Дневникът на Велико Иванов

Прескочи до:

По импресив е,че това ми е 2-ра или  3-та тренировка тяга за последните няколко месеца.Имам намерение да я вдигна до 250 до месец и половина,два и тогава ще направя клип :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 22.06.10 15:32.

Днес ВВ-ден,голямо пътуване,голямо нещо
1)08:30-8б+2ж+100гр овес+50гр стафиди
2)11:30-40гр пикопротеин
3)12:45-200гр пилешки гърди+150гр кафяв ориз
4)16:30-200гр пилешки гърди+150гр кафяв ориз
5)18:15-8бр Бийф Амино
-тренировка от 18:30-
6)19:30-50гр пикопротеин+2банана
7)20:30-90гр домашен телешки суджук+100гр пилешко месо+около 60-70гр обикновен ориз с зеленчуци
8)23:30-250гр извара+20гр зехтин

Тренировка
1)Хоризонтален лег-10-60,10-85,5-105
2)Горен лег с дъмбели 4 серии с 30кг дъмбел
3+4)кофички+Сгъване за бицепс с дъмбели 3 суперсерии
5)Скотово сгъване с щанга тесен хват 10-30,10-35,10-40
6)коремни преси с тежест 8-15 пов

23.06.10
18:53

Не стига, че е 200 тягата, а пък и е трето упражнение. Браво, браво.

Благодаря!Официално целта за следващите 2 месеца е поддържане на прилична визия,и увеличаване на силата по специално за тяга и клек за тягата 250може и единица само,ама по добре някаква бройка,а за клека целта е 8-10 на 150-160кг.Живот и здраве да осъществя целта и ще кача видеота.

Не съм писал от доста време в дневника,та да отбележа малко прогреса,който е повече силов за последните 2 месеца.Старая се да поддържам прилична визия,е малко се бях оводнил от креатин монохидрат,но...Последните 2 месеца тренирам тежко и базово,кракът ми от 3 месеца е ок и успях да вдигна и клека малко.Бях си поставил за цел да клекна с 160,а успях да го вдигна до 180кг,тягата точно толкова колкото исках 1-250кг,но с фитили и 230кг предната седм без фитилите,рамото също избухна преди 10-тина дена направих 5 повторения с 90кг раменна преса от седеж пред гърди и лежанката също потръгна ,изключително ме е яд че нямам клипчета имам само на тягата,но нещо не мога се оправя с формата на видеото,но няма значение.Храненето ми е горе долу добро преди 3 седмици малко бях отпуснал края за 3-4 дена,но се оправих.В момента продължавам да се храня по въгл ротация,пия протеин на и олимп лабс и пикко,също и як Вита-Мин на олимп лабс и таурин на НАУ

Попълвай си редовно дневника ;)

17.08.10
05:47

казано от aMneSia на 16.08.10, 22:59:

Попълвай си редовно дневника ;)

x2 От този днивник могат да се научат много полезни неща :)

25.02.11
09:03

ти се храниш като културист бе приятел

Въпреки че не съм публикувал  отдавна,следя форума от време на време и гледам доста хора са ми писали  на лс да продължа с дневника и снимки ,та май скоро ще го започна пак.
Ето малко инфо какво става с мен:
Относно тренировките,имах кратко прекъсване на ,след което карах едни курсове и оттогава насам ,месец и половина тренирам на лостове през ден-два (вържа си и тежести на някои упр) имам и 3-4 тренировки в зала за последния месец за разнообразие,като там наблягам на това което не мога да правя на лостовете(горен лег,гребания,рамо и някои изолирани).Общо взето тренировката ми включва по 1 базово упр за всяка група в 3-4 серии (нещо като програмите за начинаещи)
.Относно храненето, бях 3 седмици на класическо НВД 5-6 хранения при 2500-2700ккалс зареждащ на 5-6 дни,но усетих ,че започвам да губя предимно месо и сила и постепенно увеличих въглехидратите ,като в момента съм на нещо като РБД от близо 10 дена. За жалост последните 3-4 дни малко се отпуснах в храненето и тренировките,пътуване,липса на качесвтвена храна,но ще позатегна.
Относно формата,в момента не съм особено обемен,има лек спад в гръдната обиколка и ръцете,но поизкарах малко пресата .Все пак в момента не съм си поставил цел някаква специална визия,просто си спортувам за кеф на лостовете и за поддръжка ,та мисля да си карам така докато позастудее ,след което започвам вече сериозно зала по сплит.
Добавките които приемам в момента са: Протеин на Syntrax-Whey Shake само след лостове с малко локум ,понякога и сутрин,пия и витамини на Ultimate-Super Complete Formula по 3x2 хапа дневно.

