12.09.11
23:45
Здравейте и от мен. :) Реших се да пиша, защото смятам, че така ще ми бъде по лесно да се справя, ако имам подкрепата на повече хора.
Откакто се помня все съм била дебеличка и винаги съм търпяла подигравки относно това, и реших, че не мога да продължавам така. През 2009 почти бях стигнала 90 кг и това ме вкара в невероятна депресия, някак си успях за една година да стана 78 и до там. През март тази година се записах на курс по здравословно харанене. От там ми изготвиха хранителен режим (отговаря на ВБД), научих се да закусвам, да пия повече вода и да ям по- често. Докато траеше курса нещата вървяха, защото имах подкрепата на хора в моето положение, станах 72 кг, но в момента съм в невероятен застой :Х Не се тъпча както преди със всякакви боклуци, но просто няма ден да не се изкуша с нещо... било то нещо тестено, сладко, сладолед, картофи.., а знам че така няма да стане, ако нямам волята да не си похапвам “забранените неща”. Голям проблем е и това, че не спортувам, просто нямам възможността, също така сега тръгвам на лекции и не знам как ще се справям и какво ще ям.
Мечтата ми е да изглеждам добре и трябва да го постигна, но имам нужда от помощ и подкрепа...
Mисля, че в този сайт има много хора които могат да ми помогнат, за това приемам всякакви предложения относно закуски, обяд, междинни харанения (извън вкъщи), спорт и каквото ви идва на ум. Всеки един съет и подкрепа ще ми дойдат добре. :)
Темата беше редактирана от yot0 на 12.09.11 23:50.
12.09.11
23:54
Може да се довериш на някой от онлайн треньорите. Казвам “онлайн”, защото са точно такива. Дали разглеждат нещата, които им се пращам или просто си имат готови програма и казват, че са “индивидуални”, знаят само те. Може и да се довериш на хората от форума, които със сигурност ще ти помогнат и ще имаш ефект. Целта е само да бъдеш постоянна и да имаш воля и търпение, защото нищо не става за 1 ден.
13.09.11
00:22
Какви треньори какви 5 лева... в този сайт има изписана повече информация от колкото 1 треньор може да ти даде.Естествено ако се занимаваш профисионално ще трябва още 1 човек,който да те следи,но не мисля че това е целта в ситуацията.
Отностно автора мога само да кажа,че си попаднала на точното място преди да дадеш пари за подобни курсове отново.Съветвам те да прочетеш някои важни теми от раздел хранене и понижаване на теглото.Приложи знанията си които си придобила по време на курсовете,разгледай дамските дневници те също ще ти дадът добри идеи.Няма смисъл да давате пари само само ,за да сте в добра форма след като има подобен сайт.Просто се иска сам да се учиш. Но има ли желание има и начин,нали така :) .
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 13.09.11 00:23.
Стига бе, време да спортуваш нямаш?Има ли желание има и начин, поне ставай 20 минути по-рано и прави кардио!
Здравей,
реших да пиша, нищо че още не съм се “престрашила” да си направя свой дневник.
Посъветвали са те вече, чети сайта и се МОТИВИРАЙ не само да спазваш режим на хранене, а да започнеш и да тренираш. Повярвай ми иначе ефекта е меко казано НЕЗАДОВОЛИТЕЛЕН. Време се намира има ли желание. Аз тренирам вечер след работа, между 8 и 9. Късничко е верно, но по-добре късно, от колкото да се оправдавам, че “нямам време”.
Аз имах същия проблем през ученическите си години, винаги бях пухкавичка (да не кажа дебеличка). Истина е, че не съм достигала “завидните” 90 килограма, но си имах излишъци :) Отслабнах, научих се да се храня така, че да се чувствам добре. От години съм 56 до 60 килограма макс при ръст 172 см., но определено не харесвам това което виждам в огледалото. На първо място - нямам мускули (унищожих ги с “диети за отслабване”), а няма ли мускул, няма красиво тяло. Както всички знаем, мазнинката е лека, но и обемна, което ни прави да изглеждаме по дебели, от колкото ако имаме повече мускул за сметка на сланинки. Така че, стягай колана и намери 1 час дневно за тренировка! В противен случай дори да отслабнеш, ще изглеждаш “що годе добре в дрехи” и пак няма да си удоволетворена. Прави нещата паралелно, това е по-добрия вариант. Успех ти желая от сърце :)
Намирай време за тренировки,а изкушението от рода на сладоледче или шоколад го възприемай,като награда за отлично свършената работа и гризвай по нещо от време на време,ако си го заслужила.Похвално за постигнатото и само така,нема нищо по готино от спортна кака.Евала !
