12.09.11
23:27
Ходих на лекар и каза в сряда, бъш преди даскалото. Преди няколко години на 10-ти ми гипсираха ръката, преди 2 години на 15 си счупих другата ръка. През годините пък лявото коляно си бях пукнал, пак в началото на учебната година. После пък с дясното коляно имах проблем. Просто всяка година тръгвам на даскало с някакъв проблем. Късмет... Утре съм намислил да правя гърди и гръб с по-малко упражнения, защото ми се тренират и 2-те групи и не знам коя да избера :)
Праскай ги смело 2-те групи, изобщо не се препокриват. Гърди и гръб в един ден е добра комбинация, аз също тренирам така, макар и не по сплит.
13.09.11
15:14
Гърди, “гръб”
Лег с дъмбели - 3х12,10,7(10)х25,27,30кг
Кофички - 4х12,12,10,7@СТ,СТ,5,5кг
“гилотина” - 4х12,10,10,9@57.5,60,60,60кг
Мъртва тяга - 5х110 и ми се прииска да спра, просто не ми се тренираше гръб нещо. После почивка 10-тина минути и с едно гадно реване - 140кг
Много,много, ама много сила днеска... На лежанката никога не съм слагал 27.5кг и като видях, че ги подмятах що-годе лесно си викам “Слагам 30, а другия път 35 за 1 повторение ще пробвам” Сложих 30, но ги правих първо с едната, после с другата ръка, защото нямаше кой да ме пази. С дясната направих 7 и бях тотално откапал, с лявата 7 не толкова трудни и още 3 половинки. Мъртвата тяга ме изненада. Аз и преди си имах сила да дръпна 140, но с извит кръст, а сега след такава тренировка не очаквах да ги дръпна. Вярно, яко трудно... “оставих” щангата на бедрата, дърпах, виках, но я вдигнах. ДОВОЛНО!!!
13.09.11
21:37
29.07.11г
Ханш - 89
Тегло - 68
Бедро (ляво) - 62
Бедро (дясно) - 62
Раменен пояс 120 см
Прасец (ляв) 37 см
Прасец (десен) 37 см
Гръден кош 103 см
Мишница (лява) 34 см
Мишница (дясна) 32 см
Талия 77 см
Китка 17 см
Глезен - 24
13.09.11г
Ханш - 90 см
Тегло - 69/70
Бедро (ляво) 64 см
Бедро (дясно) 63.5 см
Раменен пояс 123.5 см
Прасец (ляв) 37 см
Прасец (десен) 37 см
Гръден кош 106.5 см
Мишница (лява) 34.5 см
Мишница (дясна) 32.5 см
Талия 78.5 см
Врат 38.5 см
Предмишница (лява) - 30 см
Китка 17 см
Предмишница (дясна) - 30 см
Глезен 26 см
ТОЕСТ
Ханш +1см
Тегло +1/2кг
Бедро л/д +2см +1.5см
Рамо +3.5/4см
Прасец - няма разлика
Гърди +3.5см
Мишница +0.5см
Талия +1.5см
Глезен +2см
Китка +0.2см, но не съм го писал, че е малко :)
Много съм доволен, като се има предвид, че през тоя месец и половина бях стигнал до талия 80см и 71кг. Ръцете са спаднали с по 0.5см, но са по-оформени, рамото е много по-голямо, гърдите също, краката са супер яки. Доволно, много доволно. Следващото измерване след 2 или 4 седмици. Надявам се още по-добри резултати.
ПП: Като гледам какво направи тоя пулоувър, ще го включвам в тренировките често.
