Дневникът на Riko - intermittent fasting, goal 10% bf

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.06.11
16:45

Овес, протеин
4 чушки с ориз, 5 яйца
Череши, 2/3 кокос
5 яйца
Пилешки цицки

Тва е за днес храната ;Д Днес почивка...

Мнението беше редактирано от Riko на 05.06.11 16:47.

06.06.11
16:30

Не бях ял сладко от 2 седмици, днес не издържах и изядох един доста мазен шоколад, признавам ако бях ектоморф щях да имам диабет на 20! :Д

06.06.11
19:59

Днеска малко кардио сутринта на гладно, следобед тренирах цици,трицепс и прасец. Храната биваше с изключение на шоколада. Искам да попитам к’во ви е мнението на тоя сос маги малки тайни дето се прави със сметана и пилешки гърди? Уникално вкусни са, каквото и да ми кажете ще продължа да си папам от него де, ама все пак ;Д

07.06.11
20:19

Сутринта овес,мед,кисело мляко, яйца. Следобед пилешки цици в сметанов сос, 200 грама течен шоколад, бисквити, тренировчица раменца,малко бицепсче като летен билдър, след т’ва 2 моркова,протиИн и са ям пилешки цици в сметанов сос ама са останали малко и ше излапам няколко яйца.

TN

07.06.11
20:24

Пилешки ЦИЦИ ? :D

07.06.11
22:35

Мхм...

08.06.11
14:18

08.06.11
21:09

Овес,протеин
яйца,’ляб
Тренировка гръб... горен скрипец, неутрален 4 серии, широк хват 4 серии, долен скрипец,гребане, мечка.. и след тва............
- 2 големи дюнера, 2 парчета пица, 1 парче торта, 2 литра бира...
предстои:
Много вода, зелен чай и сране.

Ооле боже.. тежък ден, а ? :D

09.06.11
01:05

Бил съм и по зле.. ;Д

09.06.11
22:00

11:00 добавките... карнитин,кафе,клен
Кардио колело 30 минути..
След него протеин
На обед яйца, супа, черен хляб
1 козунак 450 грама с 1 кисело мляко
протеин
тренировка - трицепс,корем вкъщи
кардио 20 минути
Вечеря ; супа,пилешки цици в сметана, салата

10.06.11
21:38

овес,кисело мляко протеин
пиле със зеле
яйца
яйца и 3 филий ‘ляб
колелце
пиле със зеле

16.06.11
21:09

Нещо ме мързи да попълвам дневника.. Днеска не помня точно часовете де..
Около 8:00 хапнах 5 яйца с 4 филийки хляб вита
В 13:00 хапнах порция мусака с 200 грама кисело мляко и краставички
в 16:30 същото
в 18:30 ударих един шейк
в 19:00 едно колело, 20 минути, болен съм затова лекичко карам тия дни.
Вечерях пилешка цица с домашен чеснов сос и 3 филийки ...бял... хляб.. :/
21:00 1 кисело мляко, протеин, шепа черешки.. лъхах на чесън да се освежа малко, че дори пастата за зъби не паца ;Д

05.08.11
12:55

Наистина съм впечатлен от резултатите на всички с ИФ, от днес започвам цикличното хранене, понеже съм перфекционист, ще правя всичко както трябва,разбира се отдаден на тренировките + храненето + суплементите. Ще помоля, всеки който може да дава съвети, стига да не са глупави :)) В момента - 1.86-7 висок, 100килограма, 19-21 % подкожни мазнини - цел 12 %. Слагам си срок, до края на ноемрви, но мисля, че и преди това ще е възможно. Суплементи - бцаа,кафе засега. Септември може да бутна малко ефедрин/синефрин ако не съм доволен от резултатите. Неутралния калориен баланс ми е 3500. Мисля, да съм на около 2800-3000 на ден, но ще видим. Малко множко ми се вижда това, но нека се има предвид, че съм 100кг с висок % мазнини, с 10-12 % сигурно ще съм около 87-8кг. Чудя се колко по-точно да набивам на ден? Тренировки - 3 пъти с тежести, 3 пъти кардио нискоинтезнивно по час велоергометър. В момента не играя гърди, че скъсах мускулно влакно, но до 2 седмици ги почвам и тях полека лека.. Да ви попитам, тренировките с тежести разбрах, че трябва да са от 45 минути до 60, максимум 75. Съотношението на В:Б:М в тренировъчен ден е 30%:40%:30%, а в нетренировъчен или с кардио - 20%:40%:40%, така ли е?

