Дневникът на V :]

Прескочи до:

Тази седмица не съм се счупила от тренировки, но от началото си тръгна зле.

В понеделник правих преден клек, най-доброто: 2х12х60кг, 1х12х65кг, лежанка на 40кг и 6ци на 45кг и тягата започнах, но ми прилоша..... След това имах 2 часа по аеробика, но ги изкарах....седейки - изтръпнаха ми ръцете, не можех да стоя права. След часовете повръщах.
Вчера бях като парцал - лежах цял ден. Каквото и да хапнех ми ставаше лошо. А снощи - към 2:30 се събудих с ужасна болка в устата. Оказа се , че ми избил мъдрец и разкъсал венеца. 1 час се опитвах да успокоя болката, но не успешно. Днес си взех някаква паста за рани във венците, защото имам кръв и откъснато парче. Надявам се да помогне.
Отдавам прилошаването на този мъдрец, защото днес физически съм супер...

И това е.

27.07.11
20:24

Това е много гадно с тия мъдреци- от няколко дни едновременно 2 ми никнат... ужас е... да се оправяш бързо : )

Така, за известно време ще се опитам да си наложа да не си попълвам дневника...Да не си заемам мислите на 100% с фигурата си. Доста трудна задача си поставям. По-лесно сигурно ще почна да се набирам, но ще видим.
Искам да сваля този товар от плещите си вече. Взе да ми писва.
И тези дни изгледах толкова много снимки от кросфит игрите, че тотално се сринах психически.
Как може да съществуват такива жени? Направо ми бъркат под кожата. И вместо да се надъхвам, се демотивирам.
Защото нямам добра генетика. Очевидно и волята ми си е стегнала багажа (що се отнася до намаляване на порциите храна).
Не желая да взимам помощни средства (въпреки че напоследък съвестта ме гризе да експериментирам). Не искам да си играя повече с хормоните.
Единствено ми е останал кефа от тренирането.
Въпреки че за почти две години нямам кой знае колко очевиден резултат.
Вярно, че от тяга 60 стигнах до 150. И от нула лицеви стигнах до 20 в серия и 150 на една тренировка....Вярно, че от 50макс на лежанка сега правя 6х50. Вярно и че мога да клекна със 140.
Но визуално... Ту напредвам, ту се връщам назад.

И тук последните месец - два започнах по-обемни и интензивни тренировки, въжета и какво ли още не. Смъкнах 4кг, върнах 2. Ръцете позаякнаха (в моите очи). Но всичко е някак си измъчено....и ме демотивира.
Спирам да го мисля вече.
Скоро си започвам типичните трибойски тренировки. Състезанието е началото на октомври. И честно казано вече не ми пука дали ще дръпна 160тяга или не...

Истината е, че ако успея да достигна 70-72кг, тоест да сваля още 6-8кг предимно мазнини, ще ми миряса съществото. Сега не мога да се съсредоточа в нищо друго. Ако не върви тази цел, ми е крив света и нямам желание за нищо.
Посоката ми сега е насилствено да си намаля храната. Много насилствено... Все си мисля, че ям адекватно на физическото ми натоварване, но явно сметките са ми грешни. Въпреки математическата гимназия.. Сигурно тялото ми си е измислило негови си формули. Пфу..

А казах ли, че спирам да гледам снимки на кросфит мацки? Изобщо да не ми се мяркат пред очите, че са ми черни :))))))))))))

Та така. Продължавам си с водната аеробика и щангите, имам идеи за колоездене и повече бягане. Храната е: яйца, яйца, яйца, малко месо, много зеленчуци... Веднъж два пъти седмично ям млечни, напоследък хляб и повече сладолед. Та и тези ще ги разкарам..... Пия само вода. Приемам аминокиселини , но не много редовно.
А в залата само ме надъхват за разни хормони на растежа...Ми хубаво бре, купувайте, аз ще експериментирам :)))))))))))))))  това в кръга на шегата.

