13.07.11
03:55
Здравейте! Заета съм всеки ден от 5 следобед до 1 вечерта.
Старая се да ходя на аеробика, имам желание и да бягам.
Проблемът ми е, че не зная как да съставя менюто си, така че да набавям необходимите калории, за да отслабна, и да имам режим.
Преди треенировка гледам да не ям около 3-4 4аса, защото иначе ми е тежко.
някой може ли да ме посъветва приблизително какво да ям и как да се храня?
Зная, че вечер след 8 4аса не е хубаво да се яде, едвам се сдържам, но какво да направя... няма начин.
Благодаря за съветите предварително...че все не мога да я измисля...
13.07.11
08:55
Заповядай:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
И моля те, постарай се да не заместваш букви с цифри. Против правилата на форума е.
Поздрави!
На първо време, мога да ти препоръчам да си сметнеш калорииния баланс, да направиш окоро 15% дифицит. Да си сметнеш нужния протеин на ден, които е да речем около 2кг на килограм от твоето тегло. И останалите калории да си ги набавят от въглехидрати и мазнини. Все пак гледай да ядеш храни с по-малко въглехидрати и мазнини, така ще ти е по-лесно да се поддържаш в калориен дифицит. Добре е да си разделиш храненията на 3-4 пъти. И щом ти е тежко преди тренировка, много ясно че няма да ядеш. Това, че ядеш след 8 часа, изобщо да не те притеснява, ако си в калориен дифицит, ще отслабваш, ако ще сичките калории преди да легнеш да ги приемеш. Освен това гледам, че казваш стараеш се да ходиш на аеробика, и имаш желание на бягаш. Не се старай да ходиш на аеробика, просто отивай ако наистина искаш да отслабваш. Пък от желание да бягаш, до бягане има разлика, напъни се малко.
За да видиш кои храни ти влизат в менюто виж равномерно балансирана диета в търсачката.
13.07.11
13:20
а какво се получава, когато, както тази сутрин, се събуждам изведнъж в 6 сутринта, и хапвам 1 яйце примерно? после пак лягам да спя....
и това не е от сега..
13.07.11
13:25
Нищо особено няма да се случи. Храносмилателната система е слабо активна по време на сън. При ядене и последващо заспиване пак ще храносмилаш, но по-бавно в сравнение с будно състояние.
13.07.11
16:10
колко време след тренировка се храните и с какво?