19.08.11
17:55
Като тегля ориза се чудя как да го тегля..Преди или след като е варен и след като е варен,колко въглехидрати ще има пак в 100 грама ? (суров има около 80)
19.08.11
21:18
Преди да е сварен се тегли,защото докато се вари поема вода и кажи речи от 100 грама суров се получава 200 грама сварен нещо от сорта.
19.08.11
22:40
Аха,ясно
Еми сварен ориза има същото количество карбохидрати като суровото,просто попива вода и увеличава количеството си...
100 грама ориз суров,ако водата е 1:3 грубо става 300 грама,може и малко по - малко,защото част от водата се изпарява и така...
19.08.11
23:25
Разбрах какво да правя :D Искам си ориз , тегля си го суров колкото грама ми трябват и после си го варя и ям,пък и съм на далавера(глътвам и малко водичка :D )
Мнението беше редактирано от The Next на 19.08.11 23:27.
20.08.11
01:32
Съжалявам за страничният въпрос, но се чудя как си го правите тоя ориз без да стане отвратителен?? Аз ориз от китайски рестурант много обичам, ама сваря ли си го в нас квото и му да слагам се издува попива и има вкус на черешови листа с въшки
20.08.11
01:55
Лош вкус,ама търпиш!!! Същото е при мен,по-скоро все едно дъвча някоя неовкусена,водна и труднодъвчаща се дъвка..:X
Аз го меля соров с овесени ядки 50/50,след това си го правя подобно на тутманик,оставям го да втаса и го пека във фурната.
Така не удвоява/утроява обема си ,удобно и лесно за ядене е,ползвам го вместо хляб,макар че прилича повече на курабийка.
Имам го снимано в дневника :)
20.08.11
13:11
Ама аз не съм голям готвач,така че.. :D:D Много бих искал да го заместя ориза с картофите,защото ми е гаден,само варен.. ;x
20.08.11
13:14
Картофът добър вариант ли е , да замести ориза ? Или не ? 350-400 грама картоф=100 грама ориз (въглехидратите)
20.08.11
23:53
Какво значи гадно ама търпиш? Нали фитнеса носи удовоствие? Ще ям лайна, защото трябвало.. Несъм културист за да го правя... Баба ми ми прави манджа с ориз и картофи на фурна зимам си месо и хапвам и си докарвам калориите. Още повече в момента съм “подрастващ” на 16г. съм, имало е моменти ,в които ям по 1000+ калории преди лягане и нищо не ми се лепи
Когато започнеш да мислиш за храната като за хранителни вещества няма да ти пука какъв вкус има :) Жив пример е тоя пич Беър Грилс... Супер гадости яде ама като знае че са нужните му калорийки изобщо не мисли как са на вкус и гълта :D
Относно ориза аз го варя във вода без мазнина или мнго малко и понякога си го правя с нарязана тиквичка вътре... Овкусяването със соев сос е супер за ориза а също и винаги си настъргвам сирене отгоре както за макарони все едно, черен пипер и става перфектен ! Бял ориз със салатка от розови доматки, сирене и спи града :) Ям ориз 5-6 дни в седмицата.
Мнението беше редактирано от Manigga на 25.08.11 13:31.
25.08.11
16:55
Е да Беър Грилс кърти мивките,ама и Дейв и Коуди не остават назад,въпреки,че са леко разглезени и искат повече месо :D (тия от Dual Survival) :D