Нещо не ти мери добре метъра :) Каквото и да ми разправяш, бедрата ти са всичко друго, но не и едри, и ако се водя по снимките, ти трябват поне още 15 кила за да се докоснат :) Така че спри да се вкарваш в разни филми, а вземи малко да поклякаш. :)
ПП: Казвам го с най-добри чувства, естествено
Мнението беше редактирано от Margi на 22.08.11 19:52.
казано от Margaritka на 22.08.11, 19:51:
Нещо не ти мери добре метъра :) Каквото и да ми разправяш, бедрата ти са всичко друго, но не и едри, и ако се водя по снимките, ти трябват поне още 15 кила за да се докоснат :) Така че спри да се вкарваш в разни филми, а вземи малко да поклякаш. :)
ПП: Казвам го с най-добри чувства, естествено
Знам , че трябва да тренирам краката повече и вече го правя всеки ден...днес имах занимавки и само кляках(за крака) :) и задникът ми не е така плосък , като на разтреперената снимка :D стегната съм принципно , но нямам особено мускули по краката...и като цяло :D
П.П. За справка - снимките са на предишната страница :D
казано от Скота на 22.08.11, 22:05:
Да не пристягаш 2те бедра едно за друго :D
Ахаха...46см са , бре...едното :D
Нямам снимки от “слабия” период...но намерих 2 от ФБ , където съм 35-6кг - не личи , защото съм с дрехи , но точно след тази хижова сбирка(преди година) се реших да се взимам в ръце :) Там се плюскаха скари/месища всякакви , но аз стисках Уста за пореден път....но точно след тази сбирщина , нещо в мен се пречупи - време ми е било(закъсняло) явно...след като се прибрах , си започнах режим + преустановяване на тренировките(тегаво) ...след 6месеца и тоз’ дневник :)
Шапката и цайсите не са мои/”цензурирала” съм мацките , ‘щото са по-красиви от мен :P (не съм искала позволение за снимката :) )
Забелязвам нещо интересно - всички са по потник , а аз съм с дебело горнище на анцунг...студено ще да е било за мен :D
Поствам си ги от “сантименталност” :)
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Мая на 23.08.11 08:14.
43.5кг
Тренировка “гърди/трицепс/рамо” :
1 - клек с дъмбели - 4x6
2 - лег с дъмбели - 4x10
3 - пулоувър с 1 дъмбел - 4x8
4 - лицеви със 7кг - 4x6
5 - полукофички с крака на стол със 7кг - 4x8
6 - едностранно трицепсово с дъмбел лег - 4x8 - все така зле...
7 - френско зад глава с 1 дъмбел - 4x8
8 - повдигане напред с дъмбели - 4x7
9 - арнолд преси - 4x5
Дъмбел 7кг...пак ме домързя да правя крака...
Храна:
10.00 - омлет от 1яйце + 25гр кашкавал + 25гр извара (coffee)
11.30 - трен + вода
13.00 - 50гр пилешко филе на тиган(пестя :D ) + 1 домат/2маслини (beer)
16.00 - 2 сливи
(beer) ....1 лешник :)
23.00 - 100гр извара (d) вода
Около 450ккал : пр - 50гр / м - 15гр / в - 25гр от храна...без лешника :D
Малко си пообърках яденето , но нямах възможност...по-скоро тъпизъм и безпаричие от моя страна , с които прецаках и един съфорумник :D :( ...но се поразходих(кардио :D ) и ми беше приятно и разнообразно :)
Когато нещата не са планирани в моя живот , се стресирам и обърквам...
С право избягвам да се мотам из центъра - изнервям се , но пък хората не са толкова “страшни” - не забелязах подигравки/злонамереност...бъгнала съм си представите нещо - ‘бах я у параноята :D
Както и да е ...имам си бутчета и извара...и седалката , която намерих за наш’те в нета се оказа прилична....днес са я докарали с Еконт :)
Мнението беше редактирано от Мая на 24.08.11 01:36.
43кг
Гръб отпуснат/стегнат - 85/88см
Ханш - 83см
Бут - 46см
Дам , признавам - като се отпусна , обиколката под мишниците е 85 :( - нЕма оправия :D |-)
Тренировка - няма(по план) ...гимнастика :
1 - клякания - 4x10
2 - плие - 4x10
3 - страничен полуклек на 1 крак - 4x10
4 - напади - 4x10
5 - глутеус ритник - 4x10
6 - глутеус мост - 4x20
За около 20мин....
+ малко мъкнене на литри бира ( не за мен (dull) )из жегите ...
Храна :
9.30 - 1 слива
10.00 - омлет от 1 яйце + 25гр кашкавал + 25гр извара (coffee) вода
12.30 - гимнастика + вода
13.30 - 1 бутче(”врабче”) + 150гр зелен боб/моркови/домат/краставица/лук/маслина/магданоз (beer)
16.30 - 150гр кисело мляко + 1 слива (beer)
18.00 - 1 бутче^^ + 1 краставица/маслина/магданоз (d) вода
21.00 - 100гр извара + парче бяло месо (d) вода
Около 650ккал : пр - 70гр / м - 25гр / в - 35гр от храна...
Реших да не отписвам напълно плодовете , колкото и да не ме привличат...след малко информация по въпроса :) ...ще преценя , дали са ми нужни :)
От друга страна - знам , че с въглехидратна закуска ми е тегаво , но може и да не е от храната баш - утре ще ям пълнозърнеста юфка , пък ще видим...гръб ме чака :D
Имам ужасен тен (dull) , как ще ставам Thin White Duchess http://en.wikipedia.org/wiki/The_Thin_White_Duke |-) :D :D :D
Поздрави (sun)
Ето го обядът :) + “пурпурно” черната ми “черешова” тиква :D (Atom , май изяви желание за снимка на цвета ?!?)
Мнението беше редактирано от Мая на 24.08.11 19:19.
казано от Стели на 24.08.11, 19:55:
нищо лично ама за мене си анорексичка... вземи се храни!!!