Ето една примерна моя тренировка:
1)Набирания широк хват+10кг около кръста- 4 серии по 5-10 пов
2)Кофички на успоредка+10кг- 4 серии по 8-10пов
3) Набирания тесен хват 3 серии+5кг по 6-12пов
4)Лицеви опори с припляскване и максимална експлозивност в динамичната част 3 серии
5)Повдигания краката от вис(ъгли) 3 серии по 10-15пов
6)6X 70-80м експлозивен спринт
Почивки м-у сериите 1-1,5 мин

По-късно може да кача няколко снимки.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.08.11 12:09.

Ето малко снимки от преди 10-дни,тъкмо се връщам от риба.На мерки не съм особено голям в момента,в гърба имам спад,а ръцете 42,5-43 някъде като ги мерих.Като за лостове и само с протеин и НВД толкова.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 27.08.11 19:24.

Последните месеци си правя едни експерименти в кухнята и съм заснел  доста произведения,затова мисля да кача някои от тях,включително и рецептата.

Здравословна пица-Велика
Продуктите:
-500гр пълнозърнесто брашно
-300мл вода
-сол
-мая
-150гр пилешко филе
-1бр домат
-1бр зелена чушка/1 green paper
-грах
-млечна царевица
-домашна лютеница за намазване блата
-80гр едри маслинИ
-60-70гр кашкавал за настъргване
-Морков
-Кисела краставичка
-1с.л зехтин за намазване таватa

Брашното се замесва и се оставя малко да повтаса,след което тавата се намазва с зехтин и се поставя тестото.Пече се във фурна за  около 30 мин до позачервяване на блата,след което се намазва с малко лютеница,нареждат се пилешкото,маслините,зеленчуците,позапича се малко и накрая се насстъргва кашкавала.Воаля!

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.08.11 11:40.

Ето и една салата,която видях от раздела Рецепти в BB-Team и леко промених (бобена салата) :)
Лятна салата-Фитнес
Продуктите:
1)200гр боб (консерва)
2)80гр царевица(консерва)
3)50гр домат на кубчета
4)50гр тънка чушка на колелца
5)50гр краставица на кубчета
6)1бр. бамя на колелца
7)1/3 глава лук на лентички
8)1ч.л студенопресован зехтин
9)сол на вкус,може и една скилитка чесън на дребно
10)Магданоз за накрая

Салата,източник на бавноусвояеми въглехидрати с нисък гликемичен индекс,подходяща за равномернобалансирано и високовъглехидратно хранене.Ястието е богато и на протеини,но с непълен аминокиселинен профил,затова е добре да се комбинира към месо/яйца/мляко и др животински източници на протеин.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.08.11 12:05.

