Интересно ми е какво ти е мнението за соята?Виждам, че стабилно хапваш тофу.Не те ли притесняват последните негативни изследвания за соята?Знаеш ли нещо за Монсанто....Много хубав дневник,съпругата ми се опитва да следва твоя режим на хранене,само се чуди за размера на порциите :)Успех
Изследвания за соята - много, не знам кои точно са последни :) Дълго време я избягвах, но от известно време реших отново да я включа в менюто си.
За Монсанто знам, че в България далеч не са толкова силни, колкото в Щатите и все още има доста производители, които не са принудени да купуват продуктите им. Соевите продукти, които купувам да са или био, или на опаковката им да пише (дано може да им се вярва) без ГМО.
Бих препоръчала на жена ти да следи реакциите на организма си и според тях да си създаде свой режим на хранене. Аз постоянно екпериментирам. Относно размера на порциите - специално аз рядко използвам мерки и теглилки - гледам да са толкова, че да не оставам гладна, но и да не се тъпча.
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.11 06:16.
Неделя, 17.07
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка днес няма да има. Имаше прилично количество стълбички и много солена вода в ушите и в носа (sun)
Храна:
11.00 - пъпеш
12.30 - салата от зеле, магданоз, зехтин*, хималайска сол*; мунг дал* със зехтин* х. сол*; сурова домашна мхалва* отново с гигантски стафиди :)
16.00 - диня
Вечерята се предвижда да е тиквички на скара със сос от соева сметана*, копър, чесън, зехтин*; тофу на скара със зехтин*; кокосов крем* с рожков*, мед*, чиа*
За по-късно - диня
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.11 16:08.
17.07.11
17:07
Маргаритке, покрай теб разбрах какво чудесно нещо е кокосовото масло, започнах да го слагам даже на салати :) ....на път съм да забравя за зехтина май...А може ли между другото да споделя и една 10-минутна тренировка за трицепс-ако ти хареса да я пробваш, защото не искам да съм сама в тази ужасна мускулна треска ... :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=wVnT72Hy_HA&feature=related
Не случайно кокосът е в списъка със “Суперхраните” - и заради качествата си, и заради невероятния вкус :) За зехтина обаче може да си спомниш още есента, кокато кокосовото масло започне отново да се втвърдява. :)
Благодаря за линка, обаче не съм почитател на пилатеса...I have my resons (wasntme) За мускулната треска обаче съм съпричастна...от седмица ме мъчи такава на краката, аз обаче не спирам да ги товаря :D
18.07.11
13:53
Всъщност и аз не съм почитателка на Пилатеса, но този линк е изключение, защото ми показа че трицепса ми е слаб! и затова ще го поиграя известно време, докато ми улеснее :)
Понеделник, 18.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
Тренировка:
Интервали 30:30, 6:
A1: cable row @35kg
A2: lateral raises @2x5kg
A3: hip thrusts
B1: cable crunch @60kg
B2: mountain climber
B3: one legged crab turnover
C1: renegade row @2x10kg
C2: hanging knee raises
C3: hindu burpee
D1: backward lunge@20kg
D2: shoulder press @20kg
D3 bent over row @20kg
Храна:
12.00 - салата от домати, краставици, зехтин*; елда* с магданоз, соева майонеза; чиа* с кокосов крем*, мед*, какао*, гуарана*
16.30 - диня
18.00 - тиквички на скара със соевомайонезен сос; тофу на скара; кокосов крем* с рожков*, мед* и стафиди XXL
по-късно - кайсии
Мнението беше редактирано от Margi на 18.07.11 18:05.
Вторник, 19.07
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Срълбички, плуване, без тренировка.
Храна:
09.30 - кайсии
13.00 - салата зеле, магданоз, домат, зехтин*; пресни картофки на пара с копър, зехтин*, х.сол*; сурова орехова халва*
15.00 - пъпеш
16.00 = сурово кашу и малко соево мляко*
(предстои)
18.00 - салата подобна на обедната; хумус*; десерт - като обедния*
по-късно - кайсии
Винаги, когато си напиша предварително менюто, след това настъпват промени.