:D разбирам те напълно и до някъде подкрепям мнението и съвета ти :)
Мерси , Стели - не се засягам и без лоши чувства ;) ... гадно скини фет “маце” съм аз :D с нездравословен начин на живот :D
Не е ирония това - такава съм...и няма да го отричам...опитвам се да съм обективна :) Имам по-големи “недъзи” , спокс ;) Малко ми е изнервено тука и не ми се коментира визия(несериозно и доста индивидуално е/въпрос на вкус и предпочитания) , а за храната и здравето е ясно :)
Едит : по-скоро съм булимичка - така ме определиха “специалистите” - прекалено агресивна съм била за анорексичка :D
Поздрави и успехи (sun)
Гледах нещо ...ъъъъ http://www.imdb.com/title/tt1400515/ ...не препоръчвам...прекалено е “брилиантен” и за нискобюджетен....
Снощи имах кошмар ... доста по-идеен и тегав :D
Мнението беше редактирано от Мая на 24.08.11 23:24.
Нямам за цел да те обиждам ;) Просто ти прочетох последния коментар и тия 650ккал... е така бях @_@ и после като видях снимките @_@х2 ;) така че яж и хляб поне ще сложиш малко енергия допълнително :D
25.08.11
10:41
Въй, как ги гледаш тези филми? И аз преди години много гледах и психясах тотално. Изобщо не се учудвам, че имаш кошмари. Ако почнеш да ги имаш и наживо - може да се позамислиш дали не е т’ва причината :D
То така или иначе всичко тръгва от ума, но и подсъзнанието не е за подценяване. А всичко това си се трупа там... и все някога трябва да избие нанякъде. Но като цяло ми изглежда, че си нацелила вярната посока. Явно ти трябва повечко време.. (sun)
едно мнение и от мен - съгласна съм, че би било чудесно, ако ядеш повече разбира се. Но не съм съгласна със скини-фет определението. Скини да, ама фет - не :) Според мен имаш добра база (имам предвид структурата и телосложението ти като цяло), върху която ако почнеш да трупаш - и мускули, и малко мазнина, ще се получи чудесно. Но, ти си знаеш най-добре какви са ти целите, от какво имаш нужда и какво те кара да се чувстваш добре.
Имам си малко грижи(битови) и съм доста неадекватна в последните си постове...
@Стели - знам , че коментарът ти е добронамерен ;) За калориите - да , 650 не са обичайни за мен ...по - скоро 850 :D
Не ми се ще пак да припомням , защо храната е толкова малко...ето реалните цифри от вчера :
Около 2100ккал : пр-80/м-25/в-110 + сещате се ....
Тия дни съм зле с наличната храна и това е още една причина....За вида си - 43кг на 162см не е баш анорексично :) Когато бях 35кг беше....Имам си “проблеми” с храненето , но към момента не се проявяват :)
@Illusion - :D - рядко имам кошмари и съм склонна да вярвам , че са отражение на физическо и психическо неразположение , а не на гледането на ужаси - подобни филми не ми влияят никак на емоциите/настроението/адреналина и затова ги гледам - поддържам апатия :) Дано не ми се случват кошмари на живо :D то и сънят ми беше нещо подобно и никой не ми вярваше...
@Nora B - марси за милите думи (sun)
Абе и аз не се мисля за скини фет - при редовно трениране(било то и неправилно) едва ли имам много мазнини...
Да - качила съм 8кг , като съм “тръгнала” от кокал :D ....предполагам , че по-голямата част е мускул...Не виждам логика да тренираш всеки ден , кантара да върви в посока + при това бавно и да трупаш сланина...знам ли..
Както и да е .....благодаря за коментарите и се извинявам за обърканите си размисли...много ми е нервно/разсеяно...
Поздрави (sun)
казано от mayasy на 25.08.11, 11:46:
едва ли имам много мазнини...
Да - качила съм 8кг , като съм “тръгнала” от кокал :D ....предполагам , че по-голямата част е мускул...Не виждам логика да тренираш всеки ден , кантара да върви в посока + при това бавно и да трупаш сланина...знам ли..
Никое човешко същество със здрави функциониращи органи и добра мускулатура (и ръст над 140см) не тежи 35кг. Така че, да, когато качваш килограми тялото първо ще се погрижи да възстанови “изядените” органи и тъкани, мускулатура и чак когато всичко е ок ще си натрупа мазнини за резерв. Може и да се повторя, но имаш още да качваш, докато започнеш да трупаш сланина, а когато водиш активен живот, това още повече отдалечава този момент. :)
Въздържах се до сега, но и аз ще драсна два реда. Първо - БРАВО! за постигнатото до сега. :) Кефиш ме! Избутала си трудната част и вървиш по правилния път.
Моята препоръка е да спреш да броиш калориите от пиене. Да, пиеш - хубаво,приела си го - знаеш, че не е добро и е нещо срещу което ще трябва да се изправиш и решиш когато му дойде времето, (а аз съм абсолютно сигурна, че ще успееш). Фокусирай се сега върху това, което правиш - преборваш се с нещо, което е убило много хора. И се справяш страхотно!
Съвета ми е просто опитай да приемеш, че пиенето и яденето се възприемат по различен начин от тялото и едното не замества другото. (От пиенето ако се дебелееше моя комшия бай Добри да е умрял от затлъстяване много преди да хване цироза ;))Така, че - пробвай за седмица - две и пиши редовно как се чувстваш. Ако не те кефи - върни се на стария режим. Ние зорко ще те следим да не се усвиниш - моментално някой ще те насоли ако тръгнеш по крив път! :)
Поздрави
@Margaritka - зарадва ме (sun) А и има логика - първите няколко месеца не мърдах от 36кг , въпреки увеличения прием на храна...
@Moonary - това е най - адекватният коментар/съвет , който получавам - без излишните хокания за пороците ми...то близък човек не ме е спрял , та някакви назидателни постове ще ме “хипнотизират” ...към момента ще е такова положението...а и си ме пощадила за макото ми уж килограми...много съобразителен и забавен коментар , с много леки/премерени намеци... и мерси за милите думи :)
Това за калориите - много на място....Принципно , не ги смятам - знам им +/- стойността ...