16.09.11
20:05
Тези няколко дни много екшън... Първи учебен ден, в ново даскало, с нови хора и общо взето всичко ново. Много е яко всеки час в различен кабинет, учителите са свестни, само тая по биология е мега гадна, а пък по психология е няква психо... Днес съм и много изморен, 5 часа сън, тренировката пълен провал и т.н. Бях обещал, че ще пиша (на едно момче), като ходя на Дупница, но не беше планирано. Минах през фитнеса, в който скоро беше турнира по лег и ми допадна. Треньора беше голям пич, аз още не съм влезнал, а той ми подава ръка. Друг път като ходя, ще пиша тук в дневника и ако има някой от Дупница да драска ЛС, да се запознаеме. Иначе стигнах до 120 тяга. Леки ми бяха, но ми се спеше, болеше ме крака, бях с дънки и просто не става. Все пак е друго като те наблюдава някой, защото за секунди стават травмите. Друго интересно - 5ка на 80кг лег, вчера, с резерв за още едно повторения сигурно. Раменни преси с дъмбели с 22.5кг за 10 повторения, като спускам до нивото на носа.
Мнението беше редактирано от SportFreak на 16.09.11 20:06.
16.09.11
20:12
Всички учители по психология са психота...
17.09.11
19:01
Днеска се комплексирах на тренировката. Свикнал съм с 70,75кг да си правя една хубава серия, ама днеска ме разбиха. Идва пичагата, слага ми 20,40,60 и аз викам “Слагай 80”, но след 15тина секунди “спор” стигнахме до 75кг. Е, тръгвам си аз уверено, спускам и при спускането той ми вика “Ще ги правиш с пауза” и аз си продължавам без да се замислям. Спирам долу и имам чувство, че цял век е била щангата там. Той вика “Давай” и като завдигах все едно са 95кг...(които за мен са тежки). На абсолютно всяко повторение правих пауза и умрях. Но пък от друга страна - до сега така не бях пръсвал гърдите само с лежанка. Обяснявам си тоя спад на силата ето така
-Пауза с долно положение
-Хват 15см по-широк от нормалния ми, с които съм свикнал
-Болките в китките, заради широкия хват. Просто като спускам и китките се изкривяват и става страшно.
С две думи - яка тренировка!
18.09.11
13:59
Днес ходих да ми чистят пръста. Е, няма такава болка. Доктора ми вика, че трябвало 6 инжекции за това място и, че по-добре било без тях. Защо ли го послушах не знам. Тъкмо бръкне в пръста и го извикат за спешен случай... Имаше жена със счупен крак, която е ходила на масажисти да й го наместват и те са го счупили още повече. Друга жена пък умря... Страшна работа :X
19.09.11
18:32
Много слаби тея хора из Дупница уеее...
Днеска ходих да направя една тренировка по някаква методика и тоз тъпак го няма. Е, хубаво, направих пирамида до 80кг с пауза. Значи без пазач съм по-силен, защото знам, че няма кой да вдигне щангата и се напъвам яко :D Можеше 85 да сложа, но не домързя. После малко раменни преси с 50кг и дъмбели от полулег с 25кг. Всички едни такива “яки” ама размятат по 5-10кг дъмбели на полулега. Един ми вика “Ако искаш да се махмене да не се правиш на мъж. Ще се утрепеш с тези тежести.” Аз му викам, че ми е леко и слагам още 10кг, след което стават 25, т.е. той ми е казал, че 15 са тежки. После дойде едно момче да ме разпитва с колко тренирам. Направо се хванах за главата... Като помисля, че един така по-як човек ако отиде в иначе клуба по силов трибой - те ще се гръмнат. Иначе едно момче така по моята представа 75-80кг, вдигна 170 лег с пауза, без екипировка. На 185 се затисна, после каза, че 190 му било рекорда. Разказваха за някакъв дето на 75кг вдигал 205 без екипировка и Галеви(не вярвам някой да не ги знае) го гонили от залата, защото вдигал повече от тях.
ПП: Не знам колко училища има в Дупница, ама всеки ПЪРВИ е адския професор.
19.09.11
18:37
След някой ден почвам редовно да водя дневника, като ще си помисля дали да продължа с ЦХ, защото много тежко ми идва по цял ден да се движа и накрая една яка тренировка и всичко това без да съм ял.
19.09.11
22:27
Ти недей така да си правиш изводи,за Дупница и хората като цяло само от едно посещение.