31.07.11
14:48

Май наистина ще ти се отрази добре да се РАЗконцентрираш от фигурата си. Също така мисля, че гледаш нещата от грешната им страна. Не гледай другите жени и да се сравняваш с тях. Концентрирай се единствено върху себе си и това да се превърнеш не в някой друг, а в подобрена версия на теб. Започни да търсиш положителното във всичко. Сигурна съм, че ще го намериш. :)

31.07.11
16:01

Вероника,
пожелавам ти и аз успех с разконцентрирането! То е много лесно на думи, ама на практика- ти казваш- ще се разконцентрирам, ама ще ям яйца, месо, не трябва ли и от това да се разконцентрираш? Според мен има само един начин, то може да има и други, ама този е най-лесният- ще споделя личен опит и наблюдения. Единственият начин за мене, който съм открила, да съм в добра форма (вътрешно и външно), няма нищо общо с тежки тренировки и концентрация върху храна. Значи старая се да си намирам работа, в която да съм заобиколена от много мъже- и така дните минават много бързо, постоянно съм обект на интерес и комплименти, храня се с каквото всички се хранят, без драстични джънкове, и нямам никакво време да мисля дали да съм на палео или на циклично или и на двете. Естествено и работата държа да ми е интересна. Ако остана обаче без работа, настава една агония, мислене, веднага започвам да надебелявам- бавно, но сигурно...Дано да ти е от полза поста ми!

01.08.11
18:21

Верка, нищо ти няма на генетиката. Виж си старите снимки..Стига се сравнява с тия мацки. Просто ядеш анаболни храни и тренираш анаболно, нормално е да не се смаляваш. Но...изглеждаш прекрасно. Стегната си, съразмерна си, силна си. Ти това искаш и това получаваш. Какво по-хубаво от това? Добре си решила да изместиш фокуса от втеляване във визия и килограми и още по-добре си решила да не приемаш препарати разни. И вземи почини малко..

12.08.11
20:04

отново , май година по-късно ,ще ти кажа същото :
спри да тренираш за  все повече сила. за какво ти е , Рони ?
съгласна с Дива-при тези стимули и тази храна тялото ЩЕ расте. при тези стимули , и малко храна-ще боледува .

И година по-късно аз все така желая да съм силна :) Как да ти кажа..не че в ежедневието ми е от голямо значение дали ще дръпна 2 пъти личното си тегло, но ми харесва да знам, че мога.
Тази седмица намалих храната. Промениха ми се часовете на трениране - сутрин нямам аеробика, ходя на щанги следобед и след това на басейна. И реших, тъй като до обяд съм в леглото и работя по дипломна работа, нямам много движение, закуската да ми е постна откъм калории. Ям повечко на обяд, след тежести и малко на вечеря. След всяка силова въртя 30мин велото или скачам на въже. Резултатът за сега е добър - в понеделник бях 77.8, вчера - 76.2. Да, не бива да се гледа толкова кантара, но в моя случай си има значение.

Иначе напоследък го закъсах. Първо ми никна мъдрец - няколко дни не бях на себе си. По-миналата седмица се събудих с конюктивит и бях доста зле - притворено око, кървясало, отоци под него. 3 дни след това се прехвърли и на другото око. Още 2 седмици ще продължи лечението. Една седмица не бях правила трибой, защото при всеки напън окото ми пулсираше и беше гадно. Вече започнах, но доста леко.

На лицевите опори съм адски задобряла - правя по 25 в серия. Лежанката върви добре също. Може би тягата ми е пострадала малко - усещам я доста тежка, но всичко ще се оправи.
Кофтито е, че не мога да влизам във водата заради окото - за да не заразя басейна, пък и да не си навредя на себе си. Липсва ми.... В момента водя на един басейн, където водата не е хлорирана, а озонирана и обогатена с кислород. Страхотна е!

13.08.11
13:53

казано от dennym на 12.08.11, 20:04:

съгласна с Дива-при тези стимули и тази храна тялото ЩЕ расте. при тези стимули , и малко храна-ще боледува .

Абе то че ще расте, ще расте, ама махането на стимулите е като хващането на най-лесния път, че е по-удобно.

Не е ли по-добре да продължи да се развива (да си дава стимулите да се развива по-точно, в конкретния случай физически), и да вземе да се приеме (и растежа и всичко) и да си оправи проблема в главата, който и казва че е важно как изглежда, вместо да маха стимулите и дефакто пак да си остане с проблема, ама просто да го тушира и да не се забелязва?
Повече mental work, а не по-малко physical work и трябва според мен.