Диетична кремсупа от тиквички. ММмммМм

Зелени тиквички,малко лук,копър и чесън се сваряват до омекване,след което всичко се пасира до хомогенна смес,като тънкостта е да прецените с колко от водата,за да се получи добра консистенция.Имайте предвид че тиквичките са сравнително вод...нисти!След пасирането украсяваме със студенопресован зехтин премесен с червен пипер,малко млечна сметана и малко пълнозърнести кротони отгоре.Бърза ,лесна,лека за стомаха изключително вкусна и полезна рецепта :)

Същност на ястието в долния пост :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.08.11 11:34.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
1)Пуешки гърди с кафяв ориз (1-во от ляво на дясно)
2)Пилешки гърди със сладка царевица
3)Телешко бонфиле с картофи,пълн хляб и зелен боб
4)Щука на скара (може да се комбинира с малко въгл храна,понеже е суха)
5)Пуешка пържола,салата и пълн хляб( 2-ри ред от ляво на дясно)
6)Пуешка пържола,Пъешко шишче,грах и пълн хляб
7)Пилепки гърди с кафяв ориз и Трибагреник от чушки :)
8)Кефал на фурна

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.08.11 12:07.

28.08.11
11:42

Усещам,че някой си е бил на село,зеленийката изглежда прекалено апетитна,за да е от градО :P
Радвам се,че си решил да подновиш дневника,вижда се че продължаваш да се храниш все така добре и да изглеждаш така.
Успех с по-нататъшните цели,ще следим с интерес :)

казано от Breackk на 28.08.11, 11:42:

Успех с по-нататъшните цели,ще следим с интерес :)

Да хвана ме :D,зеленините са от градината на баба :) Мерси,но за момента несъм си поставил ясни цели,а просто си тренирам по лостове за кеф и гледам да се храня с качествена храна.Мисля официално да си водя дневника,когато започна в зала с конкретни цели и тн.

28.08.11
13:51

От снимките ми се вижда, че преваряваш кафявият ориз. Може и да бъркам.

казано от gips на 28.08.11, 13:51:

От снимките ми се вижда, че преваряваш кафявият ориз. Може и да бъркам.

Ами  ето моята рецепта 500гр накисвам от предната вечер, варя го 1:4 вода,сол, за около около 40 мин,като към края прибавям кубче телешки булон.След като спра котлона го оставям така плътно с капака да попрестои и понабъбне и като го оцедя накрая го объркочвам с къри,слагам малко грах ,1 ч.л студенопресован зехтин и става супер :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.08.11 15:41.

-Пуешка пържола с императорски ориз,малко кафяв посредата,жълт и червен домат и зелен боб
-Инг и Янг от Императорски ориз и кафяв 50:50 ,като кафявия на светлината изглежда доста бял

Печени чушки-подходяща порция за НВД
-8бр чушки
-3бр яйца
-100гр извара
-50гр сирене
-1/2 филийка пълнозърнест хляб
Приготвяне:Яйцата,сиренето, изварата и филийката се натрошават и объркочват хубаво.Чушките се запичат в скаричка/фурна,след което се обелват и се напълват със сместа и се пече докато се стегне добре пълнежа

Печена скумрия-също подходящо за нисковъглехидратно хранене,ястието е богато на пълноценен протеин и полезни мазнини.В 100гр печена скумрия има около 25гр белтък и 250ккал
Скумрията се измива,очиства се хубаво и се нарязва на шайби,след което се пече около час на фурна,накрая настъргваме хубаво домат за сос,черен пипер,сол,чесън,дафинов лист,печем така още 10-тина 15 минути и накрая слагаме студенопресован зехтин на соса и пообъркваме доколкото е възможно.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 02.09.11 14:20.

02.09.11
14:36

Евала пич. Има естетика и финес в храненето ти ;) Между другото, за първи път като открих този сайт, попаднах на твоя дневник и ме мотивира много с промяната която си направил и изобщо с резултатите ти и реших и аз да започна. Браво!

казано от NeDD на 02.09.11, 14:36:

Евала пич. Има естетика и финес в храненето ти ;) Между другото, за първи път като открих този сайт, попаднах на твоя дневник и ме мотивира много с промяната която си направил и изобщо с резултатите ти и реших и аз да започна. Браво!

