21.07.11
18:34
Здравейте,тренирам от около 8 месеца в зала.Тренирам цялото тяло,но гръдния мускул изостава доста спрямо другите,дори незнам дали съм го развил кой знае колко.Тренирам лег и полулег,флайс и от време на време пек-дек.Стремя се да вдигам колко се може повече килограми.Въпроса ми е дали ще мога да вкарам още една тренировка за гърдите,без да има претрениране.Ако се тренират примерно понеделник и четвъртък или петък.Ще има ли голяма полза и ще могат ли да се развият по-бързо?
-ето я тренировката ми (незнам дали има значение)
-повдигане на щанга от лег
6 серии по 15 повторения,като след всяка серия качвам килограмите (последните 4 серии са ми с най-много килограми)
-флайс 2 серии по 10-12 повт
-пек дек 3 серии по 10-12 повт
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от asd dsa на 21.07.11 18:35.
При мен наваксаха след като вкарах втора тренировка за тях.Тренировките при мен са понеделник и петък, като в понеделник ги комбинирам с бицепс, а в петък с трицепс.
Също така да питам,значи както споменах по горе,аз започвам от по-малко килограми и стигам до максимума.Разбрах,че има и обратна пирамида от максимума,надолу.Коя от двете е по-добре и има ли разлика?
21.07.11
21:39
Според мен трябва да намалиш повторенията и добро хранене,почивака малко суплементи и ще си супер
При мен също се получи мн добре с 2 тренировки, само че по малко по различен начин - 1та тренировка ми се пада вторник(тежка - малко пов., мн кила, малко упражнения,повече серии) и другата (леката) на следващия ден , като тя е с по-леки кила, мн повече повторения, повече упражнения и по-малко серии) . Като общо сериите на тренировка биват към 11-14
Храненето ми е добре,избягвам мазно и сладко и ако може да ме насочите към някакви хранителни добавки ще съм ви много благодарен.Колкото до кофите,не мога да правя,незнам защо и си нямам и идея,но кофи не мога,но от следващите няколко седмици ще се мъча и дано успея.Просто като се пусна до долу и ми е много трудно да се вдигна.
21.07.11
23:09
Липсва ти сила,НО това не значи,че трябва да се отказваш.Днес една - утре две,и така както се казва “капка по капка вир”.Аз като почнах 2 кофи ми бяха зор,а сега по 15-20 без ядове.
Да знам,че ми липсва сила в гърдите,точно затова не мога.Значи разбрах,че 2 тренировки седмично ще ми подсилят гърдите,сега само ако ми кажете и някакви хранителни добавки ще е супер. :)
След 8 месеца в залата,да не можеш да правиш кофи е смешно.Освен,ако килограмите не са ти много повече от нормалното.
А това дали се развиват гърдите можеш да разбереш от работните тежести.
незнам до колко е правилно, обаче при мене гърдите си вървят само с 3 упражнения - по 1 за част. На лежанка застой съм нямал до сега, а и доста ги оформих.
@Biad__ и аз неможех да правя кофи първите 9-10 месеца. Аз бях и с наднормено тегло, но гледам ,че и повечето скелети немогат- явно това си е трудно упражнение
казано от Biad__ на 22.07.11, 12:31:
След 8 месеца в залата,да не можеш да правиш кофи е смешно.Освен,ако килограмите не са ти много повече от нормалното.
А това дали се развиват гърдите можеш да разбереш от работните тежести.
Брей, аз познавам човек, който прави серий с лежанка с 100 кила, тренира от 2 години и още неможе да прави кофи, и к’во от тва? Прави половинки, може би защото ги прави накрая и к’во като неможе да прави?
За долна част на гърдите правя лег от обратен наклон,избутване на дъмбели и флайс.Правя по 3 серии от всяко упражнение по 10-12 повт.В същия ден тренирам и горната част на гърдите,а средната друг ден,та да питам,много ли са упражненията и дали не ги претоварвам?
Благодаря предварително! :)
Прави една упражнение за горна средна и долна част. За 8 месеца няма как да имаш гърди на профи билдър.3х6-8 лег, 4х6-8 полулег, кофички или обратен лег(не слагам загрявката) като за начало.
