(blush) бихте ли ми казали на такива като мен, където не знаят, за какво прочистване я пиете, и от къде си я вземате тази английска сол ???
Аз за пръв път се чистя с английска сол. Има я във всяка аптека.
Действието и е сходно с това на клизма - прочиства стомашно-чревния тракт, като втечнява всичко по пътя си. Реших да прибягна до нея, тъй като последните дни се храня с доста млечни, а пък те ме затлачват много. Това, в комбинация с ПМС-хормоналното запичане ми идва в повече. :)
26.07.11
19:26
Пиенето на английска сол е доста драстично действие според мен, тя действа на червата много грубо, като удар с камшик, + че има хора които са алергични към действието й. Затова обаче пък има един природен продукт който се казва ” Горчивото алое” (за повече инфо : http://www.doctorbg.com/page.php?id=13309 ) което във случая върши прееее-доооволно добра работа-без всички негативи на английската сол, че отгоре на всичко е и лечебно. Нещо повече- към него НЕ се развива пристрастяване, както например към въпросната сол или чай от майчин листи др.-ако се ползват редовно. Сега обаче, не мога да ви кажа къде се продават във Варна. Аз съм си го купувала в София от някои диетични магазини и от кабинета на д-р Гайдурков, от където всъщност знам за алоето. Да допълня само, че е нещо много евтино, едно пакетче струва към 3 лева, а стига за мноого време.Прилича на парче въген от който си отчупвате количество колкото 1 грахово зърно (даже по-малко), което трябва да се преглътне наведнъж с вода,защото наистина е много горчиво.
Марги, гадна работа е верно това английската сол. Фрешовете не ти ли действат? КОмбинация от ябълка и моркови например, или само ябълка е в състояние да ме прати във WC в рамките на 20тина минути след изпиването :-)
Ама знае ли човек, то няма универсален метод във всички ситуации. Вземи малко ензими и пробиотици сега, че тази химия убива всяка бактерия по пътя си, включително полезните.
26.07.11
20:43
Тъй, тъй, време е да се заям аз.
Защо постоянно страдаш от някакви хормонални дисбаланси, затлачвания в тялото, болки в главата, кво ли още не, а уж се храниш с пречистващи храни? А ние тези, които лупаме яйца и месо пък защо нямаме такива проблеми?
@Софи - не ползвам английската сол редовно - за пръв път ми беше, така че не смятам че бих се пристрастила, особено имайки предвид вкуса :D
За горчивото алое не бях чувала - мерси за инфото.
@Марти - фрешовете не ми действат така, единствено смутито от райска ябълка имаше такова действие, но пък сега не и е сезон.
Изпих доста топла вода с лимон и много мед, така че смятам съм позаредила с ензими (от меда де, не от топлата вода :D ) Но да, права си, че действието и е доста грубо. :)
казано от GreyKnight на 26.07.11, 20:43:
Тъй, тъй, време е да се заям аз.
Защо постоянно страдаш от някакви хормонални дисбаланси, затлачвания в тялото, болки в главата, кво ли още не, а уж се храниш с пречистващи храни? А ние тези, които лупаме яйца и месо пък защо нямаме такива проблеми?
Ако четеш внимателно, ще забележиш, че хормоналните отклонения са по едно и също време в месеца, т.е. ПМС. Ти не страдаш от тях, защото нямаш цикъл ;)
Болки в главата нямам, ОТНОВО, ако четеш внимателно, би разбрал, че затлачванията идват НЕ от растителните, а от млечните храни, които също ми се прияждат ЕДИНСТВЕНО по време на ПМС, което, оак повтарям - нямаш и не очаквам да разбереш за какво говоря. :)
26.07.11
21:56
Бе кви са тия хормонални дисбаланси, които се появяват и отшумяват за 3 дни, а при някои хора се лекуват с години? А и при другите дами от форума не забелязвам да се получават същите неща преди цикъла им.
26.07.11
22:04
Теодоре, то тук целият дневник е един хормонален дисбаланс :D
26.07.11
22:09
И хапнеш 100 грама сирене и кво? Целият ти чревен тракт го хваща некроза ли?
26.07.11
22:10
Grey Knight, аз съм от дамите които не се оплакват от ПМС, но месо и яйца НЕ съм яла от 1994 год., а млечни ям 1-2 пъти месечно. ТЕЗАТА ТИ ИЗДИША! СОРИ!!
