27.07.11
14:52
Тази седмица не съм се счупила от тренировки, но от началото си тръгна зле.
В понеделник правих преден клек, най-доброто: 2х12х60кг, 1х12х65кг, лежанка на 40кг и 6ци на 45кг и тягата започнах, но ми прилоша..... След това имах 2 часа по аеробика, но ги изкарах....седейки - изтръпнаха ми ръцете, не можех да стоя права. След часовете повръщах.
Вчера бях като парцал - лежах цял ден. Каквото и да хапнех ми ставаше лошо. А снощи - към 2:30 се събудих с ужасна болка в устата. Оказа се , че ми избил мъдрец и разкъсал венеца. 1 час се опитвах да успокоя болката, но не успешно. Днес си взех някаква паста за рани във венците, защото имам кръв и откъснато парче. Надявам се да помогне.
Отдавам прилошаването на този мъдрец, защото днес физически съм супер...
И това е.
Това е много гадно с тия мъдреци- от няколко дни едновременно 2 ми никнат... ужас е... да се оправяш бързо : )
31.07.11
14:38
Така, за известно време ще се опитам да си наложа да не си попълвам дневника...Да не си заемам мислите на 100% с фигурата си. Доста трудна задача си поставям. По-лесно сигурно ще почна да се набирам, но ще видим.
Искам да сваля този товар от плещите си вече. Взе да ми писва.
И тези дни изгледах толкова много снимки от кросфит игрите, че тотално се сринах психически.
Как може да съществуват такива жени? Направо ми бъркат под кожата. И вместо да се надъхвам, се демотивирам.
Защото нямам добра генетика. Очевидно и волята ми си е стегнала багажа (що се отнася до намаляване на порциите храна).
Не желая да взимам помощни средства (въпреки че напоследък съвестта ме гризе да експериментирам). Не искам да си играя повече с хормоните.
Единствено ми е останал кефа от тренирането.
Въпреки че за почти две години нямам кой знае колко очевиден резултат.
Вярно, че от тяга 60 стигнах до 150. И от нула лицеви стигнах до 20 в серия и 150 на една тренировка....Вярно, че от 50макс на лежанка сега правя 6х50. Вярно и че мога да клекна със 140.
Но визуално... Ту напредвам, ту се връщам назад.
И тук последните месец - два започнах по-обемни и интензивни тренировки, въжета и какво ли още не. Смъкнах 4кг, върнах 2. Ръцете позаякнаха (в моите очи). Но всичко е някак си измъчено....и ме демотивира.
Спирам да го мисля вече.
Скоро си започвам типичните трибойски тренировки. Състезанието е началото на октомври. И честно казано вече не ми пука дали ще дръпна 160тяга или не...
Истината е, че ако успея да достигна 70-72кг, тоест да сваля още 6-8кг предимно мазнини, ще ми миряса съществото. Сега не мога да се съсредоточа в нищо друго. Ако не върви тази цел, ми е крив света и нямам желание за нищо.
Посоката ми сега е насилствено да си намаля храната. Много насилствено... Все си мисля, че ям адекватно на физическото ми натоварване, но явно сметките са ми грешни. Въпреки математическата гимназия.. Сигурно тялото ми си е измислило негови си формули. Пфу..
А казах ли, че спирам да гледам снимки на кросфит мацки? Изобщо да не ми се мяркат пред очите, че са ми черни :))))))))))))
Та така. Продължавам си с водната аеробика и щангите, имам идеи за колоездене и повече бягане. Храната е: яйца, яйца, яйца, малко месо, много зеленчуци... Веднъж два пъти седмично ям млечни, напоследък хляб и повече сладолед. Та и тези ще ги разкарам..... Пия само вода. Приемам аминокиселини , но не много редовно.
А в залата само ме надъхват за разни хормони на растежа...Ми хубаво бре, купувайте, аз ще експериментирам :))))))))))))))) това в кръга на шегата.