Мнението беше редактирано от Riko на 05.08.11 13:02.

05.08.11
13:23

Доста се вманиачаваш : )
Да има значение,но е важна основата.
Фаствай около 16-18-20 часа както дойде,не абсолютно точно.
Може и без кардио като цяло,просто като излизаш се прибирай пеша или нещо подобно във фастинг периода,дори и във фиидинг фазата пак няма проблеми.Храни се НВХ-ВМ или РБД,въпреки че в момента се храня по друг начин (виж ми дневника от 27 юли)
В тренировъчни дни имам малко калории,в нетренировъчни също още по - малко,само събота имам зареждане с въглени.Миналата година така отслабнах доста за 6 седмици без ИФастинг,сега с гладуването резултатите са още по - добре.
Как мислиш да тренираш през това време?
Освен това,не мисля че КБ-то ти е 3500 калории..много са
По - скоро за потдържане са ти нужни 2000-2500 най - много.
Формулите за КБ са доста грешни като цяло.
Тренирам на гладно,без никакви суплементи,след 30 минути до час преяждам.Последно време се храня по 1 път на ден.

Мнението беше редактирано от Vintage на 05.08.11 13:24.

05.08.11
16:35

Братле,нека това не прозвучи тъпо, но аз съм си перфекционист...за почти всичко ;-) На места четох, че хората правят тренировка не на гладно, т.е имат 1-2 хранения преди нея, които се вписват в 8 часовия период + още 1 след тренировка, но това мисля, че вече е като качват? Сега като чистя трябва на гладно да тренирам + 1-2 часа фастене още нали така? Ето днес как беше и предстои, а и как планирам да бъде утре.
Станах в 11:00.
Кардио 11:40:-12:30
15:15 7 яйца, 5фпх, 100 грама шунка
Предстоят още 2 хранения - Яйца с масло и малко сирене в 18:30 и в 22:00 телешко със салата.
Утре, евеунтлано се пада така. Ставане в 10:30
Кардио от 11:30 до 12:30, хапване в 3? Нали така? Днес ще прочета няколко статии на Мартин. А иначе, трудно мен ще ми върви деня с 1 или 2 хранения, обичам да ям ;-) За тренировките - 3 кардио, 3 с тежести. Колко време след тренировката с тежести трябва да набивам, и какво съотношение на б:м:в: горе-долу?
Сега видях, че може и да се хапва преди тренировка, 20-25 % от калориите за деня, обаче аз мисля да правя кардиото на гладно, какво мислите? Така или иначе ставам в 10:00 или 11:00, а почвам да ям, чак към 3 ;-)

Мнението беше редактирано от Riko на 06.08.11 10:48.

05.08.11
16:50

Няма значение дали качваш или сваляш със това дали имаш предтренировъчно хранене.Има общо със това че тренировката на гладно има много полезни ефекти като цяло>Мартин има тема в сайта си ‘‘Fasted weight training boosts muscle endurance или нещо подобно,май бяха 2 статии.
Мартин мисля,че препоръчва да се яде след тренировка веднага,аз чакам поне 20 минути за да се върне кръвта от мускулите към стомаха,поне малко.

,,Кардио от 11:30 до 12:30, хапване в 3? Нали така?’‘
Ем нещо такова,може и по - късн ода правиш кардиото, и по- рано,не е проблем.

Мартин за съотношенията препоръчва в тренировъчни дни повече въглени и по малко мазно,при почивни обратно.Белтъчините са си високи и в 2та дни.