“Вечерята” беше в 17.00 и се състоя основно от млечни, представени главно от сладолед и кашкавал (wasntme) ...и хляб имаше в немалки колиочества.
До хумуса въобще не се стигна, тъй като бях забравила докато кисна нахута да го сложа в хладилника, та се беше повмирисал (puke)
Та така (dull)
казано от Margaritka на 19.07.11, 20:46:
До хумуса въобще не се стигна, тъй като бях забравила докато кисна нахута да го сложа в хладилника, та се беше повмирисал (puke)
Та така (dull)
бобовите вкисват ужасно бързо, даже и да не е лято. Добре е да забележиш преди да ги изядеш, щото после е лошо :D
:D Трудно беше да не забележа десет сантиметровата пяна отгоре и смрадта, която се понесе при отварянето :) Аз пък съм забелязала, че нахута вкисва по-бързо дори от останалите бобови, и друг път ми се е случвало (dull)
А, да - пропуснах да впиша още 40 минути йога за вчера вечерта. :)
20.07.11
13:16
Нахутчето иска по-често да му се сменя водата като кисне през лятото. И аз вчера киснах и варих, че без нахут не се живее :D , и му разтопих отгоре кокосово масло докато беше топъл още....абсолютна разкошотия!! :)
Като ме няма по цял ден вкъщи ми е малко трудно да сменям води :D обикновено го оставям в хладилника, само че този път забравих.
Сряда, 20.07
Движение:
Виняса йога - 60 мин
По-голямата част от предиобеда изкарах на 3 м под водата, и открих, че след 3,5-4 м започват да ме болят ушите (dull)
Следобедна тренировка: интервали без почивка 30:30, 6:
A1: ninja burpee
A2: lat pulldown @35, 35, 30, 30kg
A3: one legged crab turnover
B1: superman burpee
B2:barbell shoulder press @20kg
B3: barbell row @20kg
C1: DB burpee-row @2x10kg
C2: breakdance one legged push ups
C3: crab toe touch
D1: hindu burpee
D2: lunge push up
D3: one legged toe touch
След последната серия лежах 5 минути на постелката в несвяст. :D Малко брутална тренировка се получи.
Храна:
11.00 - кайсии
след това имах ходене на тренировка, зъболекар и насам-натам, така че пропуснах хапването
16.00 - салата от черен* и кафяв* ориз с целина, магданоз и зехтин*; сурова орехова халва*; соево мляко*
До вечерта ще има пъпеши, дини и др. такива :)
А, да - след ставане изпих едно енерджи шотче - Java нещо си - доста противно на вкус, но затова пък цял ден съм като играчка с навита пружина :D :D
21.07.11
10:15
По-голямата част от предиобеда изкарах на 3 м под водата, и открих, че след 3,5-4 м започват да ме болят ушите
Е нормално, налягането се увеличава :D
:D То ясно, че се увеличава, но се надявах тъпанчетата ми да се окажат по-устойчиви. :)
Четвъртък, 21.07
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Отново майстори вкъщи и отново цял следобед чистене след тях (devil)
По-късно - масаж (sun)
Храна:
08.00 - пъпеш
11.00 - домат, краставица, хумус* (този път успешен :) ); кокосов крем* с какао* и мед*
15.00 - диня
18.00 - (поне така смятам) същото като на обяд (може и малко зелева салата да добавя); кокосов крем* с рожков*, чиа* и мед*
20.00 - диня
Мнението беше редактирано от Margi на 22.07.11 06:02.