Мнението беше редактирано от G33K на 13.08.11 13:54.

13.08.11
16:39

На мен пък ми харесваш.

13.08.11
21:19

казано от G33K на 13.08.11, 13:53:

казано от dennym на 12.08.11, 20:04:

Не е ли по-добре да продължи да се развива (да си дава стимулите да се развива по-точно, в конкретния случай физически), и да вземе да се приеме (и растежа и всичко) и да си оправи проблема в главата, който и казва че е важно как изглежда, вместо да маха стимулите и дефакто пак да си остане с проблема, ама просто да го тушира и да не се забелязва?

не е по-добре-идеално е . но не се случва до момента.
и кой е казал , че единствените смислени стимули за нея са да тренира трибой ; или до смърт? стимули за физическо развитие бол :)
аз бих излязла от тая писта , в която правя едно и също , и се получава едно и също-тежки тренировки , неуспешен контрол над храната и непостигане на целите за външен вид .

13.08.11
21:25

казано от G33K на 13.08.11, 13:53:

Промяната на стимулите, не означава никакви стимули, а просто смяна на подхода. :)

16.08.11
13:59

Рони здрасти,

преди малко ми се стори, че те видях, но може и да съм се припознала :) Случайно да си минавала по бул. България днес към 13:20ч, района около подлеза на Билла?

Абсолютно да:) Къси сиви панталонки и светло син потник + розова раница.
Тъкмо бях свършила с часовете на един басейн:)

16.08.11
14:16

и черни очила май (ако си спомням добре)? :)

Абе виждам срещу мен върви едно момиче и първата ми мисъл е “лелее, какви страхотни крака има” (прозвуча все едно съм мъж :D ) след което като се разминахме ми се стори позната от някъде и след известен размисъл реших, че може би си ти :)

П.С. да не би басейна да е на JK Fitness? ако е там, може да дойда на някоя тренировка, така или иначе водната аеробика ми звучи доста интересно, а и работя/живея точно на 5 мин от там :)

П.С. 2 - изглеждаш си страхотно, тревогите по повод тегло/външен вид са АБСОЛЮТНО излишни!

Дам, с очила съм сега:)
Много ти благодаря за хубавите думи!!!
JK е затворен за профилактика до 22ри, но иначе съм там:) Сега в МБАЛ Св.София и хотел Берлин.
Като решиш, ми кажи, за да ти кажа моя график - поне да се засечем:)))))))

16.08.11
14:25

хах, в болницата ми е супер, аз съм в Белиссимо по 9+ часа на ден :D като ми дойде вдъхновението ще се обадя :)

Айде, спирам със спама ;)
чао засега!

почнах с клек лег и тяга яко

днес и 100 суинга с 16кг пудовка, ръце до горе за 3:45 мин

Не мога да не отбележа колко вкусно е да ядеш свинска мас :)
Улових се, че греба от кофичката с наслада...
Някога са имали страхотни закуски :D

Кантара миналия вторник и сряда показваше 75.5.
В четвъртък беше с кг отгоре, сега идея си нямам.
Не го мисля, просто отбелязвам.
И...доста добре ми влияе на настроението :D

21.08.11
14:23

Ей, хищник :D

130 кг тяга ми тежат........не е за вярване

вчера пак 100 суинга с 16кг с опит да подобря предишното време, но уви - със секунда по-бавно дори

23.08.11
13:13

Има и такива дни :)

23.08.11
13:28

130 само на тия, дето загряват с тях, и на тия, дето не са ги дърпали, не им тежат : )
Една с една тренировка еднаква няма, знаеш...ще се получи, слънце. Ама с тия суингове ще ти е трудничко.

23.08.11
13:49

Не мога да не отбележа колко вкусно е да ядеш свинска мас

Магазин?

Поли, права си, но ми се иска всичко:)))))

Z H, купена е от магазин на Лесидрен. Иначе знам, че има и в големите вериги, но не знам какво качество е

свинска мас има в Кауфланд на “Деком”(прилича на извара по опаковката) и мисля в Лидл. намира се на щанда с маслото.