20.09.11
15:17
Сменяш нещата през 2 седмици...
Казах, че ще направя специализация за ръце и ще я направя. :) Не съм тръгнал да тренирам трибой или да ставам трибоец, просто за сега не ме кефи това.
21.09.11
19:21
Спирам всякакви тренировки за крака, да видиме как ще ми намалеят ръцете
Спирам всякакви течности, освен вода
Спирам всякакви сладки, тестени работи, освен хляб
Спирам ЦХ, защото ми писна да не мога да хапна един залък, защото бил да ми спадне х*я
Почвам ръце 3 пъти седмично, да видиме дали няма да пораснат
Почвам лежанка 3 пъти седмично, да видиме дали ще претренирам
Почвам да броя калориите, като ще целя най-малко да имам 2 000
Почвам да броя протеина, като ще целя да имам около 130-150гр
Почвам да се храня само с яйца, мляко, сирене, овес, месо и рядко нещо друго
Режима ще е около 3 седмици
А да видиме ся кон боб яде ли ...
21.09.11
19:25
какви са ти целите за тея 3седмици ?! ако искаш 1см на ръцете окей ще стане сигурно... ако искаш 10см.. тц няма да стане :) Ако искаш да правиш билдърски гърди вземи прави лег с дъмбели и остави лоста ...
21.09.11
19:28
Цeлите са ми специализация, просто го написах по малко по-различен начин. И под “Почвам лежанка 3 пъти седмично” нямам предвид, че ще правя тренировка за гърди 3 пъти в седмицата, а имам предвид 3 серии с по 2-3 повторения на 90-95% от макса.
21.09.11
19:29
Цeлите са ми специализация
Какво значи това ?!
21.09.11
19:33
Ъ ? Ще правя специализация, която трябваше да започне преди 1 седмица някъде. По-добре ми вияе когато правя всяка програма по 3-4 седмици и после сменя на друга.
24.09.11
22:20
Днес
Суперсерия от
Скотово сгъване - 5х8-10@25кг
Разгъване на горен скрипец - 5х8-10@25кг
Много се напомпаха ръцете. Слаб ден ми беше като цяло, но пък тренировката беше супер яка. Скотовото на стол го правих и с по-малко килограми, но повече ми харесва. За първи път след като си тръгнах да ме “болят” ръцете. До сега винаги усещам тренирания мускул, но не така.
Храна
150гр месо, 70тина гр сирене(на око), 2 филии хляб, чаша прясно мляко
100гр месо, 50гр сирене(по кантар), 2 филии хляб
ТРЕНИРОВКА
600мл прясно мляко
200гр черен дроп, 2 филии хляб
Следва...
150гр месо, 50гр сирене, 2 филии хляб
Не съм смятал кое колко е, но си хапнах добре. Млякото пак почнах да си взимам, но този път ще го огранича до максимум литър на ден, защото ми подува много корема. Урре ще пробвам 100кг лег с 10см трупче, без пауза.
Мнението беше редактирано от SportFreak на 24.09.11 22:21.
25.09.11
11:54
Днес
150гр месо, 100гр сирене, 2 филии хляб
Шкембе чорба, четвърт хляб
СЛЕДВА...
600мл прясно мляко
150гр месо, 100гр сирене, 2 филии хляб ИЛИ 200гр черен дроб, 2 филии хляб
600мл прясно мляко
+5яйца, разпръснати из деня
Мнението беше редактирано от SportFreak на 25.09.11 11:54.
Абсолютно същият си, като един стар съфорумник “picco”, който го баннаха. Добре дошъл отново :D
25.09.11
15:17
Ръцете ръстът главно от многоставни упражнения (гребане, набиране, раменна преса, лежанки), изолираните упражнения са само за допълване... А и някой беше казал (мисля, че беше Петко К), че ръцете са в пропорция с това колко килограма тежиш. Така че наблягай на основните упражнения (тяга, клек) прави дърпащи и бутащи упражнения и довършвай с изолирани (сгъване с щанга, френско) и ще качиш по ръцете (естествено с добро хранене).