Петък, 22.07
Движение:
Виняса йога - около час
плаж до 9.30, след което ужасно много огладнях и ми се доспа, така че се прибрах :)
спане от 11.30 до 14.30 (dull)
следобедна тренировка на стадиона:
200 скока на въже
400 м бягане
100 скока на въже
100 м ходещи напади
100 м бърпита с отскок напред (с доста почивки - измъчиха ме много)
100 м спринт (не беше от най-бързите - около 22 сек, обаче бях омаломощена от бърпитата (sweat) )
100 м комбо - бърпи с напад и отскок напред
100 м спринт (тук вече не засякох време)
10 бр ходещи лицеви опори (идеята беше отново за 100 метра, но не се получи)
80 м скокове на въже
50 боксьорски коремни преси
Време - накрая бях в такова състояние, че забравих да си изключа таймера - показваше 29.40 когат се сетих за него :D
Храна:
10.30 - диня
11.00 - препечени филийки с кашкавал, доста сладолед и вафли (blush)
(отдавам млечния глад или на ПМС, или на малките колличества храна в последните дни, или на комбинация от двете, и забелязвам, че през лятятя млечните не ми се отразяват толкова зле, колкото зимата, но все пак не са ми предпочитана храна)
довечера - още диня
имам намерение следващите два дни да са изцяло плодови, но ще видим дали ще се получи :)
...и понеже в последно време забелязвам спад в енергията, се снабдих с ето това: healthstore.bg/Choco-Energy-15-ml-Shots.html , и още от първата доза съм изключително доволна от ефекта. (sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 22.07.11 18:33.
22.07.11
18:36
С такава доза B12, не просто трябва да си доволна, би трябвало да можеш да летиш след приема на продукта. Така се покриват тренировки от 29.40мин. :D
Хаха...горе-долу това беше ефекта, да :D Обаче се приземих след първите 50 метра бърпита
Събота, 23.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
Тренировка най-вероятно няма да има да края на деня, но пък ще има масаж :)
Храна:
06.00 - диня
08.00 - праскова
09.00 - праскова
14.30 - диня
16.00 - мунг дал* с магданоз; зеле със зехтин*, маслини, доста филийки царевичен хляб; кокосов крем* с мед* и рожков* който ми отвори вълчия апетит за сладко, така че беше последван от доволно количество вафли и сладолед (blush) ...отново (все още не успявам да контролирам добре смотания ПМС глад (devil) )
след този “обяд” малко ме съмнява, че до края на деня (че и до средата на следващия :D ) ще ми се прияде още нещо, ама знае ли човек... ;)
Днес денят ми от сутринта започна малко криво със отварянето на пощата и появата на съобщение: LOOKS LIKE YOUR ACCOUNT HAVE BEEN COMPROMISED…не че не го очаквах, при положение, че от месец някой упорито изпращаше от мое име вируси на познатите ми и получавах тонове спам всеки ден...както и да е, внимавайте с yahoo :)
23.07.11
17:13
Не проявявам особен негативизъм, но защо в 2/3 от деня имаш само вода и захар?
...и фибри, и доста витамини и минерали :)
Ами, това ми се яде през лятото - през по-голямата част от деня нямам никакъв апетит, затова пък като огладнея става страшно :D
В началото се насилвах да ям разни неща през деня, но се оказа, че се чувствам много по-добре на плодове :)
Нямаше да има тренировка, ама имаше :D
“Мини” тренировка на стадиона:
400 м бягане
100 м ходещи напади
100 (на всеки крак) планинско катерене
100 м бърпи с отскок напред
100 (на всеки крак) планинско катерене
100 м ходещи напади
Време (без бягането) - 17.59 мин (за оправдание - тренирах с приятеля си и на първите 100 м напади постоянно приказваше и се налагаше да спирам за да се смея :D )
10 хинду бърпита
100 м спринт за 18.3 и нещо секунди (за сравнение - приятелят ми - 15.13)
Преди тренировка - Choco energy (inlove)
А към тренировката добавям 5 етажа стълби на бегом, тъй като асансьора беше заседнал някъде по етажите :D
Мнението беше редактирано от Margi на 23.07.11 19:08.
Неделя, 24.07
Джиьение:
Йога - днес имаше промяна в стандартния комплекс, реших да направя кунг-фу йогата на Дънкан Уонг, оказа се около 75-80 минути дълга (без дихателните упражнения) и почти през цялото време по постелката ми се стичаше обилно количество пот.