26.07.11
22:17
Тъй, тъй, аз пък ям по 10-15 яйца на ден, 500 грама месо на ден, масло, пия доста мляко и пържа повечето от твърдата ми храна.. Тъй, тъй, всичките ми кръвни изследвания са идеални, кардиограмата също... Дефекалирам се редовно и без никакъв проблем... Пък дамите тук се заливат с месо и яйца пък не се оплакват, че червата им умират, ако хапнат едно зрънце млечно или, че хормоните им се ебават. А и кога станахте всичко като Железния човек, за да си усещата всяко нещо в тялото? Вие сте някакви мега хора, тъй че бягайте да ставате доктори, сигурно ще кажете на човек коя клетка му е болна, коя не... Сега коя теза издиша?
казано от София Жекова на 26.07.11, 22:10:
Grey Knight, аз съм от дамите които не се оплакват от ПМС, но месо и яйца НЕ съм яла от 1994 год., а млечни ям 1-2 пъти месечно. ТЕЗАТА ТИ ИЗДИША! СОРИ!!
Не ми се струва добра идея: 1) Този спор да се води тука; 2) Този спор да се води отново.
НО след като твърдиш, че дадена теза издиша (между другото не разбрах коя, понеже той питаше, не изказваше твърдения), аз пък ще ти кажа, че аз проблеми с ПМС нямам и живея от яйца, месо и млечни. Така, че коя теза издиша и дали нещо изобщо издиша е въпрос на организъм и начин, по който го възпитаваш да функционира.
Маргаритка, извинявай за спама :)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.07.11 22:52.
Ladies, не се хабете :-) Грей, извинявай, ама... малко са ти годините и опита, повярвай ми. Макар, че и на 60 да станеш, пак няма да добиеш ПМС опит :-) Аз две години се тъпках с месо и яйца, докато накрая послушах тялото си. И всъщност, да.. идва един момент насетне, когато започваш да усещаш и разбираш тялото си и нуждите му.
Има и други показатели, по които да съдиш за здравословното или не състояние на организма си, но не очаквам да разбереш, няма и смисъл да се опитвам да обяснявам. Основното нещо в цялата работа е, че никоя от нас тук, придържащи се към един по-различен и непознат за теб начин на живот не се опитва да съди и категоризира месоядните. Ти защо реши, че трябва да го правиш? :-)
26.07.11
22:49
Аз просто си питах в началото, ама тая София като се заяде... Пак казвам - ако сте толкова умели в това да слушате тялото - ставайте доктори. :) Барем успеете да намирате коя точно клетка в тялото е ракова... Това със слушането на тялото е пълна греда... Защото това, което иска тялото не винаги е хубаво за него. И току-що ми дойде най-силния аргумен защо сте едно голямо недоразумение...
Защо, по дяволите, като се затлачваш или там каквото е, от млечни, тогава ги ядеш? Нали слушате телата си, ако му пречи значи не го иска, а вие все пак го правите - демек или сте глупави или тялото ви ИСКА това, което има в млечните - белтъци и наситени мазнини, а не вода и захар.
казано от GreyKnight на 26.07.11, 22:49:
ако сте толкова умели в това да слушате тялото - ставайте доктори.
Аз ще кажа за себе си. Първо защото докторите масово не разбират и не умеят да работят с енергии. Аз лично работя съвместно с човек, който успешно повлиява енергийно раково болни. Пък ти дали ще повярваш или не,.... малко ме интересува :)
:
Това със слушането на тялото е пълна греда... Защото това, което иска тялото не винаги е хубаво за него.
Това пък беше най-голямата глупост, наистина :-) А кое знае по-добре? Логиката ли? :-)
И току-що ми дойде най-силния аргумен защо сте едно голямо недоразумение...
Човек, който си позволява открити нападки и критики, и обиди, особено на теми, които не разбира, показва единствено слабост и незнание. Недей :-) Малък си, наистина. Не се изказвай така категорично ;-)
26.07.11
23:03
Ми то тялото може да иска и пиячка, и наркотици, и млечен шоколад и МакДоналдс? Или не може? А защо пропъсна да обориш точката, в която съм безкрайно прав?