Бай Добри :D сигур’ е бил на твърдо...и аз имам наблюдения върху чичковци , пиещи литър водка на ден - в повечето случаи са със занижен апетит или финансите понякога не стигат за второстепенната храна....и чистият алкохол/”спирт” се отразява различно...
Аз пия бира и вино...мисля да ги смятам , ама без чистите алкохолни единици , които съдържат...
По моите наблюдения : повече бира/въглехидрат = качване и съответно , повече вино/алкол/калории = не се отразява...едното , за сметка на другото...
Както и да е - благодаря за коментара (sun)
43кг
Тренировка “гръб/рамо/бицепс” :
1 - клек с дъмбели на рамене - 4x6
2 - тяга с щанга 27кг/30кг - 2x8 / 2x5
3 - гребане с щанга 27кг - 4x8
4 - едностранно гребане с 10кг - 4x6
5 - широко гребане с дъмбели - 4x8
6 - повдигане встрани наклон - 4x8
7 - повдигане встрани - 4x8
8 - бицепсово с дъмбели - 4x7
9 - чуково - 4x5
10 - бицепсово с гири по метод 21 - ....1
11 - плие с 2 дъмбела - 4x6
12 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 4x15
Дъмбел 7кг / гира - 3кг....за около 45мин...
Храна :
9.00 - 0млет от 1яйце + 30гр извара + 20гр кашкавал (coffee)
12.30 - трен + вода
14.00 - 1 малко бутче + 200гр зелен боб/морков/домат/краставица/маслина (beer)
18.30 - 1 горен бут + 50гр зелева салата/маслина/капка зехтин (d) вода
По някое време - 150гр кисело мляко (d) вода ЕДИТ: нямаше кисело мляко....
Около 650ккал : пр - 60гр / м - 30гр / в - 30гр
Около 870ккал : пр - 65гр / м - 30гр / в - 85гр
Около 1850ккал :———-//—————- + /алк - Xгр...няма да споделям , разчитам на мързелът на прочелите :D
Ще смятам по втория вариант :) и ще гледам да го докарам на 1500ккал - Moonary е обещала нещо , в случай на освинване :D
Ама по-натам...сега нямам възможност...
Днес зле...утре по-зле :D
Мнението беше редактирано от Мая на 26.08.11 11:32.
Следена си от близо :) Я кажи, че нещо не разбрах - първата сметка е храна, третата е храна + алкохол, втората нещо не загрях какво е?
казано от mayasy на 25.08.11, 19:53:
@Margaritka - зарадва ме (sun) А и има логика - първите няколко месеца не мърдах от 36кг , въпреки увеличения прием на храна...
Пропуснах да спомена, че и тук с пълна сила важи правилото, че “човек е това, което яде”, нали се сещаш, с каквото си попълниш пропуските, такива органи/тъкани ще изградиш, т.е. цигарите и алкохола въобще не са ти добра оферта, ако искаш здраво и добре функциониращо тяло. :)
@Moonary - втората сметка е храната+алкохола , но без чистите алкохолни единици(1гр=7ккал)....тоест , смятам въглехидратите и протеините?!? от къркането , които показва фитдей :D
@Margaritka - съгласна :)
Много тегаво...стрес...
“Изциклих” нещо храната :D ... така се получи...офффф...”медитация”/апатия....като съм нервна/депресирана ме избива на глад...
Последно хранене вчера - 18.30…. + (d) вода (бяха ми изяли киселото мляко)
Днес :
43кг-
(coffee) вода
11.30 -Тренировка “гърди/трицепс/рамо” :
2 - лег с дъмбели - 4x10
3 - пулоувър с 1 дъмбел - 4x8
4 - лицеви - 2x20 / 1x15
5 - полукофички с крака на стол - 3x15
6 - френско зад глава с 1 дъмбел - 4x8
7 - повдигане напред с дъмбели - 4x6
8 - арнолд преси - 4x5
9 - плие с 2 дъмбела - 4x6
10 - глутеус мост - 4x20
Дъмбел 7кг ...за около 40мин...
Тренировка на гладно не ми се отразява на сила/енергия....само ме понаболваше/къркореше стомахът...все тая..
12.30 - 195гр(суров вид) свински котлет + 120гр зелен боб (beer)
Според фитдей , около 300+ккал : пр - 35гр / м - 15гр / в - 10гр .....не смятам кенчето...
Това е за сега....поздрави :)
Мнението беше редактирано от Мая на 26.08.11 14:49.
Та , да обобщя за днес :
43кг-
Храна :
(coffee)
11.30 - трен(горният пост) + вода
12.30 - свински котлет + зелен боб (beer)
водааа...
17.00 - 1 яйце + 1 пилешко крилце + 50гр извара + половин краставица (d) вода
21.00 - 100-150гр извара (d) вода
Около 950ккал : пр - 80гр / м - 40гр / в - 70гр
Уточнение : Да речем , че съм изпила 1 бира(500мл)..според таблици и калкулатори , съм приела :
Пр - 2гр = 8ккал
В - 18гр = 76ккал
Алк - 18гр = 126ккал
Та , последното реших да не го вписвам , като грамаж и калорийна стойност...но мисля и измисления протеин да го вписвам при въглехидратите...а може и само храната да изчислявам , ако има такава....
Утре е нетренировъчен и яйца + извара са перфе....
Това с тренировката на гладно ми допадна...но идеята ми е за 3 хранения + 2 междинни...ще го мисля..
Може и да не смятам и да ям , каквото има/ми се яде...или да не ям...може и да спра тренировки...принципно ми се реве , но апатията е за предпочитане :) А и това вглъбяване в храни и трнировки ми е главно за убиване на времето и абстрахиране от реалността...бягство от безполезността ми(поне да върша нещо креативно за себе си)....може 1 седмица да карам на анорексия и булимия(редувано :D ) върши същата работа...а и не искам да съм си полезна...
П.П.Не мога да я дояждам тая извара :(
Мнението беше редактирано от Мая на 26.08.11 21:50.
43кг
Тренировка : няма
Гимнастика в 11.30 :
1 - клякания - 4x10
2 - плие - 4x10
3 - страничен полуклек - 4x10 на крак
4 - напади - 4x10 на крак
5 - глутеус ритник - 4x10 на крак
6 - глутеус мост - 4x20
Собствено тегло...за около 30мин...
