Проблем с краката и по-точно с клека

28.05.05
18:34

Значи краката като че ли ми изостават. Значи те са ми здрави, тичам много бързо за теглото си и краката винаги са ми били доста големи, но не много оформени. На лежанката правя макс 85 кг. , тяга 130 кг. а клек едва 85кг. ! Възможно ли е това ? Ми че то излиза че ръцете са ми по силни от краката !? Също и на лег пресата правя със 160 едва 8 пъти. ! Че аз преди правех клек като че ли с повече а сега ? Не знам вече какво да правя. Прасците ги правя с 85кг. 12-14 пъти без да се напрягам много. Явно бедрата са ми по-слаби, а започнах да ги тренирам 2 месеца след като почнах да ходя на фитнес което означава от 6-7 месеца и няма никакъв напредък. Седя си на едно място. Кажете какво да ги правя тези крака, защото вече 2-3 месеца ме измъчва това. Аз скоро ще взема да правя за бицепс с повече от колкото клек.

28.05.05
18:42

Ако искаш сила при клека промени упражненията си за крака. Започни с клек повечко серии. Например 4-5 в пирамида с увеличаване на тежеста и намаляване на повторенията и накрая още 2-3 серии с по-малка тежест. Второто ти упражнение по-леко в 3-4 серии. Хакен клек, лег преси, напади или скрипец.
Друга методика, която даде резултат лично при мен е 3-4 тежки серии клек при идеална техника и до долу. След това 1 гигантска серия от 90 повторения на лег преса/Започваш 18 повторения, почиваш 10 сек. 16 повторения, 10 сек почивка и така до 2 повторения. Според твойте килограми мисля, че ще е добре да пробваш първо с 50кг.

28.05.05
18:58

Значи като ги правя така 18,16,14… да ги правя с едни и същи килограми ? С 50 така ли ?

28.05.05
20:46

С толкова предполагам ще можеш да ги направиш. Това дава сила, плътност и издръжливост, която ще ти трябва за клек. Трудно е това, пробвай и сам ще разбереш с колко килограма ще ти е добре.

28.05.05
22:05

Мерси. Като направя 3-4 седмици така и ще кажа дали съм постигнал нещо. И да питам за да не отварям нова тема. Май съм разтегнал гръден мускул от бягане. Явно е възможно та да питам дали може да е нещо сериозно ?

28.05.05
22:10

Предполагам не е сериозно и с малко почивка ще мине бързо. Но тъй като никога не съм получавал травми не съм много навътре. Пусни отделна тема, някой “препатил” ще ти даде съвет.

29.05.05
01:36

не казваш досега как си тренирал краката.
с какви упражнения,серии,повторения.
при клека къде усещаш че идва първо отказа?

29.05.05
02:24

Абе не се притеснявай от това, че клякаш с 85 кила - и аз с толкова клякам (ама истински клек - до земята)!
Ако искаш сила и маса на краката прави полу-клек - аз само така ги карам да растат! Там килограмите са повече - някъде към 140+! Само да внимаваш с кръста!
Един съвет за полу-клека - слагай зад себе си някаква пейка и я повдигни с дискове долу горе да сядаш нормално на нея! Така ще си сигурен, че няма да паднеш с щангата и да си начупиш краката! Пък така пейката действа и като ориентация за амплитудата на движението, което е доста полезно!

29.05.05
13:44

[quote author=“xtasss”]не казваш досега как си тренирал краката.
с какви упражнения,серии,повторения.
при клека къде усещаш че идва първо отказа?

Ми правех по 3 серии клек и 3 серии на лег пресата. Ми на 35 правя 10 пъти сравнително лесно а на 60 вече ми е супер трудно и за това тренирам с много малко КГ.

30.05.05
11:59

Sido, оставам с впечатлението, че просто те е страх да сложиш по-сериозна тежест на щангата. Това трябва да преодолееш сам, ползвай пазачи ако трябва. Качвай тежестта постепенно, примерно по 2,5кг на седмица. Независимо от методиката...

Поздрави

30.05.05
21:41

ами по-принцип ако искаш да правиш повече на някое движение,го правиш повече.прави повече серии клек.
днеска на един такмо започнах да му обяснявак къде му е грешката при клека и тай въобше не ме изслуша.ибах ти tапака.то vремето ще му покаже че от долното положение не прябва да се тласкаш :twisted:

BR

03.06.05
14:55

ееха , това с пеиката е супер бе  :D .как не съм се сетил.браво, много хитро.
sido,може да имаш проблем с кръста.например да ти е слаб.аз бях така ,но с много работа го преодолях.изкючих мъртвата тяга,започнах да го тренирам,заякна и клека ми се подобри-по-чисти серии с повече кг.можеш да познаеш дали ти слаб ако правиш чупка в кръста на най-долната точка при клякането и да изнасяш гърдите напред.гърбът ти трябва да е перпендик. на земята.

03.06.05
20:41

Ако ми беше слаб дали щях да се изправям със 130 кг. тяга без колан и после да ми няма нищо ?

BR

04.06.05
15:41

бравос.
дерзай тогава!клякай редовно и ще се получи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1