05.08.11
18:25

Да, това и аз го прочетох ;-) Ами кардиото ми ще е на гладно, а тренировката с тежести на 50 % от калорите ми за деня. Едва ли ще е проблем както каза, след кардиото, че не ям 2-3 часа, ще си купя вероятно тия дни бцаа, но нека и другите се изкажат.Чудя се дали това е проблем, че в кардио ден - тренирам на гладно в 11:00, а в ден с тежести, тренирам след 2 хранения в 18:30 примерно.На няколко места прочетох, че тренировките трябва да са от 45 до 75 минути макс, така ли е или греша? 2-3 базови и 2-3 изолиращи упражнения.. горе долу това ли е ? ;-)

Мнението беше редактирано от Riko на 05.08.11 18:28.

05.08.11
19:30

От колко до колко гладуваш? Всеки ден или 3 пъти на седмица?

05.08.11
19:41

16 часа не хапвам, 8 хапвам, всеки ден разбира се. www.leangains.com

Мнението беше редактирано от Riko на 05.08.11 19:52.

05.08.11
22:10

На мен често ми се случва да ям 3-4-5 часа след тренировка =>няма проблеми.
За дължина на тренировкат аотново не виждам значение,аз не спазвам това правило 1-2 базови и пак толко изолиращи.К’вото ми се тренира го тренирам.

TN

05.08.11
22:14

Иване , почни до  20-30 мин след тренировка да ядеш,да видиш ,ама да ядеш квото трябва де , възтановяването трябва да е по-добро,мускулната треска доста по-слаба,преди повечко от половин година и аз правех нещо такова..Свърша фитнеса и отида някъде говоря и тн и ям след 2 часа—> голем шит (поне за мене :D)

05.08.11
22:18

трябва да тренираш на гладно ;) иначе бягаш от идеята на храненето

05.08.11
22:22

казано от The Next на 05.08.11, 22:14:

Иване , почни до  20-30 мин след тренировка да ядеш,да видиш ,ама да ядеш квото трябва де , възтановяването трябва да е по-добро,мускулната треска доста по-слаба,преди повечко от половин година и аз правех нещо такова..Свърша фитнеса и отида някъде говоря и тн и ям след 2 часа—> голем шит (поне за мене :D)

Възстановяването не ти зависи само от след трен. хранене,а и от храненето от следващия ден.

TN

05.08.11
23:48

И по време на деня,общо казано след тренировка си е важно храненето,пък защо не и преди тренировка,за да спреш катаболните процеси,след тренировка,с кислород няма да стане :D Преди тренировка едно БЦАА (ако имаш кинти :D:D) , спира катаболните процеси , според проучвания или ако ядеш да е 3 часа преди тренировка,може повече,на кой както му удобно :D Междудругото непланирана тренировка вчера..Бях ял точно преди 20 минути пил.филе 200 грама и салата и бутнах повече кг и то много лесно..

06.08.11
10:53

казано от Стели на 05.08.11, 22:18:

трябва да тренираш на гладно ;) иначе бягаш от идеята на храненето

Добре де, ама на Мартин на сайта от 3те протокола казва, че всеки да избере, който му е удобен на него. Може тия дни да пробвам тренировка с тежести на гладно ама сигурно ще е epic fail. Попринцип, сега като се размислих може да правя така.. примерно
Ден1 - нискоинтензивно кардио, час-два преди феед фазата
Ден2 - Щанги,манги
Ден3 - Хийт кардио след 2 хранения около 40-50 % от калориите
Ден4 - нискоинтензивно кардио, час-два преди феед фазата
Ден5 и.т.н.
Попринцип, мразя кардиото и съм фен на щангите, но имам сега едно скъсано влакно на гърдите и не играя гърди, а и рамото до скоро беше леко травмирано, като цял.. много зле, поне минаха/минават травмите.