+ разходка за пазар...
Храна : няма за сега
(coffee) (beer)
Не се пробвам с циклично/сверично/прозорци/чекмеджета...моят режим е 3 хранания + 2 междинни...
Направих омлет и минах на тефлона половин кило пилешко бон филе - в хладилника са...
Объркана съм...анорексичните ми навици се обаждат и ми е все по-трудно да посегна към храна(днес)...
В един маркет ми се додрайфа...купих нектарина , но ми мина...не я изядох...
Емоционално - не трябва да ям
Рационално - трябва да ям
Физически - май съм гладна
Жал ми е за малкото натрупани мускули ...
Гладуването е реакция , спрямо проблеми/кофти емоции/стрес/неудовлетвореност....нямам отдушник/занимания/интереси/топлина/смях/трепети/лично пространство....а и домашната обстановка е напрегната...слаба личност съм язе...плазмодий...
Апатията се “пропука” ....утре ще се настроя на подобаваща хранителна вълна + тренировка за гръб :)
И на рожден ден требе да ходя - ще видя...
Ако ям нещо , ще дописвам :)
ЕДИТ:Не съобразих , че метаболизмът ми/смилането на храната са се забързали/ускорили....заболя ме стомахът и втикнах 2 корнишона , което обезсмисли анорексичното гладуване...
Поради дразнения...по-скоро наблюдения на примитивно/отвратително/нагло съществуване на някои “хора” съм на ръба на нервна криза.....мисля да пия по-бързо и да лягам да спя....и бившият се включи в скайп - красота...
Дано се напия....
Мнението беше редактирано от Мая на 27.08.11 20:40.
Ей девойко я се стегни, и вземи да ядеш! Щом се обаждат старите пориви значи си взела да напредваш много бързо и нещо в тебе се е поуплашило. Няма страшно :) Движиш се добре, опитай да се обичаш повечко - заслужаваш го и имаш нужда.
Майната му на бившия , ти си хубава, новите ти мускули са красиви и не заслужават да гладуват щото някой около теб е кофти човек, не мислиш ли?
Колкото до средата, липсата на пари и т.н. - това са някакви второстепенни неща, щом си жива - здрава, дишаш, значи можеш да намериш път към щастието. Само че от сега ти казвам, че той минава през вътрешното равновесие.
Т.е. постави себе си на първо място, колкото и егоистично да звучи, като стигнеш зоната на комфорт - можеш да мислиш за близките, приятелите и т.н. Ако още се чудиш - гладна си, хапни нещо леко и след два часа пак.
Обичай себе си и ще имаш сили да се справиш с всичко, което ти подхвърля живота. ;)
@Moonary - хич не напредвам бързо...не искам да отслабвам...не се харесвам по-слаба и искам повече мускули/обем , нагоре със сигурност...
Бившия го вметнах , ‘щот’ като си писах гладуващия пост и се втикна в скайп - не ми дреме :) Аз бях зле с него...и преди него...
То , че съм “здрава” е добре - ама баба ми не е и поведението на родителите ми е безобразно...аз съм дебил..
Никога не съм била на “първо място”...няма и да бъда в моите очи...
Много мил коментар...адекватен again :) .. - утре ще захраня :) гладуването не ми се отдава вече :)
Аз не се обичам...не говоря за външност...
Мерси :)
Реших , да се опитам да формулирам една дъъълга , скучна и глуповата предистория....
Спокойно може да се пропусне(предупредила съм (wait) )...мислех да правя нов дневник...
Когато бях на 10 години не се харесвах - чувствах се дебела(40кг).Причината бе по-скоро в мерките :80/60/90…всички знаем за “оптималните” и на 10 си вярваш в това. Най-лесният начин беше гладът ... защото мислех , че надолу съм едра без да съобразя “нуждите” на горната част.На 11 бях 33кг...и познайте - не се харесвах...”може би още трябва да сваля и ще стане” - дори не осъзнавах , защо не ми се получава...
Друг е въпросът , че имах и други комплекси...
Трябва ли да спомена , че майка ми(никога диета и спорт) ми се възхищаваше на волята и ме подкрепяше :D
В период на растеж , няма как да поддържаш тези килограми и “диетата” ми инстинктивно се “занемари”
На 15години бях 50кг...вече се чувсвах fat again , а и през цялото време съм се психирала с това , какво ям(не , че се съобразявах с психозата :D ) . Баща ми ми даде едни гирички от по 1.5кг и ме посъветва да тренирам , че така ще оправя крушовидната си фигура.И така ... лека-полека увеличаване на тежести/лицеви + ограничаване на калорийте , на 16г бях 42 +/- , като варирах в диапазон от 40 до 44кг. Хранех се с до 1000ккал на ден , като не смятах литрите кола/фанта/мляко с нес .Храната беше основно хляб Бонус...салата/кисело мляко/пиле/солети в даскало...имаше и Бейк Ролс и Зайо Байо (но само пакет на ден + нищо)...случвало се е макарони/ориз със сирене и кашкавал/пържени яйца/домати със сирене и с много топене :)
На 19години започнах да пия за да се приспивам - безсънието не ми е пречило особено...карала съм по 48часа будна - много еуфорично състояние , но в този период имах голяма тийн депресия(от както се помня съм в депресия и чувство на неудовлетвореност , де) , а по нощите е най-тегава мисълта....Няколко месеца се приспивах с Фервекс(беше зима... и веднъж не съм кихнала :D ) , но понеже около мен винаги се е пиело/имало алкохол установих , че действа доста в посока на заспиването.Не че не съм близвала преди , но по купони не обръщаш внимание на този ефект...
Тогава започна и булимията...или малко преди това - 45кг бях/бачках уж/хапвах си....и връщах....алкохол - никога...само за няколко случки се сещам със сладък такъв(бутилка бадемов ликьор) и малко вино в началото...Имах период с по 2 патрончета на вечер....или само 4 бири...
