Дневникът на V :]

Прескочи до:

:)

Пипнах ти таговете на клипчето, че се бяха поразместили.
Кольо

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.06.11 09:59.

24.06.11
14:12

Я, какво жизнеутвърждаващо клипче. :)
Аз и модата не сме много на ти, да не кажа, че се недолюбваме, но това е приятно и е по-скоро представление, отколкото ревю. :)

Оказа се, че и аз не съм кой знае колко близка с модата в типичния и вид:) Нищо, че такава специалност завършвам...

Вчера:
4х12 повторения
лег преса 240кг
бедрени разгъвания и сгъвания с 25 и 15 (предпочетох по-леко, лег пресата ме изцеди)
лег с 40кг
мечка
ръце

скачане върху дискове 5х20
малко лицеви

Да се ходи върху токчета е ужасно, но прасците се представят в най-добрата си светлина

Кантарът вчера май беше откачил, защото ме изкара 76.2кг, което чак си е за под въпрос :D

Кратък отчет какво се случва.
Миналата седмица беше плачевна в тренировъчен план .... и в емоционален.
От понеделник се появи болка в кръста, долу в ляво, прерастваща към таза и крака. Не разбрах как се случи, вероятно прещипах нере. В резултат почти не съм клякала (на едната тренировка при започването на третата серия не можах да се изправя от болка) и дърпала тяга. Правех разни изолиращи упражнения, което за мен изобщо не е тренировка... Всичкото това се отрази на психиката ми, а и паралелно с това се чувствах сякаш някой ми е изпил енергията. Ходех като пребита.
В четвъртък ме изпукаха. Оказа се, че гърбът ми е бил в плачевно състояние. По средата на гръбначния стълб имах 3 прещипани прешлена. Пуках навсякъде:) След това бях като преродена. Имах болка в лявата плешка - изчезна. Получената болка в кръста - намаля. Не ми се движи надолу по крака, но все още усещам на моменти тъпа болка. Вероятно все още е възпалено. Тази седмица внимавам, намалила съм повторенията при клека и като цяло се замислям дори как сядам.
Срещнах се с човек, който ми въздейства много. Гледах и филма “The secret”. Та се позамислих за някои неща.

Влизам по-често в басейна. Сега ми действа особено добре и всяка болка изчезва.

Храната си беше ОК, до момента, в който не посегнах към домашните кашкавалки (тази събота) :))
Много, много яйца, веднъж на ден месо. Много зеленчуци, най-вече домати и тиквички. По едно кафе/мляко с какао (които скоро ще ги спирам) и много вода.

Тази седмица тренирах 4 пъти - 2 пъти клек, лег и тяга и 2 пъти разни спомагателни. Правих различни за ръце и рамо (от дъмбели през скотово и лост, от скрипец към кик-бек и кофички на 2 пейки), както и флайс, горна лежанка и други. Внимавах много, но болката все още се появява на моменти. Изчаквам още малко и ще правя снимка в краен случай.
Смятам да ида още веднъж при уникалния човек, който ме изпука. Ще видим :) При упражненията внимавам доста повече от към техника, не че до сега не съм, но просто не съм се замисляла... Особено при клек съм доста внимателна.

За тази седмица имам към 43000кг за Титаник.

Малко снимки за моментна форма.

ПП: скачам на въже! все още не съм кой знае колко добра, но определено от миналата година съм задобряла.
А на дължина отбелязах 1.95м

ПП2: досетихте се, че това съм аз, veronique, в профила съм си, но явно не са изчистени бисквитките на този компютър и излизам с чуждо име :)

Мнението беше редактирано от виктор николов на 08.07.11 14:33.

08.07.11
15:08

Ако имаш болки в кръста, не ти препоръчвам да скачаш на въже. 
Аз цяла зима имах ужасни болки и незнайно защо, чак след 5-6 месеца се сетих че точно скачането ги причинява. Ако е веднъж в седмицата не ми е проблем, но започна ли редовно да скачам, болката си става постоянна и крайно неприятна.

Благодаря за съвета! Не скачам често. На последната тренировка не съм усещала болка. Тя се появява при силно обтягане, най-вече навеждане напред с изпънат гръб, както и изпъване на краката успоредно на пода, ако съм седнала. Тези дни се е успокоило и дано да продължи да е така:))

За днес - пълен релакс и омлети със свинска мас: )))))

11.07.11
12:27

казано от veronique на 04.07.11, 22:22:

Срещнах се с човек, който ми въздейства много. Гледах и филма “The secret”. Та се позамислих за някои неща.

Ей това най-много ми хареса от всичко описано :-) Продължавай със замислянето, нямаш представа къде би могло да те отведе ;-)
А кой/къде те изпукаха? Май поголовно хората имат такива проблеми. И аз включително. И все търся правилния човек, при когото да отида....

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 11.07.11 12:30.

Казва се Петко, живее в близост до Плиска, кв. Изток. Йога е... Уникален човек...

11.07.11
14:08

То след “Тайната” всички изпадат в някакви размишления...не се втелявай много...няма смисъл...

