Мед + Пчелен прашец

26.07.11
16:54

Здравейте на всички.!От доста време..,не бях писал..,защото близо една година се занимавам само с  тренировки за сила и експлозивност!И нямаше кой..,знай какво да коментирам тъй..,като тук тази тема..,е по-маловажна от: качването на мм..,орелефяване..,сваляне на килограми :) !Сега въпроса ми е следният тъй като смятам да покача ММ..,че нещо...,килцата спаднаха!Колко грама пчелен прашец..,към колко грама мед..,да смеся..,за да покача мускулната си маса(този въпрос изглежда малко като на новак..,но го питам по-този начин,защото четох,че имало и за потдържане на формата и т.н)?
Вижте какво намерих за този мой въпрос в интернет..,но тези две мнения се разминават..,а това ме обърква :
“400 грама манов мед се смесват със 100 грама цветен прашец.
Тези, които желаят да повишат мускулната си маса, да приемат 3 пъти на ден по една супена лъжица, а тези, които търсят само ефект на възстановяване, да приемат само една лъжица сутрин на гладно.”

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
И в друг форум(няма да споменавам кой):

”За фитнес маниаци, които искат да качват маса, препоръчваме следното:
В стъклен, най-добре тъмен буркан, се смесват еднакви части мед и прашец. Ако нямате тъмен съд, просто дръжте буркана на тъмно. Не ползвайте пластмасов или метален съд. Приема се на гладно, няколко часа преди хранене, една равна супена лъжица от сместа.”

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.07.11 17:24.

MF

26.07.11
19:30

Не обръщай толкова внимание на мерките и теглилките. Просто включи малко прашец и мед в диетата, това е. Все пак няма да разчиташ само на тях за покачване!

26.07.11
20:28

Да де..,но да не прекаля..,за това!Аз не искам точни грамажи..,ами просто кой от двата коментара е по-верен!

Хубаво... интересуваш се, това е чудесно.
Ако комбинираш информацията от тази статия с информацията от тази статия няма ли да ти се изясни положението?

26.07.11
23:01

Първо здравей!За съжеление не открих..,тази информация и отговор на моят въпрос!Знам как се приема здравословно...,но не случайно пуснах тези два коментара..,за да се разбере,че явно се използва и за маса..,но в различни грамажи!

Сега... ако трябва да сме точни, мановият мед не е пчелен (т.е. не се произвежда от пчели), но това е тема на друг разговор. От друга страна мисля, че съотношението между меда и прашеца в сместа не е с толкова голямо значение, колкото предполагаш. Посочих ти двете статии, за да видиш основните ползи от меда и прашеца + препоръчителните дози, съответно от там да прецениш в какво съотношение да ги смесваш и в какви количества да приемаш сместа. Това са качествени храни, както поотделно, така и в комбинация. Ако питаш мен - съотношение 1:1 е добро (според знанията и опита ми), но ако по някаква причина нямаш нужните количества мед и прашец, спокойно можеш да ги смесиш и в друго съотношение. Ще ти се отрази добре при всички случаи, стига като цяло да се храниш както трябва. Увеличаването на мускулната маса не е следствие от един единствен фактор (определен вид храна, конкретно упражнение), а резултат от цялостния режим, който поддържаш.

27.07.11
08:13

Всъщност мановият мед Е пчелен, но за него не е събиран цветен нектар, а мана, поради което се различава по състав и свойства. Ето малко повече по въпроса: http://agronet.bg/bee-keeping/bee-articles/1514-manov-med.html

казано от Margaritka на 27.07.11, 08:13:

Всъщност мановият мед Е пчелен, но за него не е събиран цветен нектар, а мана...

Ъ-ъ-ъ, ето затова гледам да не пиша рано сутрин във форума. (blush) (giggle) Права си, разбира се!
То си пише манов, аз незнайно защо си внуших, че става въпрос за боров...

27.07.11
09:05

И аз реших,че с боров се бъркаш :) Май по същия начин правят и ментов мед :)

27.07.11
12:12

Така..,значи благодаря ти!Наистина много изчерпателен отговор ми даде!Значи аз съм най-силен в сферата на храненето и тренировката...,а с тази комбинация постигнах адски много за отрицателно време!Щом  всички мои познати и непознати..,бяха убедени,че съм взимал химия..,значи не е малко постижението ми!Разбира се..,ще го вкарам в ВВД....,и ще видим какво ще стане!Само да те питам последно..,имаш ли си на представа дали се пие през някои сезони или не?Защото аз смятам да го почна от август...,а то тогава си е лято още !

Не смятам, че увеличаването на мускулната маса е свързано непременно с определен сезон.
По-скоро зависи от целите ти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.07.11 12:20.

27.07.11
12:40

Да..,макар и да не съм много съгласен с коментара ти,защото през зимата...,се качва повече тъй като..,имаш повече апетит и не изразходваш толкова енергия(въглехидрати)!Но пък тогава  качваш и много мазнини !

Нямам никакъв проблем с апетита и го поддържам целогодишно напълно постоянен. :)

Всъщност... защо през зимата изразходваш по-малко енергия? :)

27.07.11
12:55

Ами..,и аз се опитвам да си поддържам апетита целогодишно..,но лятото..,знаеш как е жега..,то не ти се яде уморено ти е постоянно!Ами от една страна аз се изказах не правилно..,но от друга съм прав!Не се изразих правилно...,защото наистина тялото израсходва доста енергия..,за да го затопли!А съм прав..,защото през зимата не се движим толкова..,свършим си работата на бързо..,и се прибираме на топло..,няма ги тия разходки пеша или да се придвижваме пеша..,или с колите или с рейсовете!

Затова си мисля, че тая история с намаления през лятото апетит и качването на маса задължително през зимата са просто стари градски легенди. Нещата се свеждат до режим на хранене и натоварване, не до това дали ходя пеша или ползвам превозно средство.

27.07.11
13:19

Прав си ..,но пак си играе роля..,това,че не вървим толкова и,че не сме толкова подвижни през зимата!Много ти благодаря за,изчерпателните отговорите!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1