Ориз и какво се губи от стойността му,когато се свари?

TN

19.08.11
17:55

Като тегля ориза се чудя как да го тегля..Преди или след като е варен и след като е варен,колко въглехидрати ще има пак в 100 грама ? (суров има около 80)

DE

19.08.11
21:18

Преди да е сварен се тегли,защото докато се вари поема вода и кажи речи от 100 грама суров се получава 200 грама сварен нещо от сорта.

TN

19.08.11
22:40

Аха,ясно

19.08.11
23:16

Еми сварен ориза има същото количество карбохидрати като суровото,просто попива вода и увеличава количеството си...
100 грама ориз суров,ако водата е 1:3 грубо става 300 грама,може и малко по - малко,защото част от водата се изпарява и така...

TN

19.08.11
23:25

Разбрах какво да правя :D Искам си ориз ,  тегля си го  суров колкото грама ми трябват и после си го варя и ям,пък и съм на далавера(глътвам и малко водичка :D )

Мнението беше редактирано от The Next на 19.08.11 23:27.

Съжалявам за страничният въпрос, но се чудя как си го правите тоя ориз без да стане отвратителен?? Аз ориз от китайски рестурант много обичам, ама сваря ли си го в нас квото и му да слагам се издува попива и има вкус на черешови листа с въшки

TN

20.08.11
01:55

Лош вкус,ама търпиш!!! Същото е при мен,по-скоро все едно дъвча някоя неовкусена,водна и труднодъвчаща се дъвка..:X

20.08.11
12:31

Аз го меля соров с овесени ядки 50/50,след това си го правя подобно на тутманик,оставям го да втаса  и го пека във фурната.
Така не удвоява/утроява обема си ,удобно и лесно за ядене е,ползвам го вместо хляб,макар че прилича повече на курабийка.
Имам го снимано в дневника :)

TN

20.08.11
13:11

Ама аз не съм голям готвач,така че.. :D:D Много бих искал да го заместя ориза с картофите,защото ми е гаден,само варен.. ;x

20.08.11
13:13

сварен само с вода. После се слага соев сос

TN

20.08.11
13:14

Картофът добър вариант ли е  , да замести ориза ? Или не ? 350-400 грама картоф=100 грама ориз (въглехидратите)

20.08.11
17:51

да

Какво значи гадно ама търпиш? Нали фитнеса носи удовоствие? Ще ям лайна, защото трябвало.. Несъм културист за да го правя... Баба ми ми прави манджа с ориз и картофи на фурна зимам си месо и хапвам и си докарвам калориите. Още повече в момента съм “подрастващ” на 16г. съм, имало е моменти ,в които ям по 1000+ калории преди лягане и нищо не ми се лепи

25.08.11
13:30

Когато започнеш да мислиш за храната като за хранителни вещества няма да ти пука какъв вкус има :) Жив пример е тоя пич Беър Грилс... Супер гадости яде ама като знае че са нужните му калорийки изобщо не мисли как са на вкус и гълта :D

Относно ориза аз го варя във вода без мазнина или мнго малко и понякога си го правя с нарязана тиквичка вътре... Овкусяването със соев сос е супер за ориза а също и винаги си настъргвам сирене отгоре както за макарони все едно, черен пипер и става перфектен ! Бял ориз със салатка от розови доматки, сирене и спи града :) Ям ориз 5-6 дни в седмицата.

Мнението беше редактирано от Manigga на 25.08.11 13:31.

TN

25.08.11
16:55

Е да Беър Грилс кърти мивките,ама и Дейв и Коуди не остават назад,въпреки,че са леко разглезени и искат повече месо :D (тия от Dual Survival) :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1