Дневникът на Giovane

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.09.11
21:34

Ден 74
1) малко баница + 1ф Вита + фреш + филе
-трен
2) малко торта + синта6
3) пилешко + 1ф Вита + катък
4) пилешко + 2-3ф Вита + катък + сосове
5) 1 хамбургер макдоналдс
6) патешко + броколи + салата + 1ф Вита

-трен
8-9 серии кофички
3-4 серии набирания подхват

Днес си правих кръвни изследвания и всичко изглежда супер, само едно нещо, което не разбирам не е в референтните стойности. Триглицеридите са ми 0.51 при референтна стойност от 0.7 до 2-3. Каква точно е функцията им и опасно ли е, как и трябва ли да коригирам нещо?

26.09.11
22:57

Моите са 0,52- и при мен референтните нямат долна граница под 2,3 са супер- не се притеснявай : )

казано от Giovane на 25.09.11, 22:46:

много тренировки, много учене и работа, не много сън

От сега си тръгнал с грешните идеи. Ако промениш на “много сън” може и да стане, иначе няма как.

Поздрави.

27.09.11
01:27

Ами надявам се да имам време да спя, с удоволствие бих спал 6-8ч на вечер, просто уча математика и се занимавам с мнооого неща и животът ми първата година беше с около 4-6ч средно сън на вечер + малък 45мин нап следобяд и 2 дни презареждане с по 10-12 за седмицата. Мислил съм да пробвам някоя от стратегиите и методите за сън, от сорта на 4х1ч разпределен през деня. Ще видя, за съжаление, всичко опира накрая до време за сън, ако успея да вдигна съня, да го направя по- пълноценен би било перфектно. Мисля евентуално да взема мелатонин с тази цел, никога не съм пил, но май е забранен суплимент в Европа, така че по- добре да си взема от тук. Сънят е много много важен и наистина трябва да намеря оптималното решение да имам пълноценен сън в около 6ч на вечер, включвайки точните суплементи, светлина, шум и т.н.

Триглицеридите си мисля, че са окей и аз, макар и малко по- ниски, но наистина не знам реално каква им е функцията. Доста добре ми изглеждат изследванията, да се надявам така и да продължавам :)

Айде, още един колега математик :D Събрахме се математици-билдъри :D

27.09.11
11:51

Математиката е виновна и стои зад всичко :) Чиста математика ли учиш ти и къде?

Мнението беше редактирано от Giovane на 27.09.11 13:20.

27.09.11
22:30

Ден 75
1) малко торта + 1ф Вита + масло + 2 яйца
2) патешко + зеленчуци + 2ф Вита
3) сьомга + 1ф Вита + салата
4) малко кисело мляко

28.09.11
20:49

Ден 76
1) малко торта + 1ф Вита + 2 яйца
2) патешко + зеленчуци + 2ф Вита + малко торта
3) пилешко бутче + салата + 1ф Вита
4) кисело мляко малко

Тъжен съм, заминавам тази вечер за София и обратно към Англия утре. Доста тъжен и сив ден за съжаление ..

15.10.11
01:27

Нямам нет в новата квартира, сега решавам задачи в математическия департамент и случайно се сетих за ббтеам, докато си ядох 2рата кутия храна след тренировка. Като цяло ям всичко, сравнително чисти храни, но съм много гладен постоянно. Последните 5 дни съм изял 500г ориз, овес, пълн. хляб, нуудълс, 1кг телешко, 1кг пилешко, 30 яйца, 3-4л прясно мляко, малко риба, банани, малко сладки неща и боклуци след трен и хубави мазнини.

Тренирам си още на пуш, пул прорама, още малко така, макар че виждам резултати постоянно. Ще направя най- вероятно 3-4 дневен сплит скоро. Тренираше ми се гребане, но заради крака по- добре да не го правя. Друга идея имах да бъде кану, тъкмо да понадуя малко ръчичките, ноо някак си за момента нямам време и по- скоро желанието ми е да разбивам залата. Примерно днес тренировката беше:

1) Полулег дъмбели 5х 12;8;6;4;6 20;25;25;28;28
2) Кофички 4 серии
3) Флайс лег 3-4 х 10 10
4) Раменни преси зад врат леко
5) Раменни преси отпред на машина

Още не съм минал индукцията, за да се ползва weight room-a в фитнеса в уни,, но наистина изглежда мноого добре тази зала. Прави ми се тяга и лег, но просто нямам време за индукция как да ползвам уредите .. Малко съм се замазнил, но е мноого малко, изглеждам доста добре, тук след 3месеца всеки забелязва силна промяна.