Тренировка:
Интервали без почивка - 30:30, 6:
A1: lat pulldown @30kg
A2: cable crunch @60kg
A3: 35kg barbell reverse crunch
B1: lateral raises @2x5kg
B2: bent over lateral raises @2x5kg
B3: dive bombers
C1: FCT @20kg
C2: combo: plank>lunge>kick up
C3: mountain climber
D1: DB burpee 2xrow @2x7,5kg
D2: renegade row arm lift @2x7.5kg
D3: DB plank reptile
След всяка серия - hanging knee raises
+2 упражнения в 3 серии по 10:
barbell shoulder press - малко ми е трудно да преценя колко бяха килограмите, защото лоста не беше много стандартен, от двете страни сложих по 2,5кг
barbell twist @20kg
Храна:
Събудих се в 6.30 със страшен ПМС глад за тесто и млечни...отново (blush) - препеяени филийски царевичен хляб с кашкавал и тиквичка; сладолед, вафли
Преди тренировка - Choco energy
...и за сега е това :)
ПП: Добавям вечеря, за съжаление почти идентична с обяда.
ПП2: Извинете...закуската :D ...вярно, че ставам рано, ама чак пък да обядвам в 6.30… (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.07.11 08:48.
Понеделник, 25.07
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Тренировка на стадиона:
200 скока на въже
спринтове 5х100м - интересно, че всичките ги избягах точно за по 20 секунди, нито секунда повече или по-малко. Установих обаче, че 100м са ми много за спринт - след 80-те скоростта ми пада драстично и дори не може да се каже, че е спринт :)
100 м бърпита - от любопитство си засякох времето - 06.09 мин - след петте спринта се налагаха и доста почивки
100 (с всеки крак) планинско катерене
200 скока на въже
100 м ходещи напади
100 м спринт
Храна:
06.00 - Choco energy
09.00 - пъпеш
11.00 - овесени* и спелтови* ядки с чиа*, какао* и мед*
13.00 - пъпеш
13.30 - отново гадния ПМС глад - горе-долу вчерашното меню
18.30 - 19.30 - соево мляко* с какао* - литър
Опитвам да залъжа вълчия глад с плодове и др. такива, но без никакъв резултат. Дойде ли време за ПМС, освирепявам за преработена захар и това е! (devil) Сутринта тъпках пъпеш и овес, само ми промиха стомаха и отвориха място за вафличките. :D
Днес обаче бях на зъболекар - преди да отида нищо не ме болеше, сложи ми щифт и ми смени пломба и сега не мога да говоря от болка. ;( Така че за ядене на още боклуци днес май няма да се притеснявам :D
ПП: Чувствам се тромава, мазна и подута, а до вчера не беше така :D
Това е - намрънках се за днес (dull)
ПП2: Дори и приятелят ми отбеляза, че нагъвам като 100-килограмов мъж последните дни...пффф
Мнението беше редактирано от Margi на 25.07.11 20:38.
казано от Margaritka на 25.07.11, 18:31:
Понеделник, 25.07
Движение:ПП: Днес се чувствам тромава, мазна и подута.
(dull)
винаги се чувствам така, като ям млечни. Чистя се цяла седмица, но и на мен ми се ядат като съм в ПМС. Търся артернативи, безуспешно :(
Съжалявам, че чак сега се зачитам в дневника ти. Впечатлена съм много, макар и да не съм привърженик на йогата. Интересен дневник, страхотни снимки :)
Относно днешната ти тренировка, на кой стадион тренираш, ако си във Варна де :) Супер тренировка :) Би ли ми обяснила какво упражнение е планинското катерене ?
Поздрави от мен :)
Знаех си, че ти ще ме разбереш :D
Аз вече трети ден тъпча кашкавал и вафли и това е - нищо друго не ми се яде. Ако реша на инат да не ям каквото ми се яде, след половин час става още по-зле, още по настървено се нахвърлям към това, което първоначално ми се е хапвало :(
казано от Vessi на 25.07.11, 20:04:
Съжалявам, че чак сега се зачитам в дневника ти. Впечатлена съм много, макар и да не съм привърженик на йогата. Интересен дневник, страхотни снимки :)
Относно днешната ти тренировка, на кой стадион тренираш, ако си във Варна де :) Супер тренировка :) Би ли ми обяснила какво упражнение е планинското катерене ?
