Кой набор от упражнения (програма) за гръб е най-удачен ?

PH

08.09.11
23:10

Въпроса ми е коя е най-добрата програма от следните (в коя не се припокриват упражнения и т.н.)

Програма 1

1.Набирания (широк и неутрален хват)
2.Мечка
3.Гребане Дъмбел
4.Придърпване на долен скрипец (лодка)

Програма 2

1.Набирания
2.Гребане щанга
3.Долен скрипец (лодка)
4.Гребане Дъмбел

Програма 3

1.Придърпване на горен скрипец
2.Мечка
3.Гребане щанга
4.Набирания

08.09.11
23:13

Вместо скрипците вкарай мъртва тяга и ги редувай.

програма 4
1.набирания
2.гребане с дъмбел
3.мъртва тяга
4. горен скрипец

08.09.11
23:14

Последната, но ако почваш с набирания.
Или нещо такова:
1. Набиране
2. Гребане с щанга или дъмбел
3. Горен скрипец
4. Лодка или мечка

PH

09.09.11
08:02

А удачно ли е  в една тренировка да правя Гребане с щанга и гребане с дъмбел  или Мечка и Гребане с дъмбел ? Не се ли препокриват и кое е по удачно в 1 трен мечка и дъмбел или гребане с щанга и дъмбел

Мнението беше редактирано от Phxxx на 09.09.11 08:04.

Няма смисъл от гребане с щанга и гребане с дъмбел. Също и от набирания и горен скрипец. Припокриват се, пък и стават много упражнения.

Аз лично бих правил така:
1. Набирания
2. Гребане с дъмбел
3. Мъртва Тяга
4. Лодка (долен скрипец)

09.09.11
10:10

1Набирания
2Гребане с щанга
3Мъртва тяга
4Долен скрипец/мечка
5Трапци

09.09.11
10:51

Аз набиранията ги правя като част от загрявката със суперсерия с лек пулоувър.

Хм... защо да няма разлика между Гребанията с дъмбел и с щанга ?! най-вече хвата си е различен ;) Аз ги правя и двете иначе моето предложение:

1.Набиране
2.Гребане с дъмбел
3.Полуовър с дъмбел
4.Мъртва тяга

TO

09.09.11
18:22

казано от Rikoo на 09.09.11, 10:10:

1Набирания
2Гребане с щанга
3Мъртва тяга
4Долен скрипец/мечка
5Трапци

Този вариант е най-добрия според мен.Самоче мъртвата тяга след долен скрипец/мечка като последна.

ГН

09.09.11
21:04

1. Набиране - но ПОНЕ два вида, т.е. брой го за 2 упражнения!!! Това е КРАЛЯТ на всичко за гръб, няма тяги-мяги.
2. Мечка
3. Гребане дъмбел
4. Гребане макара
5. Хиперекстензии - по поне 4 серии, с умерена тежест и сериозно усилие

09.09.11
21:31

По принцип е хубаво да се редуват упражнинията за ширина и плътност. Като за начало набирания/горен скрипец, след това гребане(щанга, дъмбел),  3 пак набирания или скрипец но този път подхват, 4-долен скрипец и накрая тяга или хиперекстензии

каква ширина каква плътност... направи един масивен гръб пък тя ширината сама ще си дойде ;) Само Набиранията са ти достатъчни да са с широк хват... умерено широк.

SP

09.09.11
22:07

Упражнение/я за долна част - тяга/хиперекстензии
Упражнение/я за латисимусите - набирания/горен скрипец
Упражнение/я за вътрешната част на гърба - гребане с щанга, дъмбел/гребане на скрипец/мечка

Бих предпочел това:

Набирания
Мъртва тяга
Гребане с щанга
Гребане с дъмбел
Скрипец някакъв

По няколко серии е идеално. На мен набиранията ми влизат повече в латисимуса като застана под лоста и го хвана все едно се дърпам на въже, все пак ако е трудно да се изпълняват добре от трениращия, по-добре е да се прави горен скрипец, който с правилна техника ще даде не по-лоши резултати.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 09.09.11 22:09.

09.09.11
22:11

казано от kristiancho на 09.09.11, 21:45:

каква ширина каква плътност... направи един масивен гръб пък тя ширината сама ще си дойде ;) Само Набиранията са ти достатъчни да са с широк хват... умерено широк.

Искам да видя как ще развиеш вътрешната част на гърба без упражннения тип гребане, само с набирания не става тая работа

май не разбра за какво говоря... казах, че ширината на гърба ще си дойде от масата... тоест споделям мнение, че трябва да се набляга на упражнения точно като гребане и мъртва тяга :) които натоварват вътрешната част на гръба ( трапеца )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1