По едно време тачех печени кренвирши с катък , вурсчета , пушено рагу , бирен фъстък - все красоти :D
Булимията : повръщала съм с години м/у 3 и 6 пъти на ден(предизвикано)
През повечето време , мисълта ми беше заета с това , каква “вкусотия” да изям за секунди , подкрепена стабилно с вода и още дъвчейки последната хапка да съм пред тоалетната чиния...
Аааа и лаксативите...
На 21години посещавах зала за няколко месеца и дръпнах доста - чувствах се , като Рамбо и ходех с увереността , че съм способна и него да натупам :D (това в кръга на шегата , но имах сила да речем) ...но спрях...намаляха и домашните тренировки...
По това време бях зарибена с кубетите....колко пакета съм опаткала :D , но залагах и на риба/пилешко...било то и пушено филе :D
На 22-23 варирах м/у 35-40кг....и под 35 съм падала...Дни на глад/преяждане и повръщане и в последствие “крачка напред” - хранене под час за привикване...но за да щадя психиката - само салати и зеленчуци на пара...смятах постепенно да вкарвам и други неща...смятах..
В периодите на преяждане/драйфане държах килата над 40…..в депресивни анорексични такива - под...
На 24г се насилих да ям и станах 40кг , но без тренировки , защото мислех , че първо трябва да кача малко и после да започвам с трена....но психиката ми си беше още болна(и сега е , но я манипулирам) и се върнах на 35-6кг...
Миналия август , година след поредното разочарование , се реших : хранене под час с подходяща храна(бях попрочела и разбрала , че храната не съдържа само калории...или по-скоро отчетох важността на протеина) + тренировка ...колкото мога , нали вече бях минала по този път , когато започнах да тренирам...
Беше тегаво - аз едва изкачвах един етаж , ако клекнех си помагах с ръце да се изправя(винаги са били по-силни (muscle) :D )...ползвах само лоста на дъмбелите-2кг...
Окончателно спрях с повръщането в началото на тази година - тялото ми усети , че му давам нужните нутриенти(повечето и в малки количества :D ) и нямам неконтролируеми пориви да ям определена “вредна” храна...а си има и алтернативи
За 6 месеца станах 38кг , тренирах с 6килограмови дъмбели...по-късно и лицеви започнах - беше ме страх да опитам , но се оказа , че смогвам за 7-8 тогава...по това време започнах и дневника тук...
Имам вторична аменорея от 6 години...
До тук с нескопосаните излияния/разяснения...едва ли ще е полезно на някого , но нека се знае , какво тъпо безгръбначно(ама с голЕм гръб :D ) съм и да се избягва подобно амплоа...
Яжте и тренирайте/спортувайте ! - няма , какво да му се мисли толкова....по-важни неща в живота се нуждаят от размисли и страсти Обръщение към ентусиастите only
Оправдание за поста - не съм яла и пия :)
Мнението беше редактирано от Мая на 27.08.11 22:42.
Не се изненадвам от това което виждам. Значи ти сама не искаш да си помогнеш? Какво очакваш от изданието и от хората, които ти дават съвети и се опитват да ти помогнат?
Кефиш ме как “thumb up” ваш някой смислен пост по твой адрес, а в следващият момент точно обратното.
С приказки явно не става. Трябва 1 по-здрава тояга! Я кажи къде живееш да ти пратя колеги от тъмната страна ^^
Утрешното меню да включва цялото месо (което днес не изяде), две салати и четири филии хляб!
и като допълнение една мисъл на човек, който много уважавам:
Какво е било - няма значение. Важното е какво ще бъде от тук нататък.
Мнението беше редактирано от Fallen на 27.08.11 22:42.
казано от gips на 27.08.11, 22:37:
Не се изненадвам от това което виждам. Значи ти сама не искаш да си помогнеш? Какво очакваш от изданието и от хората, които ти дават съвети и се опитват да ти помогнат?
Кефиш ме как “thumb up” ваш някой смислен пост по твой адрес, а в следващият момент точно обратното.С приказки явно не става. Трябва 1 по-здрава тояга! Я кажи къде живееш да ти пратя колеги от тъмната страна ^^
Утрешното меню да включва цялото месо (което днес не изяде), две салати и четири филии хляб!
и като допълнение една мисъл на човек, който много уважавам:
Какво е било - няма значение. Важното е какво ще бъде от тук нататък.
Абе , аз си помогнах...ама требе на други хора да помогна сега и ми е неориентирано и сдухващо ...
С тояга не става - и сама мога да се попребия , без да ми е зор...не съм “емо” , да отбележа :D
Месото ще го опукам ...с юфка :) - то е 2 залъка - нямам проблеми с обема на порцията , но и нямам всекидневна възможност...+ дразнението от отвратителната си персона и разни...няма такава дума ...персонажи...
Мъдрата мисъл е най-сдухваща...като рационално мислеща , това го нямам като вариант...
Мерси за “намесата” (sun) - обещавам да се напапам утре :) Сега реанимирам и моля за извинение...
28.08.11
00:55
Здравей,
Прочетох дневника ти с интерес!Браво,постигнала си голям напредък!:)Преди две години и аз имах нещо като анорексичен период и бях станала 40 кг,на моите 166см! Не се чувствах дебела или прочие,просто не оценявах храната така,както я ценя сега!Мислих ,че мога да оцелея на ‘’фотосинтеза’‘,глада го задоволявах само с шоколад и други пакетирани глупости...Работих толкова много,че не исках да хабя време в ядене и ‘’такива глупости’‘.Човек свиква с външният си вид и дори и другите като ми казваха,че съм заприличала на скелет си мислих,че просто преувеличават,все пак аз винаги съм си била слаба...
След това започнах да се храня,защото забременях!Видях се как изглеждам с повече килограми и се харесах :) Порових из архивните снимки и погледнах как съм изглеждала на 40кг ..изтрих ги,бяха жалки,изглеждах болна и навсякъде къде имах кокал си се виждаше (нямах женствен вид)..Сега поддържам тегло 48кг,даже целя и 50,но всичко с времето си!Пробвай да увеличиш още малко храната си и нещата ще си дойдат на мястото! С всеки един килограм от горе ще се чувстваш леко по-тромава,но това е временно явление,не го бъркай с факта,че просто не ти отива новата визия или достигаш тегло,което не е добро за твоята фигура!Надявам се осъзнаваш,че проблема с излишните килца е само в главата ти,просто някакъв комплекс без основание,жените често имаме такива :)Мненията в този форум са доста искрени,вслушвай се повече в тях!