Ще ги опитам някой ден и тях и ще сравнявам качеството:)

юхууууу с много малко помощ - 60кг лежанка... скоро ще са изцяло мои:)

Днес бяха по-бавни суинговете, но го отчитам с факта, че вчера имах максове на клек, лег и тяга, а днес по-тежки тройки

Снимах клип, очаквам мнения, защото до сега никой не ми е виждал суинговете и съм малко самоука:)

30.08.11
16:58

Не се вижда добре горе, до къде вдигаш подувката, мисля че доста над главата я вдигаш.... Според мен мисля, че до нивото на очите е достатъчно, но нека по-компетентните от мен да кажат :)

30.08.11
17:06

казано от veronique на 30.08.11, 16:50:

Днес бяха по-бавни суинговете, но го отчитам с факта, че вчера имах максове на клек, лег и тяга, а днес по-тежки тройки

Снимах клип, очаквам мнения, защото до сега никой не ми е виждал суинговете и съм малко самоука:)

Прави една идея по-плитко приклякване, по-рязко засилвай с таза и ще се получи още по-добре. Не виждам движението в горната част...

Мнението беше редактирано от Vic на 30.08.11 17:17.

30.08.11
17:07

Това, което ми прави повече впечатление от суинговете е, че май килогармите ти са значително по-малко от зимните снимки. :)

http://www.youtube.com/watch?v=rJqPgV681Hg

някак си бавен ми изглежда тоя суинг. сякаш ти липсва скорост.

30.08.11
17:46

Никаква скорост на движението. Със скромните ми познания мога да каже, че изкарваш цялото движение само на крака. Не даваш никакъв ряз на пудовката от таза. Гледай това ;)

http://www.youtube.com/watch?v=rt3Vq3g0Usc

Благодаря ви! От следващите пъти ще гледам да оправям всичко и да сложа апарата по-далеч, че да се хвана цялата.
Наистина повече краката ми работят, но то не е само при суинга. Ще снимам редовно и ще слагам. Иначе ръцете са ми до горе.
Мацката от първото клипче, когато работеше за скорост ме уби... Така ако направя 100 бройки после няма да мога да стана от земята:)))

Маргаритка, има нещо такова:)

мисля че разбрах до къде трябва да е дълбочината, доста по-плитко от моето:)

към това което ти написаха по-горе мога само да добавя - плешките назад и надолу! в долната позиция ми се вижда, че горната част на гърба ти е  леко извита. вярно, че суинга не е упражнение за горна, а основно за долна част на тялото, но все пак... хубавата стойка при кое да е движение не е навредила никому дори напротив :)

Днес пробвах да си пооправя техниката и мисля, че се получава. Просто краката са ми доста силна част и позабравям таза:)

Хм.. 75.5 кг съм според кантара в залата.
Днес клек на 125, лег на 55 и тяга на 135кг

Бавно, но славно...се завръщам :) По-лека съм и целта ми сега е да стигна до 70кг и да си запазя и подобря постиженията. Не знам в кой век ще се случи това:)

Правя редовно лицеви опори, скачам на въже и въртя вело понякога.

От понеделник до петък имам и 6 влизания във водата.
Усещах, че се юркам твърде много, признаци за това бяха глупостите, които ми се доядоха - баничка ?!?!?! и соленки... А и краката ми на моменти трепераха:) Обаче е толкова яко да си начешеш крастата, че не е истина. 25 дни не бях докосвала водата (в басейна:р)
Сега ще се кротна (уж) :)

Почнах да опитвам кофички на успоредка, но не мога да пусна до долу. Опитвах и негативни набирания - надхват абсурд, подхват задържам повече и е по-контролирано.

03.09.11
01:40

A ...защо не си докосвала водата? Забранено ли е? :D

А за набиранията просто не си го тренирала, толкова силна мацка ...
Ако можеш да си намериш и ластик за асистирани набирания ще е супер, аз така се научих :)

Имах конюктивит...и ми бяха забранили докато се лекувах, а то си беше цяла вечност:)
Не знам до колко ластикът ще помогне на този етап при мен :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1