08.09.11
23:10
Въпроса ми е коя е най-добрата програма от следните (в коя не се припокриват упражнения и т.н.)
Програма 1
1.Набирания (широк и неутрален хват)
2.Мечка
3.Гребане Дъмбел
4.Придърпване на долен скрипец (лодка)
Програма 2
1.Набирания
2.Гребане щанга
3.Долен скрипец (лодка)
4.Гребане Дъмбел
Програма 3
1.Придърпване на горен скрипец
2.Мечка
3.Гребане щанга
4.Набирания
08.09.11
23:13
Вместо скрипците вкарай мъртва тяга и ги редувай.
08.09.11
23:13
програма 4
1.набирания
2.гребане с дъмбел
3.мъртва тяга
4. горен скрипец
Последната, но ако почваш с набирания.
Или нещо такова:
1. Набиране
2. Гребане с щанга или дъмбел
3. Горен скрипец
4. Лодка или мечка
09.09.11
08:02
А удачно ли е в една тренировка да правя Гребане с щанга и гребане с дъмбел или Мечка и Гребане с дъмбел ? Не се ли препокриват и кое е по удачно в 1 трен мечка и дъмбел или гребане с щанга и дъмбел
Мнението беше редактирано от Phxxx на 09.09.11 08:04.
09.09.11
10:08
Няма смисъл от гребане с щанга и гребане с дъмбел. Също и от набирания и горен скрипец. Припокриват се, пък и стават много упражнения.
Аз лично бих правил така:
1. Набирания
2. Гребане с дъмбел
3. Мъртва Тяга
4. Лодка (долен скрипец)
Аз набиранията ги правя като част от загрявката със суперсерия с лек пулоувър.
09.09.11
11:05
Хм... защо да няма разлика между Гребанията с дъмбел и с щанга ?! най-вече хвата си е различен ;) Аз ги правя и двете иначе моето предложение:
1.Набиране
2.Гребане с дъмбел
3.Полуовър с дъмбел
4.Мъртва тяга
09.09.11
18:22
казано от Rikoo на 09.09.11, 10:10:
1Набирания
2Гребане с щанга
3Мъртва тяга
4Долен скрипец/мечка
5Трапци
Този вариант е най-добрия според мен.Самоче мъртвата тяга след долен скрипец/мечка като последна.
09.09.11
21:04
1. Набиране - но ПОНЕ два вида, т.е. брой го за 2 упражнения!!! Това е КРАЛЯТ на всичко за гръб, няма тяги-мяги.
2. Мечка
3. Гребане дъмбел
4. Гребане макара
5. Хиперекстензии - по поне 4 серии, с умерена тежест и сериозно усилие
По принцип е хубаво да се редуват упражнинията за ширина и плътност. Като за начало набирания/горен скрипец, след това гребане(щанга, дъмбел), 3 пак набирания или скрипец но този път подхват, 4-долен скрипец и накрая тяга или хиперекстензии
09.09.11
21:45
каква ширина каква плътност... направи един масивен гръб пък тя ширината сама ще си дойде ;) Само Набиранията са ти достатъчни да са с широк хват... умерено широк.
09.09.11
22:07
Упражнение/я за долна част - тяга/хиперекстензии
Упражнение/я за латисимусите - набирания/горен скрипец
Упражнение/я за вътрешната част на гърба - гребане с щанга, дъмбел/гребане на скрипец/мечка
Бих предпочел това:
Набирания
Мъртва тяга
Гребане с щанга
Гребане с дъмбел
Скрипец някакъв
По няколко серии е идеално. На мен набиранията ми влизат повече в латисимуса като застана под лоста и го хвана все едно се дърпам на въже, все пак ако е трудно да се изпълняват добре от трениращия, по-добре е да се прави горен скрипец, който с правилна техника ще даде не по-лоши резултати.
Мнението беше редактирано от SportFreak на 09.09.11 22:09.
казано от kristiancho на 09.09.11, 21:45:
каква ширина каква плътност... направи един масивен гръб пък тя ширината сама ще си дойде ;) Само Набиранията са ти достатъчни да са с широк хват... умерено широк.
Искам да видя как ще развиеш вътрешната част на гърба без упражннения тип гребане, само с набирания не става тая работа
09.09.11
22:20
май не разбра за какво говоря... казах, че ширината на гърба ще си дойде от масата... тоест споделям мнение, че трябва да се набляга на упражнения точно като гребане и мъртва тяга :) които натоварват вътрешната част на гръба ( трапеца )