Ех тази математика :)

20.09.13
11:22

Привет момчета,

След дълга пауза от ббтеам, мисля че имам нужда да споделя малко неща и бих се радвал да чуя мнения и съвети, защото се чувствам в доста сериозна дупка и определено имам нужда в промяна в начина на мислене, в живота, в ценностите и в здравето си.

Като цяло се занимавам с спорт от доста години като последните 2 години бяха доста странни, така че ще напиша едно кратко ревю по годините:

лято 2011 - счупих си крака, загубих доста килограми, но бях изключително мотивиран и постигнах най- добрата си форма в следващите 6 месеца - доста чист на 180см, 80кг и харесвайки се на тези размери просто започнах да си поддържам.

лято 2012 - повлиян от лични проблеми и 15-6ч супер стресираща работа 5-6 дни в седмицата, развалих храната, тренирах средно 1.5 пъти в седмицата и завърших лятото с 4-5кг загубени (на около 75кг). Тази ми ужасна мотивация, липса на желание и средна храна продължи следващите 8-9 месеца, поради много учене, работа, пътувания и стрес.

май, юни 2013 бях в сравнително добра форма, може би малко омазнен (12-3% мазнини) на 80кг, но пак се чувствах сравнително добре в кожата си. Основния проблем, обаче, дойде това лято, в което след сходен стаж и 15-16ч на ден, в изключително стресираща и напрегната обстановка загубих 5кг (върнах се преди 2 седмици на 75кг), от които по мое усещане -8кг мускули, +2-3кг мазнини.

Игнорирайки слабата ми форма, нещо изключително много ме тревожи. Преди месец припаднах веднага след като се събудих и отидох в тоалетната. Случи се точно когато започнах да уринирам и след 3ч изследвания заключението беше, че е micturition syncope. Няколко дни преди това ми се появи и ечемик на окото, който игнорирах и който набъбна и помогна създаването на още 2 ечемика на същото око и вчера се оперирах и за щастие всичко мина добре. Плашещото нещо беше, че отново (за втори път в живота ми) припаднах след като си махнах превръзката - най- вече заради вътрешно усещане, когато не можех да си отворя окото от секрети. Това, което лекарите откриха е нищо, кръвното ми е около 100-60 и като съм здрав и активен от доста години. Скоро ще ходя на кардиолог относно тези припадания, но просто някак си нямам мотивация и се чувствам в ужасно състояние на духа след всички тези неща последните месеци и като цяло последните 15-6 месеца. Сега след операцията ми забраниха да нося лещи за 2 месеца, което сериозно затруднява качествените ми тренировки в фитнеса, вчера при припадането съм си навехнал (надявам се само това) рамото и сега ме боли и предполагам ще ми отнеме към седмица да се възстановя и да започна да мисля за спорт отново. А без спорт животът ми е толкова по- труден и объркан. Отново осъзнавам, че когато спра да се занимавам активно започват всякакви проблеми и лошо състояние и на тялото, и на духа ми.

Това, което смятам да правя сега е да се храня пълноценно с хубава храна, сравнително чиста и да се опитам да се върна в спорта възможно най- скоро. Проблемът, който имам, е до голяма степен психически и наистина нямам идея как да го пренастроя - депресиран съм, нещастен, средна физическа форма, преход от завършен университет към търсене на работа в един от най- напрегнатите пазари.. За съжаление след написването на това дълго съобщение не мога да дефинирам точни въпроси, но бих се радвал да чуя мнения, съвети и ако някой е имал подобни припадания - идеи за причини, които мога да проуча и да видя над себе си. Онзи ден си направих кръвни изследвания и всичко е в норми, кръвната ми захар е на хубаво ниво... просто не мога да си обясня цялото това объркване в тялото ми в момента - сякаш не е на себе си.

Хубав ден и поздрави!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1