Сори за дългият пост,надявам се да съм ти била полезна!:)
@Lena D - мерси за коментара :) Радвам се , че си се отърсила от това “залитване” :) И дете имаш , ако съм разбрала правилно (sun)
Съжелявам , че си изчела простотията избълвана(от мен (blush) ) в този дневник...
Поздрави и много успехи (sun)
Да вметна - това вчера беше по-тъпо и от плодовия ден , дето се опитах да направя :D Много ми е изнервено , а преди така реагирах на “проблемите” ....то и това беше причината за достигането на подобно поднормено тегло , а не че съм се виждала/чувствала дебела...пак си бях в период на качване...просто си имам отношение към храната...
Еми , стига глупости - свалих 600-700гр ...ще си ги възстановя :) Не трябва да се учудвам , че не ми се ходи до тоалетна , предполагам :D
Закусих омлетче + 1 пилешка флейка :) - чувствам се ок , но ще посъкратя тренировката...
Юфка ще хапна на обяд , защото ми става мудно от въглехидрати , май..
Завръща се към живота наш’то момиче :)
Поста ти беше доста смислен, т.е. обяснява много неща - не знам какви са ти в момента отношенията с родителите, но в онзи ранен период са реагирали много неадекватно. Сигурна съм, че си те обичат, просто може би не знаят как да го покажат. Прости им, прости и на себе си и давай нататък.
Гипс много хубаво го е казал - остави вчерашния ден за вчера, и ако вземеш нещо от миналото нека поне то да е това, че си хванала верния път и се измъкваш.
Хрумна ми нещо вчера, но вече бях изгасила компа - според мен ще ти дойде добре да контактуваш с момичета, които са се възстановили или се възстановяват - и днес гледам Лена писала :)
Радвам се, че днес си се осеферила и ще хапваш, по-леката тренировка също е много добра идея :)
Ох , Moonary - пак с адекватните и на място коментари :)
Благодаря за разбирането :) Благодаря на всички “отзовали се” на вчерашната ми лудост :)
Проблемът с храненето е леко отшумял...то и с вчерашните си експерименти го разбрах...
С родителите ми съм ОК - държанието им е такова , каквото заслужавам - към момента преча...по разни други причини ме изкарват от равновесие...а и без лично пространство е малко тегаво...
Ще ми се отрази добре да излизам с мъже :D - ама няма как да стане...доста ми е ниско нивото , а “другите неща” не са ми приоритет..
Днес 42кг+
Тренировка “гръб/задно рамо/бицепс” :
1 - клек с дъмбели на раменете - 4x6
2 - тяга с щанга - 4x6
3 - гребане с щанга - 6x6
4 - едностранно гребане с 10кг - 4x5
5 - разтваряне на дъмбели встрани от наклон - 4x8
6 - бицепсово с дъмбели стоеж - 4x7
7 - плие с 2 дъмбела - 4x6
8 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 4x15
Метод 21 с гири за бицепс
Щанга 27кг/дъмбел 7кг/гира 3кг.....за около 30мин
Храна :
9.00 - омлет от 1 яйце + 25гр извара + 1 пилешка флейка (coffee) вода
11.00 - трен + вода
11.30 - лъжичка медец ...след 30мин 1 флейка и разходка из пазари...
13.00 - 2 флейки + купичка пълнозърнеста юфка с 30гр извара+25гр кашкавал (beer)
16.30 - омлет от 1 яйце + 20гр извара и магданоз (beer)
По-късно ще ям 2 флейки + 100гр извара + 150гр печен патладжан...напитка - ?
Около 900ккал: пр - 90гр / м - 30гр / в - 60гр от храна само....
Ще се стремя към 1000ккал на първо време и повечко протеин...
Яйцата са по 70гр , а тия флейки - към 25гр готов вид...
Сега отивам на рожден ден , ама за малко , че не искам да се оливам :D ...взимам си и вечерята в една кутия :)
Малко съм се пообъркала със самооценката...с тая моя изолация в огнетена обстановка...смазано самочувствие...истерично положение...
Както и да е - опитах да пия водка и уиски - две-три глъдки-не..пих си бЕлото вино...
Мнението беше редактирано от Мая на 29.08.11 09:31.
:( не съм голям разбирач, но си мисля, че би ти се отразило много добре, ако излизаш между хора и се разсееш. Също - колкото по-малко време си пред компютъра, толкова по-добре (поне така действа при мен, като съм яко сдухана). Слънцето също много добре ме зарежда.. И защо да не можеш да излизаш с мъже? Ограничения от типа “ниско ми е нивото” са само в главата ти! Според мен си готина мацка, но за съжаление моето мнение не вАжи в случая...
Поздрави!
Мерси , Nora , че ме смяташ за “готина мацка” :)
Излизането с хора е приятно понякога , но не разсейва особено...не се кефя на големи и шумни сбирки , но се е налагало да присъствам на такива...от 2 години ограничих излизанията...по физически и други причини...
Не съм баш залепена за компа , въпреки че именно той ми помогна...в частност този форум - чрез него изкривих представата си за храната по начин , работещ в моя полза...
За мъжете - от 6 години не съм се интересувала(имах връзка) , а когато съм била под 20 са се случвали разни забежки с ...момчета :)
Иде ми да се тресна някъде , че си загубих времето с тия хранителни разтройства - има начин за контрол/манипулация/облекченост...доста сериозни неща съм пропуснала да направя за себе си и за другите...