Май наистина ще ти се отрази добре да се РАЗконцентрираш от фигурата си. Също така мисля, че гледаш нещата от грешната им страна. Не гледай другите жени и да се сравняваш с тях. Концентрирай се единствено върху себе си и това да се превърнеш не в някой друг, а в подобрена версия на теб. Започни да търсиш положителното във всичко. Сигурна съм, че ще го намериш. :)
31.07.11
16:01
Вероника,
пожелавам ти и аз успех с разконцентрирането! То е много лесно на думи, ама на практика- ти казваш- ще се разконцентрирам, ама ще ям яйца, месо, не трябва ли и от това да се разконцентрираш? Според мен има само един начин, то може да има и други, ама този е най-лесният- ще споделя личен опит и наблюдения. Единственият начин за мене, който съм открила, да съм в добра форма (вътрешно и външно), няма нищо общо с тежки тренировки и концентрация върху храна. Значи старая се да си намирам работа, в която да съм заобиколена от много мъже- и така дните минават много бързо, постоянно съм обект на интерес и комплименти, храня се с каквото всички се хранят, без драстични джънкове, и нямам никакво време да мисля дали да съм на палео или на циклично или и на двете. Естествено и работата държа да ми е интересна. Ако остана обаче без работа, настава една агония, мислене, веднага започвам да надебелявам- бавно, но сигурно...Дано да ти е от полза поста ми!
Верка, нищо ти няма на генетиката. Виж си старите снимки..Стига се сравнява с тия мацки. Просто ядеш анаболни храни и тренираш анаболно, нормално е да не се смаляваш. Но...изглеждаш прекрасно. Стегната си, съразмерна си, силна си. Ти това искаш и това получаваш. Какво по-хубаво от това? Добре си решила да изместиш фокуса от втеляване във визия и килограми и още по-добре си решила да не приемаш препарати разни. И вземи почини малко..
отново , май година по-късно ,ще ти кажа същото :
спри да тренираш за все повече сила. за какво ти е , Рони ?
съгласна с Дива-при тези стимули и тази храна тялото ЩЕ расте. при тези стимули , и малко храна-ще боледува .
13.08.11
13:12
И година по-късно аз все така желая да съм силна :) Как да ти кажа..не че в ежедневието ми е от голямо значение дали ще дръпна 2 пъти личното си тегло, но ми харесва да знам, че мога.
Тази седмица намалих храната. Промениха ми се часовете на трениране - сутрин нямам аеробика, ходя на щанги следобед и след това на басейна. И реших, тъй като до обяд съм в леглото и работя по дипломна работа, нямам много движение, закуската да ми е постна откъм калории. Ям повечко на обяд, след тежести и малко на вечеря. След всяка силова въртя 30мин велото или скачам на въже. Резултатът за сега е добър - в понеделник бях 77.8, вчера - 76.2. Да, не бива да се гледа толкова кантара, но в моя случай си има значение.
Иначе напоследък го закъсах. Първо ми никна мъдрец - няколко дни не бях на себе си. По-миналата седмица се събудих с конюктивит и бях доста зле - притворено око, кървясало, отоци под него. 3 дни след това се прехвърли и на другото око. Още 2 седмици ще продължи лечението. Една седмица не бях правила трибой, защото при всеки напън окото ми пулсираше и беше гадно. Вече започнах, но доста леко.
На лицевите опори съм адски задобряла - правя по 25 в серия. Лежанката върви добре също. Може би тягата ми е пострадала малко - усещам я доста тежка, но всичко ще се оправи.
Кофтито е, че не мога да влизам във водата заради окото - за да не заразя басейна, пък и да не си навредя на себе си. Липсва ми.... В момента водя на един басейн, където водата не е хлорирана, а озонирана и обогатена с кислород. Страхотна е!
казано от dennym на 12.08.11, 20:04:
съгласна с Дива-при тези стимули и тази храна тялото ЩЕ расте. при тези стимули , и малко храна-ще боледува .
Абе то че ще расте, ще расте, ама махането на стимулите е като хващането на най-лесния път, че е по-удобно.
Не е ли по-добре да продължи да се развива (да си дава стимулите да се развива по-точно, в конкретния случай физически), и да вземе да се приеме (и растежа и всичко) и да си оправи проблема в главата, който и казва че е важно как изглежда, вместо да маха стимулите и дефакто пак да си остане с проблема, ама просто да го тушира и да не се забелязва?