Храненето ми попринцип не е мн естетично,още повече че често си нося кутии,гледам да е компактно,лесно за хапване и пълноценно.Естетиката е само за снимките,понеже ми е кеф да готвя,когато имам свободно време и си правя албум с колекция диетични храни :)

Нещо добро за РБД и НВД-Печен шаран на фурна :Приготвянето е мн просто.Рибата се почиства добре и се осолява малко след което се оставя да престои.На дъното на тавата малко масло, нареждат се доматки,лимончета,настъргва се лук и целина на дребно,чер пипер и др може по вкус.Рибата се поставя отгоре и се пече във фурната като се проверява от вр на вр дали е готова и се капва малко лимонов сок

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 07.09.11 23:45.

SP

07.09.11
23:49

Вземи описвай тренировките и храната, защото от това не става ясно :D

казано от SportFreak на 07.09.11, 23:49:

Вземи описвай тренировките и храната, защото от това не става ясно :D

Все още не тренирам сериозно,а чат пат на лостове,обаче скоро ще започвам залата.Вчера ходих на лостове ,така че ще опиша храната и тренировката.

10.09
Тренировка на лостовете в двора на къщата:
3xСуперсерии 1)Набирания широк хват 3 серии +10кг тежест -10,8,6 + 2)Кофички за гърди 3 серии+15кг -10,10,10
3)Набирания тесен хват 3 серии Собствено тегло 12,12,10
4)Разтваряне с една ръка за средно рамо с една кофа с камъчки
5)Повдигане на краката от вис на лост 3x10-15
6)Спринтове 5x около 80метра
Почивки 1,5-2 мин

Хранене:
1)Лъжица мед (25-35гр)+Syntrax Whey Shake+2 Витамин -Ultimate super complete+Кафе със стевия
2)7б+2ж+100гр овес
3)150-200гр пилешка пърж+100гр овес+1/2 консерва червен боб
4)150-200гр пилешка пърж+150гр кафяв ориз
-Тренировка
5)Syntrax- Whey Shake+6 кубчета локум(70гр)
6)Порция Бяла риба(Mорунаж) от домашна консерва с грах,варен боб,морковче и доматен сос +2ф Вита с 6 зърна+2 витамина -ultimate
7)Извара 200-250гр с 4 супени лъжици студенопресован зехтин (около 25 гр)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.09.11 18:50.

Днес: почивен
1)7б+2ж+100гр овес+3бр сини сливи+кафе със стевия+2бр витамин Ultiame Super complete
2)пилешко бяло месо  150-200гр опечено съст +170гр домашен пълнозърнест хляб+1бр домат
3)пилешко бяло месо 150-200гр опечено+160гр домашен пълн хляб+1бр домат
4)2 бр свински шишчета  и салата краставици и домати (от заведение)
5)4бр яйца+30-40гр сирене(бъркани)+2бр зелени чушки+2бр витамин Ultiame Super complete
6)110 гр домашно овче сирене+100гр извара

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.09.11 11:45.

Утре и 13-ти също ги пиша почивни ще се опитам поне храната да ми е на ниво. Ще пътувам и имам малко работи да свърша,но ако все пак намеря възможност ще разцъкам едни лостове .Скоро обаче започвам сериозно..;)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.09.11 00:36.

Почивен НВ-хранене

1)7б+2ж+5ф препечен Вита с 6 зърна+3 лъжици домашна лютеница+2 Витамина Ultimate super complete formula+кафе със стевия
2)домашна телешка наденица около 200гр опечено(чиста)+140гр домашен пълн хляб
+сок от пасиран лимон с кората и стевия
3)Печени кюфтенца от домашна телешка и свинска кайма-около 200 опечено съст(5бр)+зелена чушка+2 Витамина ултимейт
4)като хранене 3,но без чушка и във влака
5)предстои като хранене 3,във влака
6)предстои преди лягане-100гр домашно овче сирене+100гр извара

12.09.11
18:00

Жълтъците заради мазнините ли ги ограничаваш?