Поздрави от мен :)
Мерси :) радвам се, че и ти се завърна - дневниците ти винаги са ми били интересни
Мисля, че стадиона е на ТИМ, детския отбор на Черно море тренира там, в Левски - точно под училище Черноризец Храбър (ул. Студентска).
Планинското катерене ще ти го обясни дамата от клипа :) http://www.youtube.com/watch?v=DyeZM-_VnRc
Да да сещам се за стадиона, сетих се и за планинското катерене, не знаех че така се казва упражнението :)
25.07.11
23:13
Хмммм и да не сме се засекли....
Ех Маргаритка....де да бяхме....13 години живях в кв.Чайка и затова познавам добре близките квартали там, но сега от година почти съм във Възраждане :( още не мога да свикна, но.....тук жилището е много по - голямо.....и затова :) няма как да се засечем за жалост ....
26.07.11
08:43
Всъщност сега ходя след 21:00. Едно, защото е по-хладно и второ, заради публиката. Засичала съм родителите на хлапетата как коментират бягащите и се дразня. Сигурно заради часа не те засичам :)
@Веси - уф, разбирам те, Чайка е прекрасен квартал, ако живеех там и на мен нямаше да ми се иска да се местя.
@Absolut Illusion - Мисля, че хлапетата тренират само сутрин. Аз поне не съм ги засичала след 11. Веднъж ходих към 6.30, само че тогава поливат тревата и трябваше на асфалта да тренирам, в резултат на което получих асфалтна болест за седмица напред :D Така че сега ходя в интервала 17-19. Веднъж охраната ми направи забележка, че използвам тревата :D ...за какво е стадион тогава, ако искам асфалт, ще тренирам на улицата пред блока. :D
26.07.11
09:32
Може би след теб отиват. Но когато съм там в 20:30 все още са на стадиона и ритат. А пък с охраната веднъж имахме големи разправии за тази трева. Само до бой дето не стигнахме :D И в крайна сметка пак си бягам по асфалта :(
За бягането - бягам си по асфалта, не е проблем, нападите също, ама за 100-тина метра бърпита от дланите ми ще тече кръв :D На охраната му казах, ако не искат да им се тъпче тревата, да си затворят стадиона за посетители, или да искат входна такса за поддръжката и. Май не се сети какво да ми отговори и се надявам повече да не ме притеснява. :)
казано от Margaritka на 26.07.11, 09:25:
@Веси - уф, разбирам те, Чайка е прекрасен квартал, ако живеех там и на мен нямаше да ми се иска да се местя. :D
Аз живея в Чайка и си мисля, че това е най-хубавия варненски квартал, но ако продължават да строят не знам докъде ще я докараме..пфу пренасели се
Уф, то откъдето и да я погледнеш, Варна се пренасели тотално и стана ужасно мръсна :(
Вторник, 26.07
Движение:
Йога - Source power flow с Дънкан Уонг - 60 мин
(Днес гледах в сайта му, че организира yoga retreat в Санур, Бали през октомври...много съблазнително, ама тогава ще трябва да се работи...)
Тренировка мисля да няма, по-късно може още 20-тина минути йога
Храна:
Още един ПМС ден.
Хапнах в 9 часа, не ми се описва какво - горе-долу като предишните дни, само че в маааалко по-малки количества.
Към 11.00 изпих един Шарк, след което веднага заспах :D Може би са започнали вместо кофеин други неща да му слагат. (wasntme)
Все още се чувствам тромава и тежка, и няма как иначе да е, с такава храна. (dull)
Реших обаче да предприема мерки и да “изчистя” по-бързо млечните от системата си, така че на обяд обърнах един магнезиев сулфат а.к.а. английска сол (по-гадно нещо не бях слагала в устата си (puke) ), подейства след около час и половина и още две чаши вода. Естествено, уби всякакъв апетит, не само за джънк, а за каквото и да е.
До утре по някое време смятам да съм на дини.
И дано най-после да се оправи времето, че ми се ходи на плаааааж!
Мнението беше редактирано от Margi на 26.07.11 15:45.
Хаха английската сол наистина е отвратителна. Веднъж бях решил да се “прочистя” и я пих. Ужас, гадно и горчиво.... обаче действа яко