Коя е тази точка, че нещо не схванах? Ааа, онези с кофти желанията? след малко ще кажа.
Значи, прави разлика между “гласа” на тялото, тоест - начина, по който то откликва на различните храни и напитки, които му предлагаш, и псевдо потребностите, които са функция на масовото промиване на мозъци, следствие на реклама, убеждения и норми, наложени от социума. Наистина ли тялото ти те подтиква да се напиеш, или да се натъпчеш с джънк? Защото отговорът на тялото в случая е - махмурлук, драйфане, отпадналост и липса на сила. Джънка примерно води до киселини, тежест в стомаха и отново липса на енергия. Та какво говори тялото в случая?
Колкото съществения ти извод - в случая според мен е водещо желанието на вкусовите рецептори, или временен каприз, воден именно от бушуването на хормоните. Независимо дали ядеш яйца, или кълнове, хормоните при ПМС се бунтуват, нелогични са и заглушават всичко останало.
От това не можеш да генерализираш и да правиш изводи. Аз пък бях стъписана, че масово жените в този форум страдат от нещо, наречено СПКЯ - някакво кофти хормонално отклонение. И сред тях нямаше вегетарианки. Трябва ли да генерализирам, че по-големия процент жени, тъпчещи се с животински протеини страдат от женски проблеми? :-)
Аз просто си питах в началото, ама тая София като се заяде....
Извини ме, но ти започна включването си с думите “да се заям...”
1. Както ти каза Марти - още си малък да даваш подобни “акъли”. Нямаш, и няма да имаш никога опита с ПМС, за да разбереш какво точно се случва тогава. Това не ходи по жени, които ядат или не месо. Някои просто го усещат, други - не.
И не че нещо против годините ти - има много осъзнати хора на твоята възраст, ама ти явно не си от тях.
2. Отричането на нещо, което не си изпитал върху себе си и НЕ ти е познато е признак на изключително ниска култура. Някога да съм те нападала в дневника ти за това, което правиш, а пък не съм съгласна и МОГА да оборя? Но толерантността е качество, което върви ръка за ръка с културата. Казвала съм - когато някой от Вас има поне на половината опит с това, което правя колкото мен, тогава приемам критики.
3. Всичките ти изказвания до тук единствено затвърждават убеждението ми, че “ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЯДЕ” и месото, в качеството си на една мъртва псевдохрана замъглява съзнанието. Преработената храна също. Благодаря ти, за което - всеки път когато ме удари ПМС, ще се сещам за теб и това, че дори и мъничко може да заприличам на теб, ако ям боклуци, и това винаги ще ме спира. :D
4. Кътм Десо - не обобщавай по този просташки начин нещата. Ако не Ви допада, господа, дневника ми, защо тогава го четете? Само за да чакате повод да оплюете поредното нещо, което не разбирате? Аз Вашите дневници например не ги чета. :) Или поне не пиша един куп хейтърски и просташки изказваниш там.
5. Пак казвам - това, което правите е признак на много, ама МНОГО ниска култура. В дневника ми НЕ искам да се обсъжда дали да ям или не месо. Това решение съм го взела веднага след като съм станала осъзната личност и съм разбрала какво всъщност представлява то в морален и здравословен аспект.
5. Защо не стамен доктори? - Що за въпрос - 1. Не вярвам изцяло в съвременната медицина - тя, както месото е една индустрия, която се крепи на неввежество. 2. Ами, наистина не може всички да станем доктори, щото трябват и пациенти :D
6. Мисля тази дискусия да спре до тук - от тук нататък за всяко едно хейтърско изказване без логични аргументи ще искам да бъде изтривано. Преди доста време беше отворена тема “Вегетарианство” - изровете я и си хейтвайте там, а пък аз ако реша, ще се включвам :D
казано от Marty Sun на 26.07.11, 23:17:
Аз пък бях стъписана, че масово жените в този форум страдат от нещо, наречено СПКЯ - някакво кофти хормонално отклонение. И сред тях нямаше вегетарианки. Трябва ли да генерализирам, че по-големия процент жени, тъпчещи се с животински протеини страдат от женски проблеми? :-)
И аз все съм подозирала, че има подобна закономерност, ама, както ми казаха, не съм доктор, така че нека друг прави изводите. Чисто статистически погледнато обаче, това твърдение би било вярно. Пък нека лекуват СПКЯ със свинска мас и бекон. :)
Сряда, 27.07
Движение:
Виняса йога - сутринта - 60 мин и след обяд - още 30-тина.