11.07.11
14:17

Славко, що бе :-) “Тайната” стана най-масовото и достъпно за масата нещо.. което е първата стъпка към пробуждане на (под)съзнанието. Нека мисли :-)

За този човек.. йогата.. може ли някакви координати, моля те? В сряда си записах час при един подобен..лечител е, пак близо до Плиска, прави Юмейхо масаж. Но не съм убедена, че съвсем ще ме намести, а една тъпа болка се обажда... и отива на към остра....

Не съм се вталила, просто се старая да съм по-позивна. Когато е възможно :)

Не съм си правила Юмейхо, но мисля че би помогнал и той. До колкото знам това е точковия масаж?
Йогата ме изпука, кара ме да правя различни пози, усуквах се бая и той пукаше. После летях:)

Днес
час водна аеробика, 3 часа подскачане на сухо

щанги:
4х12
клек 80
лег 40, 45, 45(8ца), 43, 40

тяга
100, 110, 120

за пръв път правя 12х120кг

въже, лицеви

11.07.11
16:04

казано от veronique на 11.07.11, 15:53:

...

за пръв път правя 12х120кг

...

12 повт на 120 кг???

Точно така, Вик - 12 повторения на 120кг:)

но преди месец (мисля) направих 30 повторения на 100кг, така че не е толкова стряскащо;р

11.07.11
16:20

казано от veronique на 11.07.11, 16:09:

Точно така, Вик - 12 повторения на 120кг:)

но преди месец (мисля) направих 30 повторения на 100кг, така че не е толкова стряскащо;р

На една серия?!?

Да, една серия, без почивка и оставяне на щангата. яд ме е, че нямах апарат:) всички се чудят, но имам свидетели, цел ми е над 40 повторения на 100кг

11.07.11
16:26

казано от veronique на 11.07.11, 16:24:

Да, една серия, без почивка и оставяне на щангата. яд ме е, че нямах апарат:) всички се чудят, но имам свидетели, цел ми е над 40 повторения на 100кг

Хлъц!

Нямам думи... Сериозна демонстрация на повишена мощност!

Вчера: 1 час водна аеробика, 2 часа подскачане на сухо

Вечерта отидох на груповите тренировки с Юли, в гората:)
Оказа се, че на лостовете никаква ме няма.
Правихме прогресии на задна везна, където нищо не успях да направя.
И L-sit + стойки на ръце, където положението е къде, къде по-добро:)

Комплексът:
21-18…-3 от бърпи с лицева, лицеви, хоризонтални набирания на халки
за време
24.57 min

Различно си е натоварването и обстановката е много яка:) Надявам се да имам повече възможности да тренирам с тях... Уж трябваше да заместя Десо, но не знам дали се справих подобаващо. Първо трябва да си огледам трапеца:Р

Хммм... аз веднъж ще реша да пропусна заниманията на Юли и куп интересни хора ще се съберат!
Получава се готино, определено... ама Десо е несравним, сори! (sun)

13.07.11
11:12

Охххх...абе то си е постижение...ама за какво време...
в смисъл, какво значи “оставяне на щангата”...
и само, ама много те моля не ми казвай, че си правила сумо тяга, дето хода на лоста е 15-ина сантиметра...

Сега се сещам, като обсянявах на Сашето за третия комплекс в Атина, че беше 80кг. тяга-максимални бройки за 3мин. и той веднага ме пита “ама сумо, може ли”...НЕ-не може:)

ами да, сумо беше. но моя ход на щангата е доста повече от 15см:)

Кольо, другият вторник живи и здрави планирам да съм пак там:)

Днес: 1 час водна аеробика, 1 час на сухо

Спомагателни упражнения в залата и много суингове :)

клек, лег и тяга, лицеви и въже

надявам се довечера да мога да влезна в басейна, че ми плаче сърцето:)
мускулна на трицепсите......

76.4 с дрехи:)

Днес тренирах с ботевградските машини:)

Клек: 10ки на 50, 70кг, 5ци на 80 и 90кг, 3ка на 100кг
лег преса: 10ки на 105кг (много гадна лег-преса..)
лег: 3х12х45кг - много добре
вертикален скрипец 3х10х50кг
бицепс с дъмбели - 2х12х7 2х12х10.5
кофи на 2 пейки - 10,9,10
лицеви опори - само 30

Голямо напомпване усетих днес.
Още 2-3 седмици така (с многото повторения) и се почва тежката артилерия!

Вчера: сутринта 1 час водна аеробика
Следобед: малко плуване + едно страхотно изживяване в Тетевен и ходене по въжета и различни други препятствия, опънати между дърветата + спускане с тролей. Умрях от страх, но се справих с всичко :) Добре, че ми държи хватът хаха

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.07.11 18:17.

казано от veronique на 15.07.11, 19:45:

Още 2-3 седмици така (с многото повторения) и се почва тежката артилерия!

кое точно беше леката? мегасила си ти.

понеже се намесиха някакви йоги и юмейхисти - юмейхо масажа(с изпукване и фокус на изкривяване причинено от разместване на сакроилиачните стави) е за здрави хора, въпреки че голяма част от техниките са общи за мануалната терапия. много е важно да се знае че една техника е толкова добра колкото човека който я практикува.