Имам приличен вид и до там...даже дрехите ми са грозни :D
П.п. Раздялата не е причина за изострянето на анорексичните ми прояви...по-скоро обратното :)
За днес :
43кг-
Тренировка “гърди/трицепс/бицепс” :
2 - лег с дъмбели - 3x10
3 - пулоувър с 1 дъмбел - 3x8
4 - лицеви със 7кг - 3x5
5 - полукофички с крака на стол със 7кг - 3x8
6 - френско с 1 дъмбел - 3x8
7 - кик бек - 3x5
8 - повдигане на дъмбели напред - 3x6
9 - арнолд преси - 3x5
10 - плие с 2 дъмбела - 4x6
1 кръг на 2 3 6 7 8 ...20сек почивка...9
Лицеви - 20 / 10(тип “каро”?!?) / 20
Дъмбел 7кг
Трицепсът ми sucks :D
Имах махмурлук от вчерашния рожден ден...заприказвах се и окъснях...
Храна :
10.30 - омлет от 1 яйце + 20гр извара + 20гр кашкавал (coffee)
12.00 - чашка (beer) ...наложи се , за да оправя “тоалета” преди трен...кафето не помогна :)
12.30 - трен + вода
14.00 - 120гр(г.с.) пилешки гърди + 100гр зелева салата/2 маслини/капка зехтин (beer)
18.00 - 100гр(г.с.) пилешки гърди + 100гр краставица/домат/20гр извара (beer)
По някое време ще мушна 100гр извара + 100гр тиквичка на пара (d) вода
Около 850ккал : пр - 105гр / м - 35гр / в - 20гр от храна...
Оф...тъп ден...мразя да подстригвам баща ми...
Вече съм ОК физически и трябва да намеря някаква работа...утре ще погледна едно нещо...
Намерих някакъв амбулаторен лист от 2007г -
” Основна диагноза - Нервна анорексия “
:D ...сигур’ съм била доста изнервена анорексичка :D ...по - разпространено е анорексия нервоза , ама знам ли кое е по-правилно медицински?!? - звучи смешно :D
Няма , какво да се обяснявам - психоложката ме е обобщила , след двучасов разговор...като изключим диагнозата , сега съм по-зле :D
Обективно състояние
АН 100/70 пч 85 Неврологично - б.о.
Психомоторно спокойна . Ориентирана всестранно . Дистимна . Хипобулична . МП - правилен по темп и структура . Идеи за вина , безперспективност , отчаяние . ВПС - няма данни за сензопатии . Памет и интелект - съхранени .
Жалко , че отказах терапията с Ревистрол и Сероксат :D
Ще си подиря лежерен ужас за разпускане...
Хаха лежерен ужас :D Аз си ги сънувам всеки път и гледам да не гледам..
Тренировката ти ми се струва много тегава - десет упражнения, по три серии по 5 повторения плюс екстри са си бая! Това ми е ламерското мнение, като на човек дето не разбира от тренировки ми се чини че добре ще ти се отрази да ги понамалиш малко. Иии да заместиш някои за горна част с такива за дупе и бедра. По принцип. Аз да си кажа нали... по-компетентните тук да се изкажат.
Като ги докараш до 44 имаш една (beer) от мене на следващата форумна среща :P Все си мисля, че ще е в рамките на месец - два, напълно постижимо. :)
Moonary (sun) аз ако гледам нещо с нотка на романтика , ще рева цяла нощ , което е по-гадно от кошмар :D - те т’ва са “ужаси” - некви се обичат , па се целИват...малее..
Ми то никой не ми обръща внимание на трена в тоз’ форум - все кила/бедра/калории бля бля :D ...аз за това главно го направих дневника :) - друг е въпросъът , че съм магаре ....Велев се “измъчи” да ми мъдри програма , а аз деликатно си продължих по моите си преценки...гениални разбира се :D
Не , не ми е тежка...но претоварвам горната част и спирам растежа най-вероятно...едва мирясах да втикна 1 ден почивка(с гимнастика , обаче :D ) ...единствените правилни решения/идеи от моя страна бяха , да “ръгам” тежести в чанта за някои упражнения...
За дупе и бедра - всеки ден ги “мъча”...ама днеска махмурлук , та тях орязах малко :D - искам да ги претренирам , ама и така няма да ми се получи :)
(beer) :P - кога ме искаш 44кг...до 3дни съм толкоз :D
А за форумна среща - бих искала да се видя с хора от форума...би било добро разнообразие за мен ... ама да не сънувете кошмари , като ме видите :D
казано от Moonray на 30.08.11, 12:46:
Да бе, две големи бири не се броят за едно кило! :D
Ахаха , не бре - сутрин на гладно и жадно :D То , аз сега може и 50 да съм :D
За днес...ъъъъ...няма тренировка...и гимнастика...то по план е почивен...
Видях се с френдове - наляла съм била в дупето (dull) / кожата ми била прекалено ОК за къркач и пушач / щом мога да преливам течност от чаша в шише без фуния , значи ще си намеря работа лесно ?!? :D Все тая...много съм се впрегнала... ще се приспособя :) У назе си е адец :)
Храна :
10.30 - омлет от 1 яйце + 20гр извара + 20гр кашкавалец... (coffee)
(beer) .......
16.00 - 1 варено яйце(не ми се мъкнеше храна) (beer)
19.00 - 100гр пилешки гърди + 1 печена чушка + 30гр извара (d)
По някое време - извара или нещо си (wasntme) (d)
До 19.00 : Около 470ккал...пр - 50гр / м - 25гр / в - 10гр...от храни....
42.5кг ....май ще се размина с (beer) от Moonary….
Тренировка “гръб/рамо/бицепс” :
2 - тяга с щанга - 4x6
3 - гребане с щанга - 4x6
5 - повдигане на дъмбели встрани(наклон/стоеж) -
6 - бицепсово с дъмбели - 4x7
7 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 4x15
Щанга 27кг/дъмбел 7кг
Не ми се тренираше...
Храна :
(coffee)
2 гроздови зърна
Трен + вода
3 гроздови зърна
Разходка(стана ми лошо , та я съкратих...стоях си пред входа , защото нямам ключ)
14.00 - 1 горно бутче + 200гр бял боб и юфка(г.с.) + 20гр кашкавал + 20гр извара (beer) - преядох...
19.00 - 3 пилешки флейки + 50гр извара + 50гр варени тиквички (d) вода
Около 600ккал: пр - 65гр / м - 15гр / в - 55гр от храна...
Не мисля да ям повече...и сега ми иде да си бръкна в гърлото и да повърна(така реагирах на нерви/стрес) , а и не ми се яде....