Тренировка - утре :)
Храна:
07.00 - топла вода с лимон и мед* и мъничко гуарана*
09.00 - диня
11.30 - кокосов сок* (от зелен кокос, с ананас и ацерола) - реших че ще е добра идея след английската сол :)
12.30 - салата от цвекло и краставица със зехтин* и копър; нахут* със зехтин* и копър; кокосов крем* с мед* и рожков*
15.30 - пъпеш
17.30 - пъпеш
18.00 - тофу на скара със зехтин*; тиквички и домати на скара; кокосов крем* с мед* и рожков*
по-късно евентуално диня или пъпеш (каквото е останало) а.к.а. “вода и захар” :D (поне според някои от най-големите капацитети в храненето)
Забележки: Може да е всякаква, но след английската сол ми изчезна всякакво желание за млечните и Фафличките :) Всъщност апетита ми като цяло не е голям. Тренировката я оставям за утре, защото нещо не ми се спеше почти цяла нощ, съответно после не кипях от енергия, а пък колкото и диня да изядох и вода да пих, до следобеда още се усещах леееко дехидратирана.
ПП: Малка поправка в последното ядене - замених го със соево-какаово мляко*
Мнението беше редактирано от Margi на 27.07.11 20:02.
Чудно ми звучиш днес :-)
Само едно не разбирам - къде за Бога намери зелен кокос?! Искам и аз! Ма няма!
В био маркет Балев - не може да го няма и при теб :) Имат няколко вида, този най-ми допада. На вкус горе-долу е като зеления, надявам се да не са го съсипали много при бутилирането.
И да, днес определено съм по-добре - друго си е с чисти черва да ходи човек :D :D :D
Ааааааа. Бутилиран. Ясно. Аз някак наивно си представях съвсем истински кокос, който да накълцаш и изцедиш сока :-) Както след малко смятам да обезчестя един дърт такъв :-) Мерси, не се бях сетила, че продават бутилиран сок. Може да проверя някой ден, ама съм останала с впечатлението, че са много скъпи Балев.
Ех, и на мен ми се ще зелен кокос със сламка и лайм, ама няма :(
А за цената - как да ти кажа, ако беше 1 литър (т.е. горе-долу съдържанието на кокосова вода в голям зелен кокос) нямаше да е много, само че е 500 мл, обаче пък е с “екстри” :D
27.07.11
21:39
Защо нямах интернет, когато ми трябваше...
Тъй, тъй, последен хейтърски коментар и малко философски де...
Моята култура не е ниска, а силна, защото винаги отстоявам позицията си, а не се смачквам като някои противник ме натисн и казвам “Ми всеки е различен”. Стискам зъби и се боря до край, докато си извоювам победата. Това, че не приемам мненията ви, не означава, че не ги уважавам. Няма как да се съглася просто. Това е силна култура, защото ако не отстояваш позицията си и се гърчиш на всяко “Не е така”, то това явление ще се разлее в целия ти живот, морал и дух, ставаш един слаб жалкар.
Колкото до храната - Да, тази мъртва псевдохрана (то вашата все пак нали е много жива като е стояла седмица на щанда...) ме е направила в нещо. Нещо - силен човек. Не съм аз този, който се затлачва, запича, умира, хваща некроза и кво ли не от един грам кърма. Месото ме е накарало да мога да сложа 300 кила на гърба си и да ги нося, да съм с чист ум и спокойна душа. А твоите растения те правят крехка, слаба, болнава. Аз съм скала, а ти си цвете. Да видим кой ще стои повече. Месото ми помага да се предизвиквам всеки ден и да побеждавам...
П.С. Ако се смята, че тази дискусия убива добрия тон на форума - нека модераторите трият.
Ще ме извиниш, но не виждам нищо философско в коментара ти. Виждам един отчаян младеж, на който не му стига логика да защити това, в което сляпо вярва, за това лае и напада. Ми, всеки е различен, ти какво - искаш всички да са като теб ли?
За пръв път чувам за “силна” култура, вероятно е месояден жаргон с който аз, невежата не съм запозната.