29.07.11
22:22
Средна част на гърдите няма :)
То и долна няма ако става дума.. Голям гръден мускул - pectoralis major, малък гръден мускул (горни гърди) -pectoralis minor.
29.07.11
22:43
казано от kristiancho на 29.07.11, 22:22:
има 2 школи на разсъждение - анатомичната и кинезиологичната. едните казват че има 3 части, другите че има 2. едните се базират на структурата на мускула и това как е състваен от няколко ламини които се усукват. другите се базират на ЕМГ активност, глобално разделение и участието им в упражненията.
така че всек ида си решава дали има горна, долан и средна или само горна и долна.
29.07.11
22:43
е ако едните се делят на горни гърди другите ще са долни гърди не мислиш ли :) всеедно да кажеш север и долу ( а не юг ) То реално горна и долна част е жаргонен термин... вътрешна и външна страна на трицепс и бицпес... гърба пък някой го правят на таблица от Ексел... горен, среден и долен гръб външен и вътрешен... че чудеса :)
Е Цецо аз незнам от кои съм просто така знам в крайна сметка това, че някой казват, че има и средна част не е болка за умиране ( пък както казваш и ти има и такава теория ) Митко Димитров казва, че има средна част, че ние тука на момчетата ще вадим кусури :) :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.07.11 22:48.
29.07.11
22:56
Сложи снимка, за да се види дали найстина има проблем. Дай и малко данни- поне ръст и килограми. Ако от 8 месеца тренираш и не можеш да правиш кофички, и ако приемем че нямаш наднормено тегло, то това е индикация че може да имаш проблеми или с техниката на изпълнение, или с възстановяване, а е възможно и с двете едновременно.
Теглото ми е 86кг,ръст 190см,кофи не мога,защото трицепса не ми е голям както и гърдите.Долната част ми е проблемна (при зърното).Бихте ли ми казали кои упражнения и по колко серии да правя за гърдите (без значение долни или горни,примерна тренировка за целите гърди,като ще ги тренирам 2 пъти седмично).
казано от kristiancho на 29.07.11, 22:22:
Ако си забелязал, когато си стегнеш гърдите по-средата (малко по-нагоре) има черта. За мен там е границата между горни и средни.
Бихте ли ми казали кои упражнения и по колко серии да правя за гърдите (без значение долни или горни,примерна тренировка за целите гърди,като ще ги тренирам 2 пъти седмично).
01.08.11
00:03
гърди - трябват ви не повече от 3 упражнения. Едно от тях трябва да е за цялостно развитие на гърдите. Такова е изтласкването от лег (с щанга или гири). Второто упражнение трябва да акцентира предимно върху горната част на гърдите, тъй като тя при повечето билдери е развита по-слабо. Чудесно упражнение за тази цел е изтласкването от наклонена лежанка (с щанги или гири). Третото упражнение може да акцентира или върху долната част на гърдите, или пък върху вънжната им част. Добра идея за трето упражнение са кофичките (за долна част) или разтварянето с гири от лег (флайс - за външна част). За препоръчване е първо да изпълнявате изтласкването от лежанка, а кофичките (флайса) да оставите за накрая. Ако решите, можете първо да направите изтласкването от наклонена лежанка и след това - изтласкването от хоризонтална. Така ще дадете предимство на горната част на гърдите си.
Благодаря за отговора,точно това ми трябваше!
p.s. Значи примерно правя лег 3-4 серии по 10-12 повт.,после полулег пак така и обратен лег с щанга пак толко серии и повторения.Ако тренирам така,понеделник и четвъртък има ли шанс да ги претренирам?И също така ако единия път полулега и обратния лег са били с щанга,дали е по-добре на следващата тренировка да бъде вместо с щангата да бъде избутване на дъмбели (т.е да сменя упражненията и така да ги редувам)?
Мнението беше редактирано от asd dsa на 01.08.11 01:43.
Извинявам се за двойния пост.
Ако правя лег 3-4 серии по 10-12 повт.,после полулег пак така и обратен лег с щанга пак толко серии и повторения.Ако тренирам така,понеделник и четвъртък има ли шанс да ги претренирам?И също така ако единия път полулега и обратния лег са били с щанга,дали е по-добре на следващата тренировка да бъде вместо с щангата да бъде избутване на дъмбели (т.е да сменя упражненията и така да ги редувам)?