Гърдите изостават от рамото!

Здравейте драги съфорумци! На 16г. сам, от 4-5 месеца ходя на фитнес редовно и раката ми стана 38см., гръдната обиколка мръдна от 100 на 110 само заради гърба, а гърдите ги оформих може да са каже, но не са помпят и не са помпят. Тренировката ми е:
1. щанга лег.
2. щанга полулег./дъмбел полулег. (редувам ги всяка тренировка)
3. флайс
4. пек-дек
Отвoрен сам към всякакви съвети (все пак искам да махна стърчащите зърна :D ).
Благодаря предварително.
Извинявам се ще задам един въпрос който не е по раздела. Ще започна да вземам суроватъчни протеини на прах. От варна сам и не искам да поръчвам от интернет, ако можете да препоръчате някоИ качесвени или да ми кажете кои да не взимам (бюджета не е проблем) и колко време да ги вземам, другото сам го разучил (разбира се от bb-team :) ).

Темата беше редактирана от Николай Иванов на 01.08.11 23:24.

01.08.11
23:36

Тренирай си спокойно, упажненията са наред, а дори може да ги сведеш до 3. За протеин, отиди в Хелтстор - имат физически магазин във Варна.

01.08.11
23:37

Има още 4-5 пъти по 4-5 месеца да поблъскаш за да видиш кое изостава,и кое не.При тренировка от 4 м. е несериозно да се говори за изоставаща група.
Отговора на въпроса ти е - време.А личния ми съвет относно протеина е да потренираш още 6-12 месеца,и тогава да мислиш за него.Първо трябва да си изградиш добри хранителни навици,да изградиш качествена тренировка,и да оставиш тялото само да напредне,преди да посегнеш към магическите пудри!

Да, благодаря Ви много за укоражаването и може би Жиката е прав да не бързам с протеина.

Не съм професионалист, но имам чувството че няма нужда от пек-дек + флайс поради това че е почти едно и също упражнение.

02.08.11
11:11

На мен гърдите ми тръгнаха, след като започнах да права яко кофи! Ако искаш пробвай!

казано от Георги Михайлов на 02.08.11, 00:48:

Не съм професионалист, но имам чувството че няма нужда от пек-дек + флайс поради това че е почти едно и също упражнение.

вместо флайс като 3то сложи едни кофички и си бомба ;) няма смисъл да редуваш всеки път горен лег с дъмбели и с щанга... задръж се с щангата примерно докато усетиш застой :) след това мини с дъмбели и така...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 02.08.11 11:15.

02.08.11
11:27

Храната е на първо място, но протеинът е потребен дори да няма изградени добри хранителни навици, защото така пак ще си доставя определен грамаж белтък.

02.08.11
13:38

казано от Стоянчо на 02.08.11, 11:27:

Храната е на първо място, но протеинът е потребен дори да няма изградени добри хранителни навици, защото така пак ще си доставя определен грамаж белтък.

Съгласен съм.Ако не може да се храни както трябва,протеинът ще му е в плюс.
Но в още по-голям плюс ще му е,ако направи добра диета и тренировка,и тогава да го включи.
Въпросът е,че трябва да изцеди почти всичко от тялото си,преди да му даде протеин наготово.

Добре, сега зимата ще кача кила, пролетта ще се изчистя и лятото да вземам протеина така ли?

10

02.08.11
16:14

Зимай още сега протеина, независимо дали качваш или чистиш, протеина винаги си е нужен. Както Кристиянчо ти каза - смени флайса (а според мен пек-дека) с кофи. Също би могъл да смениш равния лег с лег с обратен наклон, той според мен по-стабилно хваща (въобще не го харесвам хД).
ПП сигурен ли си, че въобще ти изостават ? Дай снимка, кажи размери (кг, ръст, други обиколки).

В момента не сам в Варна и не сам с моя компютър, така че съжелявам снимки не мога да предоставя. 77 кг. и 182см.

03.08.11
22:54

На килограми си ОК за ръста си. Разбира се още 5-7кг чист мускул ще ти се отрази добре. Говоря наизуст, защото няма снимка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1