Това, че се правиш такова изказване по повод на храната ти ми говори единствено, че не си запознат ни най-малко с това, което слагаш в устата си. Защото ако беше, щеше да ти е ясно, че това, което говориш са глупости и това, което ядеш е пълна смрад.
Щом можеш да сложиш 300 кила на гърба си, ами давай...много се радвам за теб, ама на мен това не ми е приоритет в живота - да нося тежки неща.
Както пише в заглавието на дневника ми - аз празнувам всеки ден от живота си, защото всеки един ден е подарък за всеки един човек, но малко са тези, които могат да му се насладят пълноценно. И да - понякога ми се случва да не се чувствам във върхова форма, но както виждаш, бързо си връщам баланса. А това, че на 23 си все още здрав съвсем не означава, че след 10 -15 години положението ще се задържи такова.
Моите растения не ме правят слаба и болнава - познаваш ли ме, за да направиш подобно заключение?
“Месото ми помага да се предизвиквам всеки ден и да побеждавам... ” - Отново ме извини, но това е типично Дон Кихотовско изказване.
Месото ти помага единствено да си замъглиш мозъка и да влизаш в безсмислени битки с вятърни мелници или 300 килограмови тежести.
ПП: Добрия тон на дискусията беше история в момента, в който ти се включи в нея.
ПП2: Нищо лично против теб, ама ме дразниш с твоите отчаяни опити да промиваш мозъци и да налагаш своето виждане за нещата.
Хайде със здраве.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49859
И да повторя, защото май не ме разбра - това е темата, в която да пишеш своите възгледи по въпроса.
Десо, душко, нали знаеш, че си ми слабост? :-)
Значи, ние не се пънем да печелим нищо. Нито да ви убеждаваме. За мен аргументите са си на място, но очевидно не всеки съумява да вникне в тях. Или не иска. Всъщност, Марги, хайде да спрем. Защото точно опитвайки се да се аргументираме му играем по свирката на симпатягата :-) Той не пита от гледната точка на човек, който иска да научи нещо ново, а просто си търси за какво да се захапе, че да хейтва.
едит: Отвореният и свободен режим на достъп на дневника има ценен информативен характер и също така е един вид проверка на културата и толерантността на хората, които са допуснати до това място, което се предполага, че е в известна степен лично пространство.
И ще ме извинявате, ама вече от достатъчно изчетени мнения се уверих, че не е много на “ти” младежът с българската лексика и граматика. Ама какво да се прави - особености на поколенията :-) Аз, както част от вас забелязаха се впечатлявам и коментирам ярки примери за недобра грамотност, и това няма нищо общо с аргументи по други теми.
Айде, баста.
А Десo, теб ще те набия, така да знаеш. Още тази неделя :-p
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 27.07.11 23:08.
Сряда, 28.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
Тренировка - интервали без почивка - 30:30, 6:
A1: sumo dead lift-high pull @20kg
A2: barbell row @20kg
A3: plank reptile
B1: DB burpee-snatch @2x10kg
B2: one handed hindu push ups
B3: hip thrusts
C1: 5kg get ups
C2: good morning @20kg
C3: combo: plank-lunge-turnover kick
D1: lateral raises @2x5kg
D2: renegade row @2x10kg
D3: plank variations
Bonus interval:
E1: lat pulldown @30kg
E2: crab turnover-push up progression to one legged hindu push up
E3: mountain climber
Храна:
06.00 - малко от вчерашния кокосов сок* с ананас* и ацерола*
13.30 - пъпеш
14.30 - преди тренировка - Choco energy и половин шепа какаови зърна* (затова имаше бонус кръг :D )
18.00 - трицветна леща* - задушена в малко кокосово масло (защото нямам много) със синап, лимонова трева*, джинджифил; салата - домати, краставици, зехтин*; и, естествено - кокосов крем* с рожков* и мед*
По-късно - праскови, соево мляко* - ей-такива хубави неща :)
Днес няма много храна, тъй като се оказа, че ВиК правят някакъв рамонт в района и бяха спряли водоснабдяването в интервала 10-15.30. Така че нямаше много как да се вихря из кухнята :D А пък и голяма част от деня прекарах на мястото от снимката и не ми се тръгваше от там, докато водата не се размъти и вече не се виждаше почти нищо от красивото дъно. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.07.11 20:35.