06.08.11
18:23

Много ясно че трябва да тренираш с щанги на гладно...адреналин, ала бала, ще вдигаш повече даже. Това трябва да го правиш задължително. А преди кардио вече си прецени, може и да хапнеш нещо, не знам за какво кардио става на въпрос, но попринцип щангите и цикличното са достатъчни, не е нужно да праиш и кардио.

06.08.11
19:11

Ще пробвам, ама не ми звучи добра идея с щанги на гладно. Ще пробвам веднъж дваж макс и ако не ми хареса ще съм с 1-2 хранения преди тва ;-) Кардиото реших да ги редувам както описах горе, ако е хийт ще имам нещо в стомаха, ако е нискоинтензивно ще е на гладно.

06.08.11
22:56

10:00 кафе
15:10 2на доза протеин, малини,къпини, 1 лъжица фъстъчено масло, 200 мл. прясно мляко, 150 грама свински пушени гърди
18:45 протеинче,150-200свински пушени гърди, 100 грама сирене
19:00 кафе
20:10 кардио хийт
21:30 4 яйца със сирене и 1 лъижца мед, 2 свински пържоли, краставица, малка купа таратор.

07.08.11
12:35

Нищо няма да ти стане от тренировка на гладно.Един прачовек мислиш ли че ее имал предтренировъчно хранене преди да ходи да лови плячка?Прави си овеса и чака час и 30 мин  и тогава си вика ‘’времее е да си ващам плячка’‘????
Буцай на гладно,много по - удобно е,нямаш тежина в стомаха.

07.08.11
14:36

казано от Иван Манолов на 07.08.11, 12:35:

Нищо няма да ти стане от тренировка на гладно.Един прачовек мислиш ли че ее имал предтренировъчно хранене преди да ходи да лови плячка?Прави си овеса и чака час и 30 мин  и тогава си вика ‘’времее е да си ващам плячка’‘????
Буцай на гладно,много по - удобно е,нямаш тежина в стомаха.

понякога и много по-гадно.. при мен е довеждало до причерняаване почти припадък, но тва за пра-човеците е вярно :)

07.08.11
17:17

Днеска играх на гладно - много тежко,интензивно.. ;Д Хареса ми, обаче мисля краката и гърба да ги правя след 2 хранения, малките мг и кардио на гладно. Ще пробвам и краката и гърба на гладно разбира, се ще видим.
13:45-14:35 тренировка - рамене,трицепси
Преси с дъмбели - 14,16,16,18кг - нямам болка в рамото, може би ще мине скоро напълно ;-) Всички по 10-12 повторения
Изнасяне встрани на скрипец - 6,6,9,9кг - повторенията 12,12,10,9
Веролет - 2 серии тесен, 2 серии широк хват с 30кг
Въже за трицепс с 15кг - 12,12,10
Френско с дъмбели с 10 кг - 10,9,9
Разгъване с дъмбел зад глава с 8кг - 10,10,8 повторения
Хранене след тренировка - 2 почти без сланина свински пържоли, 250 грама макарони, 1 пилешка супа, тва беше в 15:00
16:45 100 грама макарони
17:30 100 грама макарони, 250 грама малини и къпини микс, 50 грама протеин..
Вечерта няколко яйца :)

ВН

07.08.11
22:04

Вкарваш ли BCAAs преди тренировките? В смисъл ключово е за Leangains в тренировки на гладно. Зарежи тоя вертолет, ако са ти мили раменете. Взе ли си ензими? Има полза да ги пиеш в първите 2 хранения. Ще следим антропометрията ти в “Мерки”. :)

07.08.11
23:23

Толкова ли са важни тези БЦА-та?Смисъл...не вярвам да загубиш мускул само щото не си ял в предишните 16 часа губо казано.

