02.08.11
12:06
Здравейте,
въпроса ми е как да тренирам краката, за да подобря резултатите при това упражнение? Миналата година, с близо 15 кила по-лек, скочих около 180см, тази година скочих максимум 210см. Добър напредък, но не ми е достатъчно. Въпроса ми е насочен главно към клека, защото той е в основата на всичко. До сега съм го правил сравнително тежко и се чудя дали да правя повече повторения или по-малко, за да постигна по-добър резултат ? Упражнението, което мисля да добавя е скок с щанга.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.08.11 12:08.
02.08.11
12:46
Миналата година бях 72 кгма и на скачах най-много 2.30 от 3 опита.Тази зима (когато скачах пак) на 87 кгма ,скочих 2.40 .Изобщо не съм правил някакъкви експерименти да си подобрявам отскока,просто тренирам краката си здраво и редовно.Каквато и да ми е била тренировката за крака,независимо какви промени претърпявала ,клековете винаги по един или друг начин са ми оставали.Изпълнявам го винаги от типа на 6-12 повторения според зависимост от това какво целя.
Другото ,което е че за отскока играе важна роля и техниката при размаха на ръцете и движението на тялото в самото начало.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 02.08.11 12:48.
21.08.11
00:45
Малко късно се включвам, но и аз съм забелязал, че от тренировки с тежки щанги и вертикалният, и хоризонталният отскок са ми се подобрили, въпреки че съм по-тежък. За жалост спринтът ми си остава също толкова бавен.
Мнението беше редактирано от trancemater на 21.08.11 00:46.
21.08.11
01:53
Прасеца също играе доста важна роля при отскока, тача че е добра идея да тренираш и него. При отскока, както и при спринтовете е нужна експлоазивност, така че спринтовете също са добра тренировка за отскок. Тренирайки отскока сам по себе си също ще ти помогне, защото ще подобри техниката ти. Разбира се, продължавай и с кляканията.
казано от A D на 21.08.11, 01:53:
Прасеца също играе доста важна роля при отскока, тача че е добра идея да тренираш и него. При отскока, както и при спринтовете е нужна експлоазивност, така че спринтовете също са добра тренировка за отскок. Тренирайки отскока сам по себе си също ще ти помогне, защото ще подобри техниката ти. Разбира се, продължавай и с кляканията.
Колегата ме е изпреварил явно- Спринтове. Много и късички. И естествено-скокове. Може да включиш клекове и напади 1-ници или най-много двойки с макс тежест
21.08.11
17:27
Сега аз да дам друг пример.Миналата година на тегло 56-7 кг от 2-та опита в даскало за физическо ско4их 270 и 280см !!! Който ще да вярва.Сега с 20-21кг по тежък съм,тренирам си крака,даже са ми най-напредналата мускулна група и скочих 240 и 245см...Максимум до 250 щях да ги докарам.Не,че е малко,но всравнение с преди...Вписвам го това просто защото ми прави впечатление,че другите които са овеличили теглото си скачат повече от преди,а при мен е обратното. :D