01.08.11
23:15
Здравейте драги съфорумци! На 16г. сам, от 4-5 месеца ходя на фитнес редовно и раката ми стана 38см., гръдната обиколка мръдна от 100 на 110 само заради гърба, а гърдите ги оформих може да са каже, но не са помпят и не са помпят. Тренировката ми е:
1. щанга лег.
2. щанга полулег./дъмбел полулег. (редувам ги всяка тренировка)
3. флайс
4. пек-дек
Отвoрен сам към всякакви съвети (все пак искам да махна стърчащите зърна :D ).
Благодаря предварително.
Извинявам се ще задам един въпрос който не е по раздела. Ще започна да вземам суроватъчни протеини на прах. От варна сам и не искам да поръчвам от интернет, ако можете да препоръчате някоИ качесвени или да ми кажете кои да не взимам (бюджета не е проблем) и колко време да ги вземам, другото сам го разучил (разбира се от bb-team :) ).
Темата беше редактирана от Николай Иванов на 01.08.11 23:24.
Тренирай си спокойно, упажненията са наред, а дори може да ги сведеш до 3. За протеин, отиди в Хелтстор - имат физически магазин във Варна.
Има още 4-5 пъти по 4-5 месеца да поблъскаш за да видиш кое изостава,и кое не.При тренировка от 4 м. е несериозно да се говори за изоставаща група.
Отговора на въпроса ти е - време.А личния ми съвет относно протеина е да потренираш още 6-12 месеца,и тогава да мислиш за него.Първо трябва да си изградиш добри хранителни навици,да изградиш качествена тренировка,и да оставиш тялото само да напредне,преди да посегнеш към магическите пудри!
01.08.11
23:45
Да, благодаря Ви много за укоражаването и може би Жиката е прав да не бързам с протеина.
02.08.11
00:48
Не съм професионалист, но имам чувството че няма нужда от пек-дек + флайс поради това че е почти едно и също упражнение.
На мен гърдите ми тръгнаха, след като започнах да права яко кофи! Ако искаш пробвай!
02.08.11
11:13
казано от Георги Михайлов на 02.08.11, 00:48:
Не съм професионалист, но имам чувството че няма нужда от пек-дек + флайс поради това че е почти едно и също упражнение.
вместо флайс като 3то сложи едни кофички и си бомба ;) няма смисъл да редуваш всеки път горен лег с дъмбели и с щанга... задръж се с щангата примерно докато усетиш застой :) след това мини с дъмбели и така...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 02.08.11 11:15.
Храната е на първо място, но протеинът е потребен дори да няма изградени добри хранителни навици, защото така пак ще си доставя определен грамаж белтък.
казано от Стоянчо на 02.08.11, 11:27:
Храната е на първо място, но протеинът е потребен дори да няма изградени добри хранителни навици, защото така пак ще си доставя определен грамаж белтък.
Съгласен съм.Ако не може да се храни както трябва,протеинът ще му е в плюс.
Но в още по-голям плюс ще му е,ако направи добра диета и тренировка,и тогава да го включи.
Въпросът е,че трябва да изцеди почти всичко от тялото си,преди да му даде протеин наготово.
02.08.11
13:57
Добре, сега зимата ще кача кила, пролетта ще се изчистя и лятото да вземам протеина така ли?
02.08.11
16:14
Зимай още сега протеина, независимо дали качваш или чистиш, протеина винаги си е нужен. Както Кристиянчо ти каза - смени флайса (а според мен пек-дека) с кофи. Също би могъл да смениш равния лег с лег с обратен наклон, той според мен по-стабилно хваща (въобще не го харесвам хД).
ПП сигурен ли си, че въобще ти изостават ? Дай снимка, кажи размери (кг, ръст, други обиколки).
02.08.11
21:34
В момента не сам в Варна и не сам с моя компютър, така че съжелявам снимки не мога да предоставя. 77 кг. и 182см.