07.08.11
23:23

Вчера ми беше останал 20-30 грама екстенд и го праснах, тия дни ще си поръчам. Вместо вертолета какво да сложа? Раменните преси ги правя с лек наклон с акцент за предно рамо, защото като изнасям за предно рамо се появява допълнителна болка в едното рамо от стара травма, мисля, че до месец-два ще изчезне. При преси с дъмбели и изнасяния встрани нямам проблеми. За ензими... ами между другото бях се замислил да си взема, имам 1 приятел в Америка, който се връща другия месец, ще му кажа да ми вземи ензими на НАУ, че са 10 долара 90 таблетки, тук нещо много се оръсват с цените ;-) А иначе, честно казано вертолета много много не ми допада като упражнение.. но не мисля, че 8 серии са достатъчни за раменете. Имам друг въпрос. Проблем, ли ще е ако някоя тренировка я направя след 1-2 малки хранения? Просто някой път сутрин имам малки ангажименти и може да не се получи. Едва ли е проблем. В момента се чудя, понеже чистя, но Мартин препоръчва, високи карбс в ден, който се тренира с тежести? Мисля да ги направя 200 карбс, 200 протеин, 70-80 грама мазнини? В нетренировъчни/кардио ги държа под 100 грама, мазнините са по-високи ,протеина горе-долу същия.. ;-)
Между другото, незнам как да си въведа мерките нещо.. но както и да е ще ги пиша тук.. За момента са - 120 гръден кош, 39 см мишница, 69 см бедро, 100 талия, ханш - 110. Мисля, че подкожните ми мазнини са 20-22 %, целта ми 12% до края на октомври.

Мнението беше редактирано от Riko на 07.08.11 23:34.

ВН

08.08.11
02:59

Беркхан е построил системата си върху изследвания. Според него BCAAs, са ключови при тренировките след глад. Сметни си хубаво калорийният баланс и следвай препоръките в статията за разпределение. Мерките се въвеждат лесно - опитай.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 08.08.11 11:32.

08.08.11
06:39

Като човек минал вече почти половин година на LeanGains - това за БЦАА-то е препоръчително, но не задължително, няма да ти се стопят мускулите ако не го пиеш. Ключово за тренировката е обаче да тренираш на гладно ! Първите няколко седмици може би ще ти е та*ак, но ще се адаптираш. През 16-те часа нищо не се яде и не се пие, инак прецакваш цялата идея на протокола. За ензимите обаче съм съгласен, ако ще ядеш 3 пъти в рамките на 8 часа, като свиня - трябват си ензими. Това е от личен опит, което работи при мен и има ефект, както и информацията която съм прочел в нета пречупена през моята призма.
А ако си мислиш че 8 серии не са достатъчни за рамо, нещо не правиш както хората. 8 серии със стриктна техника и добре подбрани упражнения и тежест са ок, при положение че рамото участва в почти всички останали движение за горно тяло.

Rikoo, пробвай да тренираш абсолютно на гладно. Ако нямаш сила и лесно се изморяваш,  едно кафе на гладно след 16 часа глад е ГОЛЯМ стимулант. Пробвай, то ще ти вдигне кръвната захар, ако там е проблема с липсата на сила.  Ако и при този вариант нямаш сила, почни да пиеш по 10 грама BCAA 20-тина минути преди тренировката. С аминокиселините ще се измаряш по-малко и ще можеш да правиш по-обемни тренировки.

08.08.11
12:54

Иначе се чудя, някой път като изям 50 % от калориите, и голяма част от тях са въглехидрати - много се издувам. Ако са мазнини - минимално издуване на корема? Ще вкарам ензими и се надявам, да не ставам като балон след като хапна въглехидратите. Днеска ще си пиша баш грамажи точни, ама храната приготвена за днес си е - 2 свински пържоли по 150 грама, 400 грама пилешко, 10 яйца, 50 грама масло, може би ще добавя още нещо.. малко сирене + зеленчуци разбира се. Вчера на тренировката бях ок, имах сила. @Владо, 2-3 реда за вертолета? Нещо не мога да разбера как прецаква раменете.

Винаги ще ставаш като балон. Ензимите обаче ще помогнат балона да спадне по-бързо, а и храната да бъде по-добре смляна и съответно усвоена от тънкото черво.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1