Повече mental work, а не по-малко physical work и трябва според мен.
Мнението беше редактирано от G33K на 13.08.11 13:54.
казано от G33K на 13.08.11, 13:53:
казано от dennym на 12.08.11, 20:04:
Не е ли по-добре да продължи да се развива (да си дава стимулите да се развива по-точно, в конкретния случай физически), и да вземе да се приеме (и растежа и всичко) и да си оправи проблема в главата, който и казва че е важно как изглежда, вместо да маха стимулите и дефакто пак да си остане с проблема, ама просто да го тушира и да не се забелязва?
Повече mental work, а не по-малко physical work и трябва според мен.не е по-добре-идеално е . но не се случва до момента.
и кой е казал , че единствените смислени стимули за нея са да тренира трибой ; или до смърт? стимули за физическо развитие бол :)
аз бих излязла от тая писта , в която правя едно и също , и се получава едно и също-тежки тренировки , неуспешен контрол над храната и непостигане на целите за външен вид .
казано от G33K на 13.08.11, 13:53:
Повече mental work, а не по-малко physical work и трябва според мен.
Промяната на стимулите, не означава никакви стимули, а просто смяна на подхода. :)
Рони здрасти,
преди малко ми се стори, че те видях, но може и да съм се припознала :) Случайно да си минавала по бул. България днес към 13:20ч, района около подлеза на Билла?
16.08.11
14:04
Абсолютно да:) Къси сиви панталонки и светло син потник + розова раница.
Тъкмо бях свършила с часовете на един басейн:)
и черни очила май (ако си спомням добре)? :)
Абе виждам срещу мен върви едно момиче и първата ми мисъл е “лелее, какви страхотни крака има” (прозвуча все едно съм мъж :D ) след което като се разминахме ми се стори позната от някъде и след известен размисъл реших, че може би си ти :)
П.С. да не би басейна да е на JK Fitness? ако е там, може да дойда на някоя тренировка, така или иначе водната аеробика ми звучи доста интересно, а и работя/живея точно на 5 мин от там :)
П.С. 2 - изглеждаш си страхотно, тревогите по повод тегло/външен вид са АБСОЛЮТНО излишни!
16.08.11
14:20
Дам, с очила съм сега:)
Много ти благодаря за хубавите думи!!!
JK е затворен за профилактика до 22ри, но иначе съм там:) Сега в МБАЛ Св.София и хотел Берлин.
Като решиш, ми кажи, за да ти кажа моя график - поне да се засечем:)))))))
хах, в болницата ми е супер, аз съм в Белиссимо по 9+ часа на ден :D като ми дойде вдъхновението ще се обадя :)
Айде, спирам със спама ;)
чао засега!
16.08.11
15:53
почнах с клек лег и тяга яко
днес и 100 суинга с 16кг пудовка, ръце до горе за 3:45 мин
21.08.11
14:10
Не мога да не отбележа колко вкусно е да ядеш свинска мас :)
Улових се, че греба от кофичката с наслада...
Някога са имали страхотни закуски :D
Кантара миналия вторник и сряда показваше 75.5.
В четвъртък беше с кг отгоре, сега идея си нямам.
Не го мисля, просто отбелязвам.
И...доста добре ми влияе на настроението :D
23.08.11
12:44
130 кг тяга ми тежат........не е за вярване
вчера пак 100 суинга с 16кг с опит да подобря предишното време, но уви - със секунда по-бавно дори
130 само на тия, дето загряват с тях, и на тия, дето не са ги дърпали, не им тежат : )
Една с една тренировка еднаква няма, знаеш...ще се получи, слънце. Ама с тия суингове ще ти е трудничко.
23.08.11
14:27
Поли, права си, но ми се иска всичко:)))))
Z H, купена е от магазин на Лесидрен. Иначе знам, че има и в големите вериги, но не знам какво качество е
23.08.11
16:23
свинска мас има в Кауфланд на “Деком”(прилича на извара по опаковката) и мисля в Лидл. намира се на щанда с маслото.
