Мускулна треска след Мъртва тяга.

26.09.11
23:37

Здравейте,вие къде чувствате това упражнение.
По точно върпоса е че при мен винаги се усеща освен в нормалните мускулни групи(еректори и задно бедро)и в трапеца.
Винаги след тяга имам мускулна треска в горната част на трапеца.Как е при вас?

Темата беше редактирана от Biad__ на 26.09.11 23:38.

26.09.11
23:40

Същото,и в кръста преди като праих 5х5 системата.

Когато съм имал мускулна треска от мъртва тяга, тя е била със сигурност в областта на трапеца и понякога надолу по гърба. Не е странно, ако това се питаш.

26.09.11
23:43

На трапеца нямам никога от тяга... сигурен ли си, че не правиш някакво теглене с него? Снимай се и се виж отстрани... от друга страна може и да е нормално?

Аз от тягата най-вече хващам на задно бедро,е и на трапец да.От тягата широкия гръбен не се товари,а тя по-скоро е за плътност на гърба и най-вече в областта на трапеца.

27.09.11
00:34

Друго,което ми идва на ум е че аз трепец никога не съм тренирал отделно и може заради това,да усещам треска там след тяга.
И аз съм си го мислел,че може да тегля нагоре несъзнателно,но винаги я правя пред огледало и съм се наблючдавал много добре и не е такъв случая.

Ако си изпъчен и с дръпнати рамене(както би трябвало да е) - не е странно :)

27.09.11
02:37

Когато правя тяга се водя от един принцип,който прочетох в T-nation-че гърдите трябва да са изпъчени,така все едно се разкарваме по плажа.:D
При мен върши доста добра работа,за да не си извивам кръста.

27.09.11
08:40

И при мен е така.
+ мускулна треска в задното рамо.
Забелязам, че и ако използвам фитили, мускулната треска и въобще натоварването е ограничено предимно до еректорите.

27.09.11
08:49

При мен най-често е на трапеца малко над кръста.

казано от Biad__ на 27.09.11, 02:37:

Когато правя тяга се водя от един принцип,който прочетох в T-nation-че гърдите трябва да са изпъчени,така все едно се разкарваме по плажа.:D
При мен върши доста добра работа,за да не си извивам кръста.

нали не си дърпаш раменете назад в началното положение? възможно е от това да е. груба техническа грешка.

казано от Bojidar Yagodin на 26.09.11, 23:53:

От тягата широкия гръбен не се товари,а тя по-скоро е за плътност на гърба и най-вече в областта на трапеца.

това че ти не знаеш как да го ползваш или не ти предизвиква мускулна треска не означава че широкия гръбен не се товари.

казано от Мирослав Николов на 27.09.11, 08:49:

При мен най-често е на трапеца малко над кръста.

трапеца ти почва от малко над кръста?

27.09.11
11:15

Цеци...опасен си:))))))

Hamstring i lower back…там трябва да я усещате...

Мен ме понаболява повечеко, понеже от много повторения за време те боли всичко.

Иначе тръгвам с отворени гърди, рамене и лакти към тялото и постепенно с изправянето гледам да събирам плешките и да бутам гъ.а напред...

Нормално е, да имаш мускулна треска на трапеца - всички упражнения, при които държиш нещо, го товариш. Това имаш мускулна треска на следващия ден зависи освен от съзнателното ангажиране на мускулите по време на изпълнението, и от тяхното ниво на развитие - по-малко тренирани мускулни групи, с по-малък праг на лактатна поносимост могат да имат по-голяма мускулна треска от мускулите, които са работили повече, но са по-развити, няма значение че първите са били по-слабо ангажирани.

27.09.11
14:48

Абе...и от адаптацията си зависи...не съм чувал някой лекоатлет да има треска на прасците, бедрата или пък щангист да има в гърба и гъза...въпреки че ги ползват 6 дена в седмицата...двуразово...

ааа...пропуснал съм че още вярваме във връзката между лактата и мускулната треска.

Аз започнах с културистична тяга и яка треска в еректорите и трапеца... като започнах да правя класическа тяга само на трапеца 3,4 тренировки и туй то...

казано от slavko на 27.09.11, 14:48:

Абе...и от адаптацията си зависи...не съм чувал някой лекоатлет да има треска на прасците, бедрата или пък щангист да има в гърба и гъза...въпреки че ги ползват 6 дена в седмицата...двуразово...

Ако четеш внимателно, не съм го отрекъл,дори напротив - нивото на развитие на даден мускул, съвпада с адаптирането му към дадено физическо натоварване. Плюс това, ако на гореспоменатите атлети тренировката се промени и се излезе от рутинната такава, съм сигурен, че ще имат мускулна треска, независимо от развитите си прасци, бедра и така нататък.

Не твърдя, че млечената киселина е причина за мускулните трески, но поддържам тезата, че натрупването на лактат в работещите мускули, дразни микротравмирането им вследствие на физическо натоварване и дава проява на мускулната треска след това.

Мнението беше редактирано от Мартин Желязков на 27.09.11 16:35.

27.09.11
16:46

Съгласен с теб Мартине...за първата част...

За втората знам, че Цецко ще поясни...на мен това ми е интересно, защото съм чувал доста теории...а всъщност в тялото на всеки един от нас поне в този аспект се случва едно и също...

28.09.11
08:57

Освен в еректорите,трапеца и задната част на бедрата само аз ли имам и на гъза!?

не си само ти.

казано от Jikata на 28.09.11, 08:57:

Освен в еректорите,трапеца и задната част на бедрата само аз ли имам и на гъза!?

Седалището е един от мускулите,който извършва екстензията в тазобедрените стави - сиреч изправянето. При мъртвата тяга имаш изправяне,следователно седалището работи.Ако имаш слаборазвит седалищен мускул е нормално да имаш треска на другия ден.Аз лично от тягане съм имал,но още помня първите ми тежки напади - не можех да сядам 2дена след това.

28.09.11
10:11

Бегай мани с тия напади е някъв ужас...
Аз от 400м. напади със собствено тегло...4 дена не можех да си обуя обувките...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1