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 26.09.11 00:36.
25.09.11
18:21
Да, нормално е като стана 100 кила, да имам с 10-15см по-големи ръце, но не това е целта ми. Аз съм си типичен билдър - интересува ме колко ми е голяма ръката, колко мога да бутна от лег и т.н. За някои за простотии, но за мен не. Ясно ми е, че ако кача 10кг, ръката ще порасне с 3-4, та може и 5см, стига да я тренирам от време на време, но тея 10кг ще ги качвам една година, а тея 5см на ръката мога да ги кача за по-малко от година. Ето сега на краката достигнах размера, който искам - 64,65см и ще ги доокрасявам, т.е. изчиствам с времето, но няма да ги тренирам често. Горната част пък ми е яко малка, просто ако не се стегна супер яко - човек който не ме познава, може и да не познае, че тренирам. И не знам какво ми намирате косури. Сам си казвам, че програма повече от месец не задържам, даже по 3 седмици някой ги правя. Може да не е правилно, не го отричам, но аз така искам. Сега след тая програма пак ще направя някоя, макс 4 седмици и нея. После пак така и пак и пак. Не казвам, че никога няма да направя някоя по-сериозна програма по 3 месеца примерно, но за сега няма да стане това. Нали знаете, че на пролет ръката като е 20см и няма да е кефарско, а ако бедрото е 40см на никой не му пука. Аз тренирам, за да се харесам на МЕН и на ДРУГИТЕ, а не както повечето - за да се харесат само на себе си. А както се сещата - хората гледат първо ръцете :) Малко се отплеснах, но няма значение. Това ще го правя винаги, а именно - да наблягам на ръце, гърди, рамо може би. Ако на някой не му харесва, не е нужно да чете дневника :)
Ето тренировката за днес
Лег - 10,10,10,5,1,1/2@20,40,60,80,90,100кг
Това означава 1ца на 90кг, което не ми е рекорд, а и ми беше г/д леко, последвана от половинка(ако може така да се нарече)на 100кг. Тая половинка беше с 15, а не 10см трупче. Ами не мога да го смятам като рекорд, но все пак до преди някоя седмица само държах тея 100кг, като ми трепереха ръчичките.
ПП: Както съм тръгнал - защо не си поставя една цел
37см ръка до 1ви януари
100кг лег с чукване в гърдите
Мнението беше редактирано от SportFreak на 25.09.11 18:21.
25.09.11
19:08
Целта ти е да имаш добро тяло (тоест релефно и с мускули) - е, такова се прави с базови упражнения, но късно ще го разбереш... Просто съвет ;)
Ако разбираш английски—> http://www.youtube.com/watch?v=1cghgANVJII&feature=channel_video_title, разгледай и другите клипове на пича и си направи изводи :)
25.09.11
21:20
А да видиме ся кон боб яде ли ...
Не яде.
Имаш ли други въпроси, с които да ти помогнем?
26.09.11
15:08
Добре де, какво лошо има да тренирам както си искам, като има ефект ? Днес ако тренирам рамо ще правя упражнения за рамо, а не базови упражнения, с които ще кача мускули И в петите. Е, на мен защо са ми тея мускули, като съм отишъл да тренирам рамо ? Трябва от всичко да има и тая специализация има от всичко. Има много хора, които “знаят всичко”, но са по-слаби и от мен.
26.09.11
15:13
Според мен нито знаеш какво правиш,нито какво искаш ... За какви специализации говориш на тоя етап?Май не си наясно,че тяло не се прави за година-две.Тренирай се,храни се и резултатите ще дойдат,просто трябва търпение и постоянство.
26.09.11
17:17
Наистина ли ? Това е много, много изтъркано и не ми го казвайте на мен. Имам достатъчно знания, за да си направя един работещ режим, според целите ми. Защо трябва да чакам 3 месеца, като мога да го направя за 3 седмици ?
