26.09.11
23:37
Здравейте,вие къде чувствате това упражнение.
По точно върпоса е че при мен винаги се усеща освен в нормалните мускулни групи(еректори и задно бедро)и в трапеца.
Винаги след тяга имам мускулна треска в горната част на трапеца.Как е при вас?
Темата беше редактирана от Biad__ на 26.09.11 23:38.
26.09.11
23:41
Когато съм имал мускулна треска от мъртва тяга, тя е била със сигурност в областта на трапеца и понякога надолу по гърба. Не е странно, ако това се питаш.
На трапеца нямам никога от тяга... сигурен ли си, че не правиш някакво теглене с него? Снимай се и се виж отстрани... от друга страна може и да е нормално?
26.09.11
23:53
Аз от тягата най-вече хващам на задно бедро,е и на трапец да.От тягата широкия гръбен не се товари,а тя по-скоро е за плътност на гърба и най-вече в областта на трапеца.
Друго,което ми идва на ум е че аз трепец никога не съм тренирал отделно и може заради това,да усещам треска там след тяга.
И аз съм си го мислел,че може да тегля нагоре несъзнателно,но винаги я правя пред огледало и съм се наблючдавал много добре и не е такъв случая.
27.09.11
00:46
Ако си изпъчен и с дръпнати рамене(както би трябвало да е) - не е странно :)
Когато правя тяга се водя от един принцип,който прочетох в T-nation-че гърдите трябва да са изпъчени,така все едно се разкарваме по плажа.:D
При мен върши доста добра работа,за да не си извивам кръста.
И при мен е така.
+ мускулна треска в задното рамо.
Забелязам, че и ако използвам фитили, мускулната треска и въобще натоварването е ограничено предимно до еректорите.
27.09.11
09:54
Когато правя тяга се водя от един принцип,който прочетох в T-nation-че гърдите трябва да са изпъчени,така все едно се разкарваме по плажа.:D
При мен върши доста добра работа,за да не си извивам кръста.
нали не си дърпаш раменете назад в началното положение? възможно е от това да е. груба техническа грешка.
От тягата широкия гръбен не се товари,а тя по-скоро е за плътност на гърба и най-вече в областта на трапеца.
това че ти не знаеш как да го ползваш или не ти предизвиква мускулна треска не означава че широкия гръбен не се товари.
При мен най-често е на трапеца малко над кръста.
трапеца ти почва от малко над кръста?
Цеци...опасен си:))))))
Hamstring i lower back…там трябва да я усещате...
Мен ме понаболява повечеко, понеже от много повторения за време те боли всичко.
Иначе тръгвам с отворени гърди, рамене и лакти към тялото и постепенно с изправянето гледам да събирам плешките и да бутам гъ.а напред...
27.09.11
13:21
Нормално е, да имаш мускулна треска на трапеца - всички упражнения, при които държиш нещо, го товариш. Това имаш мускулна треска на следващия ден зависи освен от съзнателното ангажиране на мускулите по време на изпълнението, и от тяхното ниво на развитие - по-малко тренирани мускулни групи, с по-малък праг на лактатна поносимост могат да имат по-голяма мускулна треска от мускулите, които са работили повече, но са по-развити, няма значение че първите са били по-слабо ангажирани.
Абе...и от адаптацията си зависи...не съм чувал някой лекоатлет да има треска на прасците, бедрата или пък щангист да има в гърба и гъза...въпреки че ги ползват 6 дена в седмицата...двуразово...
27.09.11
15:04
ааа...пропуснал съм че още вярваме във връзката между лактата и мускулната треска.
27.09.11
15:11
Аз започнах с културистична тяга и яка треска в еректорите и трапеца... като започнах да правя класическа тяга само на трапеца 3,4 тренировки и туй то...
27.09.11
16:32
Абе...и от адаптацията си зависи...не съм чувал някой лекоатлет да има треска на прасците, бедрата или пък щангист да има в гърба и гъза...въпреки че ги ползват 6 дена в седмицата...двуразово...
Ако четеш внимателно, не съм го отрекъл,дори напротив - нивото на развитие на даден мускул, съвпада с адаптирането му към дадено физическо натоварване. Плюс това, ако на гореспоменатите атлети тренировката се промени и се излезе от рутинната такава, съм сигурен, че ще имат мускулна треска, независимо от развитите си прасци, бедра и така нататък.
Не твърдя, че млечената киселина е причина за мускулните трески, но поддържам тезата, че натрупването на лактат в работещите мускули, дразни микротравмирането им вследствие на физическо натоварване и дава проява на мускулната треска след това.
Мнението беше редактирано от Мартин Желязков на 27.09.11 16:35.
Съгласен с теб Мартине...за първата част...
За втората знам, че Цецко ще поясни...на мен това ми е интересно, защото съм чувал доста теории...а всъщност в тялото на всеки един от нас поне в този аспект се случва едно и също...
Освен в еректорите,трапеца и задната част на бедрата само аз ли имам и на гъза!?
28.09.11
09:00
не си само ти.
28.09.11
09:55
Освен в еректорите,трапеца и задната част на бедрата само аз ли имам и на гъза!?
Седалището е един от мускулите,който извършва екстензията в тазобедрените стави - сиреч изправянето. При мъртвата тяга имаш изправяне,следователно седалището работи.Ако имаш слаборазвит седалищен мускул е нормално да имаш треска на другия ден.Аз лично от тягане съм имал,но още помня първите ми тежки напади - не можех да сядам 2дена след това.