Вярввам ти, че си заета и нямаш време, но с малко по-добра организация, би намерила едни 30 мин за тренировка.
Ако си личност, която става рано, може да отделиш 30 минути и да потичаш навън или пък да направиш една тренировка на стълби.
Ако пък обичаш да си поспиваш може да тренираш по късно през деня като правиш клек, напади, лицеви опори, кофички, коремни преси, планк, планинско катерене, бърпита, и др. + малко бягане, скачане на въже.
Това е само идея, тренировката и времето може да варират и разбира се не е задължително да бягаш само сутрин, може да експериментираш :)))
Благодаря на всички Ви за съветите, ще се постарая много да постигна целта си :)
казано от Yot0 Georgieva на 13.09.11, 12:12:
Благодаря на всички Ви за съветите, ще се постарая много да постигна целта си :)
Ти си започнала да я гониш щом пишеш тема по въпроса. Успех ти пожелавам! И си помисли да започнеш да тренираш, после никога няма да искаш да спреш толкова ще ти хареса!
казано от Георги на 13.09.11, 13:03:
казано от Yot0 Georgieva на 13.09.11, 12:12:
Ти си започнала да я гониш щом пишеш тема по въпроса. Успех ти пожелавам! И си помисли да започнеш да тренираш, после никога няма да искаш да спреш толкова ще ти хареса!
Дам и ще я хвана :) Относно тренирането ще намерия време и ще почна фитнес като за начало
С риск да бъда заклеймен от някой потребител на сайта и аз ще напиша моето мнение. Мисля, че трябва да поработиш малко и върху психологията си. Търпяла си подигравки от някакви нещастноиди и като изпаднеш в каквато и да е дупка храната ти се явява като приятел. Аз в момента съм в много тежък момент с килограмите и ми се иска да имах възможност да мога да спортувам нещо без да рискувам здравето си, но единственото което правя в момента е разходки и по-стабилен хранителен режим. Най-малкото може да си купиш едни гирички и да си тренираш вкъщи. Давай смело напред и да не ти пука от нищо и никой :)
казано от Badfish на 13.09.11, 18:36:
С риск да бъда заклеймен от някой потребител на сайта и аз ще напиша моето мнение. Мисля, че трябва да поработиш малко и върху психологията си. Търпяла си подигравки от някакви нещастноиди и като изпаднеш в каквато и да е дупка храната ти се явява като приятел. Аз в момента съм в много тежък момент с килограмите и ми се иска да имах възможност да мога да спортувам нещо без да рискувам здравето си, но единственото което правя в момента е разходки и по-стабилен хранителен режим. Най-малкото може да си купиш едни гирички и да си тренираш вкъщи. Давай смело напред и да не ти пука от нищо и никой :)
:) Благодаря ти, желая успех и на теб :)
С риск да се повторя, намери време за тренировки :) Дали фитнес, дали тичане сутрин или вечер, дали упражнения у дома със собствено тегло, варианти много.....
Успех :)
14.09.11
15:40
Здравей!
Първо искам да ти пожлая успех в постигането на поставените от теб цели! И второ да изразя своето мнение, което напълно се припокрива с това на Badfish. От моя личен опит, който не е кой знае какъв, ще те посъветвам да поработиш над себе си, над психиката си. Човек трябва да се приема такъв какъвто е, независимо от всичко. Когато си в мир със себе си и не допускаш някакви външни фактори да ти оказват съсипващо влияние, нещата стават далеч по - лесни. Поради това, че допусках(дори сега понякога ми се случва да го правя) околните или някакви други неща да ми влияят, имах доста сериозен проблем с храненето и с килограмите. Най - неприятно и мъчително ми е, когато съм във вътрешен конфликт със себе си. Предполагам при всеки е така. Освен, че ми пречи да постигна целите си, това ми подкопава и всички останли сфери на живота. В един момент се оказах много нещастна и не виждах нищо друго, освен тяло, което не харесвах, режим на живот, който влошаваше още повече нещата. Прекаленото вманиячаване и концентриране над тези неща не е здравословен както и да го погледнеш. Така, че се опитай да живееш спокойно и по-щастливо живота си и всичко останало ще влезе в релси. Спазването на режим на хранене и тренировките ще ти се сторят нещо много приятно. Няма да гледаш на тези неща като на някакви мъчения, на които трябва да се подлагаш.