казано от martinski на 12.09.11, 18:00:

Жълтъците заради мазнините ли ги ограничаваш?

Да.При мен е нещо като принцип,когато имам хранен с мн въглехидрати да намалям мазнините и обратното,при малко въглехидрати,примерно 5-6 цели яйца,но със салатка или друг вариант 7-8б+2 или 3 ж с овес,пълн хляб,кафяв ориз...
Просто при моя метаболизъм комбинацията мн въглехидрати+мн мазнини в едно хранене в продължителен план=Бай Мецан

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.09.11 18:48.

Днес ставане 05:30,малко недоспал,цял ден по задачи,но храненето и тренировката бяха що годе на ниво
Храната:
1)150гр опечено съст чисто телешко+200гр домашен пълн хляб+кафе със стевия
2)200гр опечено съст чисто телешко+4ф Вита+Витамини на ултимейт+кафе
3)Пилешко бяло месо 150-200гр опечено със+4ф Вита
-Някаква кофеинова добавка НО екстрийм
-Тренировка в зала
4)Доза Синтракс -Уей Шейк-70гр локум(6кубчета)
5)Пилешко бяло месо 150-200гр опечено със+4ф Вита
6)Пилешко бутче,крилце и малко бяло месо
7)200гр извара ДядоЛибен и 20гр студенопресован зехтин+Витамини на ултимейт

Тренировка за машини :) :P
1)Пулдаун 3 серии
2)Хоризонтален лег на смит машина 3серии
3)Рамо на машина за раменни преси 3серии
4)Скотово на машина+Трицепс машина 3 суперсерии
5)Бедрено разгъване и бедрено сгъване 3 суперсерии
6)Коремни преси на абдоминал машина 3 серии

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 14.09.11 11:04.

При цялата тази манджа, която приемаш, сигурен ли си, че асимилираш всичко? Често ли огладняваш след яденета от вида на 1)?

13.09.11
23:24

Колко пари за храна даваш на ден? Аз предполагам от порядъка на 10-15 лева, това е доста храна. Браво, като имаш възможност хапвай, хубави резултати имаш, даже перфектни.

казано от GreyKnight на 13.09.11, 21:20:

При цялата тази манджа, която приемаш, сигурен ли си, че асимилираш всичко? Често ли огладняваш след яденета от вида на 1)?

Ами днес малко повечко хапване,но съм станал в 05:30 а ще си легна 12:30 вероятно.. Освен това хранене 1 беше в 5:45-50,а хранене 2 беше към 10

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 14.09.11 00:10.

казано от martinski на 13.09.11, 23:24:

Колко пари за храна даваш на ден? Аз предполагам от порядъка на 10-15 лева, това е доста храна. Браво, като имаш възможност хапвай, хубави резултати имаш, даже перфектни.

Повечето дни някои от храненията са домашно производство,запасявам се с провизии от тва онова,а с по-голямата част от бюджета ми купувам останалото :( Цигари не пуша,алкохол рядко пия,една от причините мн рядко да ям джънк е че ако дам 5-6 кинта за боклуци,после трябва да се лиша от нещо качествено,а и за добавки не съм тръгнал да пръскам пари,а само най-необходимото стига да имам средства......извинявам се ако пиша несвързано,но след малко лягам

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 14.09.11 00:08.

14.09.11
00:09

Ученик или студент - да се храни като билдър, освен ако не бачка яко, или мама и тате имат по-няколко фирми е трудна работа. Предполагам много от съфорумниците тук са в трудно положение. Храната е супер, обаче без допълнителни ензими почти съм 100% сигурен, че не се усвоява всичката...

Ох,не ми се коментира повече,пак казвам тва е за близо 20 часа храната,а не за 15-16…

14.09.11
00:18

Сори, не обърнах внимание на това. Така съм съгласен. Успех !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1