Ще видим до къде е мегасилата:)

Днес:
2 часа подскачане на сухо
Щанги:
клек 1х12х80, 85, 85 1х6х90кг

лег 1х12х40,45,45 1х8х45 1х6х40кг

тяга 1х5х70,90 1х10х100 и исках да видя на какво дередже ми е силата 1х3х110кг 1х3х130кг 1х1х140кг
Еми, зор си беше...

скачане на въже

Следват: още 2 часа аеробика

Днес: 1 час водна аеробика, 1 час подскачане на сухо.

Днес:

1 час водна аеробика, веднага след това 1 час подскачане на сухо около басейна.

След което бегом в залата.
Имах енергия и желание за предизвикателство и последва

Предизвикателството на треньорите - това на Юли

100 броя хоризонтални набирания
100 броя лицеви опори
100 броя повдигане на колене към гърди от вис
100 броя бърпита без лицева

за време: 48 мин 53 сек

Как ги правих:
-хоризонтални набирания: използвах стойките за клек, възможно най-ниско ги регулирах и използвах сложен на тях лост, за да съм максимално хоризонтална. До 50тото повторение правих в серии по 10, после ги накъсах на по 5.
-лицеви опори: отново до 60тото по 10 бройки в серия, останалите по 5
-повдигане на колене: до 70тото повторение ги правих по 10, останалите по 5.
-бърпита без лицева: в серии по 5 повторения

Впечатления

-изморително е, дишането се учестява много. Най-трудни ми бяха бърпитата, на около 45тото повторение закопчалката на гривната (по принцип нямам бижута, само 2 гривни, но до сега не са създавали проблеми) ми се заби в средата на китката, в следствие на което се появи дупчица с кръв. Реших да не се отказвам и с риск да замърся продължих.
На лицевите опори срещнах затруднение ако ги правех винаги по 10 и за да няма чийт в техниката ги накъсах на 5.
При повдигане на краката от вис нямах кой знае какви затруднения.
Хоризонталните набирания... ами тегавко си беше.
77 килограма съм, ако това има значение.

Притеснявам се, че ми отне много време, моля коментирайте...
Иначе е адски яко:)
Май в дните, когато имам спомагателни упражнения и без клек, лег и тяга ще включвам нещо подобно...

и след като починах:
бицепс, трицепс, лег преса, бедрени сгъвания и разгъвания
20минути въже, като в почивките от въжето правих скок дължина с най-добър резултат от 1.93
пфу, кога ли ще ударя 2м:)

Най-добрите постижения днес: клек 1х12х90кг  1х6х90кг + веднага след това 1х6х85кг
лег 1х12х45 1х6х50 1х5х50кг
тягата ми тежеше нещо и стигнах до 3ка на 120, след 10ка на 100кг
съвсем малко въже и опити за набиране с подскок....

4 часа аеробика

1 час водна аеробика

с тежестите: клек, лег преса, лег, лицеви, повдигане на крака от вис, хоризонтален и вертикален скрипец, бицепс и трицепс

Днес: рано, рано на стадиона.
Исках да си засека за колко време ще взема 400м.
Надцених се... Исках да падна под 1.30мин. Хубаво щеше да бъде...да съм близо до 60сек.
Брат ми беше секундант:)

Загрявка: До стадиона стигнахме с колела... 1 обиколка на стадиона.
400м за време: 1мин 35сек.... Ще се повтаря значи.
Спринтове: 10х40м

Комплекс: 5 кръга от: 10 бърпита с лицева, веднага след това изкачване-слизане-изкачване-слизане по стълби, общо 48стъпала

Впечатления: комплексите с лично тегло за бързина, както и всичко свързано с бързина, ме изморяват адски. Тежка съм.
Доволно.

от 2-3 седмици съм все или 76, или 77кг. Искам да сваля още 5-6-7кг предимно мазнини. Явно трябва храната още да се намалява, обаче вярвайте ми - става трудно... Преди имах много по-голяма воля. Да усещам глад... Да гладувам.....бррр не е за мен вече:)
Яд ме е най-вече на корема. Защото знам, че имам супер здрав такъв, но мазнините там са най-много и нищо не личи :D

Днес: 1 час водна аеробика

От предизвикателството на Юли: мускулна на корема
от спринтовете - мускулна на задно бедро

Имам и мускулна на гърба, тя за сега ми е неясна:)) чудя се дали не се е получила от спринтовете също... защото е в областта на плешките. А бе изобщо цялата съм чудо и приказ:)

24.07.11
21:11

А аз ти благодаря за тениската Рони...
Прекрасна е...поозорих да я заслужа...
А и другите не я дадоха без бой....:)

Много се радвам, че ти си я спечелил!
И двете са правени с много любов и желание:)
Искам повече инфо за всичко......
А дамския потник кой го спечели?:)

24.07.11
22:18

Аууу, имало е специални наградиииии!! И си траеш! Е сега вече и последната капка търпение да разбера новините изчезна!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1