29.08.11
13:49
Ще ги опитам някой ден и тях и ще сравнявам качеството:)
29.08.11
14:44
юхууууу с много малко помощ - 60кг лежанка... скоро ще са изцяло мои:)
30.08.11
16:50
Днес бяха по-бавни суинговете, но го отчитам с факта, че вчера имах максове на клек, лег и тяга, а днес по-тежки тройки
Снимах клип, очаквам мнения, защото до сега никой не ми е виждал суинговете и съм малко самоука:)
Не се вижда добре горе, до къде вдигаш подувката, мисля че доста над главата я вдигаш.... Според мен мисля, че до нивото на очите е достатъчно, но нека по-компетентните от мен да кажат :)
казано от veronique на 30.08.11, 16:50:
Днес бяха по-бавни суинговете, но го отчитам с факта, че вчера имах максове на клек, лег и тяга, а днес по-тежки тройки
Снимах клип, очаквам мнения, защото до сега никой не ми е виждал суинговете и съм малко самоука:)
Прави една идея по-плитко приклякване, по-рязко засилвай с таза и ще се получи още по-добре. Не виждам движението в горната част...
Мнението беше редактирано от Vic на 30.08.11 17:17.
Това, което ми прави повече впечатление от суинговете е, че май килогармите ти са значително по-малко от зимните снимки. :)
30.08.11
17:32
http://www.youtube.com/watch?v=rJqPgV681Hg
някак си бавен ми изглежда тоя суинг. сякаш ти липсва скорост.
Никаква скорост на движението. Със скромните ми познания мога да каже, че изкарваш цялото движение само на крака. Не даваш никакъв ряз на пудовката от таза. Гледай това ;)
http://www.youtube.com/watch?v=rt3Vq3g0Usc
30.08.11
20:50
Благодаря ви! От следващите пъти ще гледам да оправям всичко и да сложа апарата по-далеч, че да се хвана цялата.
Наистина повече краката ми работят, но то не е само при суинга. Ще снимам редовно и ще слагам. Иначе ръцете са ми до горе.
Мацката от първото клипче, когато работеше за скорост ме уби... Така ако направя 100 бройки после няма да мога да стана от земята:)))
Маргаритка, има нещо такова:)
30.08.11
20:52
мисля че разбрах до къде трябва да е дълбочината, доста по-плитко от моето:)
30.08.11
22:45
към това което ти написаха по-горе мога само да добавя - плешките назад и надолу! в долната позиция ми се вижда, че горната част на гърба ти е леко извита. вярно, че суинга не е упражнение за горна, а основно за долна част на тялото, но все пак... хубавата стойка при кое да е движение не е навредила никому дори напротив :)
02.09.11
22:14
Днес пробвах да си пооправя техниката и мисля, че се получава. Просто краката са ми доста силна част и позабравям таза:)
Хм.. 75.5 кг съм според кантара в залата.
Днес клек на 125, лег на 55 и тяга на 135кг
Бавно, но славно...се завръщам :) По-лека съм и целта ми сега е да стигна до 70кг и да си запазя и подобря постиженията. Не знам в кой век ще се случи това:)
Правя редовно лицеви опори, скачам на въже и въртя вело понякога.
От понеделник до петък имам и 6 влизания във водата.
Усещах, че се юркам твърде много, признаци за това бяха глупостите, които ми се доядоха - баничка ?!?!?! и соленки... А и краката ми на моменти трепераха:) Обаче е толкова яко да си начешеш крастата, че не е истина. 25 дни не бях докосвала водата (в басейна:р)
Сега ще се кротна (уж) :)
Почнах да опитвам кофички на успоредка, но не мога да пусна до долу. Опитвах и негативни набирания - надхват абсурд, подхват задържам повече и е по-контролирано.
A ...защо не си докосвала водата? Забранено ли е? :D
А за набиранията просто не си го тренирала, толкова силна мацка ...
Ако можеш да си намериш и ластик за асистирани набирания ще е супер, аз така се научих :)
03.09.11
08:15
Имах конюктивит...и ми бяха забранили докато се лекувах, а то си беше цяла вечност:)
Не знам до колко ластикът ще помогне на този етап при мен :D