Като начало можеш да увеличиш движението - разходки, колоездене, тичане, танци(това ми е любимо занимание). По - натам сама ще почувстваш нужда да направиш нещо повече за себе си. Вярвай в себе си и в успеха си и ще видиш колко по - леко ще потръгне :)
Успех! (sun)
казано от Iva Dimitrova на 14.09.11, 15:40:
Здравей!
Първо искам да ти пожлая успех в постигането на поставените от теб цели! И второ да изразя своето мнение, което напълно се припокрива с това на Badfish. От моя личен опит, който не е кой знае какъв, ще те посъветвам да поработиш над себе си, над психиката си. Човек трябва да се приема такъв какъвто е, независимо от всичко. Когато си в мир със себе си и не допускаш някакви външни фактори да ти оказват съсипващо влияние, нещата стават далеч по - лесни. Поради това, че допусках(дори сега понякога ми се случва да го правя) околните или някакви други неща да ми влияят, имах доста сериозен проблем с храненето и с килограмите. Най - неприятно и мъчително ми е, когато съм във вътрешен конфликт със себе си. Предполагам при всеки е така. Освен, че ми пречи да постигна целите си, това ми подкопава и всички останли сфери на живота. В един момент се оказах много нещастна и не виждах нищо друго, освен тяло, което не харесвах, режим на живот, който влошаваше още повече нещата. Прекаленото вманиячаване и концентриране над тези неща не е здравословен както и да го погледнеш. Така, че се опитай да живееш спокойно и по-щастливо живота си и всичко останало ще влезе в релси. Спазването на режим на хранене и тренировките ще ти се сторят нещо много приятно. Няма да гледаш на тези неща като на някакви мъчения, на които трябва да се подлагаш.
Като начало можеш да увеличиш движението - разходки, колоездене, тичане, танци(това ми е любимо занимание). По - натам сама ще почувстваш нужда да направиш нещо повече за себе си. Вярвай в себе си и в успеха си и ще видиш колко по - леко ще потръгне :)Успех! (sun)
Благодаря за хубавите думи, доста нахъсващо ми действат :)
Привет и от мен.
Преди седмица се върнах от морето, където си купих една книга, “Изцелението” на Дийпак Чопра. В нея има интересни твърдения. Аз също съм на мнение, че трябва да обърнеш внимание на духа си, да се самонаблюдаваш и да се вслушваш в сигналите на собственото си тяло. Сега ще ти напиша един цитат от книгата: “Яж, когато си гладна, но когато не си гладна - не яж. Гладът е сигнал от интелигентността на тялото ти, който означава, че то иска да яде и е готово да метаболизира правилно храната, която ще консумира.” Трябва да се научиш да правиш разлика между глад и навик. Навик е когато хапнеш пакет солети по време на филм примерно.
Не си написала колко си висока. А тренировките и движението действително са важни за свалянето на килограми и оформяне на тялото. И не на последно място - това което правиш (храната и спортът) трябва да ти носят удоволствие за да са продължителни във времето.
П.П. И тъй като това би трябвало да е дневник - е хубаво да вписваш с какво се храниш и какъв е бил енергоразходът ти. Това ще те направи по-подредена и по-отговорна.
Мнението беше редактирано от maria на 14.09.11 17:11.
казано от Мария Никифорова на 14.09.11, 17:08:
Трябва да се научиш да правиш разлика между глад и навик.
Друг важен момент е да различиш глад от лакомия. :)
14.09.11
17:58
Привет и от мен :)
Мотивация + отговорност + постоянство + търпение = успех!
Мотивация имаш. Давай с останалите “неизвестни” в уравнението.
И не забравяй - спортът трябва да е удоволствие, а не задължение :)
Успех ;)
14.09.11
18:04
казано от Мария Никифорова на 14.09.11, 17:08:
един цитат от книгата: “Яж, когато си гладна, но когато не си гладна - не яж. Гладът е сигнал от интелигентността на тялото ти, който означава, че то иска да яде и е готово да метаболизира правилно храната, която ще консумира.”
освен когато не е така, а примерно една трета от хората не огладняват когато трябва да ядът, докато остналите 70% огладняват и им се хапват неща които не бих ги завели при “желаната” фигура.
Какво хапнах днес :)
Закуска 10ч - 1/2 кисело мляко с две лъжици извара, малко овесени трици и една праскова
Обяд 13.30ч- Омлет от едно яйце+ два белтъка с извара и шунка; салата домати и краставици
Вечеря 19ч- печено пилешко бутче със салта домати и краставици
Вода- 2.5л
Доволна съм от днешния ден, тъй като не изпитвах глад и нужда от сладичко :)
Утре мисля да стартирам деня със една сутрешна разходка :)