Не мога да се оправя с тия CV-та , а и Мобилето ме ебава с една обява...
Нетърпими “хора” бродят из апартамента....аз съм Ок , но баба ми....
Не си подирих ужас...няма да има лежерна вечер...
А някога беше фън - пратиха ми разни снимки от февруари 2006г...липсва ми разхвърляната и неугледна стая....и усмивката...
Поздрави (d)
43кг
Тренировка “гърди/трицепс/рамо” :
2 - лег с дъмбели - 3x10
3 - пулоувър с 1 дъмбел - 3x10
4 - лицеви със 7кг - 3x8
5 - полукофички с крака на стол със 7кг - 3x10
6 - едностранно трицепсово лег - 3x6 ....не ми се получава....
7 - едностранни раменни преси - 3x6
8 - глутеус мост със 7кг - 3x12
9 - плие с 2 дъмбела - 3x8
10 - лицеви - 25 / 20 / 15
Дъмбел 7кг ...за около 40мин...
Съкращавам трена/сериите/...че и упражненията :D .....лицевите са с широко разположени ръце...или близо до стандартни - аз трицепс нямам :D ....и не смъквам до долу , особено с тежест...иначе стойката ми е бетон :)
Храна :
9.00 - омлет от 1 яйце + 1 белтък + 30гр извара + 20гр кашкавал + парче пилешко ...мас за тиганя (coffee)
11.00 - трен + вода
13.00 - 1 долно бутче + 2 пилешки флейки + 200гр салата от зеле/краставица/домат/2 маслини/капка зехтин (beer)
17.00 - омлет от 1 яйце + 1 белтък + 50гр извара + 50гр краставица...мас... (beer)
21.00 - 100-150гр извара (d) вода
Около 750ккал : пр - 80гр / м - 40гр / в - 15гр от храна...
С 4 хранения няма да стане - требе 5…
Вчера ядох по-малко калории на два пъти....пиенето беше безобразно малко :D , спрямо друг път и съм на + с килата...може и вода да съм задържала от повечкото въглехидрати...
Ще се стремя към 5 хапвания...може и да вдигна калориите малко...яде ми се скумрия...
Оправих CVто - много ми е мизерно :D ...за снимка ще е проблем...много са ми позьорски :D
Трябва да си намеря ужас за гледане , та да се поразсея - сънувам гадни неща...
Ще поизляза малко...
44кг - ....bullshit :D даже ми се вижда , че съм посвалила в бедрата...или поне не съм мръднала...ама вчера (beer) беше в промишлени количества , но и 2-3км бързо ‘одене ми се сбраха...май съм наедряла в талията :D
Тренировка : почивен.....”гимнастика” :
1 - клякания - 4x10
2 - плие - 4x10
3 - страничен полуклек на един крак - 4x10 на крак
4 - напади - 4x10 на крак
5 - глутеус ритник - 4x10 на крак
6 - глутеус мост - 4x20
За около 30 мин....
Вече ще избягвам твърдения от рода , че нямам трицепс...на пук е “хванал” мускулна треска :D
Храна :
9.00 - 1 яйце + 30гр кашкавал (coffee)
11.00 - “гимнастика” + вода
12.00 - 50гр пилешко + 1 яйце + 50гр извара + 1 печена чушка + 1 маслина (beer)
15.00 - 1 печена чушка + 50гр извара (beer)
18.00 - 50гр пилешко + 1 яйце + 50гр извара + 1 краставица (d) вода
21.00 - 100гр извара (d) вода
Около 700+ ккал : пр - 80гр / м - 35гр / в - 20гр от храна...
Скромно , ама няма как - за утре ми е по-важно да се намира нещо...поне ги догодих 5 хранения...
Гледах http://www.imdb.com/title/tt0858437/ (swear) (headbang) аз очаквах да е зле , ама може ли такова извращение (puke) Ed Gein - трънки...мани , че почти няма връзка.....ама филмът е невъобразима , мудна и зле изиграна помия...чак се ядосах (dull) :D
Ще се опитам да гледам NEKRomantik ...не е мой тип , ‘щото има “секс” :D , ама нали е класика...а може и да съм го гледала ?!?
43кг
Тренировка “гръб/задно рамо/бицепс” :
2 - тяга с щанга(надхват) - 4x6 ; 1x6 с 30кг
3 - гребане с щанга(надхват/подхват) - 4x6
5 - повдигане на дъмбели встрани от наклон - 4x7
6 - бицепсово/чуково стоеж - 4x6
7 - плие с 2 дъмбела - 4x6
8 - повдигане на пръсти с дъмбели на рамене - 4x15
Щанга 27кг/дъмбел 7кг....за около 45мин...
Реших да съкратя трена , като цяло...намалих упражненията за мускулна група и също така , ще почивам повече от 20сек м/у сериите...
”Програмата” си остава така :
Ден1 - “Гръб/рамо(задно или средно)/бицепс” + крака , за колкото имам сили и ми се занимава...
Ден2 - “Гърди/трицепс/рамо(средно или предно)” + крака ^^
Ден3 - “Гимнастика” за крака - никакви тежести и напрягане на горната част(до колкото е възможно?!?)
За “загрявка”/първо упражнение в Ден1 и Ден2 - клек с дъмбели...в ден3 - клякания...
И again
Храна :
8.30 - 1 яйце + 20гр кашкавал + ~ 30гр пилешко (coffee)
11.00 - трен + вода
12.30 - ~ 80гр пилешко + 100гр печени чушки/домат/2 маслини/извара (beer)
16.30 - 1 яйце + 50гр извара + 1 печена чушка (beer)
20.30 - 100гр извара + ~ 30гр пилешко (d) вода
Около 750ккал : пр - 80гр / м - 40гр / в - 20гр от храна...
4 мизерни хранения скалъпих...утре - хммм...все пак ще тренирам...
Нямам право.....но съм ядосана и обидена малко(не касае форума)...спирам...
Aaa , NEKRomantik ...дистърбинг , а и на “гор” или сексуални “отклонения” не се кефя особено , въпреки че не са прекалени - става...втората част ще пропусна...
Поздрави.