Петък, 29.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
3 пъти слизане и 3 пъти изкачване на стълбите на делфинариума :) Вече започнаха да ме наболяват задните части :D
Храна:
04.00 - събудих се, защото ми се ядеше праскова
08.00 - праскова
09.30 - шепа бадеми и какаови зърна* на плажа
12.00 - диня
13.30 - 2 праскови
14.30 - пъпеш
15.30 - зеленчуков пастет* почти по рецептата на Марти с доволно количество тофу; кокосов крем* с мед* и рожков*
19.00 - пъпеш
20.00 - шепа (или малко повече) сурови бадеми
Мнението беше редактирано от Margi на 29.07.11 20:26.
казано от Margaritka на 29.07.11, 15:54:
Четвъртък, 29.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
3 пъти слизане и 3 пъти изкачване на стълбите на делфинариума :) Вече започнаха да ме наболяват задните части :DХрана:
04.00 - събудих се, защото ми се ядеше праскова
08.00 - праскова
09.30 - шепа бадеми и какаови зърна* на плажа
12.00 - диня
13.30 - 2 праскови
14.30 - пъпеш
15.30 - зеленчуков пастет* почти по рецептата на Марти с доволно количество тофу; кокосов крем* с мед* и рожков*
По-късно още. :)
Интересно ми е как ти се отразяват толкова много плодове на ден?
Ако не бъркам зимата плодовете бяха по-малко като количество в менюто ти. Ако греша ме поправи.
Интересно ми дали наблюдаваш някакви промени във визията, нуждата за храна и емоциите при промяна на менюто към по плодово?
Питам защото аз забелязвам доста промени когато наблегна на повече плодове.
Ами, леко ми е на стомаха, червата ми са чисти :D , настроението ми е добро, сита съм, не се дихидратирам, контролирам ПМС (понякога ;) ), коремът ми изглежда по-изчистен. Огладнявам често, но и хапвам често и то в солидни количества.
Да, за зимата си права - просто не ми се ядяха толкова много. Лятото е сезона на плодовете и се възползвам изцяло от него, използвам и това, че нямам апетит за “твърда” храна в жегите.
На теб как ти влияят? :)
Събота, 30.07
Движение:
Освен сутрешната виняса, не смятам да има друга тренировка, поради мускулна треска, бетонирала долната част на тялото ми. :)
Храна:
Храната днес е в стил ПМС, настроението също, няма да описвам, защото не искам “доброжелателни” коментари.
...и малко храна за размисъл ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.07.11 12:10.
И както винаги, когато нямам намерение да тренирам, се получи чудесна тренировка, с малко помощ от Choco energy :D
Тренировката беше, както обикновено, разделена на интервали без почивки 30:30 секунди в 6 кръга:
A1: knees-to-elbows
A2: mountain climbers
A3: combo: plank-lunge-kick up
B1: DB bench press @2x12.5kg
B2: DBDL @2x12.5kg
B3: DB renegade row @2x12.5kg
B4: elbow plank
C1: lateral raises @2x5kg
C2: dive bombers
C3: DB bupree-snatch @2x10kg
D1: barbell reverse crunches
D2: one arm DB row - left @12.5kg
D3: one arm DB row - right @12.5kg
Та така за днес. :) Разстоянието от около 400 м от залата до вкъщи се оказа най-голямото изпитание след тренировка (sweat)
Здравей. :) Ако не се лъжа в твоя дневник прочетох, че пазаруваш от зоя.бг . Ако е така, ще ми кажеш ли кои са ти любимите неща от там и за какво ги използваш ( вече изпробвани :P ) Ще се радвам да ми препоръчаш нещо за мен... знаеш от моя дневник на какъв хранителен и спортен режим съм. Със сигурност обаче ще си взема хималайска сол.
Чудех се тази какаова паста дали ще е хубаво да я прибавям към закуската си с прясно мляко и мюсли ( от най-естествените), за да се подслаждам малко. :)
И с какво може да се яде това Студенопресовано сурово кокосово масло? От сайта не даваха примери за какво се изпозлва. :)
Исках да те питам дали пазаруваш от магазина “Здравеносец” и дали там ги има повечето неща, които се предлагат в сайта. :)