28.05.05
18:34
Значи краката като че ли ми изостават. Значи те са ми здрави, тичам много бързо за теглото си и краката винаги са ми били доста големи, но не много оформени. На лежанката правя макс 85 кг. , тяга 130 кг. а клек едва 85кг. ! Възможно ли е това ? Ми че то излиза че ръцете са ми по силни от краката !? Също и на лег пресата правя със 160 едва 8 пъти. ! Че аз преди правех клек като че ли с повече а сега ? Не знам вече какво да правя. Прасците ги правя с 85кг. 12-14 пъти без да се напрягам много. Явно бедрата са ми по-слаби, а започнах да ги тренирам 2 месеца след като почнах да ходя на фитнес което означава от 6-7 месеца и няма никакъв напредък. Седя си на едно място. Кажете какво да ги правя тези крака, защото вече 2-3 месеца ме измъчва това. Аз скоро ще взема да правя за бицепс с повече от колкото клек.
Ако искаш сила при клека промени упражненията си за крака. Започни с клек повечко серии. Например 4-5 в пирамида с увеличаване на тежеста и намаляване на повторенията и накрая още 2-3 серии с по-малка тежест. Второто ти упражнение по-леко в 3-4 серии. Хакен клек, лег преси, напади или скрипец.
Друга методика, която даде резултат лично при мен е 3-4 тежки серии клек при идеална техника и до долу. След това 1 гигантска серия от 90 повторения на лег преса/Започваш 18 повторения, почиваш 10 сек. 16 повторения, 10 сек почивка и така до 2 повторения. Според твойте килограми мисля, че ще е добре да пробваш първо с 50кг.
Значи като ги правя така 18,16,14… да ги правя с едни и същи килограми ? С 50 така ли ?
С толкова предполагам ще можеш да ги направиш. Това дава сила, плътност и издръжливост, която ще ти трябва за клек. Трудно е това, пробвай и сам ще разбереш с колко килограма ще ти е добре.
Мерси. Като направя 3-4 седмици така и ще кажа дали съм постигнал нещо. И да питам за да не отварям нова тема. Май съм разтегнал гръден мускул от бягане. Явно е възможно та да питам дали може да е нещо сериозно ?
Предполагам не е сериозно и с малко почивка ще мине бързо. Но тъй като никога не съм получавал травми не съм много навътре. Пусни отделна тема, някой “препатил” ще ти даде съвет.
не казваш досега как си тренирал краката.
с какви упражнения,серии,повторения.
при клека къде усещаш че идва първо отказа?
Абе не се притеснявай от това, че клякаш с 85 кила - и аз с толкова клякам (ама истински клек - до земята)!
Ако искаш сила и маса на краката прави полу-клек - аз само така ги карам да растат! Там килограмите са повече - някъде към 140+! Само да внимаваш с кръста!
Един съвет за полу-клека - слагай зад себе си някаква пейка и я повдигни с дискове долу горе да сядаш нормално на нея! Така ще си сигурен, че няма да паднеш с щангата и да си начупиш краката! Пък така пейката действа и като ориентация за амплитудата на движението, което е доста полезно!
[quote author=“xtasss”]не казваш досега как си тренирал краката.
с какви упражнения,серии,повторения.
при клека къде усещаш че идва първо отказа?
Ми правех по 3 серии клек и 3 серии на лег пресата. Ми на 35 правя 10 пъти сравнително лесно а на 60 вече ми е супер трудно и за това тренирам с много малко КГ.
Sido, оставам с впечатлението, че просто те е страх да сложиш по-сериозна тежест на щангата. Това трябва да преодолееш сам, ползвай пазачи ако трябва. Качвай тежестта постепенно, примерно по 2,5кг на седмица. Независимо от методиката...
Поздрави
ами по-принцип ако искаш да правиш повече на някое движение,го правиш повече.прави повече серии клек.
днеска на един такмо започнах да му обяснявак къде му е грешката при клека и тай въобше не ме изслуша.ибах ти tапака.то vремето ще му покаже че от долното положение не прябва да се тласкаш :twisted:
03.06.05
14:55
ееха , това с пеиката е супер бе :D .как не съм се сетил.браво, много хитро.
sido,може да имаш проблем с кръста.например да ти е слаб.аз бях така ,но с много работа го преодолях.изкючих мъртвата тяга,започнах да го тренирам,заякна и клека ми се подобри-по-чисти серии с повече кг.можеш да познаеш дали ти слаб ако правиш чупка в кръста на най-долната точка при клякането и да изнасяш гърдите напред.гърбът ти трябва да е перпендик. на земята.
Ако ми беше слаб дали щях да се изправям със 130 кг. тяга без колан и после да ми няма нищо ?
04.06.05
15:41
бравос.
дерзай тогава!клякай редовно и ще се получи.