на 06.07.11 12:53.

06.07.11
12:54

not sure if troll or just stupid…

TO

06.07.11
13:00

Не съм някав разбирач,ма не мисля,че от едно упражнение можеш да отслабваш...Дo колкото съм запознат зависи най-много от хранителния режим и ако се налага кардио...Аз като поичстиствах просто си промених хранителния режим,карах на отрацателен калориен баланс и без никакво кардио а даже и със силови тренировки си свалях бързо бързо от корема. :)

06.07.11
13:28

Е, не се отслабва с едно упражнение, разбира се, трябва да се включи в някаква програма. На мен ми пасна перфектно.

06.07.11
14:46

тва момче троли много яко,чесно :Д

DE

06.07.11
17:27

Направо затваряйте темата,че до 1 месец всичките ще са развили анорексия :D Нищо лично,брат.Вземи да четеш малко :)

07.07.11
22:50

казано от Иван Д. на 06.07.11, 11:53:

5 кг. за мъже и 1 кг. за жени

Надолу не съм чел :)
Но, действително ще отслабнеш с такива упражнения - щом няма да заякнеш, то или е едното, или другото, в крайна сметка :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1