26.09.11
17:20
Тренировка
Френско разгъване - 12х45кг ; 11,10х47.5кг ; 8,8х50кг
Бицепсово сгъване с лост, много тесен хват - 12х27.5кг ; 12,12,12,10х30кг
Френското - не се получи тая тренировка. Не го правех както трябва и от там огромните килограми. Защо не го направих както трябва и аз не знам, просто съм забравил как се прави, а не съм правил от няколко дни :D
Бицепсовото - мега стриктно, с тесен хват. Ами като се има предвид, че бицепса ми е една от най-слабите групи(силово) - е добре.
Много ми е интересно какво точно е представлявало това френско разгъване... да не си правил лег с тесен хват, защото за френско килограмите ми изглеждат огромни.
26.09.11
17:25
По принцип си правя с 40кг някъде френско, като не спускам до опиране в главата, а на 5,6см. Сега обаче като спуска и разгъна лактите на страни и на някои повторения се получи нещо подобно на лег с тесен хват. Правя го с по-свити лаки - никакво натоварване, правя го с разгънати лакти - супер натоварване, но и върху рамото :D
26.09.11
17:48
не спускаш на 5-6см... че ти какво движение имаш изобщо... :)
26.09.11
17:57
Кристианчо,няма смисъл да поучаваш СпортнияИзрод.Момчето има достатъчно знания,че да може нещата които ние ще постигнем за 3 месеца,той да ги постигне за 3 седмици : )))
26.09.11
19:22
Вие сте били много зле... КАЗАХ, ЧЕ СПУСКАМ НА 5-6СМ. ОТ ГЛАВАТА, АМА ТРЯБВА ДА СИ МЕГА ТЪП, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ДРУГО. А ДРУГИЯ “РАЗБИРАЧ” - ЗАЩО ДА ТРЕНИРАМ 3 МЕСЕЦА, ЗА ДА ДРЪПНЕ РЪКАТА С 2СМ, КАТО ЗА 1 МЕСЕЦ МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОВА. И БЕЗ ТОВА НЕ МИ ПУКА ДАЛИ ГЪРБА ЩЕ Е ШИРОК ИЛИ КРАКАТА РЕЛЕФНИ. ПРОЧЕЛ СИ 2 СТАТИИ, ТРЕНИРАЛ СИ 1 МЕСЕЦ И ВЕЧЕ СИ МЕГА УМЕН. Е, НЕ СТАВА ТАКА БРАТЛЕ. АЗ СЪЩО НЕ СЪМ РАЗБИРАЧ, НО ПОНЕ ЗНАМ КОЕ КАК ДЕЙСТА ПРИ МЕН. КАТО СТЕ ТОЛКОВА УМНИ И ЗНАЕТЕ КАК СЕ КАЧВА МАСА, КАК СЕ ПРАВЯТ РАЗМЕРИ - ЗАЩО НЯМАТЕ ПО 50СМ РЪКА И ДА СТЕ 100КГ, С 5% МАЗНИНИ ?!
Оффф picco много ме забавляваш м’чееееееееее. Лудото шефче ги реди яко д’ге :P
Мнението беше редактирано от Нежния на 26.09.11 19:29.
26.09.11
21:38
Добре де, какво лошо има да тренирам както си искам, като има ефект ? Днес ако тренирам рамо ще правя упражнения за рамо, а не базови упражнения, с които ще кача мускули И в петите. Е, на мен защо са ми тея мускули, като съм отишъл да тренирам рамо ? Трябва от всичко да има и тая специализация има от всичко. Има много хора, които “знаят всичко”, но са по-слаби и от мен.
То идеята е в “специализация”. Тя е за да “специализираш”. Ще ти го кажа така - лекарите преди да “специализират” имат 6 години обща медицина. Ама чакай, те нямат нужда от обща, за какво му е на хирурга, който те оперира да знае, че като резне това или онова леко ще ти изтече кръвта? Нема нужда :D
Наистина ли ? Това е много, много изтъркано и не ми го казвайте на мен. Имам достатъчно знания, за да си направя един работещ режим, според целите ми. Защо трябва да чакам 3 месеца, като мога да го направя за 3 седмици ?
То ако беше така, всичките на Мр.Олимпия щяха да тренират максимум 3-4 месеца годишно...о, чакай, те нямат достатъчно знания, това е причината :D
Вие сте били много зле... КАЗАХ, ЧЕ СПУСКАМ НА 5-6СМ. ОТ ГЛАВАТА, АМА ТРЯБВА ДА СИ МЕГА ТЪП, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ДРУГО. А ДРУГИЯ “РАЗБИРАЧ” - ЗАЩО ДА ТРЕНИРАМ 3 МЕСЕЦА, ЗА ДА ДРЪПНЕ РЪКАТА С 2СМ, КАТО ЗА 1 МЕСЕЦ МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОВА. И БЕЗ ТОВА НЕ МИ ПУКА ДАЛИ ГЪРБА ЩЕ Е ШИРОК ИЛИ КРАКАТА РЕЛЕФНИ. ПРОЧЕЛ СИ 2 СТАТИИ, ТРЕНИРАЛ СИ 1 МЕСЕЦ И ВЕЧЕ СИ МЕГА УМЕН. Е, НЕ СТАВА ТАКА БРАТЛЕ. АЗ СЪЩО НЕ СЪМ РАЗБИРАЧ, НО ПОНЕ ЗНАМ КОЕ КАК ДЕЙСТА ПРИ МЕН. КАТО СТЕ ТОЛКОВА УМНИ И ЗНАЕТЕ КАК СЕ КАЧВА МАСА, КАК СЕ ПРАВЯТ РАЗМЕРИ - ЗАЩО НЯМАТЕ ПО 50СМ РЪКА И ДА СТЕ 100КГ, С 5% МАЗНИНИ ?!
Да, знаеш ли колко готино е да имаш 2 напомпани балона на едно хилаво тяло, а краката ти едвам да поддържат напомпаната бицара :D
Баси, преебал съм се с трениране повече от 1 месец и четене на 3 статии :D А защо не съм с 50см ръка, 100кг и с 5% мазнини - защото не ме кефи да изглеждам така ;) Предпочитам да имам 40см ръка, но да знам, че няма да имам грам проблем с твоята 50см напомпана, но “куха” ;)
П.П. 5% мазнини са на границата на неразумното и идиотското ;) Ама ти нали имаш знания? :D
П.П. 2 Към модераторите - МОЛЯ, не го банвайте, винаги трябва да има и клоун :D
26.09.11
22:25
не спускаш на 5-6см... че ти какво движение имаш изобщо... :)
Half reps build only half muscle ? Старите културисти са сваляли щангата при френско под главата за максимална амплитуда... 50 кг френско - той Михран сигурно го прави с толкова... И не - сгъването за бицепс не прави ръцете по - големи - базовиуте упражнения ги правят. Щом пускаш френското на 5-6 санта - значи можем да си направим сметката колко правилна форма изполваш и при другите упражнения...
П.П. 5% мазнини са на границата на неразумното и идиотското ;) Ама ти нали имаш знания? :D
Мартин Беркхан- 5.5% мазнини през цялата година.
26.09.11
23:15
Мартин Беркхан- 5.5% мазнини през цялата година.
Предполагам си му ги мерил цяла година, ежеседмично? :D Няма нужда да ми отговаряш :D
27.09.11
14:09
Ох, майко колко сте тъпи :) Защо когато Сашо Маринов тренира главно ръце, защо когато Преслав Додев НЕ тренира крака - не им кажете нещо ? Защото виждате, че без тъпите упражнения като клек, се постигат супер резултати. Аз може би защото нямам такова тяло като техните, а и скоро няма да имам и заради това се правите на много умни.
sir Troll-a-lot - пич, това което написа е много тъпо. Казвам едно, а ти все едно отговаряш на съвсем друго нещо. Защо всички тея клекаджий не пуснат снимки на краката, да видиме как изглеждат, а не да клякат с 100 и да бутат с 100кг :)